"atlantis oceanus" (side 6)

Ser at de annonserer storauksjon i Vik-hallen søndag den 18. april her. Bare et par dager etter lønning... Farlig :P

Får se om jeg får tatt en tur ut der også!

Kjekt at du likte bildene
For en stund siden så fikk jeg en del fisk fra John i Larvik. En av fiskeslagene ble oppgitt som Kurvciklide, vanlig type, men når jeg ser på bildene i fiskebasen her så blir jeg litt usikker. Jeg synes den ser mer ut som rød kurvciklide, spesielt når den skrur på praktfargene...

Jeg tok et par (ikke så fantastiske) bilder, både med og uten praktfarge, så spørsmålet mitt er...

Er dette "Kurvciklide" (Laetacara curviceps) eller "Rød Kurvciklide" (Laetacara dorsigera)?

[External Image]

[External Image]

Synes uansett at dette er en utolig flott fisk, spesielt når praktfargene kommer på med den mørk purpurrøde buken og den skarpe oransjekanten på ryggfinnen.
Jeg har i løpet av de siste dagene begynt å tenke på alternativ fiskefôr, både av den hjemmelagede sorten og av levendefôr.

Jeg i mine søk om informasjon her inne på akvaforum dumpet jeg innom tråden "Din beste oppskrift på fiskefor". Her ser jeg at mange ofte bruker brokoli, erter, reker og hvitløk når de lager egne oppskrifter. Jo mer jeg leste, jo flere spørsmål fant veien inn i mitt tykkskallede hode...

Hvilke næriingsstoffer er det egentlig vi er ute etter i egenprodusert fôr?
Er det karbohydrater, stivelse, fett, kalsium, vitaminer eller andre stoffer?
Er det noe man bør unngå å ha i fôret som f.eks salt, fett, melkeprodukter, sukker eller andre tilsetningsstoffer?

Jeg tenkte at produkter som f.eks kaviar fra Kavli kunne fungert godt i en slik hjemmeoppskrift, men ble noe usikker når det står at det inneholder eddik, rapsolje og torskerognet som blir brukt er sukkersaltet og røkt...

Kommer nokk til å forsøke å google temaet her en del i dag å prøve å finne svar på noen av spørsmålene mine. Har såklart lest artikkelen "Alternativ kost til fiskene" av Frank Angell her inne på forumet også.

En annen artikkel jeg dumpet innom var "Tid for levendefôr!" av Bjarne Sætrang. Dette trigget et ønske om å "produsere" eget levendefôr.

Jeg fant raskt veien til artikkelen "Artemia fra A til Å" av Frank Angell, men følte dette virket litt komplisert til å begynne med (dette med klekkeri, tørking av egg og saltvann for klekking) så jeg kommer nokk til å forsøke meg på en annen type i første omgang.

Jeg ser at flere bruker mikroorm, spesielt til yngel. Har søkt litt, men har ikke funnet ut hvordan man tar vare på en slik kultur enda.

Det som trigget meg mest innen levendefôr sålangt har vært dafnier. Er en fast leser av Lisbeth sine akvarietråder (nå "Lisbeth sine labyrinter + litt til :)") og har fått med meg at hun bruker en del av disse. Prøver å finne noen artikler om hvordan man opprettholder en kultur av disse. Hvis jeg ikke husker helt feil så var det noe med å ha litt plantejord i bunn av en skål/lite akvarie, tilsette dafniekulturen og mate de med tørrgjær ved behov. Og at meksikanske tanglopper kan holdes sammen med disse.

Trenger man pumpe og filter i en dafnie og tangloppe kultur?
Reproduserer disse seg slik at du har godt med levendefôr sålenge du passer på å ta vare på kulturen?
Er det lurt å ha store eller små dafnier?

Har lyst å starte opp et lite akvarie med levendefôr, da spesielt dafnier og meksikanske tanglopper, men trenger en del informasjon først. Får se om jeg klarer å søke opp de rette innleggene i Lisbeth sine akvarietråder (f.eks innlegg 1076 i Lisbeth sin gamle tråd "Lisbeth sine småfisk :)")

Nei, nå ble dette et veldig langt innlegg. Jeg får sette en stopp i denne omgang og heller bruke tiden til å google litt. Hvis noen skulle ha noen tips om hjemmelaget fôr, levendefôr eller linker til artikler og oppskrifter så er det bare til å slenge de inn her (blir glad for all hjelpen jeg kan få!).

