Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bjarne Sætrang © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Sissis våte drømmer
Sider: 1 ... 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 ... 170 »
3201  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Det var en flott kampfisk! Selv om jeg egentlig er mer glad i fargerike varianter, men denne du har bilde av her virker å ha flotte kraftige finner. Fin :D

Mulig jeg bare skaffer noen hunner og dropper både hanner og ildtetra. Da slipper jeg å tenke på yngel på noen av artene. Har litt tid til å bestemme meg enda for jeg kan ikke putte noe annet oppi der nå før den siste skjørtetetraen min går til fiskehimmelen. Den var i den aller første gruppen fisk jeg kjøpte som ny akvarist og er nå rundt 9 år gammel. Den skal derfor få fred og ro i sin alders høst ;)

Mulig jeg kontakter deg når tiden kommer. Er jo ikke lange turen til Trondheim, men har vært veldig dårlig de siste årene. I en god periode er det derimot kjempeartig å ta seg en busstur og se litt annet enn de fire veggene jeg vanligvis stirrer på.

Tusen takk for svar, og selv om jeg ikke skriver stort på akvaforum lenger så er jeg litt innom og titter i favoritt-trådene mine :)

 
Postet 27.09.2013 kl. 15:50
[Rapportér innlegg]
3202  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Kjenner til den dårlige formen Astrid, som for meg blir bare værre og værre. Syns å huske vi har samme sjuka så...

Har familie i Batnfjorden, så tok faktisk hurtigbåten til Kr.sund i august. (Mye mer bahagelig med båt enn buss for meg). Kan jo hende jeg skal utover en tur igjen når det blir aktuelt ;)

Har våte drømmer
 
Postet 28.09.2013 kl. 00:00
[Rapportér innlegg]
3203  

siande
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Muh, jeg blir så lei meg når jeg tenker på dere sjuke:( Jeg vet at sympati ikke hjelper så mye på noe som helst, men dere får den av meg uansett for den er så vanskelig å sitte inne med.
Jeg har så vidt smakt på det selv, og har en nær venn som har vært veldig dårlig. Men, det finnes lys i tunnellen! Han blir far snart, og er om ikke akkurat bedre så ihvertfall mer i kontroll over sin egen sykdom, så hverdagene er så mye bedre. Så det kan gå framover :)

 
Postet 28.09.2013 kl. 12:56
[Rapportér innlegg]
3204  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Takk Siande, og sympati hjelper masse! Mange som ikke ønsker å forstå eller mener vi bare "later som". Begge deler er veldig belastende, så å bli møtt med ekte sympati er en fantastisk ting faktisk :)

Ja, hurtigbåten er også en mulighet Sissimor. Vi finner vel ut av det når den tid kommer. Har forresten i mange år hatt familie i Batnfjorden jeg også, broren min var gift der, men nå har både han og sønnen flyttet derfra.

Tar kontakt når tetraen min blir borte, men han er fremdeles frisk og rask så hvem vet hvor lenge han lever ;) Vi snakkes.

 
Postet 28.09.2013 kl. 13:18
[Rapportér innlegg]
3205  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Ektefølt sympati gjør alltid godt Siande, så takk...

Alle som kjente meg før jeg ble syk vet heldigvis at jeg aldri har vært lat, og at jeg absolutt ikke er en "sutrer". Viljen er fortsatt like sterk som før, og ofte for sterk for mitt eget beste...

Har våte drømmer
 
Postet 28.09.2013 kl. 15:21
[Rapportér innlegg]
3206  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Har helt glemt å skrive at jeg har solgt min første gjeng med grønne cory-barn! Gjorde litt vondt i hjertet, men vet de kom til et godt hjem. Veldig glad for at deres nye eier har startet en personlig tråd her, slik at jeg kan følge dem framover :D

Har våte drømmer
 
Postet 28.09.2013 kl. 15:33
[Rapportér innlegg]
3207  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Må bare si at dere har min fulle sympati også. Det er vondt å høre at enkelte ikke blir hørt og trodd. Å holde motet oppe vil jeg tro kan være vanskelig, men jeg tror det er veldig viktig å tenke positivt - så langt man klarer. Jeg tror absolutt det psykiske er viktig :) Men det er vanskelig å sette seg inn i for en utenforstående...

