Fiskesammensetning. eksperiment og observasjoner i 429 l akvastabil (side 7)

Rangordning som følger:
1. Copadichromis borley Kadango
2. Cynotilapia sp. "hara"
3. Labeotropheus trewavasae
4. Metriaclima estherae
5. Pseudotropheus sp. "polit" (to konkurrerende hanner, den ene har overtaket over den andre)

Det øverste bildet er av sjef nr. 3, bilde i midten er av Lethrinops lethrinus, og det nederste bildet er av Cyrtocara moorii. Jeg tror det er en hann Lethrinops lethrinus, men det er sparsommelig med bilder av disse fiskene i denne størrelsen. Mine er jo fremdeles ikke utvokst. Når det gjelder delfinciklidene (C. moorii), så er de litt sky fremdeles - og det gir seg nok utslag i at de oppholder seg i nærheten av mine innvendige filtre.
Siden det ikke flyter over av bilder av malawiciklider på dette forumet så spammer jeg litt mer...
Dette er kanskje to Lethrinops lethrinus hunner. Noen andre som har erfaring med denne arten?
Legger også ved et bilde av sjef nr. 4. Rød zebrahannen
Nederste bilde: Ung delfinciklide C. moorii.
Wromak helglassakvarie?
Noen som har erfaring med disse?
Jeg vurderer å skaffe meg et akvarie på 1,5 meters lengde. Disse koster jo relativt mye, og jeg har avventet dette en god stund. Men etter å ha lest om vareutvalget til Aquamanias så skjønte jeg at helglassakvarier av merket Wromak ikke var så styggelig dyre.
Men er det noen som har erfaring med disse?
Observasjon
mange fine observasjoner i karet ditt, med mange keisertetra kan du få yngel og flere generasjoner fisk
Ikke mer enn at den nye tanken jeg har hatt i ca 2 mnd er Wromak, 120x50x50. Jeg er godt fornøyd så langt. Virker som det er en slags linseeffekt jeg liker når jeg sitter nært, men det kan vel være det er i andre tanker også, jeg er jo fersking Tror det er relativt lett å ripe, så er forsiktig. Har fått en jeg ikke kan forklare, men drøyer lenger før jeg prøver meg på polering.

Just my 5 cents..
--
Godt fornøyd med bord og topp, dog min topp var brukt og uten lys.
Takk for innspill!
Jeg har nok gitt bort keisertetraene for å kunne gi bedre plass til Malawiciklidene… samt et lite uhell med vannsøl som gjorde at jeg la ned 250-literen som de gikk i. Men det er ikke fritt for at jeg savner keisertetraene i blant. Men jeg synes nok Malawi er hakket morsommere.

Flott at noen har gode erfaringer med Wromak. Er det helglassakvarium eller rammeakvarium du har, Livsforvalteren? Jeg tror dessverre det er vanskelig å unngå at det kommer en ripe no og da. Med mindre man overlater all algefjerning til andre levende organismer…

I jula så fisket jeg ut en delfinhunn (Cyrtocara moorii) fra 430-literen og lot henne gå i et lite akvarie (54 liter) som jeg hadde på lur. Og heldigvis så spyttet hun ganske snart hun ble alene, og dermed har jeg 25 yngel eller flere av denne arten gående også.

I tillegg ser det ut til at det også går bra i Rioen (125 literen). Der går det nå (omtrent) 13 rød zebra yngel, og 7 Cynotilapia sp. "Hara" yngel. Det er også trivelig. Jeg var sikker på at jeg gjorde noe dumt da jeg slapp harayngelen ut fra fødeboksen og fritt i Rioen. Jeg syntes å se opportunistiske rød zebra yngel klare til å spise et kjapt måltid. Nå ser det ut til at de klarte seg bra - og at de vil overleve.

Og så lurer jeg selvfølgelig på hvor lang tid det vil ta før jeg må sørge for at noen av disse fiskene skal få større akvarie…
Er vel helglass mener jeg. Med svart silikon, så er tilsynelatende ramme da. Du kan ta en titt på bilder i min personlige tråd. Tom tilstand på første side osv.

Gøy med så mye forskjellig yngel da! Pønsker på to småkar i midthyllene på bordet mitt, men enn så lenge satser jeg på mye planter og få store fisk.
Takk for svar..
Og fint akvarie du har der, Livsforvalteren. Nå blir det ikke nytt akvarie på meg likevel, med det første: Kosen med yngel etterfølges av misnøyen med cyanobakterier i nyoppstartede akvarier… Og stua mi er sydvendt, lys og trivelig. Nettopp noe som gjør at cyanobakteriene og andre alger vil trives godt. Jeg hadde nesten glemt dette i denne "mørketiden"...