Edit: Fant veien frem til springhalen.dk, der var det veldig greie forklaringer om hvordan man holder Mikroorm, dafnier og meksikanske tanglopper.
I min søken etter informasjon om levendefôr fant jeg frem til denne artikkelen kaldt "Hvordan lage yngelfór hjemme". Etter den første innføringen om mikroorm så virket det ikke så vanskelig som jeg hadde fårestilt meg. Var heller mye lettere enn jeg trodde. Så var det bare å komme over det at ormer er ekle da...
De er så små at du ikke ser de individuelle vesnene. Kjøp deg et mikroskop hvis du har godt sovehjerte
Akvarieplaner for nærmeste fremtid (forhåpentlighvis i løpet av de neste 3 månedene).

Kjøpe inn 3-4 platyfruer til Ghengis.

Skaffe sandsnegler til begge akvariene.

Skaffe og teste Mikroorm som føde for småfisk og yngel.

Skaffe et akvarie på 20-60 liter til Eplesnegler og Reker.

Kjøpe håv og støvler for innhenting av levendeføde når temperaturen stiger litt. Har et skogstjern like i nærheten. Hadde håpet og finne dafnier der...

Kjøpe blender til å kverne egenmiksede frossenfôr oppskrifter.

Skaffe et lite karr til Dafnier og Meksikanske tanglopper (ca 20l).
Jeg var litt raus med fôret til fiskene i "Old Faithful". Uten og tenke så slapp jeg en hel terning me fossentfôr nedi akvariet når det er mer enn nokk med en halv. De fikk ikke noe særlig mat igår så da tenkte jeg at de fikk spise det de greier idag og utover kvelden (ser cherrybarbene snuser opp det siste nå.

Overfloden av mat ga heldighvis resultater annet enn sprekkmette fisker. Det tok ikke lang tid før sommerfuglciklideparet var borte på den flate steinen og plukka... og plukka... og plukka. Tok nettopp turen bortom akvariet nå og så at de endelig var ferdig med steinrengjøringen og det lå en god del egg på steinen (ser ikke ut til at de er helt ferdig med eggleggingen enda).

Dette er tredje gangen disse ciklidene legger egg så jeg hååååper at de vil klare å få til levende yngel denne gangen. (de forrige forsøkene ble spist opp innen relativt kort tid). Blir spent på om eggene fortsatt er der når jeg står opp imorgen.

Dette var virkelig en god avslutning på hobbypåsken min.
Jeg er veldig usikker på om sommerfuglciklidene får til dette med egglegging enda, men de blir stadig flinkere.

Etter vel passert natt så var det forsatt en del egg som ligger på steinen, det ser ut til at foreldrene sløver litt med å ta vare på de, ser ut som ca halvparten er borte og foreldrene er ofte på tur i akvariet uten at noen passer på eggene.

Til tross av manglende ettersyn så er det fortsatt en del egg igjen som jeg håper vil klare seg til frittsvømmende tilstand (eller enda lengere). Er nåkså sikker på at steinen hadde vært totalrensket om jeg ikke hadde flyttet sverddragerene ut fra "Old Faithful".

Til helga så hadde jeg tenkt å ta en tur innom auksjonen til Kristiansand akvarieklubb, men etter å ha fått nye skiftplaner så ser det stygt ut. Trøsten får vel være at det blir tur til neste helg. Jeg har fått med meg en kammerat til storauksjonen som Arendal Akvarieklubb setter opp den 18. april. Dette blir da mitt første møte med et skikkelig akvariemiljø og den virkelig store faren for å bruke mye mer penger enn det som egentlig var planen.

