Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Akvaforum p� Facebook

Informasjon om Akvaforum og veien videre!

Ett nytt og oppdatert Akvaforum er under utvikling og vil bli lansert i løpet av en måned eller to. Vi jobber mot en foreløpig releasedate 1. mars 2022. Det vil bli mange nyheter og økt sikkerhet, og vi satser på at aktiviteten her vil ta seg opp når det blir enklere å bruke sidene på mobil!

Følg oss gjerne på Facebook for oppdatert informasjon, og les mer i forumet

Vi håper også dere vil støtte oss økonomisk i arbeidet, enten med plussmedlemskap eller direkte støtte via Vipps (Vipps nr 605339)

Håper også at zoobransjen vil stille opp og støtte oss mer på veien videre!

Lukk

NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Anders' akvarierom
Sider: 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 ... 26
501 Anders' akvarievegg

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Nordre Follo
Klikk på bilde for større versjon
Lurer på hvor mange timer jeg har lagt igjen i denne tråden?

I'd rather not know :p

Nå har det imidlertid blitt nesten tre år siden sist! Så jeg tenkte jeg kunne skrive et innlegg for gamledagers skyld. Og litt fordi jeg er sånn smått i gang igjen med ny gnist.

Når det er sagt, denne tråden er fortsatt flittig brukt som min eksterne akvarie-hjerne. Hvis jeg lurer på hvordan jeg gjorde ditt eller datt for ti år siden, går jeg inn her og finner ut av det. Kjekt å ha skrevet ned nesten alt!

Foreldrene mine har fungert som fiskepassere for min siste Cory-gjeng i fire og et halvt år etter at jeg flyttet fra Telemark til Oslo i 2017... men jeg har vært ofte innom, altså.

Nå har jeg nettopp flyttet fra Oslo til andre siden av kommunegrensa, til den første boligen jeg eier selv. Her i Nordre Follo får man litt mer veggplass for pengene. Og vipps fikk jeg plass til et akvarium! Ikke et akvarierom, da - så et par veggmeter får holde :D

Som mangeårig akvarist vet jeg at hvis du klarer ett akvarium, klarer du to. Og ettersom jeg hadde satt bort en reol i kjelleren til foreldrene mine, var det enten tid for å selge fiskene og legge opp helt, eller å sette reolen opp igjen i ny bolig. Gnisten kom tilbake og valget falt på det siste.Reolen har 2 x 132 litere, spesialbestilte med perfekte Corydoras-mål. 110 x 40 cm bunnareal, og bare 30 cm i høyden. Litt nyplantet og halvveis innredet foreløpig, men nå som akvariene står i stua blir jeg nødt til å holde de sånn noenlunde.

Så nå surkler det i akvarier igjen hos meg! Øverst i reolen går gruppen min med Corydoras sp. C121, det er artskaret deres fra nå.

Det nederste akvariet fungerer som et selskapsakvarium. Litt for gjestenes del - altså disse hedningene som titter inn i akvarier med Corydoras og spør «har du bare planter her, eller?» :p

Foreløpig bor 37 ildtetra + to mysteriefisk i dette karet. Sistnevnte kom som blindpassasjerer med tetraene, og er en eller annen levendeføder.

Og så skal jeg selvfølgelig ha Corydoras i dette karet også. Jeg har ekstremt lyst på Corydoras orcesi igjen. Det gjenstår å se om den dukker opp - jeg skal vel være greit heldig i så fall :)

Jeg er ekstremt glad for at AF ser ut til å leve videre etter noen usikre måneder. Jeg har aldri vært interessert i akvariegruppene på Facebook, så jeg håper på ny aktivitet her inne. Og satser på å bidra med noen innlegg iblant, jeg også.

(Sist endret 24.01.2022 kl. 23:55 av Anders K )
 
Postet 24.01.2022 kl. 23:33
[Rapportér innlegg]
502  

Holger Lockertsen
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Stathelle
Flott å sjå, Anders! No driv eg med akvarieplaner også! Har to døtre som ikkje er uinteressert heller, så det er på tide å få noko opp å stå! Det er ti år sidan vi solgte 430-literen fordi vi skulle flytte frå Oslo. Det har heile tida vore meininga å starte opp igjen, men det har ikkje blitt sånn av mange årsaker. No er det på tide!

Eg har to mindre akvarier på loftet, men har lyst på noko som er minst 250 liter - ganske enkelt fordi det går meir av seg sjølv. Dei små akvariene er så sårbare for endringar.

mvh Holger L - Webmaster og utviklar av Akvaforum.
 
Postet 25.01.2022 kl. 11:56
[Rapportér innlegg]
503  

Erik Johansen
Plussmedlem male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo/korsvoll
Så bra du er tilbake , jeg henger med enda jeg også . 80 kar oppe å gå så det er litt å holde på med :-)

 
Postet i går kl. 03:34
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 ... 26