Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Kjetil L © Tone Andreassen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Aqua life
Sider: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 17
321  

Wargtass
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Kjipe greier å måtte gi opp sånn pga sjukdom. Men la oss håpe at du får det til igjen en dag ;)
I mellomtida får du skaffe deg en diger flatskjerm av ypperste kvalitet, en dertil egnet blurayspiller og en DVD med akvarieskjermspareren som NRK hadde i hine hårde dager.
Mager trøst kanskje..men sikkert litt trøst lell.
Og så får du droppe innom her innimellom :)

I can haz fishburgerz plz?
 
Postet 20.12.2012 kl. 22:04
[Rapportér innlegg]
322  

sessan
Medlem female.gif
Fra: Utenfor Bergen et sted
Trist når helsen gjør at man må gi opp hobby og interesse. Håper det går bedre med deg.

For å lære, må man våge å spørre. Utlært blir man aldri.
 
Postet 17.03.2013 kl. 00:20
[Rapportér innlegg]
323  

Cathy
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Ønsker deg god bedring :)

 
Postet 17.03.2013 kl. 01:54
[Rapportér innlegg]
324 Innom og hilser på, tilbake?

-Kamilla-
Medlem female.gif
Fra: Finnsnes
Nesten 5 år har gått siden jeg la akvarie hobbyen på hylla. Har tittet litt etter Sessan, Sissimor, Wargtass, Linda, Mona og 530 uten hell. Men sånn er livet, noen forsvinner, nye kommer til og facebook tar over mye av aktiviteten som var på forumene rundt om i verden.

Jeg vet ikke om jeg skal si at jeg er tilbake, eller hvordan jeg skal nå formulere det.... Altså det startet med at jobben skaffet seg ett 120L akvarium til tre søte små gullfisk og to ancistrus. Jadda, jeg vet at det ikke er optimalt. Men jeg hadde ikke en finger med i spillet og sa egentlig klart ifra hva jeg mente om dette akvariet. Jeg mostret om krav til størrelse på akvariet og slikt. De skønte fort at jeg hadde litt peiling på akvarier og dermed fikk jeg hovedansvaret for det. Den gode nyheten er at jeg nå har fått kjøpt inn et Juwel 450L akvarie i sort med lystopp og bord, ja hele pakka. All ære til jobben som tar ansvar og oppgraderer!

Akvariet er nå klargjort til å sette fisk inn, dette skjer på mandag hvis alt går etter planen. Bakgrunn er limt inn, plantenæring er kommet under sanda og innkjørt AmTop kommer til å bli kjørt ilag med Juwel pumpa. Den foreløpige planen er 10 Corydoras Aeneus, 10 neon tetra, 1 ancistrus, et par ottoer og en kampfisk. Noen tips om andre som kan passe ilag med disse?? Gullfiskene får seg nye hjem, hos en jeg kjenner på jobben som har 375 liter. Det eneste vanskelige her er at den lokale dyrebutikken har så dårlig utvalg på planter. Ingen hurtigvoksende flotte planter som hjelper på oppstarten, ikke no gullerotgress eller Hornblad. Kunne også tenkt meg noen lange flotte Valisneria. Men nå skal jeg til Tromsø på tirsdag og tenker å stikke innom Tromsø Dyrebutikk bak Jekta og se om de har noe snacks jeg kan kjøpe med hjem til jobb akvariet.

Så hva skjer hos dere andre for tiden? Skjønner jeg må oppdatere meg her inne for jeg føler meg litt rusten og kjenner jo ingen lengre. Eller jo, så sånn kjapt at Grapejuice var her enda. Så flott at det iallefall er en her som man har skravlet med før! Pst. Skal prøve å få lagt inn bilde av karet når det er kommet skikkelig opp å gå, nå er det bare nakent og stygt med minimal beplantning ;0)

Spør og bli klok, alternativet er så mye verre...
 