For tiden er jeg nemmelig på jakt etter et par småkarr til reker og levendefôr. Då er jeg så klart også på jakt etter reker og levendefôr. Kommer nokk til å se etter litt fisker også. Blir nokk mer av det vanlige slaget som f.eks Platy hvis det dukker opp. Føler ikke jeg har plass til flere typer fisk enda(må få opp noen flere karr først, hehe)

Nå går turen videre til søkefunksjonen for å finne ut hvor lang tid eggene bruker å ta før de klekker og videre til de blir frittsvømmende.
Som en ekte fersking så har jeg idag brukt lengere tid enn det jeg tørr innrømme på å glo på en sten i akvariet. På stenen ligger det fortsatt en liten ansamling med egg. Det er noen som er hvite, men det er heller et mindre antall.

Ciklidene er enda ikke så flinke til å holde vakt, men det ser ut til at fiskene lar eggene få være i fred likevel.

Bilde fra i går kveld, egglegging på gang:
[External Image]

Hvis noen av disse eggene skulle blitt til voksne fisk så lurer jeg litt på om de vil bli av samme gule farge som foreldrene eller om at det er en mulighet for at de naturlige fargene skulle dukke opp på noen, men det får vel tiden vise. Jeg er ikke den som er mest interresert i å holdefargevariantene "rene", så om en sommerfuglciklide ikke skulle holde samme oppdrettsfarge som foreldrene så ser jeg ikke på det som en årsak til å kvitte meg med fisken (gir meg nesten en bedre grunn til å beholde den).


Jeg tror kanskje det er noe på gang med Kurvciklidene i "Atlantis Oceanus" også nå for tiden. Det er to av dem som har hengt litt sammen til tider. Hatt noen "romantiske" svømmeturer til trerota vor de har sprutet sand på hverandre, plukket trefliser til hverandre og virkelig gitt den andre rykkninger (har lest at disse rykningene kan være tegn på lek). Mistanken be forsterket idag når den ene kledde seg i de mørkeste fargene jeg har sett på disse Ciklidene til nå og "forsvarte" et lite område mot bartende corydoras, cruicende skjørtetetra eller råsvømmende sverddragere. Ja, til og med Malvin og Irmelin, de ellers dominante Ancistrussene måtte vike unna.

Men, hvis det er noe på gang så holder de det sjult for mine øyne (med unntak av blennende farger og fyrrig temperament da såklart). Jeg kan ikke se at de har overtatt noen huler, flate stener eller vokter på noe annet en et godt beplantet akvariehjørne (med utsikt over sandsletta). Jeg får bare holde øynene på stilk (iallefall så mye jeg klarer) og håpe på å få en bedre oversikt over hva som fåregår her for tiden.

Bilde av festkledd Kurvciklide:
[External Image]

Har virkelig fått sanser for dvergciklider altså!
Old Faithful:
Sommerfuglciklidene som fikk egg i forrige uke har enda tilgode å bli foreldre. Alt så bra ut i starten. Ciklidene var flinke til å passe på eggene og alle eggene så fine og friske ut. Andre dagen begynte en del av eggene og bli hvite og foreldrene begynte å ta seg lengere svømmeturer rundt i akvariet uten eggvakter. På dag tre var de fleste eggene hvite og ble etterhvert spist opp av de andre fiskene. Jeg tenkte at jeg skulle forsøke å lokke frem lek på de igjen om en uke så har de litt tid på seg til å samle krefter.

Atlantis Oceanus:
Ikke mye har skjedd her utenom at jeg har fått bekreftet min mistanke om at kurvciklidene mine var av typen "Rød Kurvciklide" (Laetacara dorsigera) istedet for "Kurvciklide" (Laetacara curviceps)

Det har blitt lite tid til hobbyen den siste uka. Har hatt lange og lite trivlige vakter og neste uke blir værre, det blir heldighvis mye bedre om to uker der jeg får en ekstra fin langhelg som jeg kan vie til hobbyen.

Jeg gleder meg nå til en tur til Grimstad imorgen hvor Arendal akvarieklubb
har en storauksjon. Dette blir min første akvarieauksjon og mitt første møte med akvariemiljøet så jeg er kjempespent.

