Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Mona O © Rita Aspevik © Bettina Fossen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Min akvarieverden
1  

enel
Medlem female.gif
Fra: Ottestad
Okei, jeg vet ikke helt åssen dette funker, men jeg prøver.

Jeg er jo en ganske så fersk akvarist, det vil si, jeg hadde akvarium for mange mange år siden, men jeg var veldig ung og hadde ikke mye peil, dessuten ble jeg lei etter en stund. Det er vel som oftest sånn når man er barn, det er bare moro en liten stund.

Men så fikk jeg lyst på igjen, jeg skulle bruke en av de 75l jeg hadde hatt mange år tidligere, men etter å ha lest mye slo jeg det ifra meg og begynte å lete etter noe over 100l. Jeg la ut en ønskes-kjøpt-annonse og ble kontaktet... innen 2 dager hadde jeg akvariet i hus. Moro moro!

Det ble satt opp med en gang, med grus og ei plante. Men etter enda mer lesing fant jeg ut at sand var et bedre alternativ så da byttet jeg. Kjøpte også mer planter og røtter og fikk satt det opp sånn jeg ville ha det.. jammen meg ikke lett, men så utrolig gøy!

Heldigvis, jeg gjentar, h.e.l.d.i.g.v.i.s leste jeg mye og fikk mye kunnskap før jeg satte opp akvariet. Det gjorde at jeg ikke gikk på den smellen som så mange gjør ved å sette inn fisk for tidlig. Jeg har timer bak meg med lesing her inne og takket være det så har alt gått så veldig bra. Jeg fikk masse alger en ukes tid, men med hyppige vannskift og nye hurtigvoksende planter ordner dette seg fort.

Jeg satte først inn 5 platyer. Butikken sa jeg måtte ha algeetere, men jeg valgte å drøye dette da jeg hadde blitt anbefalt å starte med 2-3 fisk. Jeg sjekket vannet ofte og alle prøvene var fine, og de har vært fine siden. Etter 5 uker satte jeg inn 10 tigerbarber, og prøvene fortsatte å være fine. Jeg venter nå på å sette inn ei gruppe med corydoras og gleder meg til det :))

Jeg har lyst på sommerfuglciklide, men jeg er redd det blir for mye.. det siste jeg vil ha er et overbefisket akvarium! Dessuten vil vel de ha bløtt vann mens platyene hardt så da blir det vel kræsj. Men de er SÅÅÅ fine syns jeg!

Nå har jeg nettopp satt igang en 43l som jeg tenkte å ha yngel i, men jeg tror jeg satser på noen fine guppyer oppi der.

:)

 
Postet 10.03.2012 kl. 02:54
[Rapportér innlegg]
2  

Janne Wessel
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Gratulerer med ny/gammal hobby,blir morsomt å følle deg :-)

 
Postet 10.03.2012 kl. 10:01
[Rapportér innlegg]
3  

enel
Medlem female.gif
Fra: Ottestad
Koselig :))

 
Postet 15.03.2012 kl. 01:59
[Rapportér innlegg]
4 Hvit platy

enel
Medlem female.gif
Fra: Ottestad
Kjøpte med meg 3 hvite platyer idag, skulle hatt det lenge. Jeg vet ikke hva det er med meg og platy, jeg bare liker den fisken så veldig godt. Det er vel av den mest vanlige, men det spiller ingen rolle for meg. Mulig det er alle de forskjellige fargene som fasinerer meg, jeg vet ikke ;)

På fredag kommer jeg nok til å kjøpe noen ottoer og kanskje ei gruppe corydoras, da får det være nok :)

I følge det jeg har lest så hvis man skal ha ti pansermaller for eksempel, så er det best å kjøpe ti av samme art, enn å kjøpe fem av to arter. Han jeg pratet med på dyrebutikken sa at hvis han skulle kjøpt så hadde han tatt to av den, to av den, kanskje tre av den osv. Jeg kjøpte ikke noe der... Jeg vil jo at fiskene skal trives og satser nok på ei gruppe av samme art.

Jeg har fått litt alger på røttene nå, har også "spindelvev" rundt vasspesten, det er jo ganske fint, men jeg vil ikke at det skal utvikle seg i hver fall.

So long... :)

 
Postet 15.03.2012 kl. 02:13
[Rapportér innlegg]
5  

enel
Medlem female.gif
Fra: Ottestad
Mistet to tigerbarber. Hvordan det kan ha skjedd aner jeg virkeig ikke. De satt på pumpa, mellom selve filteret og glasset. Det er jo ikke mulig å klemme dem ihjel når jeg setter pumpa på plass og trodde ikke det var mulig at dem kom imellom der selv. De satt liksom over hverandre.. merkelig. Jeg ble anbefalt å holde over 10 TB, men jeg skal se åssen det går.

Men hvordan?!
Pumpa slutta å fungere også, men etter litt vask startet den igjen..rælpumpe!

 
Postet 20.03.2012 kl. 02:01
[Rapportér innlegg]
6  

Abboren
Medlem male.gif
Fra: Ottestad
Hei.Finnes endel rælpumper hehe.Moro med fler fra Ottestad :-)
Ble litt nyskjerrig på hvilken butikk du fikk rådet om de corydorasenen? I byen eller på senteret? Uten å nevne navn :-)

Fisk er fisk og kjøtt er mat.
 