Så litersyken stabiliserer seg foreløpig på 3 akvarier. Planen er å ha yngelen av Rød Zebra og Cynotilapia sp Hara i 125 literen, inntil de er store nok til å kunne flyttes inn i seniorklubben. Og da blir tiden moden for å flytte over delfinyngelen over til 125 literen.
Noen bilder av yngel.
Øverst et bilde med både M.estherae og C.sp Hara. Midten Rød zebra (M. estherae)nederst Cynotilapia sp. Hara. 5 ukers forskjell på yngelen. De ser ut til å gå overens.
Du får henge opp gardiner, thankthefisktank...slik Kuledrøm og jeg har gjort. Veldig greit å ha i den tiden det kommer sol inn på akvariene.
Hehe…
Jeg er nok litt for glad i solfylt stue. Og så får heller skyggesidene komme fram i forbindelse med kjellerhobbyen

Helt alvorlig: Jeg har to døtre på 13 og 16, og de er nok litt redde for at jeg blir "særere enn jeg allerede er". Jeg har skjønt at det er greit å ha NOEN akvarier, men flere enn tre blir nok tøft å takle for i alle fall den ene.... Å skyggelegge stua blir nok vanskelig å forstå for ungdommene. Og litt for tøft å stå for. Dessuten har jeg en tendens til å glemme at et atferdstrekk ved Malawiciklider er at de er verre til å tigge etter mat enn bikkja. Så det er ofte greit å ikke ha fiskene over skulderen (jada, jeg vet at dette høres lettere paranoid ut)

Bildene mine ble tydeligvis ikke godtatt. De med mobilen blir jo finest, men litt mer jobb å legge inn. Her er noe annet liknende De er fra en Juwel Rio 125 liter.
No, no, no...gardiner på akvariet, vettu Så kan du ha så solfylt stue du bare vil...
Aha - det var et annet råd, ja… Høres mye mer praktisk ut
Takk for det TTFT Og lykke til med yngelen!

Og takk, SilverShaded, akvariegardiner hadde aldri falt meg inn! Nok en bekreftelse på at jeg ikke er helt gal (bare overmåte engasjert når jeg leser alle trådene på AF for tiden
Da har mine yngler fått vist hva de gjør med ancistrus-yngel. huff..
Ved vannbytte oppdaget jeg en ancistrus-yngel i 125 literen min. Fra før går det en flokk med yngel av Labeotropheus trewavasae i dette karet. De er maks 2,5. Men det ser ut til at de har solide våpen i form av tenner. Det lå mange små ancistrusyngel døde på bunnen, og da jeg så at en av ynglene jaktet på nyutsvømmet selskap - da var det bare å slokke lyset og håpe på at noen av de minste ynglene klarer seg.

Jeg visste jo at voksne mbuna kunne jakte på yngel, selv om de er herbivore. Men jeg hadde ikke trodd at de kunne gjøre det når de var så små.

Litt trist. Må alle fiskene ha separate oppvekstkar - det virker nesten slik...
Ny redningsaksjon...
Jeg har hatt et akvarieprosjekt på jobb, ved at jeg har hatt en 250-liter stående med diverse Malawi-ciklider. Var innom en tur i ferien, og ettersom ventilasjonen var skrudd av for å spare energi, så har det blitt svært varmt i dette akvariet.

Skrekken ble bekreftet - jeg oppdaget at temperaturen var 34 grader i akvariet da jeg var innom i går. Dette er varmere enn de fleste fisker setter pris på eller tåler. Heldigvis står det en Eheim 2252 i dette akvariet (i tillegg til et utvendig filter). Så alle fiskene var i live.

Dermed var det en ting å gjøre: å evakuere alle fiskene til mine hjemlige akvarier. Heldigvis ser det ut til at de har tålt den høye temperaturen. Foreløpig. Jeg ser ikke ut fra at dette kan endre seg, men foreløpig er jeg ved godt mot.

Hovedproblemet med høy vanntemperatur er nok at metningsgraden for oksygen synker drastisk når temperaturen passerer 30 grader. Altså er ikke problemet at fiskene "føler" at de blir kvalt, men rett og slett at de blir det - dersom det ikke er nok sirkulasjon.

