Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Arild Lien © Kjetil L © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Den forvirrede amatør
Sider: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 ... 18
341  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Yngelen blir i reiret et par døgn, før de begynner å svømme rundt litt. At han bygger utenfor koppen også, betyr nok at han har noen yngel der også ;)

Er det ikke dumt med alle de vakre kampfiskene en ikke har plass til ?

Har våte drømmer
 
Postet 14.02.2013 kl. 14:14
[Rapportér innlegg]
342  

tante
Medlem female.gif
Fra: Østerdalen
Her er det travle dager, det er en topp i dyrebeskyttelsen nå.

Men i akvarieverdenen skjer det lite. Har lyst til å gjøre masse, men tida strekker ikke til, så det blir det mest nødvendige.

Etter at jeg delte kampfiskhunnene har det vært lek gang på gang både i stua og på kjøkkenet. Men det har ikke blitt noe av det. Skumreirene har forsvunnet. Men i dag fikk jeg meg en overraskelse gitt. Plutselig fikk jeg øye på en bitteliten fisk. Det må jo være et kampfiskyngel. Det svømmer rundt og er i overkant modig synes jeg - det er ikke så stort så jeg anser det som umulig å bli spist av killi. Men tøffingen er rundt i hele akvariet. Det begynner så vidt å vise litt svak blåfarge på ene finnen. Hvor gammelt er det da? Ettersom det er en urskog av planter i det karet nå, har forsømt lukinga, så lurer jeg på om det kan være flere der? Ikke godt å si...

Når det gjelder yngel. Jeg har jo fått noen L144-yngel. Har vært litt usikker på hvor mange som har overlevd, men regnet med at det var 6-8 stk. I kveld telte jeg 13. Kan fort være flere. Begynner å bli store gjør de også. Så nå tror jeg de vil klare seg. Må vel begynne å tenke på hvor jeg skal gjøre av dem.

Vel, det er vel det som har skjedd her siste tida.

 
Postet 01.03.2013 kl. 01:42
[Rapportér innlegg]
343  

Galemor
Medlem female.gif
Fra: Andebu i Sandefjord kommune
De største kampfiskynglene vil spise de mindre. Så selv om det har vært flere egglegginger vil det likevel ikke vokse opp masse yngel.

Morro at det er en som har overlevd da. :)

Min stille kjærlighet :)
 
Postet 01.03.2013 kl. 08:03
[Rapportér innlegg]
344  

tante
Medlem female.gif
Fra: Østerdalen
Jeg finner ikke igjen den lille i dag. Forhåpentligvis er den bare på svømmetur i urskogen - og ikke spist....

 
Postet 01.03.2013 kl. 12:18
[Rapportér innlegg]
345  

tante
Medlem female.gif
Fra: Østerdalen
Kampfiskyngelen dukket opp igjen. Men det var så rart, for noen ganger så den svart ut og noen ganger helt blank/ gjennomsiktig. Slik var det noen dager, og jeg lurte på om det var to eller om det var lys eller bakgrunn som gjorde det. Og i går kveld så jeg jammen begge to samtidig. Så det er altså to som lever i urskogen. I dag da jeg satte på lyset så jeg også to, men begge disse var blanke. Den ene har litt blått på finnene. Betyr det at det er minst 3? Eller kan de virkelig "skifte farge"? På fredag lekte de igjen, så nbå passer hannen et reir igjen. Hvis det går an å kalle de fem boblene et reir da. Hvordan en så dårlig reir-bygger klarer å få fram yngel er for meg en gåte! Men fascinerende er det.

I dag skulle jeg ha byttet vann og luket. Men hvordan tør jeg det når det er yngel der og jeg ikke hva kontroll på hvor de er og hvor mange det er?

 
Postet 03.03.2013 kl. 12:27
[Rapportér innlegg]
346  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Så morro at det er flere :D

Har våte drømmer
 
Postet 04.03.2013 kl. 00:11
[Rapportér innlegg]
347  

tante
Medlem female.gif
Fra: Østerdalen
Jeg lurer på hvor mange kampfiskbarn det er? I dag så jeg 4 samtidig, så det er ihvertfall det. Håper nesten det ikke er flere enn det. De begynner å bli så store også så jeg tror de kan finne på å overleve.

Får man noen gang for mange akvarier? Er det mulig liksom? Jeg fikk et tilbud i kveld om et 100 liter med røtter og planter og reker og snegler. Filteret har gått i stykker, og eieren reiser bort i morgen tidlig. Hun regner med at uten filter er alt er dødt der når hun kommer hjem, så da gir hun bort hele stasen. Må hentes tidlig i morgen.

Jeg sa ja takk, jeg. På med vekkerklokka. Men hvor skal jeg sette det? Nei se, det vet jeg ikke enda. Men det blir vel en råd. Filter har jeg, men det er ikke innkjørt da. Må vel finne på noe mix. Noen gode råd om hvordan jeg skal starte det nye slik at ikke alt dør?

Jeg regner med at jeg trenger hjelp etter hvert når det gjelder arter. Snegler og reker har jeg null peiling på. Jeg liker ikke slike kryp noe særlig. Men gubben er lykkelig her. Jeg sa jeg skulle gi bort eklingene, men da var det ikke tale om at karet skulle inn her fikk jeg beskjed om....

 
Postet 08.03.2013 kl. 23:23
[Rapportér innlegg]
348  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Neeei, det blir aldri for mange akvarier ;)

Søk på kick-start, så finner du mange gode beskrivelser på å sette igang filter i full fart.

Veldig morro med kampfiskyngel da! Hvilken temå har du i karet? Min erfaring er at yngelen blir hunner ved lav temperatur...

