Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Ariel Bornstein © Bjarne Sætrang © Rita Aspevik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Cowgirls akvarie hobby
Sider: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 ... 20
381  

Cowgirl
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Den skulle visst være veldig effektiv mot hvitprikk, så jeg ville prøve den. Tilsetter dråper i akvariene annen hver dag og skal gjøre det til hvitprikken er helt vekke.

 
Postet 13.10.2011 kl. 19:05
[Rapportér innlegg]
382  

Jarle F
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Da håper jeg at om noen få dager så står det Jippi hvitprikk er borte i tråden din :)

Kory DOOR ass
 
Postet 13.10.2011 kl. 19:48
[Rapportér innlegg]
383  

Cowgirl
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Hehehehe, jeg også. :-)))

 
Postet 13.10.2011 kl. 19:49
[Rapportér innlegg]
384  

Cowgirl
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Da ser det ut til at hvitprikken i storkaret er borte, men skal medisinere to ganger til bare for sikkerhets skyld. Tror ikke fiskene fikser en runde til med hvitprikk. En fisk nekter å spise og en annen en virrer mye med hodet. Foreløpig skal jeg bare la dem være slik og se det hele ann. Kan være at dem er kjempeslitne etter å ha sloss med sykdommen. Ser jeg ingen bedring de nærmeste dagene så har jeg ikke så mye valg. Da må dem få slippe. Det lille karet er det fortsatt hvitprikk i men den er også på vei tilbake igjen. Den ene neontetraen min har en svær mage. Kanskje noen småttinger på vei. I lille karet må jeg nok ta noen runder til med medisin. Når jeg er sikker på at hvitprikken er borte så må jeg bytte vann i begge karene. Jeg tørr ikke å juble enda. Men jeg håper at jeg klarer å bli kvitt hvitprikken.

 
Postet 15.10.2011 kl. 14:14
[Rapportér innlegg]
385  

Cowgirl
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Tror jeg snakka litt for tidlig om at storkaret var fri for hvitprikk. Så tre prikker på en av de store fiskene i dag.

 
Postet 15.10.2011 kl. 20:16
[Rapportér innlegg]
386  

Troya
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Uffameg:-(
Jeg er akkurat blitt kvitt det helt uten medisiner. Jeg tilsatte akvariesalt i anbefalt dose som står på boksen. Så tok jeg ut 1/3 av vannet hver dag og tilsatte salt i bøtta med rent vann, da jeg puttet i rent vann. Dette gjorde jeg til jeg så bedring, og nå er alt borte.
Fiskene har det bra og akvariesaltet går jo ut av vannet ettersom man tar delvannbytter.
Kanskje dette er noe å prøve hvis det ikke går bra med medisinene?:-)
Lykke til!

 
Postet 18.10.2011 kl. 16:37
[Rapportér innlegg]
387  

Cowgirl
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Så flott at du ble kvitt hvitprikken. :-) Ja, det samme kan jo jeg også prøve på. :-) Tusen takk for lykke ønskningen, trenger den. :-)

 
Postet 18.10.2011 kl. 18:48
[Rapportér innlegg]
388  

Cowgirl
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Nå blir jeg smårar. Jeg blir altså ikke kvitt hvitprikken. Nå oppdaga jeg at den ene ancistusen min er full av hvite prikker. Jeg venter på de skånsomme medisinene. esha medisinene. Vet ikke mine arme råd om hva jeg skal gjøre.

 
Postet 18.10.2011 kl. 21:01
[Rapportér innlegg]
389  

Cowgirl
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Det er ei stund siden sist jeg har skrevet her ser jeg. Så da er det på tide å skrive litt igjen. Siden sist så har jeg skaffet meg to nye akvarier. Bilder kommer seinere. Det ene er et rekeakvarium på 30 liter og det andre er et vanlig akvarium på 40 liter. I 30 literen hadde jeg 15 søte reker og dem trivdes der i lag med neontetra. Men etter noen uker så ble dem færre og færre. Ettersom det var reker så var jeg ekstra nøye med vannverdiene. Men det nyttet visst ikke for dem ble borte alle sammen. Ikke så jeg noe spor etter de heller. Det hele er ganske tragisk. Hadde gledet meg så fælt til å ha et stort og fint rekeakvarium, men den drømmen gikk i tusen knas. Jeg forstår bare ikke hva som gikk galt. Så for å muntre meg selv litt opp så skaffet jeg meg noen få guppyer som jeg kunne ha oppi der. Ja, jeg vet at det ikke er å anbefalle, men jeg gjorde nå det. Trives må dem jo gjøre for dem har fått yngler to ganger oppi der. Så da kom det noen gledestårer da vet du. :-) Nå er dere sikkert veldig nyskjerrig på hva jeg har i 40 literen. Jo der lever 5 gullfisk. Før dere begynner å bombardere meg nord og ned om akvarie størrelsen og gullfisk så vil jeg fortelle hva min plan videre er. De gullfiskene skal nemlig oppi storkaret når de fiskene jeg har i storkaret har tatt kveld. Det er i allefall planen. Så har jeg et ciklidpar som har fått yngelkull nr 2 og så langt har jeg telt 8 overlevende yngel av kull nr 2. Kull nr 1 spiste foreldrene opp på null komma niks da dem ble lei de. Nå har ciklidene blitt større så det ser ut til at det kanskje kan være håp denne gangen. Så langt ser det lovende ut men jeg tørr ikke å håpe på at noen av de skal vokse opp riktig enda. Til det så er det fortidlig enda.