Jeg håper å få fatt i noen småakvarier og eventuelt noe levendefôr, reker, fisk eller snegler. Har stor tro på at dette blir bra!
Til tross for problemer med bilen kom jeg meg til Grimstad på storauksjon med Arendal akvarieklubb. Dette var da mitt første møte med akvariemiljøet her på sørlandet. Auksjonen varte i ca 5 timer fra start til slutt og selv om jeg ikke har noe som helst erfaring med akvarieauksjoner så fikk jeg et inntrykk om at prisene lå relativt lavt i forhold til hva som er vanlig.

Jeg hadde såklart forberedt meg med en del kontanter og var bestemt på at jeg ikke skulle vende tomhendt hjem. Jeg er likevel overrasket over hvor forsiktig jeg var på å bruke penger og ble ofte sittende å se på at flotte fisker gikk til nåkså flotte beløp (for kjøperen), men i og med at jeg ikke har for god plass til ny fisk så gjorde ikke det noe egentlig.

Ting jeg fikk med meg fra auksjon:

- Guppy (tror det er vanlig "Poecilia reticulata", men med såkaldt "spear tail" (J på dette bilde) så det blir spennende å se om disse trives bedre en de butikkjøpte jeg har hatt før. I posen var det med en hunn, to hanner og to små knerter som jeg ikke vet enda.

- Røde krystallreker (Caridina cf. cantonensis). Helt siden jeg oppdaget at det gikk ann å få tak i reker til ferskvannsakvarium så har jeg hatt lyst på et eget lite til mellomstort akvarie fult av reker. Nå er rekene på plass, så nå trenger jeg bare akvarie og rekesikkert filter. Nå går de midlertidig i et fødenett i "old Faithful" til jeg får et eget rekekar oppe og gå (tar en liten rundtur på onsdag tenker jeg). Ser for meg et akvarie på 25-50 liter sånn ca.

- Mexsicansk tangloppe (Hyalella azteca). Jeg har nå en liten glasskrukke med en liten gruppe av disse tangloppene. Planen er å få avlet opp en grei koloni slik at fiskene av og til kan få litt ekstra snacks å jakte på. Jeg håper virkelig jeg får til dette (tangloppene er også ganske festlige vesener og følge med på)

- Ostracoda Sp. - Thai green strain. Dette er vist noe relativt ny form for levendefôr så da måtte jeg selfølgelig gi disse et forsøk også. Mine Ostracoda kommer fra "Ida sin microfarm" og det fulgte med "bruksanvisning" med på kjøpet. Disse har fått også fått plass i en glasskrukke for seg selv og står nå side om side med tangloppene. Blir morro å prøve dette ut.

Jeg var også heldig å vinne en filterpumpe av typen "Bluwave 03" invendig filter på lotteriet. Jeg må søke litt rundt å finne litt mer info om dette filteret tror jeg. Lurer blandt annet på om det er reke/yngelsikkert, hvilke erfaringer andre har med det og om det er lurt å bytte ut svampen med "aktivert karbon" (direkteoversatt fra engelsk) med blåsvamp.

Men alt dette får vente til onsdag og fredag når jeg har tid til hobbyen (mer en bare et kjapt blikk inn til fiskene ved fôring)...

Blir likevel spennende de neste dagene ettersom sommerfuglciklidene ikveld var i gang med egglegging igjen! Det blir 4. gangen nå så da bør det snart nærme seg yngel på disse (har så lyst å få til yngel på disse!)
Da var eggene til sommerfuglciklidene nokk en gang spist opp så det ble ikke yngel denne gangen heller. Jeg ser likevel tegn til forbedringer. Denne gangen vaqr det flere egg og de var spredd over et større område av steinen. I går så jeg kun to egg som var hvite, noe som er bedre en hva det var forrige gang.

Planen idag var å stikke innom noen dyreforetninger for å sjekke prisen på akvarier på rundt 40 liter til reker, men slik blir det nokk ikke. Jeg har nemmelig sendt avsted en bestilling på "Basic 63 liter med armatur" fra Aquamanias istedet og venter nå på mail med totalkostnad inkludert frakt. Jeg kjenner at jeg egentlig ikke har råd til dette nå, men slik er det vel alltid for akvarister etter hva jeg har hørt. Jeg har uansett ikke vondt av å leve på brød og vann (eller annen type billigmat) frem til neste lønning. Kjenner jeg har mer behov for hobby enn mat for tiden.

