Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Luis Novella © Bjarne Sætrang © Sanne
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Mine akvarium
Sider: 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 ... 32
621  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Igår merket jeg noe pussig i planteviven. Snegler! Mistenker at de kom med den mosen som jeg tok inn fra en juledekorasjon på jobb. (Eggene ihvertfall, for mosen sjekket jeg godt). Små søte snegler, eller dvs det ligner litt på åkersnegl, og de er jo ikke akkurat....søte, haha. Men jeg er usikker på om det er den typen. De er ganske små og har ikke samme tekstur som åkersneglen, og heller ikke helt samme farge. Mine er litt mer grå og veldig glatt på kroppen.

Jeg har ihvertfall plukket ut de jeg har sett, og satt de i den gamle Resun akvariet mitt, hvor jeg fylte litt sand og jord og satte inn noen planter jeg ikke gadd ha i stua fordi de er så små. Jeg hadde ikke hjerte til å bare drepe sneglene uten å vite noe om de først haha. Ser noen mener de spiser bare dødt materiale, og det er jo supert - mens andre mente de spiser orkideer også og de får de IKKE lov til. Så jeg har nå satt ned en bolle med sukker og gjør-vann, men skal sette ned litt øl istedet og se om det frister å drikke seg ihjel. Hvis ikke kjøper jeg noe mildt sneglegift kanskje. Hmm. Ikke sikker. Usikker på hva jeg skal gjøre med de jeg har fanget. Haha, jeg ville ikke slippe de ut i den kalde vinteren heller. Vanskelig med skadedyr når man er så bløthjertet!

 
Postet 28.01.2017 kl. 16:35
[Rapportér innlegg]
622  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Har ikke oppdatert på...omtrent et år?! Det skurer og går ihvertfall.

160literen plages fortsatt med at hurtigvoksende planter ikke vokser lengre. Cryptocorynene, javabregnene og mosen gror høvelig og ser friske ut -men flyteplanter osv... det plent nekter. Hjelper ikke å gjødsle heller, da blir det bare hinne på vannet.

Skal kjøpe nytt lysrør og se om det er det som er for gammelt. Husker ikke når jeg kjøpte nytt, så..det er jo et red flag, haha. Men fant ikke de på 30w på Biltema lengre? Hmm. Tror de har på Jula da, så skal se på mandag.

Bilde kommer etterhvert.


Den vinkeltetraen i 15liters karet lever ennå.. jeg blir helt målløs. Han må få lov å leve altså, men... dette begynner å dra ut.

 
Postet 04.02.2018 kl. 00:08
[Rapportér innlegg]
623  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Klikk på bilde for større versjon
Kan vel legge ved noen bilder. Photobucket har jo blitt helt iddiot så jeg får legge de ved her, selv om de blir bittesmå og knøvlete bilder, men jaja.

Tok et heftig vannbytte på 160literen forrige uke, tipper nærmere 60 eller 70 prosent. Imorgen blir det et litt mindre, bytter kanskje bare 40 eller 50 liter. Så skal jeg se om jeg får tid/ork (hehh) å bytte om lag 20 % hver dag i litt over en uke fremover.

Håper også dyrebutikken tar inn dronningrasbora igjen snart. Selv når jeg spør så bare...skjer det ingenting. Det er så irriterende! De tar ofte inn kileflekker, men de ser så testo ut, det er ikke noe fint. De er klumpete og buler i alle retninger føler jeg???

Uansett så vil jeg jo ha dronningrasbora.

Ignorer brunalegene nederst på glasset. Jeg tror de kommer av et lys jeg har som treffer litt av karet (ei typ 6000k lampe jeg bruker slik at jeg ser noe i denne hersens mørketiden når jeg skal male, haha!)

Ellers så har jeg gjort meg ferdig med ny-oppsettet i terrariet. Håper det gror seg til nå. Litt isopor som er synlig her og der, men har malt over med akryl og håper resten bare forsvinner i plantelivet, haha. Har lyst på noe slags pletter i luften elr også på et tidspunkt, men jeg har aldri fått de til å trives. Skal prøve en gang til om jeg finner de billig et sted.

Oppi her er en slags klump fra en orkide jeg trodde hadde dødd, en bromeliade, en svær gullranke, en slags mini gummiplante som bestemte seg å vokse sidelengs i potte og dermed får utfolde seg her istedet. Det er også litt mose her og der, og husvandrer. Samt en stusslig fikus av noe slags tror jeg, som har stått og sutret i månedsvis nå. Tror den har sturet siden jeg kjøpte den, rett atmed en annen fikus som holder seg fint.

Så vi får se om den trives bedre inni her da. Den er stappet litt bak korkbarken så den skulle kunne rette seg litt og få gro litt beskytet fra lys osv.

 
Postet 04.02.2018 kl. 19:35
[Rapportér innlegg]
624  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Gnisser tenner til det bare er stubber over at flyteplantene fortsatt ikke vil ta tak! Skal sies at det er bare Cardamine lyrata jeg har nå, da den hydrocotylen smeltet helt vekk for lenge siden - troooor jeg i alle fall. Så det kan jo være at cardaminen ikke helt fungerer som flyteplante. Jeg skal se om jeg får kjøp for eks pistia igjen og bare se om jeg trenger å komme "ovenpå" med flyteplanter. Hmm.

