Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © -mette- © MC Darup
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Mona's lille akvarierom - DEL 2
Sider: 1 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 158 »
1381  

siande
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Dæ, du imponerer like mye hver gang, du! *målløs*

Skulle ønske jeg hadde muligheten til å lufte vannet, men det er rett og slett ingen steder i vår lille leilighet hvor det er plass uten å stå midt i glaninga på stua, og gubben er presset nok som det er på akvarie-mas og styr, så noen tønne på stua blir det nok aldri. Så det blir mye bøttebæring her, særlig siden jeg bare fyller bøttene halvfulle når det største akvariet skal fylles, det er så høyt at jeg klarer ikke å løfte bøttene langt nok hvis de er fulle O.o

Men er fin ting har jeg, egen knagg ved siden av akvariet til å henge hånduk på:) Egentlig er det en av krokene til branntauet, men pyttsann:) Kjekt å få våte hånduker opp av tregulvet slik at både de og gulvet får tørke. Jeg er vel litt som Inger Anne, først menneske-håndduk, så på gulvet foran dusjen (vi har jo ikek hund), så blir det akvarietjeneste.

 
Postet 12.01.2011 kl. 14:12
[Rapportér innlegg]
1382  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Jeg er på jakt etter en syndebukk! :p
Siden jeg ikke aner hva som har tatt kål på nesten alt jeg har av reker, så grubler jeg en del på det og leter etter mulige syndere.

Har i lengre tid sett at det har kommet et slags belegg på innsiden av den slangen jeg bruker til å tappe vann til vannbytter. Dvs den slangen jeg kobler til krana på badet og fyller tønnen med. Kun rent kranvann i den altså. Denne slangen er egentlig en sånn skjøte-på-sak til JBLs Aqua In-Out sett, bare at jeg ikke bruker det settet, kun ekstraslangen de selger. Den hadde nemlig riktig lengde, trenger 7-8 meter, så jeg kjøpte likesågodt den.
Tror den er av silikon og mykere enn vanlige Eheim slanger, så derfor har jeg brukt den til vannfylling (den er lett å kveile opp og sammen igjen, eller dra ut når det trengs). Men nå i lang tid har jeg sett at det er noe belegg på innsiden av slangen, og har lurt på hva det kan være og hvorfor det oppstår. Det er jo altfor mange meter slange til at jeg får brukt noen form for slangebørsterens på den, derfor bestemte jeg meg for å bytte ut hele greia. Ny slange kom i posten fra Webzoo i går, og ble straks tatt i bruk. Koblet løs hurtigkoblingen fra den gamle slangen og over på den nye, pluss at jeg tok av det grønne plast U-røret jeg har i enden av slangen som henger over kanten på vanntønna under oppfyllingen.

Da jeg klippet av den gamle slangen for å ta en sjekk inni grøsset jeg - æsj og fy som den ser ut! Og jeg tror faktisk jeg har byttet den èn gang tidligere etter at jeg flyttet hit i denne boligen (som var da jeg tok i bruk slanger til vannbytter) høsten 2006. Den nye slangen jeg tok i bruk nå, er den tredje slangen på litt over 4 år. Så de BLIR byttet av og til, det er ikke årevis med bruk som har gjort den sånn inni.

Tro hva det hvite ekle belegget er for noe? En form for avleiringer fra vannet, eller noe som skilles ut av plastmaterialet slangen er laget av? Kan dette være grunnen til at rekene mine alltid har sett ut til å fordufte rett etter et vannbytte? (jeg griper etter halmstrå her, vil ha en forklaring, for jeg vil ha reker!)
Se på det ekle belegget på bildet! *usj*

Hm.....

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 17.01.2011 kl. 00:13 av mona o )
 
Postet 17.01.2011 kl. 00:09
[Rapportér innlegg]
1383  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Bare en tanke Mona
Kan det være kalk?

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 17.01.2011 kl. 00:22
[Rapportér innlegg]
1384  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Det var det første jeg tenkte på Loffa, men det er for mye til å kunne være det. Jeg ville sett kalkavleiringer alle plasser om det virkelig var så ille mye kalk her i vannet! Det er liksom ikke helt logisk at det skal kunne bli så store mengder kalkavleiringer i en slange som brukes ti minutter en gang i uka...! Det er ikke kalkspor andre plasser eller på akvarier osv.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 17.01.2011 kl. 01:42
[Rapportér innlegg]
1385  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av mona o:
Å nei, Inger Anne, nå fikk du meg i gang.... jeg er en håndkle-frik! Jeg har egne håndklær til akvarierommet, jeg ;) En diger stabel.