Måtte forskningen finne løsninger...!

________________________

Å selge bartefisk kan være vemodig, det! Godt du kan "følge" dine, da...
Ingen av de jeg har solgt fisk til har personlig tråd, tror jeg :p

(Sist endret 28.09.2013 kl. 23:36 av Anders K )
 
Postet 28.09.2013 kl. 23:34
[Rapportér innlegg]
3208  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Det er viktig å fokusere på det lille en faktisk klarer ja Anders, og ikke alt det en må forsake. Heldigvis er humoren min akkurat like syk og fandenvoldsk som før... ;)

Har våte drømmer
 
Postet 29.09.2013 kl. 00:01
[Rapportér innlegg]
3209  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Det er akkurat det Anders, å håpe at forskningen finner ut noe om sånne påståtte "uklare sammensatte" er ikke så greit, rett og slett fordi det er mer penger i å løse en enkel og målbar/synlig sak veldig mange lider av. Selv om de ikke lider i det hele tatt sammenlignet med alle som ser friske og raske ut og ikke er det i det hele tatt. Det er en løsning på det også, nesten så jeg håper riktig mange legemiddelfirmaledelsefamiliemedlemmer får noe "uklart og sammensatt" så det blir litt fart i sakene, alt for mange flotte mennesker sitter stille fordi de må. Heldige meg har noe målbart, men ønsker meg fortsatt "er syk, ikke lat"-button...

 
Postet 29.09.2013 kl. 00:09
[Rapportér innlegg]
3210  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Ergoterapauten har søkt etter el-scooter og sammenleggbar rullestol med hjelpemotor til meg. Blir veldig spennende å se hvordan omverdenen reagerer på det...

Har våte drømmer
 
Postet 29.09.2013 kl. 00:16
[Rapportér innlegg]
3211  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Det vil kanskje minske behovet for skilt i det minste, men fryktelig fryktelig trist at du trenger det! Og så mange med deg, i svake øyeblikk tenker jeg at disse som får penger for å forske allerede er på sporet av løsningen, men at den ikke er inntektsbringende nok så de må finne på noe det blir penger i kassa av over tid. Nettopp fordi det er så mange med "syndromer" som ligner på hverandre (her er gåsetegn godt ment, for en akupunktør finnes ikke syndromer, bare sjuke folk, og alle disse nesten fornærmende samlebetegnelsene ligner veldig på hverandre på kinesisk...). Var ikke bra for meg med vikariater i legemiddelbransjen, den er kynisk den...

 
Postet 29.09.2013 kl. 01:05
[Rapportér innlegg]
3212  

siande
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
sitat av Linda W:
Var ikke bra for meg med vikariater i legemiddelbransjen, den er kynisk den...


Jeg burde ikke poste på fylla, men here comes: Jeg kan få jobb i legemiddlebransjen, men jeg klarer aldri å bestemme meg for om jeg egentlig vil. Gode penger, muligheten til å kanskje gjøre noe annerledes, redde liv med medisinsk forskning. Men... hva om jeg bare blir korruptert?

 
Postet 29.09.2013 kl. 01:48
[Rapportér innlegg]
3213  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Skjønner veldig godt at du er betenkt Siande; det er mye rottent i bransjen. Det blir jo kun forsket på medisiner noen har patent på, og kan tjene store penger. Forskning på nye bruksområder for allerede eksisterende medisiner er lite interessant, siden det er lite penger å hente. Fryktelig synd egentlig...

Har våte drømmer
 
Postet 29.09.2013 kl. 01:59
[Rapportér innlegg]
3214  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Jobbet på markedsføringssiden tett på ledelsen, du skal vel kanskje ikke jobbe direkte med pusherne Siande? Ble for kleint, om å gjøre og bli kvitt lisensene på livsviktige men ulønnsomme legemidler, og å finne nye skøyeraktige diagnoser for ferdigutviklede ting. Eller å få flyttet grenser for kolesterol og blodtrykk, er fryktelig mye penger i snevrere rammer for "normalt". Hoggorm-motgift i pilleform er et annet eksempel, det var ikke sant at det ikke virket, men de fikk satt ned holdbarheten såpass at de ble kvitt kostnaden. Og så er det veterinærsiden - der satt de meg til å skrive teksten i legemiddelkatalogen på ett eller annet jeg har fortrengt - "bare forenkle som best du kan du, der er jo ikke så farlig med bivirkninger for dyr". Sluttet jeg, det ble så langt fra det jeg mener er greit.