Postet 16.02.2018 kl. 19:44
[Rapportér innlegg]
325 Godt å se deg tilbake. :)

Truls O. Bjørhei
Medlem male.gif
Fra: Rælingen
Trappet kraftig ned grunnet flytting i vinter selv. Solgte reolen og når 450-literen knuste under frakt så ble det plutselig mest småtteri igjen.

Har kjøpt en 180-liter jeg hadde fisk i i går (apistogramma borelii) og leter fortsatt efter en erstatning for det som gikk i stykker. Måtte gi bort all fisken som var oppi der så blir å starte helt på scratch. Så er jo problemet om man savner de fiskene man hadde eller ser anledningen til å starte med noe helt nytt og annet.

Lykke til med oppstarten! Alltid den mest spennende delen. ;)

http://akvaforum.no/forum.cfm?thread_id=59191
 
Postet 17.02.2018 kl. 10:17
[Rapportér innlegg]
326  

-Kamilla-
Medlem female.gif
Fra: Finnsnes
Takk for oppdateringen på akvariefronten Truls :0) Så kjipt å få knust 450literen da! Men som du sier, det er jo nå har du anledningen til å starte med noe nytt dersom du ønsker det.

Takk for lykkeønskningen, kjenner jeg trenger den! Kjenner på at jeg har ansvaret, og alle folkene på jobb tror at det er bare å hive fisk oppi også går det bra, og alle overlever. Men jeg vet hvor vanskelig en oppstart kan være, bittert erfart på den vanskelige harde måten... Så jeg vet at det krever mye oppfølging av vannverdier og dermed mye jobb fremover. Så er det bare å krysse fingrene for at fisken man har kjøpt ikke kommer med noen sykdom, som slår ut pga stresset ved å komme i ett nytt kar. Burde jeg ha kjøpt Esha og Exit på forhånd, sånn in case of? Synes slikt er vanskelig for nå er det jobben som skal betale og ikke jeg. Jeg hadde selv prioritert å ha slikt på lager for den dagen at sykdom er ett faktum, men jeg er ikke sikker på at mine kolleger vet at fisk kan bli syke engang...? Ønsker ikke å bli oppfattet som en som bare kjøper inn uten å tenke på økonomi eller det reelle behovet. For jeg er ikke slik, jeg er nøktern og økonomisk av meg.

Nå må jeg prøve å YouTube hvordan den der Juwel pumpa skal settes opp, den må gå ilag med AmTopen for å få tilstrekkelig filtrering. Stusser fortsatt på at akvarieprodusentene leverer underdimensjonerte filter med akvariene sine....
God helg til alle der ute!

Spør og bli klok, alternativet er så mye verre...
 
Postet 17.02.2018 kl. 11:18
[Rapportér innlegg]
327  

Truls O. Bjørhei
Medlem male.gif
Fra: Rælingen
Hehe. Underdimensjonering i pakkesettene er det vanlige dessverre.

Om man skal våge seg på et tips er en 450-liter veldig egnet til en stim med filamentosa-barber. Jeg synes de er vanvittig flotte og livlige. De kan være hardhendte med planter dog om du er opptatt av den delen av oppsettet. Faktisk kun nymphaea lotus som fikk stå i fred hos meg...

http://akvaforum.no/forum.cfm?thread_id=59191
 
Postet 17.02.2018 kl. 11:28
[Rapportér innlegg]
328  

sessan
Medlem female.gif
Fra: Utenfor Bergen et sted
Heisann :)
Det er bra det er liv i Akvaforum fremdeles. Men det er nok ikke så mye i bruk lenger nå som Facebook er blitt så utbredd. Og det er trist, for på FB forsvinner alt nedover som et blaff , mens her inne er det oversiktlig og mengden informasjon helt fantastisk .

Jeg har roet ned hobbyen jeg også. Nå har jeg bare to kar oppe, 160 literen som etter flytting er "fiskesuppe" med alt oppi. Og en 30 liter med kampfisken. Tiden og iveren er der ikke lenger . Men hvem vet, kan jo hende jeg får inspirasjon igjen hehe.

For å lære, må man våge å spørre. Utlært blir man aldri.
 
