Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen © Finn Falkenhaug © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Fiskesammensetning. eksperiment og observasjoner i 429 l akvastabil
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8
141  

thankthefishtank
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Takk for hyggelig melding Liv! Jeg savner innimellom keisertetraene og spenningen med om det skulle dukke opp nye yngel. At de voksne fiskene lot yngelen i fred var et sympatisk trekk med arten...
Noe annet som jeg husker godt var når fiskene med god trivsel viste frem de fineste fargene: hannene som fikk en metallisk skimrende blå stripe, og hunnene som fikk en stripe mer grønnturkis...

For meg ble det lettest å legge opp til fisker som er kompatible, og de eneste som er kompatible med Malawi er andre Malawi inkludert.... Men det var trivelig med fisker som ikke spiste alle plantene.

Til å være nybegynner har du et voksent kar. Er det slik at de stimer godt når de har god plass? Eller blir det neon og keisere jevnt fordelt i akvariet? Med god plantevekst kan det kanskje dukke opp yngel, dersom neontetraene ikke tar dem... Lykke til videre!

Gjeller er det som teller. Lunger er for unger.
 
Postet 12.03.2018 kl. 21:16
[Rapportér innlegg]
142 Nye tilskudd..

thankthefishtank
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Av fisk. 8 Golden, Labidochromis caeruleus. 2-3 cm store. Disse skal få gå i 128 literen inntil de er store nok til å treffe større fisk.
Tidligere i dag strippet jeg en Cynotilapia sp Hara på jobben. Det viste seg at jeg var for tidlig ute og at de tretten ynglene hadde relativt store plommesekker. De havnet i yngel boksen, men jeg tror jeg hadde blindhet på ei uke. Velbekomme. Elevene fikk nå sett fiskeyngel med plommesekker...

Gjeller er det som teller. Lunger er for unger.
 
Postet 13.03.2018 kl. 22:21
[Rapportér innlegg]
143  

Liv Skamsar
Medlem female.gif
Fra: jostedal
Her i karet er det berre 6 keisertetraer, 15 neontetraer, 1 kampfiskhoe, 2 gibbiceps og ein (litt uvisst) pleco eller ancistrus.
Neontetraene stimar rimelig bra. Det gjer ikkje keiserane, noko som kanskje ikkje er så rart med berre 6 stk i eit såpass stort kar. Men hovudsaklig skuldast dette "Brutus" som har lagt hevd på størstedelen av karet og den største hoa "stockholmSyndrome". (Den største Gibbicepsen Gabbi og Kampfisken Lucinda har han vett til ikkje å yppe seg mot)
Eg burde nok sikkert ha fleire neoner og keiserar for å få betre stim, men vil vente til eg har eit karantene-kar oppe og går før eg anskaffer nye fisk!
Fordelen med å berre ha 6 keiserar er at eg fint klarar å sjå kven som er kven og kan følge meg på dramaet fiskane imellom ;)

Yngel har eg ikkje hatt enno. Skikkelig grønnskolling, så eg veit ikkje eingong når keisertetraer er "kjønnsmodne". Mine har budd her i ca 2 mnd og har vokse mykje sidan dei kom. Eg reknar med at dei nærmer seg vaksen størrelse, og dei får stadig kraftigare farge, men eg tenkjer at dei nok er for unge til leik enno?! Det er skuffande lite detaljert informasjon om dette eller keisertetraer generelt på nettet. Link til sider blir tatt imot med opne armar, om du veit om nokon :)

Det voksne karet var vel meir eller mindre eit resultat av impuls/ dårlig kunnskap om kor stort 720 liter er...Men store kar skal jo vere lettare å holde seiest det, og plass har eg jo, så da var det litt flaks og;) 
Postet 13.03.2018 kl. 23:39
[Rapportér innlegg]
144 Forsøk på bilder..

thankthefishtank
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Jeg testet ny mobil med visstnok godt kamera...
Til noen av spørsmålene om kjønnsmodenhet etc. Jeg er ganske sikker på at karpelaks, som er gruppen keisertetra tilhører blir relativt tidlig kjønnsmodne. Gjetter på at dine sikkert er det allerede. Det er godt mulig at venter på riktig stimuli. Kanskje har det med at du må vente til du har så mye planter at fiskene får ekstra bra med skjulesteder eller liknende. Som skrevet, når fiskene trives ekstra godt så blir fargene mer skimrende, og både grønnfargen til hunnene og turkisfargen til hannene blir tydeligere enn før.
Hos meg så det ut til at de trivdes under sverdplanter, som skaper bra med skjul... Du ser sikkert lek om en stund.

Gjeller er det som teller. Lunger er for unger.
 
Postet 23.03.2018 kl. 23:09
[Rapportér innlegg]
145  

thankthefishtank
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
En av mine rød zebra som ser ut til å være hann, på tross av oransjgul farge prøver å gjemme seg for den dominante hannen. Ellers et glimt fra en kortsiden. Da ser det ut til å være lettere å unngå å skremme fiskene...

Gjeller er det som teller. Lunger er for unger.
 
Postet 23.03.2018 kl. 23:15
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8