Nå utvikles det ikke bare rottegift da, og det er jo lov å håpe at det ikke bare er skurker og banditter i bransjen. I hvertfall ikke på laboratoriesiden ;)

 
Postet 29.09.2013 kl. 02:44
[Rapportér innlegg]
3215  

siande
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Nå sporer vi helt av i sissimors tråd, så jeg lar dette være min siste post om emnet.

Jeg kan jobbe i lab-delen av disse bedriftene, både som kvalitetskontroll på produksjon, og med deler av det som er forskning. Og dyreforsøk :-S Og selv om det man gjør er ærlig forskningsarbeid, så er det noe med hva man får fortsette å testee og hva som blir avskrevet som ikke viktig nok. Også er det som med alt slikt, hvordan du presenterer tallene for å få fram det du vil vise og ikke resten. Jeg ser det allerede i jobben jeg har nå, hvor det er næringmiddelindustrien som vil ha tall på ditt og datt. Det er fryktelig mange måter å vise fra et resultat på, og til syvende og sist så er det hvordn jeg setter opp grafer og forklarer hvorfor vi har gjort/ikke gjort ulike tester som er det noen sitter og tar avgjørelser på.

 
Postet 29.09.2013 kl. 18:50
[Rapportér innlegg]
3216  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Viktig tema, så helt greit med avsporing...

Har våte drømmer
 
Postet 29.09.2013 kl. 21:37
[Rapportér innlegg]
3217 Corydoras!

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Snille folk i klubben lurte på om jeg ville være med på "fisketur" til Hitra, og i dag fylte vi en bil og tok turen til Terjes Tropefisk. Alt for mye morro å se der...

Klarte å begrense meg litt, siden det er storauksjon snart, men det ble med tre poser med vann i hjem hit...

Første pose inneholdt 7 nusselige stjernedanio. Har bare tre ungdommer igjen, etter at foreldregruppa døde ut, så her var det på tide med påfyll.

Pose to inneholdt en vakker Corydoras elegans hann. Har fire trinne hunner fra før, som jeg fikk av en venn for ei stund siden.

Pose tre rommet 6 fantastiske coryer: loretoensis! :D


Har våte drømmer
(Sist endret 06.10.2013 kl. 22:18 av Sissimor )
 
Postet 06.10.2013 kl. 22:15
[Rapportér innlegg]
3218  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Overrasker vel ingen at jeg var ganske kjapp til å kommentere GRATULERER på dette innlegget :D En søt liten Cory det der, med en litt annerledes kroppsform :) Har faktisk litt lyst på reynoldsi evt. tukano selv, som jo ligner på dine nye i så måte.
De er vel ikke av de aller vanligste heller, disse loretoensis'ene :-)

Moro med fisketur tenker jeg. Da får man dekket litt av skravlebehovet også, når man er sammen med andre akvarister!

(Sist endret 06.10.2013 kl. 22:28 av Anders K )
 
Postet 06.10.2013 kl. 22:27
[Rapportér innlegg]
3219  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Takker Anders ;)

Skulle veldig gjerne hatt flere tukano, for nå har jeg kun ei stor dame igjen. Hun ser ut til å trives som tante for små grønninger hun altså, men hun hadde nok ikke blitt lei seg om hun fikk artsfrender...

Har våte drømmer
 
Postet 06.10.2013 kl. 23:13
[Rapportér innlegg]
3220  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Ha, ha, må bare le av den nyankomne eleganshannen. Damene er vist ikke helt klare for hans amorøse tilnærmelser, så da prøver han seg like godt på praktbarbene ;)

Har våte drømmer
 
Postet 07.10.2013 kl. 13:45
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 ... 170 »