Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Aram A. © Stig Rune Rostad
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Saras zoo
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 »
101  

Sara P
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Skal huske på deg neste gang jeg orker å pille ut flere. Har fått noen jegersnegler, så håper at sneglebestanden minker litt. Jegerne er jo også veldig fine, så det er et pluss. Ser at det har kommet noen små skivesnegler i karet og, men det er så få at det ikke plager meg noe særlig :-)

 
Postet 08.09.2013 kl. 21:20
[Rapportér innlegg]
102  

Sara P
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Må si jeg virkelig savner kampfiskene mine når jeg blar gjennom bilder. Er ennå på leitning etter den perfekte hannen, men i det siste har jeg kun sett veil tailer i rødt og blått. Kunne gjerne tenkt meg en delta, half moon eller plakat.

Vurderer å spørre om noen kanskje kan bestille inn, men føler det blir til så mye bry siden det kun blir en fisk.. Hadde vært noe annet med en stim men noe.

Slenger med to bilder av favorittene jeg har hatt. En dumbo ear og en crown tail. Sistnevnte fikk jeg for 20kr eller noe, da kan var døden nær når jeg kjøpte ham. Kom seg fort her hos meg, men spiste seg i hjel på corydorasegg:((Sist endret 08.09.2013 kl. 21:28 av Sara P )
 
Postet 08.09.2013 kl. 21:25
[Rapportér innlegg]
103  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Nydelige kampfisker Sara :)
Skulle gjerne hatt noen selv ,men klok av skade tør jeg ikke ha sånne sammen med coryene mine :(

 
Postet 08.09.2013 kl. 22:04
[Rapportér innlegg]
104  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Tror du har vært ekstremt uheldig med kampfisk Sølvi. Jeg har både kampfisker og coryer i nesten alle kar, og har aldri hatt trøbbel med det...

Har våte drømmer
 
Postet 10.09.2013 kl. 23:51
[Rapportér innlegg]
105  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Det er jo selvfølgelig mulig ,men hvor store kar går dine i Sissimor?

 
Postet 11.09.2013 kl. 09:47
[Rapportér innlegg]
106  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
De går i 30 til 200-liter. Har aldri sett en kampfisk nappe/jage coryer, og jeg har maaange kampfisker...

Har våte drømmer
 
Postet 13.09.2013 kl. 15:14
[Rapportér innlegg]
107  

Sara P
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Har hatt en slapp helg etter en hard uke på skolen. Tok et stort vannbytte i det store karet i går, og i dag var det 20 literen som sto for tur. Mente jeg hadde litt biltemasand igjen, som jeg ville bytte med grusen jeg har i karet. Tømte karet og bar det ut. Heldigvis sjekket jeg om jeg faktisk hadde sand før jeg lempet ut grusen.. Det hadde jeg nemmelig ikke;-) Tok heller å vasket grusen.. Herregud! Er helt rystet over hvor mye skit som samler seg nedi der. Skyllevannet var brunt lenge. Luktet heller ikke godt. Var derfor jeg heller ville ha sand.

For noen uker siden plantet jeg en del hornblad og vasspest i karet. Det er på mysterisk vis blitt borte. Nesten ingenting igjen.. Er kanskje et hint på at jeg burde gi mer grøntfor til sullene. De har forresten reprodusert seg til de grader, mange søte små kopier som kryper rundt :-) Nå mangler bare litt planter til, så er jeg fornøyd. Så det var tilbud på planter på Buddy, så kanskje jeg skal ta meg en tur dit.

 
Postet 14.09.2013 kl. 17:17
[Rapportér innlegg]
108 Komplett

Sara P
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Var innom dyrebutikken for å se etter flere honningguramier (noe jeg ikke fant), da jeg fikk øye på denne karen. Ønsket meg i utgangspunktet ikke en CT, men han var så fin at han måtte bli med likevel :-) Likte fargene hans så godt, så fin med de hvite finnene med små sorte spetter på. Han er en tøffing, så får håpe han går overens med resten av beboerne i karet. Han og honninggurami-hannen har brisket seg mot hverandre, og vist fram sine flotteste farger.

Flott er han, men ikke så veldig fotogen. Derfor ble bildene litt som så..
(Sist endret 26.09.2013 kl. 13:11 av Sara P )
 
Postet 26.09.2013 kl. 13:09
[Rapportér innlegg]
109  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Grattis med ny kampfisk Sara,skikkelig flott :)

 
Postet 26.09.2013 kl. 19:49
[Rapportér innlegg]
110 Beist

Sara P
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Tusen takk, Sølvi:)

Dessverre ble gleden kortvarig.. De som sier smykketetraer er harmløse og vennlige, har ikke hatt en gruppe som min. De kjemper seg til matfatet, ypper med hverandre, brisker seg og myrder malleyngel (dog ikke rekebeibiser..). At kampfisken var for aggressiv var ikke et problem, tvert i mot. Så at tetraene nappet litt, men håpte det gikk over. Satte meg ned for å studere nærmere. Smykketetraene snek seg innpå kampfisken bak i fra og hogget til! Siden det er en crown tail løsnet tråden den beit fast i.. og smykketetraene gomlet biten i seg.

Så nå er Alvin i 20 literen. Forhåpentligvis vil han kose seg der. Stakkars fyr. Tror disse CT-finnene hans er alt for fristende for tetraene. Guramiene har alltid fått gått i fred.

 
Postet 27.09.2013 kl. 21:55
[Rapportér innlegg]
111  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Uff da ,ikke så bra ,men det er ikke alltid så lett å forutsi hvordan fisker reagerer.

Bra du hadde et back-up kar da iallefall.