Har våte drømmer
(Sist endret 09.03.2013 kl. 00:44 av Sissimor )
 
Postet 09.03.2013 kl. 00:42
[Rapportér innlegg]
349  

tante
Medlem female.gif
Fra: Østerdalen
Det er 27 grader, måtte bort å se.... Trodde det var 26, men ble plutselig litt usikker.

Jeg tror jeg skal sette nye akvariet på gjesterommet. Men spørsmålet er om jeg skal bruke det som oppvekstkar for yngel, eller om jeg skal flytte noen sterbaier dit og se om det er mulig å få fram noe yngel av dem.

Spiser reker og snegler cory-egg?

 
Postet 09.03.2013 kl. 00:50
[Rapportér innlegg]
350  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Spørs veldig på hvilke reker og snegler det er...

Har våte drømmer
 
Postet 09.03.2013 kl. 12:40
[Rapportér innlegg]
351  

tante
Medlem female.gif
Fra: Østerdalen
Nå er nytt kar i hus, og delvis i gang. Hva som er oppi der? Tja, ei diger, ekkel, stygg, stripete eplesnegle ihvertfall. Og masse andre snegler som jeg ikke aner hva er. Må nok inn i en sneglebase eller noe (hvis det finnes). Også er det fullt av reker. Nå er alle mer eller mindre blanke, men det ser ut som noen har grønnskjær og noen har mer rødskjær. Æsj, jeg liker ikke disse beboerne noe særlig. Men gubben er henrykt. Jeg lurer på hva jeg skal gi dem å spise? Må nok begynne å sette meg inn i de dyras behov.

 
Postet 09.03.2013 kl. 20:37
[Rapportér innlegg]
352  

tante
Medlem female.gif
Fra: Østerdalen
Det ser ut til å være 4 av kampfiskynglene, en er rødbrun, en mer grå, og to begynner tydelig å bli litt blå. Men de har begynt å krangle allerede ser det ut som. Hvor gamle må de være tro før de må flyttes ut? Aner jo ikke om det er hanner eller damer, men de virker hissige allerede - enda så små de er. Og i går kveld oppdaget jeg jammen en til. Mye mindre og fortsatt nærmest fargeløs. Men stor nok til å komme fram og spise med de andre.

Det nye karet står der bare med rekene og sneglene sine. Jeg er så i tvil om jeg skal bruke det som oppvekst-kar for yngel. Eller om jeg skal flytte sterbai dit for å se om det er mulig å få fram barn. De legger stadig egg, men bak kommer alltid et par L144 og slurper og smatter.....

Det ser ut som de sneglene det er mest av er malaysiske sandsnegler. Det er helt tjukt av dem. Hvis jeg fanger og kaster en del av dem over i karet der jeg har praktbotia - vil de forsvinne da? Noen av dem er veldig store. Hvor store snegler klarer botiaene å kverke? Det må da være bedre at de blir mat for disse enn at jeg bare skal plukke ut og drepe. Og hvordan dreper man snegler?

 
Postet 13.03.2013 kl. 14:26
[Rapportér innlegg]
353  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Gi sneglene til botiaene du... (alternativet er vel koking).

Mine kampfiskyngel småkrangler også litt, men det har aldri vært noe problem. Men nå har nesten alle mine vist seg å være hunner også da ;)

Har våte drømmer
 
Postet 13.03.2013 kl. 18:26
[Rapportér innlegg]
354  

Galemor
Medlem female.gif
Fra: Andebu i Sandefjord kommune
Du vil nok bli fasinert av både snegler og reker etterhvert. Epler blir jo litt vel store, men fasinerende er dem. ;)
Rekene holder seg jo små og når du ser hvor dyktige de er til å holde orden i plantene, så vil du like dem også. :)

Min stille kjærlighet :)
 
Postet 14.03.2013 kl. 12:11
[Rapportér innlegg]
355  

tante
Medlem female.gif
Fra: Østerdalen
Jeg hører stadig folk som prater om at ancistrusen har så lett for å få barn. Jeg har hatt ancistruser helt siden oppstart, men ikke antydning til babyer. Jeg har vel bare innsett at hos meg kommer det ingen. Har vurdert å kjøpe en hunne til ettersom jeg har to hanner og en dame - tenkte kanskje den kjønnsfordelinga hadde noe å si. Men så - sjokk! I går kveld satt det plutselig 3 bittebittesmå ancistruser på glasset. Huh? Det var uventet. I dag ser jeg ingen. Men det er jo en million gjemmesteder inni der, så jeg håper virkelig ikke alle er spist. Har jo et scalare-par. Regner med at de vil holde bestanden nede. Men i dag får jeg ikke gjort stort annet enn å sitte og stirre inn i karet....

Det nye akvariet på gjesterommet har blitt barnehage. Jeg har flyttet to kampfiskunger dit. Nå har de gått der i 2 døgn og ser ut til å trives, så jeg må vel prøve å flytte over flere barn. Har ihvertfall 7 til i hovedkaret. Lurer på om jeg skal flytte over L144-ungene også. Det er vel 10-12 av dem som begynner å bli store. Har levert to av dem, og de har det veldig bra i sitt nye hjem. Dette er jo morsomt. Ikke at jeg planlegger å drive avl, men det er nå bra fascinerende da å se at de evner å få fram unger og at disse kan glede andre mennesker. Jeg har også levert 3 killier til nytt hjem, og fikk melding om at disse nå er i lek - ny eier var kjempefornøyd! Ja, jeg må innrømme at det er moro med fiskebarn!

Nå må jeg se etter flere mini-ancistruser......

 
Postet 26.03.2013 kl. 11:18
[Rapportér innlegg]
356  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Yngel er fantastisk morro! Blir rørt hver gang jeg oppdager en ny jeg... ;)

Har våte drømmer
 
Postet 26.03.2013 kl. 14:55
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 ... 18