Postet 17.02.2018 kl. 11:40
[Rapportér innlegg]
329  

-Kamilla-
Medlem female.gif
Fra: Finnsnes
Takk for tipset Truls, men plantene håper jeg skal få stå i fred. Det er jo så fint med ett rikt beplantet akvarium :0) Men jeg skal iallefall sjekke dem ut i fiskebasen og se hva det er for noe. Man skal aldri si aldri... *Ler* Og akvarium er jo noe som utvikler seg over tid, det tar tid å gro planter og finne de rette fiskene :0)

Sessan! Så hyggelig å se at du er her enda, og det enda til med to akvarier. Trenger jo ikke være mange hundre liter for at det skal være bra, selv om jeg vet at mange lider av litersyken her inne *Smiler* Jeg føler seg straks litt mer hjemme når både du og Truls enda er her. Det var faktisk litt godt å komme tilbake hit å skravle litt fisk og akvarier med dere!

Spør og bli klok, alternativet er så mye verre...
 
Postet 17.02.2018 kl. 16:23
[Rapportér innlegg]
330  

Truls O. Bjørhei
Medlem male.gif
Fra: Rælingen
Da spørs det nok om du vil finne dem interessante. De gikk dårlig overens med planter hos meg. Derfor jeg er litt skeptisk til å ta dem inn en gang til. ;) Men liker oppsettet med store barber og en gruppe ciklider. Hadde blåøyd tigerciklide med dem og det var flott. Fikk masse yngel på sistnevnte. Veldig rolig og fin sør-amerikaner som passer fint i en 450-liter. Ikke for voldelig når den tar vare på barna sine heller, men derfor hadde jeg også de store barbene. De går ikke så lavt i akvariet at de plager barnehagen all verden og er raske og store nok til at de ikke går på en smell. Hadde nok vært verre med en gruppe coryer. ;)

Veldig hyggelig å ha deg tilbake. :)

http://akvaforum.no/forum.cfm?thread_id=59191
 
Postet 17.02.2018 kl. 21:16
[Rapportér innlegg]
331  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
sitat av -Kamilla-:
Har tittet litt etter Sessan, Sissimor, Wargtass, Linda, Mona og 530 uten hell. Men sånn er livet, noen forsvinner, nye kommer til og facebook tar over mye av aktiviteten som var på forumene rundt om i verden.Sigmund (530) har vel stort sett gitt seg, men titter innom her en gang i mellom. Sissi og Wargtass husker jeg ikke sist jeg så innom her. Mona O har gitt seg med kar, men skriver en del innimellom. Linda W har jeg heller ikke sett skrive noe på en stund.

Veldig mange av de gamle er mer eller mindre borte, eller de skriver lite. Diverse årsaker til det. Så det er mange nye her og dessverre liten aktivitet. Det meste er over på FB. Og der forsvinner ting, som tidligere nevnt, fort nedover og blir glemt.

 
Postet 18.02.2018 kl. 00:42
[Rapportér innlegg]
332  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Hei Kamilla,
Milo har rett, jeg har gitt meg med akvarier, etter 8 år, men er innom her av og til og snuser.

Hyggelig at du, om enn gjennom jobben, har fått våte hender igjen! Enda hyggeligere er det å lese at det nettopp er gjennom jobben. Det betyr jo at du har fått såpass mye helse tilbake at du kan jobbe. Flott.

Måtte gjenoppfriske tråden din, det var som jeg husket mange gode innlegg der.

Lykke til videre!
Sigmund - ex 530

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 20.02.2018 kl. 11:32
[Rapportér innlegg]
333  

-Kamilla-
Medlem female.gif
Fra: Finnsnes
Klikk på bilde for større versjon
Så hyggelig å få livstegn fra deg Sigmund! Selv om du har lagt ned akvariehobbyen så er du jo fortsatt en stor ressurs innen akvarie, du kan mangt og meget! Og nybegynnere ser jeg fortsatt trenger hjelp her inne. Så snusing og litt tasting er flott, bare det at du er innom her av og til er flott!