(Sist endret 27.09.2013 kl. 22:13 av Sølvi Gullaksen )
 
Postet 27.09.2013 kl. 22:13
[Rapportér innlegg]
112  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Skal si du er uheldig med smykketetraene dine! Mine går også sammen med en CT, og har aldri vist innteresse for ham.

Nydelig kampfisken din forresten ;)

Har våte drømmer
 
Postet 27.09.2013 kl. 23:53
[Rapportér innlegg]
113  

Sara P
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Takk, Sissimor:)
Ja, de er skikkelig bråkete de smykketetraene mine. Jager hverandre mye også, kanskje det er fordi jeg har litt mange hanner eller noe. Uansett synes jeg de er for fine til å bli skuffet, er veldig fornøyd med valg av stimfisk (selv om de aldri stimer). Så da blir det en liten gruppe honningguramier der i stedet :-)

 
Postet 28.09.2013 kl. 08:12
[Rapportér innlegg]
114  

Per Thoresen
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Er du sikker på at smykketetraene dine er en av de snille artene?

For et par måneder siden kjøpte jeg fem hanner og ti hunner i en butikk som fortalte at de var Nannostomus marginatus. Helt sløvt av meg at jeg ikke så ordentlig etter, men vel hjemme ble det klart at de var noe annet, kanskje N. beckfordi, som skal bli 6 cm, altså langt fra N. marginatus' 3,5 cm.

De begynte å slåss med hverandre med det samme, særlig ble hannene jaget. De ble ikke tålt utenfor plantene, og knapt nok der. I løpet av første dag var tre hanner stresset ihjel etter intens jaging, deretter ble det en slags våpenhvile. Nå krangler alle med alle, fremdeles med stor energi, men ingen blir skadet.

Jeg hadde tenkt å ha dem sammen med en stim Corydoras sterbai, men der vil jeg ikke ha dem når de er så sure, og nå går de sammen med bare en vanlig Ancistrus-hann. De er blitt drøyt 5 cm og i fin form, men altså bare to hanner.

Noen som har lignende erfaringer med de litt større Nannostomus'ene?

 
Postet 28.09.2013 kl. 17:21
[Rapportér innlegg]
115  

Sara P
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Jeg er ganske sikker på at det er N.marginatus jeg har. Mener å ha sett N.beckfordi i butikk, og de var en del større og gråere enn de jeg har. Mine er ca 2,5-3 cm, men som sagt veldig kranglete seg i mellom. Har de sammen med coryer, grenmaller, L144, honninggurami og reker. Sett bort i fra kampfisken, går de veldig godt ilag med de andre. Har en gjeng på 20 stk, og hannene jager både hunner og hverandre. De "danser" og viser seg fram for hverandre og, dette har jeg tenkt var lektendenser.

Forøvring har jeg også hørt at beckfordi er skikkelig grinete og sure.

Her er noen bilder. Må da være marginatus dette?:-)(Sist endret 28.09.2013 kl. 17:37 av Sara P )
 
Postet 28.09.2013 kl. 17:36
[Rapportér innlegg]
116  

Per Thoresen
Medlem male.gif
Fra: Oslo

Jo, det er nok N. marginatus du har. En riktig lekker art. Jeg får kjøpe noen sånne og håpe at de oppfører seg like pent som de pleier hos alle andre.

 
Postet 28.09.2013 kl. 17:50
[Rapportér innlegg]
117 Abnormaliteter

Sara P
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Lurer på om fiskene mine har misforstått hvordan atferden deres egentlig skal være. Ikke nok med at jeg har noe som virker som den eneste stimen sure smykketetraer.. Tror også jeg har den eneste stimen med sky corydoras sp. black. Leser at andre opplever at sine svarte nærmest legger seg på utstilling ved frontglasset. Ser man inn fronglasset hos meg skulle man trodde jeg ikke hadde coryer. Har prøvd å vende på røtter, flytte planter og alt mulig, men de er fortsatt like sky. De var mye bedre når jeg hadde pandaene også, men nå er de solgt. De gjemmer seg stort sett under røttene, og ved foring kommer kanskje en og annen fram. Sjeldent jeg ser med enn 3-4 av dem.

Trist egentlig. Solgte jo de andre gruppene med coryer for at de svarte skulle få bedre plass. Kan si at den planen ikke gikk helt som forventet, nei. Vannverdiene skal også passe fint til dem, så kan ikke være det heller. Det eneste jeg har merket er at de er mer sky om gh er veldig lav, men det er den ikke nå.. Merkelig dette.

(Sist endret 29.09.2013 kl. 12:23 av Sara P )
 
Postet 29.09.2013 kl. 12:21
[Rapportér innlegg]
118 Vannverdier

Sara P
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Tok og målte vannverdiene nå for sikkerhettskyld:
ph: 6,5
gh: 4
kh: 1
nitritt: 0,0
temp: 25

 
Postet 29.09.2013 kl. 12:48
[Rapportér innlegg]
119  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Beklager at jeg spør, er mulig du har skrevet det lett tilgjengelig, men... hvor stor gruppe har du av Corydoras sp. black? Ofte har det litt å si for aktivitetet. Noen ganger ganske mye, faktisk... Coryer stimer jo hundresvis sammen ute i elvene i Amazonas.

Men om du har en stor, fin gruppe er jo ikke det grunnen :-)

 
Postet 29.09.2013 kl. 12:53
[Rapportér innlegg]
120  

Sara P
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Selvfølgelig helt ok at du spør, bare kjekt med innspill:-) Jeg har bare 7 stk, så store stimen er de jo ikke. Virker som at de følte seg tryggere med flere coryer i karet, så kanskje det ligger noe i det? Kunne i grunn tenkt meg flere, men er usikker på om jeg har nok plass til det.

 
Postet 29.09.2013 kl. 13:02
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 »