Hehe samme her. Egne håndklær til menneske, egne til bikkja og egne til akvariebruk. Til akvariene bruker jeg sånne digre badehåndklær. Når jeg bytter vann i 450L står jeg så høyt, så hvis jeg først bommer med tappeslangen der er det ganske stor spredning av vann ;)

 
Postet 17.01.2011 kl. 09:01
[Rapportér innlegg]
1386  

Siljee
Medlem female.gif
Fra: Fagerstrand
Det er godt det ikke bare er jeg som har et håndkle regime :-)

Her har menneskene røde (i samme serie som matcher alt annet på badet) akvariene har hvite (kan kokes), hesten har marinenblåe og hunden har sånne "superhåndklær".

Vasker ikke dyrene sine sammen med menneskene sine...

Ellers; vil bare si at jeg følger tråden, til tross for at jeg ikke har noe mer å bidra med enn en håndkle observasjon.

Jeg er svakest for Corydoras habrosus :-) men har også sp black og panda for øyeblikket.

Grattis som ikkerøyker :-) Det står det respekt av!! Har en her hjemme som sitter og stirrer på pillene... Han skal forhåpentligvis begynne med å slutte snart.

Hvorfor være stor, når man er lykkelig som liten :-)
 
Postet 17.01.2011 kl. 09:36
[Rapportér innlegg]
1387  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Hvordan kjennes belegget inne i slangen når du tar på det? Dette var merkelig. Du bruker altså ikke denne til å tappe vann fra akvariene dine? Jeg tror aldri jeg har sett noe liknende før, hvertfall! Men det kan som du sier være stoffer som slangen selv skiller ut?

 
Postet 17.01.2011 kl. 10:43
[Rapportér innlegg]
1388  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Hvis det er tilsvarende avleiringer i vanntønna, er det trolig kalkavleiringer. Vi skiftet hovedvannledningen inn til huset vårt for 12 -15 år siden. Da var den ca 30 år. Innvendig diameter rundt 35 mm og vann med høyt trykk, og allikevel nesten totalt gjengrodd av kalk. Skrap av litt og ha på eddikessens eller helst litt saltsyre. Freser og bobler det litt, er det sannsynligvis kalk.

Etter å ha lest om ditt håndkleregime, tror jeg imidlertid at du ville ha sett eventuelle kalkavleiringer i vanntønna og renset den! Ergo kan det være kalk i slangen selv om det ikke er det i tønna!

Hvis det ikke er kalk, og ikke oe tilsvarende belegg noe sted i tønna, må det nesten være en reaksjon mellom vannet og slangen. Virker heller ikke veldig sannsynlig, men et sted må det jo komme fra.

Tips til rensing av lange slanger: Ta et tilstrekkelig antall meter tynn fiskesene (0,2 mm f.eks.) og stapp inn i slangen med en ende hengende ut. Sett på krankoblingen slik at enden på senen holdes fast på utsiden. Sett på vannet og trykket vil spyle senen ut gjennom slangen.
Fest rensebørsten til senen og fest en sene til som henger utenfor slangen til børsten. Nå kan du trekke børsten frem og tilbake gjennom slangen så mange ganger som nødvendig. Litt jobb, men nylonsene er mye billigere enn ny slange.

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 17.01.2011 kl. 11:00
[Rapportér innlegg]
1389  

Inger Anne
Moderator female.gif
Fra: Askim
Jeg har sett det samme utenpå sugekopper i enkelte akvarier. Hva det er, aner jeg ikke. Det skjer heldigvis ikke ofte at jeg finner sånt.

Mvh Inger Anne
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Inger Annes Lille Dyrehage
 
Postet 17.01.2011 kl. 11:17
[Rapportér innlegg]
1390  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Inger Annes observasjon av belegg på sugekopp trigget noe jeg husker å ha lest tidlig i tråden din om oppdrett av coryer. Du brukte BB kar til yngelen for å bytte vann og kar daglig. Måtte til for å fjerne bakteriebelegg. Husker ikke nå om det var glass eller plast, men tror det var snakk om isbokser, altså plast. Kan bakteriebelegg være forlklaringen?

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 17.01.2011 kl. 11:23
[Rapportér innlegg]
1391  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av 530:
Kan bakteriebelegg være forlklaringen?

Jeg tror du er inne på noe - det er sannsynligvis noe i den retningen. Kalk kan det bare ikke være, for det finnes ikke kalkavleiringer noe annet sted. Man pleier vanligvis å se det f.eks. på glasset rett over vannlinjen i akvarier, dersom det er mye kalk i vannet. Og det er ikke noe lignende belegg her hos meg eller noe annet sted der det ofte er vann.
Denne slangen er kun brukt til å fylle vanntønnene, en til to ganger i uken, og er i bruk 10 minutter pr gang.