 
Postet 04.03.2018 kl. 12:24
[Rapportér innlegg]
625  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Jeg ble omsider lei av å bare ha planter i 110literen, altså planter og ikke vann. Og ikke var det plantene jeg ble lei av heller, men bare utseendet. Det ble ikke helt som forventet (så mye krøll og arbeid for et labert resultat) etter ett døgn med ferie kastet jeg med rundt og lagde nytt paludarium. Ca 30 liter vann. Kjøpte ingenting nytt til dette, bare brukte egg-crate jeg hadde liggende, lagde en boks av dette og kledde inn 3 sider med sånn markdekke. Hadde markdekke rundt akvariet (innsiden), en sort grus jeg kjøpte for en tid siden. (Akvastabil merkur ellerno?) Stappet det aktive kullet + litt leca fra det etablerte plantelandskapeti en utklipt damestrømpe (lol), og brukte litt av mollen til å sette plantene i oppå egg-crate boksen. Og noen røtter og steiner til å vekte alt ned. Tok bare noen timer å røske ned alt, tømme, vaske og sette opp igjen så jeg er godt fornøyd. Satte inn en gammel pumpe i vannet og krøstet litt filterslam fra 160literen oppi i tilfelle. Litt usikker på hvor levedyktig dette vannet er, da plantene/jorden fikk seg en dært med plantegjødning fra felleskjøpet for noen måneder siden - og jeg tror ikke den er såååå bra for vannlevende organismer, men hmmm jeg har ikke sjekket. Uansett blir det ikke noe i vannet helt ennå uansett.

Pothos-planten og husvandreren har jeg erfart at kan godt leve med røttene rett ned i vannet (Pothos digger visst nitrat!).

Pr nå er det bare noen springtails og en sånn blomsterflue som lever oppi der. Håper på noe bittesmått av fisk kanskje der også. Er jo bare ca 30 liter, men fordelt på en avlang overflate. Reker tror jeg ikke jeg tør satse på mtp gjødsel osv.


160literen er fortsatt gående, men alt av hurtigvoksende planter smelter vekk. Tror jeg har for lite fisk vs filterstørrelsen. Pr nå er det vel 7 eller 9 rasbora og jeg skulle gjerne hatt en helt arme av de, men det var dette med å få butikken til å bestille inn.. ARGH.

Jeg skulle forsåvidt også egentlig ha lavastein i den 110literne jeg omgjorde nå, men det ble ikke av. Lavasteinene her, som av en eller annen grunn var borret hull i..? Kostet.... 200 kr stk. Det orker jeg bare ikke... jeg syns det er helt koko priser her de skal ha oss å godta.

Den enslige vinkeltetraen lever ennå... kan virkelig ikke forstå at den holder ut ennå.

Bilder kommer.

 
Postet 11.12.2018 kl. 17:25
[Rapportér innlegg]
626  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
sitat av Grapejuice:
Lavasteinene her, som av en eller annen grunn var borret hull i..? Kostet.... 200 kr stk. Det orker jeg bare ikke... jeg syns det er helt koko priser her de skal ha oss å godta.


Fy f... for en pris! Det var jo helt sykt. Rimelig stive summer å punge ut for det meste i den lokale zoosjappa jeg har støttet en del gjennom årene, også. Det er fint å støtte butikker i lokalsamfunnet og sånt, for de er jo gode å ha når man plutselig må ha tak i noe på dagen, meeen... man kan ikke godta alt, faktisk, spesielt ikke når nettbutikkene renner over av varer til en brøkdel av butikkpris ;)

(Sist endret 17.12.2018 kl. 20:34 av Anders K )
 
Postet 17.12.2018 kl. 20:31
[Rapportér innlegg]
627  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Lenge siden jeg har vært her. Skjer ikke så mye på fiskefronten når man har få så fisk, haha. Men 110literen med planter gror så tett, det er veldig gøy. Gullranken har tatt helt overhånd.

Jeg kjøpte 4 otocinclus før påskeferien, og fikk endelig bestilt fisk. da blir det noen små rasbora til 110literen og ca 20 nye dronningrasbora.

Ottoene ville ikke ha brokkolien jeg har gitt de. De har tatt mesteparten av algene, så de gjør en kjempejobb - men de syns proteinhinna jeg har er myyyyye gøyere å ligge oppned og slurpe i seg. (det er ikke pga overforing, da jeg er ekstremt sparsommelig på maten)

Håper de klarer å fordøye den proteinen da, eller at den er næringsrik på noe vis i det minste. Mener å ha lesst at ottoer ikke får noe ut av protein, men men.

På mandag blir det å prøve med agurk til de i det minste. Agurk pleier være popuært. Er så redd de skal sulte. Ottoer er jo litt skjøre.

De ser ut til å ha det veldig behagelig i 160 literen da. Ikke så rart med bare 6 dronningrasbora der, haha. Det tok en uke eller to før ottoene sluttet å pile og slå seg i glassene hver gang jeg gikk forbi. Nå er de skikkelig varme i trøya. Jeg har aldri sett ottoer være så "frempå" og sosiale med hverandre. De pleier jo være litt sånn som gjemmer seg. Disse ligger og breier seg og er midtpunktet så godt det lar seg gjøre med gråfargen haha. :)

Gleder meg til å få mer dronningrasbora. Plages med at det er for lite "liv" i karet , så hverken planter eller noe får liksom noe å bryne seg på og bare henger med nebbet. Plantene som henter næring fra røttene derimot er veldig flotte.
Lover å komme med skikkelige bilder av 110literen med planter, haha.

 
Postet 04.05.2019 kl. 23:44
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 ... 32