Dette akvariet skal først og fremst være et akvarie for de 5 krystallrekene jeg kjøpte i helga. De kommer til å få det godt og romselig der iallefall. Jeg kommer kanskje til å skaffe inn en liten fiskeart som kan gå sammen med dvergreker i tillegg (forsøke noe killi kanskje??) men det blir først litt frem i tid. Guppyene går kanskje sammen med reker... eller??
Da skulle 63 literen som ble bestilt fra aquamanias være på vei. Jeg håper å få dette akvariet oppe og gå raskest mulig slik at de røde krystallrekene slipper å være lenger en ytterst nødvendig oppi fødenettet i ""Old Faithful". Idag har jeg derfor satt "bluwave 03" filteret som jeg vant forrige helg oppi en balje med vann, geg fikk også tilsatt noe filtergugge fra "Atlantis Oceanus" for å få fortgang i bakteriefloraen.

Det er mye sansynlig at guppyene jeg kjøpte forrige helg også flytter inn i det nye karet, men det er ikke bestemt enda. Er redd for at guppyene vil ta knekken på de få rekene jeg har. Jeg har heldighvis noen dager igjen å tenke. Tror ikke akvariet kommer før midten av neste uke, tidligst.

Nå blir det først litt gullerotgress luking i "Old faithful", må ta vekk litt av det som ligger i overflaten så det kommer litt mer lys ned i akvariet.

I "Atlantis Oceanus" har Malvin (ancistrus) begynt å få barter og Irmelin (Ancistrus) har virkelig begynt å bli brei over magen så det virker som disse er i ferd med å bli kjønnsmodne så kanskje det blir ancistrusyngel på meg litt frem i tiden...

Jeg må forresten ut og se om jeg finner en passende rot til rekekaret. Håper å få fatt i noe med litt store flater som javamosen kan feste seg på. Kanskje en stein eller to også... Så må jeg få fatt i et møbel som 63 literen kan stå på. Må nokk improvisere litt her tenker jeg.
Jeg er ikke en av de som stadig finner frem testsettet og sjekker vannet i mine akvarier, til tross for at dette egentlig fascinerer meg en del. Idag fikk jeg rotet frem startsettet med dråpetester fra Sera. Med dette kan jeg måle både Nitritt, ph, gh og kh. Resultatene på gh, kh og nitritt var som forventet, men ph overrasket meg litt.

Jeg har kranvann med en ph på 7-7.5 og trodde at verdien ville ligge på noe av det samme. Jeg ble litt overrasket når phen i "Old faithful" var helt nede i 5.5 og "Atlantis oceanus" hadde ph på 6. Nå har jeg heldighvis fisker som ser ut til å trives med litt surt vann så jeg er ikke noe bekymret, men jeg lurer likevel hva det er som senker phen i akvariene mine. Jeg kommer nokk til å måle ph ukentlig etter dagens oppdagelse for å se om vannverdiene holder seg stabile, også etter vannbytte.

Ellers så har jeg begynt å forberede til 63 literen kommer i posten fra Aquamanias. Jeg var litt bekymret over om jeg hadde noe møbel å plassere det nye akvariet på, men så kom jeg plutselig på at jeg har en stor hjemmelaget sub-kasse som jeg hadde bak i den forrige bilen min. Kassen er mer enn stor nokk til å fungere som bord til akvariet og ettersom den er kledd i sort stoff så ser den ikke stygg ut heller. Jeg må bare få bygget den litt opp så akvariet kommer litt høyere opp så er alt i boks.

Bluwave 03 filteret durer fortsatt videre i en balje inne på badet og er forhåpentlighvis klar til bruk i løpet av neste uke. Biltemasand, stener og javamose har jeg, men jeg mangler fortsatt en rot. Vurderer å flytte den lille rota som ligger i "Old Faithful" over ettersom jeg ikke har noen algespisere som har behov for denne i dette akvariet, har også en kokosnøtthule til overs jeg kan bruke.