Det er ikke alltid (heller sjelden) at jeg er særlig flink til å tømme slangen helt for vann etter at den har vært i bruk, så noe av slangen har blitt stående med vann i. Det er imidlertid ikke hele slangen, kun noe av den, som har hatt stående vann. Disse avleiringene var likevel fordelt over absolutt hele slangen, uten noe opphold. Derfor tror jeg det er en form for bakteriebelegg eller noe, for fukten har blitt innestengt i slangen.

Nå har jeg pælmet slangen i søpla, og jeg vet ikke hvordan det kjennes ut, det belegget. Syns det var så ekkelt at jeg ville ikke ta på det da jeg sto og så på det :p

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 17.01.2011 kl. 13:58 av mona o )
 
Postet 17.01.2011 kl. 13:57
[Rapportér innlegg]
1392  

HenrikOslo
Medlem male.gif
Fra: Oslo
I din forrige tråd postet du dette bildet av de korte sverdplantene dine som hadde lagt avløpere i midten/fremre del av akvariet. Vet du/noen det eksakte navnet på den planten? Takk.

 
Postet 17.01.2011 kl. 23:53
[Rapportér innlegg]
1393  

Black_Flys
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Ser ut som Sagittaria subulata som jeg har i mine akvarier.

Espen

Gøy med akvarium. Hekta. Starter i det små med 270*45
 
Postet 18.01.2011 kl. 08:46
[Rapportér innlegg]
1394  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Det er en plante jeg har fått av Tom C en gang i tiden. Vi ble vel enige om at det var Echinodorus quadricostatus 'magdalensis'...... tror jeg det var :-) Må slå det opp for å sjekke stavemåten :p

HA! Jeg husket til og med riktig stavemåte på første forsøk! Ikke verst!

På avstand kan det ligne den foreslåtte Sagittariaen, men på nært hold ser man tydelig forskjell. Sagittariaen har sånne "krakkelerte" tverrstriper på hvert eneste blad oppover. Det har ikke denne planten i det hele tatt. Den har egentlig typiske Echinodorus blad, bare smalere og mye, mye mindre.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 18.01.2011 kl. 09:08 av mona o )
 
Postet 18.01.2011 kl. 09:01
[Rapportér innlegg]
1395  

HenrikOslo
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Aha. Får håpe jeg finner den i handelen en gang da. Fikk du den til å legge så mange avløpere uten næring i sanden?

 
Postet 18.01.2011 kl. 23:17
[Rapportér innlegg]
1396  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Nei, den måtte få noe bunnlagsnæring, ja. Uten det blir den blek, nesten hvit, og pinglete.

Men jo mer jeg leser, jo mer usikker blir jeg på at jeg nevnte riktig art. Den oppfører seg som en Echinodorus, men jeg er likevel usikker. Dette er en plante jeg har hatt siden 2006 da jeg fikk noen avleggere av Tom C. Enten har jeg drømt det, eller så mener jeg han sa at han faktisk hadde tatt med den planten hjem fra Peru selv, på en av turene sine. Dette gjør jo identifiseringen noe vinglende, for det betyr at intet er sikkert og det kan være absolutt hva som helst - ja, til og med en uidentifisert art! :)

Så ta plantenavnet jeg nevnte med en smule skepsis. Kan være feil.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 18.01.2011 kl. 23:24
[Rapportér innlegg]
1397  

Michael Niesar
Medlem male.gif
Fra: Solund
sitat av mona o:


Så ta plantenavnet jeg nevnte med en smule skepsis. Kan være feil.


Ikke vær så skeptisk, Mona.
Planten på bildet er selvfølgelig Helanthium bolivianum :o...
...eller "Echinodorus quadricostatus" som er ett gammel navn for denne planten :-). Det er ikke så mange andere planter som likner den så eg er 95% sikker. Ikke 100% pga det var ikke akkurat ett nærbildet av planten :o

 
Postet 19.01.2011 kl. 00:13
[Rapportér innlegg]
1398  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Michael Niesar:
Ikke 100% pga det var ikke akkurat ett nærbildet av planten :o


Dette da? :-)

(mitt eget bilde fra plantebasen)


Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 19.01.2011 kl. 15:24
[Rapportér innlegg]
1399  

Eggs
Medlem male.gif
Fra: Ås
Den har jeg selv, og på lappen som fulgte med planten står det: Echinodorus quadricostatus.

 
Postet 19.01.2011 kl. 20:54
[Rapportér innlegg]
1400  

Michael Niesar
Medlem male.gif
Fra: Solund
sitat av mona o:
sitat av Michael Niesar:
Ikke 100% pga det var ikke akkurat ett nærbildet av planten :o


Dette da? :-)

(mitt eget bilde fra plantebasen)

Q.E.D. :-)

 
Postet 19.01.2011 kl. 23:52
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 158 »