Joda, formen er bedre enn hva den var for mange år siden. Det er rom for jobb og fritidssysler. Og det er gøy å få henda våte igjen med akvarie, planter og fisk! Og takk for lykke ønskningen, det settes stor pris på!

Tirsdagen var jeg innom Tromsø Dyrebutikk, Tropehagen og ei kjempe trivelig akvarist dame på Kvaløya. Det ble kjøpt en kampfisk, et par røtter og noen planter, og hos akvaristen fikk jeg med meg litt planter og noen sandsnegler. Jeg var ett eneste stort smil når jeg kom ut fra akvaristen, for en trivelig dame! Vi skravlet akvarier og koste oss :0) Nå mangler jeg bare å få tak i hornblad og gullerotgress. Tenker jeg må legge ut en annonse på facebooksiden " Vi med akvarium" Noen rosa snegler er også ett ønske, men de får komme etterhvert. Nå er det alt for kaldt å sende snegler til meg her i nord. Så i ett innlegg på facebook at noen hadde brukt vrihassel i akvariet. Det var kjempe stilig, så nå må jeg på jakt etter en slik stor gren til å ha i karet.

Coryene var veldig fornøyde med å komme i ett stort akvarie, de har lagt egg overalt. Men siden jeg ikke skal drive oppdrett så lot jeg de bare være, Ottoene var veldig glade og tykke etter å ha mesket seg med Cory egg.

Litt dårlig bilde av kampfisken jeg kjøpte, den er nydelig svart og metallic blå, jeg ble helt forelsket :0)

Spør og bli klok, alternativet er så mye verre...
 
Postet 22.02.2018 kl. 10:22
[Rapportér innlegg]
334  

Truls O. Bjørhei
Medlem male.gif
Fra: Rælingen
Flott kampfisk! Blitt lenge siden jeg så en sort. Har igjen 2 damer (og 1 jeg faktisk ikke er helt sikker på kjønn på lenger) fra en sort far, men slitt med å finne dem i butikk.

Unngår generelt alt rødt, blått og lilla eftersom det er veldig, veldig vanlige farger. Liker det litt mer spesielt. ;)

http://akvaforum.no/forum.cfm?thread_id=59191
 
Postet 22.02.2018 kl. 10:28
[Rapportér innlegg]
335  

-Kamilla-
Medlem female.gif
Fra: Finnsnes
Klikk på bilde for større versjon
Truls: Første gang jeg har sett en svart kampfisk i det hele tatt, og som du skjønner så måtte den bli med hjem. Litt usikker på om den skal få seg en dame eller to etter hvert, men dukker det opp noen sorte så er faren stor *Ler*

I dag kom røttene, plantene og mosen seg i ny akvariet. Legger ved ett par-tre bilder. Karet er ett svart Juwel Rio 400 (450L) med LED lys, spent på å se planteveksten med LED. Det var ikke så mye LED i handelen når jeg drev på med akvarie sist, det var noen som hadde blåe LED nattlys og slikt som vi limte under armaturet. Den gang da snakket vi om Biltema sine 6500K lysrør, som jeg faktisk fikk kjempe plantevekst av i mitt kar. Mye skjer på 5 år, også på akvariefronten.

Har kjøpt inn en god del planter og det er nå godt beplantet. Har også kjøpt noen Hornblad hos en dame på facebook, hun sender i posten iløpet av de nærmeste dagene. Akkurat nå ser det nakent ut, men planter tar tid og jeg smører meg med tålmodighet. *Og krysser fingrene for god plantevekst*

De andre på jobb er stadig å titter inn i karet, og de likte at det nå er blitt mer planter og røtter i det. Det gjorde Coryene og kampfisken også, de var veldig nysgjerrige og måtte undersøke. Fikk lagt noen stener på den ene roten for å holde den nede, den andre får bare flyte litt rundt til jeg finner en løsning. Gårdagens vannverdier var ok, ph på 7, litt lav temp på vannet så jeg fikk skrudd opp varmekolben litt. Ser ut som at den innkjørte pumpa hjelper på *Takk og lov!*

Spør og bli klok, alternativet er så mye verre...
 
