Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Gøril T. Bjørshol © Rita Aspevik © Lars Jamne
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Coryene på Berget
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
201  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Gratulerer med parosene, endelig! Hva føler du nå? :-))

 
Postet 12.06.2016 kl. 00:00
[Rapportér innlegg]
202  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Dobbeltpost...

(Sist endret 12.06.2016 kl. 00:02 av Kuledrøm )
 
Postet 12.06.2016 kl. 00:01
[Rapportér innlegg]
203  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Takk, Kuledrøm :-)
Føler at dette er en stor seier for meg, som gjør det verdt alt det harde arbeidet jeg har lagt ned. Må takke alle som har bidratt til dette...først og fremst banken. Og takk til mor og far, uten dem hadde dette ikke vært mulig bla bla bla...

Nei, seriøst...som vanlig når man er over i "oppegående-fasen" av et prosjekt, er det litt nedtur når alt er på plass oh i gang. Energien er dermed overført til levendefor-kulturene, som trenger en del stell. Og hagen tar sin del av tiden min også...der er det nytt levegg-prosjekt med tilhørende bed :-)

Nå er utfordringen å holde liv i små parosene, og drive karene best mulig. Endte jo opp med dobbelt så mange arter som opprinnelig planlagt, og enda et nytt kar. Men jeg sier meg fornøyd når jeg ser at den voksne P. linkei hannen har inntatt en av "hulene" og står stand-by. Og han passer egg...!

Og nå er det yngel i Ziss-tumbleren...får vente litt med å telle dem, tror det er flere på gang. Men det var ikke så veldig mange egg i utgangspunktet. Nå må jeg sette opp yngelboksen fra Hobby, og se om den funker. Litt enklere å ha småttinger et sted med god oversikt hvor de finner maten lett.


Ikke lett å avbildet hulen med et skarve mobilkamera..


Man ser da noen små "blobber" inni der ;-)


Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 12.06.2016 kl. 13:04
[Rapportér innlegg]
204  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Har parosene lagt egg allerede, altså? Så moro! Syns du har grunn til å være fornøyd ja :-) Det går visst for seg både her og der! Men du er en smule mer forberedt enn det jeg er, skjønner jeg, haha! Artig at det skjer ting, men samtidig litt stress når man har andre prosjekter - også her har hagen vært endel i fokus i det siste.

 
Postet 13.06.2016 kl. 21:32
[Rapportér innlegg]
205  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Vel, når detgjelder parosene har jeg ikke forberedt noen ting...der larjeg naturen gå sin gang. Ihvertfall når det gjelder P. linkei...de får klekke når de klekker og overleve de som kan. Forholdene er jo lagt til rette for netopp dette, det er derfor det er kaos i karene. Og det blir jo matet med artemia uansett.

Med Scleromystax-eggene var jeg godt forberedt, med egg-tumbleren og en hang-on Breeder Box fra Hobby. Boksen er veldig grei, i og med at den har akkurat samme vann som eggene kom fra trengs det ikke vannbytter. Og disse kan gå rett på nyklekt artemia, såvidt jeg har skjønt. Tror det er 10-12 stykker, ikke lett å telle dem der de flagrer rundt. De er jo omtrent gjennomsiktlige :-)

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 13.06.2016 kl. 22:53
[Rapportér innlegg]
206  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Da har P. linkei-yngelen forlengst forlatt "hulen" og forsvunnet inn i Kaosborgen. Om noen overlever, gjenstår å se. Ihvertfall var faren veldig flink...da de fallt ned, prøvde han iherdig å lime dem opp i taket igjen :-)

Scleromystax-yngelen ser ut til å klare seg bra, ca. 10 stykker. De er morsomme å se på, med sine nesten gjennomsiktige kropper og gode runde artemia-mager. De spiser ihvertfall bra, selv om jeg allerede kan se at noen er mere glupske enn andre.Scleromystax CW-038, 8 dager gamle, skjegget er på plass allerede !

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 21.06.2016 kl. 13:17
[Rapportér innlegg]
207  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Her er det sommertid, og litt "slappere" forhold. Men alle er i god form, og all ekstra artemia gjør ingen skade ;-)

CW-038 yngelen vokser og gror. I går fikk de Moina for første gang, og gikk helt i spinn. Disse naupliene er litt større enn nyklekt artemia, og småttingene syntes tydeligvis det var gøy å jakte på dem. De svømte i et hav av Moina og la innpå så det holdt. Tror jeg rett og slett skal avslutte artemia-produksjonen for denne gang, for nå begynner det å bli en bra bestand med Moina å høste av. Dette må være det lettvinteste av alle levendefór...ferskvann, lys og regelmessig mating med ferdiglaget flaske-fór er alt de trenger ! Ingen vond lukt, ikke noe dill med salt, luft eller filter. Og de lever og svømmer til de fanges av fisken. Bare å flytte dem over i større container etter hvert som bestanden vokser.

CW-038 yngel, 3 uker gamle

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 06.07.2016 kl. 13:35
[Rapportér innlegg]
208  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Her går sommeren sin skjeve gang, selv om helsa krangler litt om dagen.

Scleromystax-yngelen vokser bra, men jeg har desverre mistet noen av paros-barna fra Tom. Lurer på om det kan ha blitt litt for lenge opphold i matingen da jeg var borte noen dager... :-(

En artig ting var det å få blomster på Bucephalandra sp. Wavy Leaf. Festet et par av disse på en rot i 120-literen som et prøveprosjekt, og de ser ut til å trives veldig bra.Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 31.07.2016 kl. 14:25
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11