Fåreløpig så har jeg bare 5 rde krystallreker, men jeg håper virkelig å få øket dette antallet innen kort tid. Ser for meg et rent artskar fullt av krystallreker. 63 liter ser nokk litt tomt ut med kun 5 reker, hehe...
Nå har det blitt en stund siden forrige innlegg her, faktisk over 2 måneder. Hele akvariehobbyen har stort sett stått på stedet hvil siden forrige innlegg, men nå har jeg endelig kommet over kneika og er klar for en ny peride med økt akvarieaktivitet.

Siden sist:

- Jeg har ikke lenger navnet "Sjokkoman" i dette forumet, men har gått over til et kortere og enklere "Druid".

- Etter en to ukers ferie var jeg 4 guppy og 1 sommerfuglciklide fattigere, men det er noe feriepenger kan rette på.

- Jeg har fått yngel! Jeg har et fødenett hengende i "Old Faithful". Her bor det 5 stk røde krystallreker som venter på sit eget akvarie. I helga som var fikk jeg besøk av noen venner fra Karmøy. Siden jeg bor på en liten hybel skulle de sove på luftmadress i stua, mellom mine akvarier. Jeg fylte litt ekstra vann på akvariene for å fjerne surkle og sildrelyder. Det ble litt mye vann i "Old faithful", i allefall nokk til at det var vann litt over kanten på fødenettet. Så plutselig dukket det opp en liten fisk oppi nettet. Jeg gikk ut fra at dette var en guppy som var relativt nyfødt, men i løpet av et par dager så begynte den å ligne mindre og mindre på en guppy. Den fikk blandt annet en mørk og markert stripe langs hele kroppen. Jeg mistenker nå at det er en liten cherrybarbe som har overlevd de mange sultne munnene i akvariet, men det er det kun tiden som vil vise. Jeg er så spent nå!

- Jeg har fått overlevert et lite plastakvarie på ca. 12 liter som jeg får låne av en kammerat. Tenker å bruke dette til små yngel og etterhvert snegler. Vurderer å se om jeg klarer å få til oppdrett på cherrybarbene...

- Har endelig mottatt mitt nyinnkjøpte 63 liter fra aquamanias. Det første som kom var blitt knust i transporten, men det ble heldighvis blitt ordnet opp i. Jeg har nettopp fylt dette med vann og sand og satt i et ferdig innkjørt filter. Når temperaturen normaliserer seg og vannet har klarnet opp litt skal rekene mine over i dette karret. Tenker det blir etter jobb ikveld. Jeg trenger forresten et navn på dette akvarie, noe som passer til et akvarie fylt med røde krystallreker...

- I løpet av ferien min så tok gullerotgresset helt av i "Old Faithful", når jeg kom tilbake etter to uker var nesten halve akvariet igjennrodd av én plante. Den hadde til og med vokst seg opp i armaturet og lagt seg rundt reflektoren og lysrøret. Planten ble først tynnet kraftig ut, før den ble fjernet helt i går. Jeg tror jeg kommer til å bruke gullerotgress som en flyteplante i dette akvariet her etter da den fort ble alt for dominerende i et så lite akvarie.


Jeg er altså igang med hobbyen igjen og gleder meg til kommende prosjekter med ominredning i "Old Faithful", oppdrett av cherrybarbe og oppstarten av mitt nye rekeakvarium. Nye oppdateringer (og forhåpentlighvis bilder) vil komme etterhvert.
Hei

I et innlegg som er et par mnd gammelt, spør du etter identiteten til denne cikliden på et bilde. Det er en gammel kjenning av meg, det der, og derfor kan jeg si at det med sikkerhet er Laetacara dorsigera du har Altså rød kurvciklide, som de også kalles.