Postet 23.02.2018 kl. 19:18
[Rapportér innlegg]
336  

-Kamilla-
Medlem female.gif
Fra: Finnsnes
Algene har gjort sitt inntog i karet, jeg hadde egentlig bare ventet på at det skulle skje. Nitraten har vært mellom 5 og 10 de siste ukene, mens nitrit er lav. Høyeste nitriten har vært på er 0,1 og det var i begynnelsen av mars. Nå ligger den mellom 0,01 og 0,025. Noe overforing og litt sollys på karet har det vært. Foringen er redusert og lyset holdes av til over påske. Siden karet står på jobb blir det ikke foret i påskedagene, krysser fingrene og håper at dette hjelper på. Plantene vokser raskere nå og det ser ut som at de trives, noen få hurtigvoksere er det i karet og de vokser godt. Over påske skal jeg innom den lokale dyrebutikken og se om de har flere Ottoer, så de to jeg har får litt selskap.
Ønsker alle akvarister en god påske!

Spør og bli klok, alternativet er så mye verre...
 
Postet 27.03.2018 kl. 12:20
[Rapportér innlegg]
337  

Liv Skamsar
Medlem female.gif
Fra: jostedal
God påske til deg og! Har de mykje snø i finnsnes no? Kjekt å lese tråden din, da kan ein nybegynnar snappe opp nokon gode råd her og der. Velkommen tilbake til våte sokkar og hender;).

 
Postet 27.03.2018 kl. 15:28
[Rapportér innlegg]
338  

-Kamilla-
Medlem female.gif
Fra: Finnsnes
Koselig at du stikker innom meg Liv! Vi har hatt unormalt lange kuldeperioder i vinter og da blir det lite snø. De siste ukene har Kong Vinter funnet ut at dette går ikke ant, og har gitt oss en meter snø til på bare et par uker. Så nå har vi snø så det holder. Jeg er ikke tilhenger av snø og vinter, så jeg synes at nå er det nok ;0)

Koselig at du leser tråden min, noe ut-datert er den nok etter å ha ligget brakk i 5 år. Kjenner at akvaristen er kommet tilbake og litersyken gjør sitt inntog, nå som jeg har fått fingrene våte igjen. Men jeg prøver å stå imot innkjøp av akvarie til hjemmet, selv om jeg leker med tanken på å sette ett lite kampfisk akvarie på badet ;0) Vi får se hvor lenge jeg klarer å holde ut *Ler*

Spør og bli klok, alternativet er så mye verre...
 
Postet 27.03.2018 kl. 17:59
[Rapportér innlegg]
339  

Sharanu
Medlem male.gif
Fra: Straume
Kjekt å se liv er på akvaforum, spesielt fra gamle/tidligere akvaforum brukere.
Er kanskje ganske døtt her på forumet, men jeg kan garantere flere lesere enn personer som svarer på tråder her.

Og alger... Eller rettere sagt cyanobakterier må gjerne forsvinne fra denne planeten.
Jeg hater å se at min fine "elv" av hvit sand bli grønn /brunn av alger.

 
Postet 27.03.2018 kl. 23:55
[Rapportér innlegg]
340  

thankthefishtank
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Lykke til med akvarieprosjektet, regner med at horn lad vil hjelpe mot cyanobakterier. Husk at du må la det gå litt tid før du gir opp. Jeg har forresten opplevd at hornblad som vokser i et 250 liters kar, vokste enda bedre etter at det hadde surret seg fast i noe Vallisneria. Så det er nok en god ide å forankre hornblad. Tipper at det blir lettere for planten å orientere seg mot lyset, og få maks effekt av nye sideskudd.
Ellers noen tips i forhold til argumenter på jobb: man vil jo gjerne at fiskene skal trives, og dermed få vist fram potensialet sitt? Jeg har akvarium på jobb, 250 liter. Jeg tar delvannsbyttene selv, og får ikke diskusjoner angående regninger og utstyr.... :-)

Gjeller er det som teller. Lunger er for unger.
 
Postet 28.03.2018 kl. 08:47
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 17