Postet 20.03.2012 kl. 11:27
[Rapportér innlegg]
7  

enel
Medlem female.gif
Fra: Ottestad
Heisann.
Hehe ja absolutt! ;) men nå har jeg fått tilbud om å bytte den så da blir det nok en ordnings.
Det var på senteret ;)

 
Postet 20.03.2012 kl. 15:31
[Rapportér innlegg]
8  

Abboren
Medlem male.gif
Fra: Ottestad
Hei gijen.Ok tenkte meg det :-) Bra du får byttet pumpe. Da blir det nok bedre.

Fisk er fisk og kjøtt er mat.
 
Postet 20.03.2012 kl. 19:29
[Rapportér innlegg]
9  

enel
Medlem female.gif
Fra: Ottestad
Det gjør det nok :)

 
Postet 22.03.2012 kl. 16:45
[Rapportér innlegg]
10 Antagelig et dumt kjøp..

enel
Medlem female.gif
Fra: Ottestad
Nå har jeg vel gjort det jeg ikke skulle gjøre, å kjøpe fisk uten å lese om den først. Skulle hatt algespiser, men nå er det ikke så veldig mange av dem jeg liker, tenkte på otto, men det hadde de ikke inne, så jeg kjøpte "liten gul algespiser" Hva som gjorde at jeg tok akkurat disse var at de var små og siden det sto "liten" tenkte jeg ikke noe over at de kunne blir så veldig store, før jeg kom hjem nå, de kan bli 28 cm! Dessuten kan de være hissige osv.. sukk *angre* og jeg tok ikke èn, men 5..FEM! Men nå står det jo at de skal være flere da, men dog.. jeg sa jo at jeg hadde 160l så egentlig kunne dem vel sagt ifra. Men men..min egen feil..jeg spurte jo ikke heller så. Og det bekymrer meg også litt at de kan være leie mot de andre fiskene, så jeg er redd jeg har rotet det skikkelig til nå. Skal jo selvfølgelig se hvordan det går, men jeg tror nok kanskje at jeg selger dem videre.. jeg hadde jo også bestemt meg for å kanskje kjøpe scalare, men det anbefales jo ikke sammen med disse..GAH! :s

(Sist endret 22.03.2012 kl. 16:59 av enel )
 
Postet 22.03.2012 kl. 16:55
[Rapportér innlegg]
11  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Be om å få levere dem tilbake. De har solgt deg fisk som de visste eller burde visst ikke passet i ditt kar, dersom du har gjort den du kjøpte fiskene av oppmerksom på at du har en 160 liter.

160 liter er også i minste laget for scalarer. Jeg ville nok lett opp fisk jeg har lyst til å kjøpe, i fiskebasen før jeg gikk i butikken. Eventuelt gå i butikken og kikke, notere fiskeslag og så reise hjem og sjekke i basen før innkjøp.

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 22.03.2012 kl. 21:18
[Rapportér innlegg]
12  

enel
Medlem female.gif
Fra: Ottestad
Jeg jeg fortalte at jeg hadde 160l da jeg så på en annen type fisk.. det vil si 5 min før jeg kjøpte disse her.

Jeg har lett opp den fisken jeg skal ha og bortsett fra de jeg har skal jeg ha noen molly og corydoras. Det var hu som fint sa jeg kunne ha scalarer, fordi dem antagelig døde før dem ble så store likevel. Men jeg ser at jeg kjøpte litt for fort idag og skal ikke kjøpe før jeg har lest om fisken en gang til.. man lærer av feila i hvert fall :)

Skal kontakte butikken i morgen å høre om jeg får levert de igjen.. Selv om jeg skulle undersøkt selv føler jeg likevel at de i det minste kunne opplyst om størrelsen på fisken.

 
Postet 22.03.2012 kl. 22:14
[Rapportér innlegg]
13  

aaaaaaaaaa
Inaktiv bruker
Grunden til at de dør før de blir så store er jo fordi at de ikke får rette forholdene med vann forhold og størelse på akvariet. :P
Så man kan jo si at det var en dårlig ekspeditør du fikk med elendig holdning. :O

 
Postet 22.03.2012 kl. 22:28
[Rapportér innlegg]
14  

enel
Medlem female.gif
Fra: Ottestad
Ja, jeg blir mer og mer paff for hver butikk jeg er innom.. så mye rart da!

Skal nok bare beundre scalarer når jeg er i butikken fram til jeg evt får større akvarium, for de er SÅ flotte syns jeg! :) Men fiskens ve og vel går først.

 
Postet 22.03.2012 kl. 22:56
[Rapportér innlegg]
15  

enel
Medlem female.gif
Fra: Ottestad
Fikk litt mer opplysninger om fisken..
Gul oppdrettsvariant av Gyrinocheilus aymonieri.
Dette er en god algespiser som liten (opptil 15 cm)
Minste anbefalte akvarium for disse er 60-80 cm lengde. (jeg har 100 cm)
Når disse fiskene blir store er de ingen gode algespisere, på denne størrelsen er de revirhevdene. Kan likevel beholdes, men med annen algespiser.

Så da er spørsmålet.. skal jeg beholde dem og satse på at jeg får solgt dem når de blir større, levere tilbake alle, eller beholde 1-2?

Blir evig takknemmelig for hjelp :)

 
Postet 23.03.2012 kl. 16:35
[Rapportér innlegg]
16  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Jeg ville levert tilbake alle. Vanskelig å selge disse som store, for da er de unyttige hooligans...

Har våte drømmer
 
Postet 23.03.2012 kl. 16:37
[Rapportér innlegg]
17  

Janne Wessel
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
du kan forlange at dem tar dem tilbake,, ikke vær for snill,de som har læyet til deg så bare forlang at de tar dem tilbake :-) lykke tl

 
Postet 23.03.2012 kl. 23:29
[Rapportér innlegg]