 
Postet 06.02.2012 kl. 18:24
[Rapportér innlegg]
390  

Cowgirl
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Klikk på bilde for større versjon
Jeg har funnet noe mystisk i karet som jeg håper noen kan hjelpe meg med. Og det er rett og slett, hva slags insekt er det her....

 
Postet 08.02.2012 kl. 17:18
[Rapportér innlegg]
391  

Cowgirl
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Sliter med hvitprikk i karet. Har kjørt medisinkur to ganger og hadde kommet halvveis i kur nr tre da jeg fikk øye på at to av fiskene nå har fått sår på seg. Har derfor avslutta kuren og bytta 80 % av vannet. Kjører nå temp kuren i håp om at det skal virke. Hvis ikke så misster jeg alle fiskene mine og dem var ikke billige... Sukk.... Vet ikke hva jeg skal gjøre hvis temp kuren ikke virker... Sukk.... Det er fortvilende....

Dag to av hvitprikksyka: Måtte slutte med varmekuren også. Ancistrusene fikk store problemer. I dag helte jeg litt kaldt vann i karet for å få ned temperaturen. Noen av ancistrusene har problemer. Nå kan jeg ikke gjøre noe annet enn å la naturen ordne opp og håpe på det beste. Jeg er så trist. Man blir så glad i fiskene når man har akvarium. Rart for noen å forstå det, men for meg så er det sånn. Jeg tar vare på alt som er i det karet. Snegler og fisker.... Så her om dagen to små yngler, men har ikke sett noe mer til de. Enten er dem spist opp, eller så er dem død. Jeg rakk ikke å få tak i de for å putte dem i yngelnettet. Hvis jeg hadde hatt plass så skulle jeg ha satt opp et eget rekekar. Har rekeakvarium, men ikke noe plass til det. Sukk...

 
Postet 09.06.2012 kl. 18:36
[Rapportér innlegg]
392  

StineMari
Medlem female.gif
Fra: Skedsmo
Så leit at du skal slite sånn med hvitprikk... varmekuren har jeg gode erfaringer med, men vannet må ha ekstra lufting. Det er også best om vannet får kjøle seg langsomt ned. Bare ta ut varmekolben og la vannet avkjøle seg av seg selv i stedet for å bruke kaldt vann.

I stepped on a corn flake, now I'm a cereal killer
 
Postet 09.06.2012 kl. 18:59
[Rapportér innlegg]
393  

Cowgirl
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Ja, det er ikke noe koselig i det hele tatt. Fiskene er i grunn også ganske nye så det er nok en del stress med i bildet. Fikk ikke helt oppi så mye kaldt vann. En halv liter, ikke det en gang. Men ei venninde tipsa meg om medisinsalt, og det hadde jeg helt glemt i virr varre etter å få fiskene friske. Så nå har jeg putta det i karet også krysser jeg fingre og tær på det at det hjelper. Jeg tror stress var det som forårsaka dette utbruddet. Ser at det er noen fisker som ikke har det bra og bare håper på at dem klarer seg. Jeg håper at dem klarer seg. Stakkars fisker. Tusen takk for svaret forresten Stine Mari. :-)

 
Postet 09.06.2012 kl. 21:57
[Rapportér innlegg]
394  

Cowgirl
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Jeg har to ting å feire. Hvitprikken er borte, så lenge det måtte vare. Og Corydorasene mine har lagt egg. Fikk plukka opp noen før dem spiste de opp så nå blir det utrolig spennende utover.

 
Postet 01.07.2012 kl. 14:08
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 ... 20