Et sjarmtroll og en av de smarteste små luringene jeg har vært borti når det gjelder fisk. De utførte småtriks som intet annet enn godt gammelt tankearbeid kan ha fått i stand, så jeg er overbevist om at de faktisk har litt mere hjerne enn det man vanligvis tilgodeser en fisk med
Jeg oppdrettet dem også, og hadde derfor massevis av dem en periode. Yngelen fra disse ble spredd til hele Norge har jeg følelsen av, hehe, for de ble sendt med både tog og fly. F.eks. en gang leverte jeg fisk til et par som sto på togperrongen for Flytoget til Gardermoen, og fisken ble deretter tatt med på fly helt hjem til Finnmark

Hei! Takk for at du stikker innom Mona (og faktisk svarer på spørsmål fra eldre innlegg), er fast leser av tråden din :P

Jeg hadde mistanke om at det var den røde varianten, så når jeg ikke fikk respons på spørsmålet mitt i min personlige tråd (som egentlig ikke kommer som noen stor overraskelse) så opprettet jeg den tråden her, hvor jeg fikk greie på det fra hyggelige medakvarister (som det finnes en del av inne på akvaforum).

Denne cikliden har egentlig gjort at jeg har falt for dvergciklider. Jeg fikk de fra en bekjent i Larvik som drev oppdrett med dem. De er så flotte når de farger ut (noe de altid gjør ved fôring). Håper jeg etterhvert vil ha mulighet å forsøke oppdrett på disse etterhvert, men det litt begrenset hva jeg har mulighet til i en hybel på 42 kvadratmeter, så det må nokk vente litt.

Jeg har en drøm om et stort akvarierom for oppdrett av diverse fisker, men igjen, det må nokk vente litt.
Etter mange innlegg med mye tekst og lite bilder skal jeg endelig få lagt ut et bilde.

[External Image]

Dette er et bilde av yngelet som plutselig ble oppdaget i fødenettet. Jeg fikk bare bilde av det ovenifra, men jeg synes det ligner på en cherrybarbe fra denne vinkelen også, men sikker er jeg ikke enda.

småakvariet på ca. 12 liter tenkte jeg å fylle med vann og bruke som yngelkar, men jeg fant fort ut at det akvarie var like tett som den gamle Volvoen min (ble skrotet pga. farlig rust og hadde flere åpne rundt vinduene i bagasjerommet), så der blir det nokk dårlig med fisk.
Idag ble det en liten handletur til min lokale dyrebutikk. Planen var å kjøpe inn noe ny guppy og noe ny platy til "Old Faithful". Nå står en pose med Guppy og en pose med Platy i akvariet for tilvenning.

Det ble såklart et lite impuskjøp med på lasset. Butikken hadde nemmelig inne noe de kaldte for Endlers "Red Line" Wingei, jeg har alltid hatt lyst på en gruppe Endlers, og endelig har jeg en. Det er sikkert en type hybrid, men de er betydlig mindre en de andre guppyene mine. De får derfor en plass i mitt nye 63 liters akvarie sammen med krystallrekene (dvergrekene er større enn det fiskene er så jeg håper det vil gå greit). Ser jeg at det ikke fungerer så får jeg bare kjøpe inn enda et akvarie, hehe.

Jeg håper å få tatt noen bilder av nykommerene, har blandt annet fått tak i noen blå platy, syntes de var stilige.
Se der, der var det en "orange selger" til

Interessant tråd, mye sjarm i karene dine!

Kjøpte noen blå platy til min mor i bursdagspresang (Hun har eget akvarie jeg har satt opp til henne) og de er kjempe stilige.

Har selv 4 endlers i "storekaret" mitt. Det er en hann, og han er travelt opptatt med å kurtisere damene

Druid
småakvariet på ca. 12 liter tenkte jeg å fylle med vann og bruke som yngelkar, men jeg fant fort ut at det akvarie var like tett som den gamle Volvoen min (ble skrotet pga. farlig rust og hadde flere åpne rundt vinduene i bagasjerommet), så der blir det nokk dårlig med fisk.


Høres ut som den gamle toyotaen min. hihi. Når min samboer, som er mekaniker sier stopp, da er det stopp. Kanaler hva er det? Det var noe med den første bilen. Nå håper jeg den "nye" ikke lider samme skjebne. Den skal forhåpentligvis lakkeres også.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap