Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Christian Berg-Henry © Natalie Jansen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Når 110 liter blir 335 liter til
Sider: 1 2 »
1  

Linda Myhrvold
Medlem female.gif
Fra: Skedsmokorset
Hei
Nå har familien bestillt 335 liter akvarie som skal inn på plassen til 110-literen. Akvariet kommer i hus om ca 2 mnd. og jeg tenkte å benytte tiden til planlegging. Derfor var tiden inne for en egen tråd med hjelp til drodling rundt hva dette skal bli til.

Den foreløpige "planen" ser slik ut:
Melde meg inn i Lillestrøm og Omegn Akvarieklubb:-) og håpe at jeg har sjangs til å gå på et møte i ny og ne.

Når karet er i hus blir 110l flyttet til en midlertidig plass (med fisk) og 335l kan kjøres inn på plassen den skal stå. Etter innredning og innkjøring flyttes alle fiskene over slik at 110l kan flyttes ned i gangen eller inn på eldstemann sitt rom. Der skal dette bli en sjørøverhule hvor poden skal få (nesten) frie tøyler.

335-literen skal høyst sannsynlig bli et Sør-Amerika-kar. Jeg har vært inne på tanken på å finne en spesifik elv å jobbe ut ifra, men er at det fort kan bli sært og vanskelig mht. utvalget av fisk. Hvis det er noen der ute som har erfaring med dette tar jeg gjerne imot tips til lokasjon/elv som kan være grei å drive (er klar over Amasonas som et alternativ).

Jeg har 2 alternativer til filter: Fluval Fx5 og TetraTec EX2400. De skulle vel være store nok.

Som bakgrunn tenker jeg 3D stein eller stein/røtter. Her tar jeg gjerne imot tips. Jeg har lett litt rundt på nettet, men ikke funnet velidg mye interressant foreløpig. Jeg trenger også tips om hvilken fargenyanse som blir mest riktig i forhold til Sør-Amerikanske elver. Er det den nøytrale grå, den brungrå eller den mer rødlige steinfargen? Passer det bra med fargen på Biltema-sand?

Innredningen ellers blir steiner (glatte) røtter og høyst sansynlig en leirkrukke til hule.

Fiskene som skal få være igjen i akvariet er scalarene, rødmunnteraene og aeneusene. Fantomtetraene skal til sjørøverhulen og SAEne selges og byttes med antakeligvis otto. I tillegg til disse ønsker jeg meg en liten gruppe ciclide/dvergciclide, en gruppe coryer til, samt utvide rødmunntetra-stimen og kanskje få tak i en zigzag-stim i tillegg. Jeg ser allerede at jeg må finregne litt så det ikke blir for mye fisk;-)

Det var så langt i mine betraktninger. Kom gjerne med deres tanker, så skal jeg oppdatere med jevne/ujevne mellomrom.

Mvh Linda

Veien blir til mens du går...
 
Postet 09.01.2010 kl. 15:37
[Rapportér innlegg]
2  

svarteper
Medlem female.gif
Fra: Sømna
Hei
Dette så spennende ut. Holder på å sjekke priser og skal over fra 120 - til ca. 300 liter jeg også. Lurer på hva slags kar du har bestilt? Hadde bestemt meg for å bestille Juwel Rio fra Dahls dyrerike. Fant tilbud på nettet første nyttårsdag. Kontaktet firma for pris på frakt osv. Fikk beskjed om at tilbudet varte til 31.12. Deretter gikk det opp 1700 kr. Uflaks. Har ikke bestemt meg for hvilket kar jeg skal kjøpe enda.

 
Postet 09.01.2010 kl. 22:54
[Rapportér innlegg]
3  

Linda Myhrvold
Medlem female.gif
Fra: Skedsmokorset
Jeg kom over denne annonsen under rubrikk. Hovedgrunnen til at jeg bestiller herifra (i tillegg til prisen) er at jeg får en 335-liter på 121 cm bredde... Det største jeg har sett av de mer vanlige karene på denne bredden er 275 liter. Med andre ord, mye akvarie på plassen mellom vinduene:-) Han sender prisliste på akvarie og utstyr ved henvendelse. Du bør nok imidlertid kanskje være rask, da forsendelsen fra Kina går i slutten av måneden.

Veien blir til mens du går...
 
Postet 10.01.2010 kl. 00:56
[Rapportér innlegg]
4  

svarteper
Medlem female.gif
Fra: Sømna
Hei. Hvordan går det med forsendelsen av ditt akvarium? Jeg svarte på
samme annonsen og fikk svar m/lister priser osv. Skrev tilbake og sa jeg var interessert men spurte etter fraktpriser hit. Etter det har jeg ikke hørt noe.
Ser at annonsen her er borte. Tenkte å få dette avklart før jeg evt. bestilte akvarium en annen plass.

 
Postet 31.01.2010 kl. 10:59
[Rapportér innlegg]
5  

Linda Myhrvold
Medlem female.gif
Fra: Skedsmokorset
Beklager at jeg ikke har sett innlegget ditt før nå. Jeg tror båten har gått fra Kina, men det kan jo hende han har fylt opp containeren med noen kar ekstra. Hvis du vil kan jeg sende deg e-post og telefonnummer til selger.

Veien blir til mens du går...
 
Postet 08.02.2010 kl. 18:48
[Rapportér innlegg]
6  

svarteper
Medlem female.gif
Fra: Sømna
Takk. Har mail adr. men har ikke fått svar på min siste mail. Fint om du
gir meg et vink når du har fått akvariet og hva du synes om det.

 
Postet 13.02.2010 kl. 09:53
[Rapportér innlegg]
7 Snart, snart...

Linda Myhrvold
Medlem female.gif
Fra: Skedsmokorset
Nå er ventetiden over og det nye karet skal hentes på torsdag. Jeg har brukt tiden til å shoppe litt og mangler nå bare røtter og sand før innkjøringen kan starte. Ulempen er at jeg for tiden sitter med ødelagt fot og er prisgitt at venner/familie kan hjelpe til med buksering av både gammelt og nytt kar. Det kan hende jeg må være tålmodig litt til men ikke lenger enn til påske altså, det går jeg ikke med på! I mellomtiden får jeg ikke gjort stor annet enn å se på at kameraet lader batteriene...

Jeg har imidlertid drevet litt shopping:
Fluval 405 utvendig filter
Juwel-bakgrunn (rødlig stein)
+++

Har tenkt mye på fiskebestanden:
2 scalare
10-15 rødmunnstetra
10-15 ny tetrastim som jeg ikke klarer å bestemme meg for
5-10 c. aeneus
5-10 c. astropersonatus eller similis
5-10 otto
1 gruppe apistogramma

Jeg tror det må bli noe sånt, evt. må noen bort hvis dette blir alt for mye.

Jeg skal prøve å bli flink med bilder av det nye karet og også sjørøverhula når vi kan begynne å jobbe med den :-)

Veien blir til mens du går...
 
Postet 24.03.2010 kl. 12:15
[Rapportér innlegg]
8  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Gratulerer med (snart) nytt akvarium! Ang. en annen tetra-stim kan jeg absolutt anbefale Nannostomus Marginatus. Utrolig pene fisker med en god dose personlighet. Hvor godt de stimer vet jeg ikke, da jeg selv kun har 6 stk, men drømmen er en stor stim med disse i et større kar en gang. Når det kommer til Otto'er kan jeg også foreslå Otocinclus Cocama. Nydelige Otto'er!

Mine N. Marginatus kjøpte jeg på Lillestrøm Akvarium, jeg tror disse som oftest er inne der. Aquamanias hadde Cocama'er for litt siden, men disse er utsolgt. Jeg krysser imidlertid fingre, tær og finner for at disse skal komme inn igjen.

Fint at du ser på kameraet som lader batteriene, for det er krav om bilder når du får karet i hus og under innredning. Og naturligvis sluttresultat!

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 24.03.2010 kl. 14:50
[Rapportér innlegg]
9  

Linda Myhrvold
Medlem female.gif
Fra: Skedsmokorset
Takk for tipsene. Smykketetraen ser virkelig fin ut. Jeg skal sette et kryss i margen på lista (den er ganske lang). Veldig fint å få en liten "karaktistikk" på tetra-artene da mange av dem kan virke "upersonlige" ved første øyekast. Når det gjelder ottoerer det (heldigvis...) ikke fullt så mange å velge imellom. Cocoma ser veldig fin ut. Jeg har egentlig tenkt på en av de som er litt større. Får nesten se hva som er tilgjengelig når jeg en gang skal begynne å handle.

Jeg handler også endel på Lillestrøm Akvarium (Parkalleen). Det er jo sikkert mulig å bestille smykketetra også, hvis dette er noe han pleier å ha inne.

Akvariet er forresten i hus. Nå må vi bare få unna et bursdagselskap før vi kan begynne å pakke opp :-)

Veien blir til mens du går...
 
Postet 26.03.2010 kl. 10:30
[Rapportér innlegg]
10  

Linda Myhrvold
Medlem female.gif
Fra: Skedsmokorset
sitat av OMalley:

Har tenkt mye på fiskebestanden:
2 scalare
10-15 rødmunnstetra
10-15 ny tetrastim som jeg ikke klarer å bestemme meg for
5-10 c. aeneus
5-10 c. astropersonatus eller similis
5-10 otto
1 gruppe apistogramma


Nå tror jeg at jeg nærmer meg enighet med meg selv. Tetrastim nr. 2 må nok bli enten Hyphessbrycon columbianus eller Nannostomus marginatus (takk for tipset, Stine Sofie). Et tredje alternativ er soltetra, men jeg ser den skal ha mørk sand så den står foreløpig i parantes.

Når det gjelder dvergciklide har jeg falt for Ap. baenchi (Inka). Det blir nok enten den eller kakadue, som vi har hatt før.

Det nye akvariet er nå på plass med bakgrunn, sand, røtter som dupper i vannflata og pumpe som står og går. Det er vel nå jeg skal begynne å ta bilder, men jeg får ikke lastet opp noe før jeg legger inn programvare på den nye lap-topen.

Jeg har fått tak i 3 kjempefine redmoore-røtter som jeg tenker å lage et skikkelig kratt av og plante noe gress under/imellom. Jeg tenker å finne noen glatte steiner å lage en liten røys av og også plante imellom.

Nå føler jeg at jeg trenger å saumfare plantebasen for å finne noe som passer i et sør-amerika-kar. Her er jeg helt grønn, så hvis noen har supre forslag, tar jeg imot med takk. Jeg trenger både de lave og de på nærmere 50 cm, i tillegg til flyteplanter.

Veien blir til mens du går...
 
Postet 05.04.2010 kl. 19:22
[Rapportér innlegg]
11  

Linda Myhrvold
Medlem female.gif
Fra: Skedsmokorset
Nå har jeg (kanskje) bestemt meg. Guttungen ville beholde både fantomtetraene og rødmunntetraene i sjørøverhulen, så da kan jeg velge to nye tetrastimer! Jippi! Jeg har kommet fram til 3 alternativer: Smykketetra, Ildtetra og Soltetra. Ildtetra seilte opp på lista etter å lest noen innlegg om den her på forumet.

Akvariet har nå stått i 16 dager. Jeg målte nitritt for 2 dager siden og den var på 0. Det ligger tre røtter og flyter og noen få gresstuster. Jeg krystet den ene svampen fra 110-literen (Juwel) forrige uke. Kan det være at karet er innkjørt allerede, eller skulle filteret hatt enda mer guffe? Jeg kunne liksom ikke tømme 110-literen helt for bakterier heller... Det er også kommet noen alger på røttene. Er det riktig før karet er innkjørt? Lyset har stått på minimalt. Jeg må innrømme at jeg føler meg litt som nybegynner igjen.

Nybegynnerfeilene skal i hvertfall ikke få gå utover fisken denne gangen;-)

Veien blir til mens du går...
 
Postet 21.04.2010 kl. 18:31
[Rapportér innlegg]
12 Spiser scalarer pestsnegler?

Linda Myhrvold
Medlem female.gif
Fra: Skedsmokorset
Nå har det gått en stund med det nye karet. Siameserne er solgt for lenge siden og vi kjøpte 10 otociniclus affinis på fredag. Vi trodde scalare-frua hadde slukt en av dem da hun i går bare ble liggende å "gulpe", svømte i sirkler og gjemte seg så godt hun kunne. I natt døde hun.

Etter et utall tellinger av ottoer, hvor jeg stort sett har kommet fram til et antall på 8-9 stykker, klarte jeg til slutt i dag å telle alle 10! Jippi, krisen er avblåst og jeg trenger ikke å flytte scalare-far i en fei allikevel. Han har imidlertid drevet iherdig jakt mellom røttene. Til slutt skjønte jeg hvorfor, tror jeg. Pestsnegler!

Da er mitt spørsmål? Kan det stemme at scalarene spiser dem? Kan det være at frua (ikke meg, da) har slukt en som har vært litt for stor?

Til slutt har jeg oppdaget noen 1,5-2mm store egg på glasset helt oppe ved vannflaten. Kan det være c. aeneus som har lagt disse? Det er ca 10 tilsammen og ligger ganske spredt, maks 3 i klynge. Andre alternativer? Se profilen min for oppdatert fiskeliste.

Jeg vet jeg har lovet bilder her tidligere. Vi begynner å bli ganske fornøyd med karet, så jeg skal ta meg sammen og få til noen bilder...

Veien blir til mens du går...
 
Postet 20.06.2010 kl. 15:39
[Rapportér innlegg]
13 Endelig noen bilder

Linda Myhrvold
Medlem female.gif
Fra: Skedsmokorset
Nå har jeg endelig lagt ut noen få bilder (se profilen). Akvariet er ganske høyt, mne på toppen flyter noe pistia i tillegg som jeg håper skal tette litt av tomrommet mellom røttene og vannflaten når de bare får vokst seg til litt. Jeg skal også ha oppi noen steiner når jeg finner de jeg vil ha.

Det ser ut som ottoer og coryer stortrives i karet. Tetraene holder seg mest nede blandt røttene, men håper de vil bruke resten av karet når det blir litt mer "gjengrodd". Det var egentlig meningen at rødmunn og fantomtetraer skulle tilbake i 110-literen, men det var umulig å fange dem blandt røttene, så de måtte bare få bli. Derfor blir det nok bare èn tetrastim i tillegg foreløpig i dette karet.

110-literen er kommet vel på plass på gutterommet og i midten av juni kjøpte vi en stim med glødebåndstetra. Jeg må trekke tilbake alt jeg evt. har sagt om at tetraer er like i oppførsel og har kjedelig adferd. Glødebåndstetraene er ihvertfall ikke redde! Det er omtrent umulig å jage dem vekk når jeg skal slamsuge, og når jeg stikker hånda nedi kommer de omtrent bort for å snuse.

Ved vannbytte idag fant vi den ene tetraen inni pumpehuset (Juwel) der hvor varmekolben pleier å stå. Den har vært savnet i ihvertfall 6 uker og vi trodde den var død og forsvunnet. Den klarte å svømme ut igjen av seg selv og svømmer nå tynn og lykkelig rundt sammen med de andre. Dakar diten...

Vi har gått til inkjøp av to små søte L-183 til 110-literen. Jeg har vært på iherdig jakt etter en L-malle som kunne passe for oss (ikke for dyr). Etter all letingen i basen er jeg redd jeg kommer til å havne opp med den store L-dilla, jeg også...

Begge karene ser ut til å være på god vei til noe stort ;-) Jeg skal ta bilder av sjørøverhula også når glasset er pusset og litt grums etter lillebrors impulsmating er ute av systemet...

Veien blir til mens du går...
 
Postet 31.07.2010 kl. 00:42
[Rapportér innlegg]
14  

Sharon Mari
Medlem female.gif
Fra: Karmøy
Alltid spennende med nye prosjekter og det er veldig kjekt å se resultater på det etter arbeidet man legger i det:) Vet selv hvordan det er å nå klarer jeg ikke slutte å lage flere prosjekter...Spennend hobby å my glede...Lykke til:)

s.m.h
 
Postet 01.08.2010 kl. 15:32
[Rapportér innlegg]
15  

Linda Myhrvold
Medlem female.gif
Fra: Skedsmokorset
Takk for det. Jeg har holdt litt øye med ancistrusene siden vi fikk dem på fredag. Det ser ut som den ene er noe mer sky enn den andre foreløpig. Jeg fikk noen glimt av den i dag og da synes jeg den så tynn og blek ut. Håper den kommer seg etterhvert. Den andre, som er bittelitt større er mørk og fin i fargen og svinser rundt rett som det er. Jeg har foret med grøntfortabletter, men tenkte jeg skulle prøve å legge nedi litt agurk el. så de får litt tid på seg til å finne og fortære maten. Det er også tilgang på ferske, gode alger, så det skal ikke være matmangel...

Veien blir til mens du går...
 
Postet 01.08.2010 kl. 22:46
[Rapportér innlegg]
16  

Black_Flys
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Hei.
Hvilket merke er det karet du var med på fellesbestilling fra Kina?
Hva ble prisen på kar og frakt?

Flotte arter du har bestemmt deg for i karet. :)
Inn å se på bilder nå.

Espen

Gøy med akvarium. Hekta. Starter i det små med 270*45
 
Postet 01.08.2010 kl. 23:38
[Rapportér innlegg]
17  

Linda Myhrvold
Medlem female.gif
Fra: Skedsmokorset
Klikk på bilde for større versjon
Akvariet er av merket Jinlong. Vi betalte under 4000,- kr. for 335 liter med buet front og møbel. Utførelsen er nok ikke helt opptil det vi er vant til fra mer kjente merker, men er man ikke så kresen så ser det riktig så fint ut. Jeg vet ikke om mannen skulle importere mer, men det kan hende han fortsatt har igjen akvarier. Jeg kan godt sende telefonnummer på epost til deg hvis du vil.

Utfordringen med dette karet er at det egentlig fulgte med et innvendig filter, en slags "renne" som skulle ligge øverst i bakkant langs langsiden. Toppdelen av tre er ikke til å løfte av slik mange er vant til. Det ligger et tredelt lokk på toppen hvor lysrørene sitter på den midterste. Akkurat disse lokkene har jeg blitt litt glad i siden lysene kan skyves frem og tilbake ettersom hvor man jobber i karet. Da har man lys hele tiden :-) Hullene til slanger og ledninger sitter i den faste delen av "lokket", altså øverst i hvert hjørne i bakkant. Vi måtte derfor sette filteret (Fluval 405) i midten av skapet og trekke slangene på skrått til hvert sitt hull. Det ble endel hjernetrim idet vi satte det opp, men resultatet ble bra :-)

Når det gjelder fiskesammensetting, er det litt endringer: Siden fantomtetraene og rødmunntetraene ikke lot seg fange, må jeg nok velge mellom smykketetra eller ildtetra allikevel. Siden scalarene døde kan jeg imidlertid supplere med 2 nye ciklidearter! Jeg har mulighet til å få noen regnbueciklider snart, også har jeg falt for boliviansk sommerfuglciklide... Beklager, jeg er egentlig ikke så glad i scalarer, men jeg syntes det var trist med paret vårt som plutselig døde.

Veien blir til mens du går...
 
Postet 02.08.2010 kl. 19:51
[Rapportér innlegg]
18  

Black_Flys
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Det var rimelig.
Juwel i ca samme størrelse med bord koster jo 10-15000.

Synes karet så flott ut jeg. :)
Gjerne flere bilder.

Gøy med akvarium. Hekta. Starter i det små med 270*45
 
Postet 02.08.2010 kl. 20:11
[Rapportér innlegg]
19  

Linda Myhrvold
Medlem female.gif
Fra: Skedsmokorset
Forrige tirsdag hentet jeg 5 flotte regnbueciklider. De er foreløpig veldig sky og i dag hadde vi tenkt å legge nedi noen steiner til gjemmesteder. Det rakk vi ikke før ciklidene begynte å legge egg på bakgrunnen i det ene hjørnet! Jeg er usikker på om vi/de vil klare å holde evt. yngel trygge og mette, men. De tre unge fiskene i flokken er vel interresert i kaviar, tenker jeg. Uansett er det hyggelig å ha noen større fisk i akvariet igjen. Det er et herlig sirkus nåe ciklider jager hverandre og coryer leker "sisten" og "hermegåsa".

110-literen hos junior rommer nå 6 glødebåndstetra, 1 blå antennemalle (den minste døde etter en uke) og 6 nye flekkete coryer. De siste var forøvrig en puslete gjeng: 2 voksne hvor en var uten barter, 4 små hvor det manglet barter på noen og et øye på en. Jeg så rett og slett ikke så nøye på dem før vi kjøpte dem. Vi nfår jo gi dem en sjanse når de først er her. Alle 6 fyker rundt som coryer pleier, så vi får håpe det beste. Skal skaffe litt mer mygglarver og annet snadder så de får noe å feite seg opp på.

Veien blir til mens du går...
 
Postet 19.09.2010 kl. 20:51
[Rapportér innlegg]
20  

Linda Myhrvold
Medlem female.gif
Fra: Skedsmokorset
Yngelen til regnbueciklidene (Herotilapia multispinosa) har nå klekket og er flyttet til en sandgrop innunder en rot og blandt litt gress. Der er omtrent umulig å se dem, men vi skimter noe smått som rører på seg. Jeg hadde ikke ventet at dette skulle fungere så lenge, så i dag skal jeg finknuse noe fôr og slippe det ned gjennom et plastrør rett over der de ligger. Jeg håper de klarer å spise litt til jeg får skaffet ordentlig yngel-fôr til dem.

Jeg vet ikke hvor stor sjans de har til å overleve i stuekaret. Jeg vet heller ikke hvor stor trussel de 3 andre regnbueciklidene er når (hvis) disse småttisene begynner å bevege seg rundt. Jeg har vurdert å evt. flytte de tre ungdommene til 110-literen for en stund.

Uansett er det veldig artig med yngel! Foreldrene er jo hel eksemplariske :-)

Kom gjerne med tips og kommentarer.

Veien blir til mens du går...
 
Postet 26.09.2010 kl. 18:04
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 »