Jeg vil bare legge til at dette var slett ikke planlagt, og jeg burde kanskje forutsett at det kunne gå slik. Men jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så sterk drivhuseffekt innendørs i hustrige Trøndelag. Men det kan det altså bli.... tydeligvis.

De fiskene som tålte dette var 3 Ancistrus oppdrettsvariant, 3 Scianochromis fryeri, 2 Lethrinus lethrinops, 5 Cyrtocara moorii (delfinciklide) og 3 Metriaclima estherae (rød zebra).
Disse fiskene får gå sammen med mine øvrige Malawiciklider
Min eldste cynotilapia "hara" har nå dratt til evige planktonsjøer...
Etter å ha kommet tilbake fra juleferie og inspisert hovedakvariet hjemme (430 literen) savnet jeg en spesiell fisk. Nemlig den tidligere sjefen i akvariet, som hadde begynt å merke alderen for en stund siden. Fremdeles var den ganske barsk før jul, selv om jeg merket at buken var blitt litt innskrumpet og finnene hadde antydninger til oppflising. Når jeg undersøkte akvariet grundig i dag så fant jeg ham. Fremdeles i live, men det var på tide å erkjenne at nå var tiden kommet. Man vil ikke at fiskene skal ha det vondt.

Denne hannen ble etter det jeg skjønner trolig sju år. Ikke verst for en fisk. Og jeg tror jeg fremdeles har noen som har høy alder i dette akvariet fremdeles, men jeg har rett og slett ikke helt oversikten over enkelte av de andre. Men akkurat denne fisken var sjefen i akvariet over en lang periode.

Det jeg har nå i dette akvariet er følgende fisker:
To Ancistrus oppdrettsvariant. 1 Golden, diverse Cynotilapia sp "hara" hvorav et sett med halvvoksne av egen produksjon, diverse Rød Zebra: en OB-hunn fra samme kjøp som den nylig avlivede Hara-hannen, en "Sjef" i form av en blå Rød Zebra-hann som holder kontroll på de oransj-gule av egen produksjon. Videre er det trolig tre Ps. polit, en "gammel" Lab. trewavasaehann, tre voksne hunner hvorav en er OB, samt et kull med yngel etter henne. Etter disse er det også noen frisvømmere: En gruppe med delfinciklider, hvorav grunnstammen ble kjøpt for kanskje et par år siden, og et kull med yngel har blitt nesten like store som foreldrene. En liten gruppe med Pseudotropheus cyeneorhabdos går her også. De er vel 6 stykker, tror jeg. Siste fiskeslag (tror jeg) er Scianochromis ahli. Her har jeg fem eller seks, tror jeg.... Den største hannen har begynt å farge ut.

Da tror jeg alle er nevnt. Vi får se etter hvert...
Gammelt utstyr takker for seg...
Først brekker en sprø plastsekk fra lystoppen. Men armaturen fungerer delvis likevel. Tror jeg - inntil innbyggingsarmaturen ser ut til å gå i oppløsning. I alle fall har skruene til å feste lysrørene med ikke tålt tidens tann. De holdt i kanskje sju år. Som om ikke dette var ille nok så hadde mitt ene Eheim Biopower 240 filter problemer med å starte etter delvannsbytte. Måtte derfor koble sammen dette med mitt andre filter, og lurer på om pumpen holder.

I akvariet har jeg nå 10 rød zebra, 5 Cynotilapia Hara, 10 C. moorii, 1 Golden, 6 Maingano, 3 Scianochromis fryeri, 3 Ps. polit og kanskje 17 Labeotropheus trewavasae.. kun fire er voksne.

Så her er det behov for fungerende filter løsninger. Æsj.
Litt bilder
Glimt fra 430 literen. Glimt fra Vallisneria gigantea, og et bilde av filtrene.
Vart sittande og lese gjennom tråden din ( Utrulig lærerikt å lese slike tråder har eg funne ut.)
Moro å lese om Keisertetraene dine og at det ikkje berre er eg som kan sitte og studere fiskane og oppførselen deira. Trudde ei stund eg var begynt å bli litt småtullete der eg satt og småkjefta på brutus bananus (Største keisertetra-hannen, barna har gitt dei navn) der han terroriserer og dominerer 4/5 deler av karet. "No må du slutte å jage Bob, Brutus! Ver Snill!"
Men eg er nok heeeilt normal (?). Håpar du får orden på gamle armatur og filter og fortsett med å dele glimt fra akvarieverdenen din
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller
Reklame for plussmedlemskap