Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen © jarle fabian © Trine Lauvsnes
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Vår fiskeverden:)
Sider: 1 2 3 »
21  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
sitat av Sølvi Gullaksen:
Lett for ??


Sølvi: Her kommer gamle Anders på banen og legger seg opp i ting han ikke har noe med (som vanlig) :p

MEN jeg mistenker at du skriver innleggene dine på mobil og legger inn smilefjes/"emojis" derfra. Det litt gammelmodige kodespråket til Akvaforum skjønner ikke disse nymotens smilefjesene fra smarttelefoner. Dermed blir de omgjort til to spørsmålstegn i innleggene dine, slik at mange av innleggene dine avsluttes med "??".

Ville bare si ifra sånn at Alexander ikke tror du stiller spørsmålstegn ved alt, hehe :D Vi får heller lage smilefjes på gamlemåten her inne ;) :-) :D

_____________________

Og, Alexander: Velkommen tilbake! Utrolig fint med ny Cory-tråd. Jeg kaller det Cory-tråd, det er liksom det jeg er mest opptatt av ;-) Dere har jo fått masse fint i karene, ser jeg. Kjenner jeg savner grønne lasere når jeg ser bilde av dem. De er så sjukt fine når de svømmer hyperaktivt rundt i flokk!

Jeg følger med (og forventer masse Corybilder, såklart)!

(Sist endret 27.01.2020 kl. 09:14 av Anders K )
 
Postet 27.01.2020 kl. 09:02
[Rapportér innlegg]
22  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Ahhh ,sånn og forstå ,takk for oppklaringen Anders :)

 
Postet 27.01.2020 kl. 10:08
[Rapportér innlegg]
23  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Hehe nei gikk bare litt unna med ting igår:)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 27.01.2020 kl. 10:18
[Rapportér innlegg]
24  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Klikk på bilde for større versjon
Takk for det Anders:) Vi er glade for å være tilbake. Det blir mye cory ifra oss vi er veldig opphengt i de:) Men jeg er også veldig på ancistrus arter. Så det blir en kombinert tråd, he he:-) Ja Green lazerne er kanonflotte og vi er glad i dem:) Slenger ved noen bilder nå jeg:)

Bildet nr 1 er Cw023 før jeg fanget de i butikken, skal visstnok være VF.
Bildet nr 2 er noen av C.Venezuelanus som vi har i ett godt beplantet kar på kjøkkenet. En liten flokk på 24 stk:)
Bildet nr 3 er litt av flokken med C.Swartzi som viser seg frem. De blir flottere og flottere, hatt disse i rundt 2 måneder nå og de var tynne og bleike når de kom. Også VF gruppe.

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 27.01.2020 kl. 10:27
[Rapportér innlegg]
25 Påfyll idag ifra dahls dyrerike:)

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Klikk på bilde for større versjon
Da jeg kom over en ny fiskeliste Thor hadde lagt ut så duret vi inn dit og endte opp med ett påfyll av 4 C.Adolfoi, 3 Hanner og 1 hunn greit påfyll til gruppen vår på 10 stk. Så fant vi tilfeldigvis en flokk med Chalceus Erythrurus. Disse hadde jeg for 10 år siden og savnet de siden. Og min kjære har alltid hatt lyst på de så sa kjøpte vi de 11 som var der:) De skal få kose seg i 720’literen.

Ellers så ble yngel reolen ferdig idag:) Legger ved litt bilder selvfølgelig:-)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 27.01.2020 kl. 20:10
[Rapportér innlegg]
26  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Klikk på bilde for større versjon
Legger ved litt flere bilder av noen som var litt ekstra fotogene ikveld:)
Bildet nr 1 er Cw023
Bildet nr 2 er CW032
Bildet nr 3 er Microgeophagus Ramirezi Electric Blue yngel som er 2 dager gamle:) Sugde de opp igår.

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 27.01.2020 kl. 20:13
[Rapportér innlegg]
27  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Klikk på bilde for større versjon
Litt flere bilder :)
Bildet nr 1 er L032 Ancistrus Aguaboensis, hunnen venter i hulen men han vill ikke helt enda. Hunne nr 2 venter like mye på han.
Bildet nr 2 er 1 av 4 CW49 som vi har, dette er 1 av hunnene.
Bildet nr 3 er en Cory vi har blitt litt forelsket i, VF Corydoras Ambiacus:)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 27.01.2020 kl. 20:17
[Rapportér innlegg]
28  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Knaacki er en av de mest sjarmerende, småtjukke fregnefjesene jeg kan tenke meg :D Hadde en liten gruppe for noen år siden, den gang de fortsatt bare var 'CW032'. Hadde bare hanner, og det irriterte meg stort. De var jo ikke sååå vanlige at jeg bare kunne knipse etter en dame til dem, heller :p

Husker de som ganske sosiale og ikke særlig sky selv om de var få, men de hadde fortjent å være en svær gjeng. Noe oppdrett på dem enda hos dere?

 
Postet 28.01.2020 kl. 23:39
[Rapportér innlegg]
29  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Ja de er knall flotte og morsomme, vi har bare 6 stk 4 hanner og 2 hunner mener jeg, lekt flere ganger men sliter med å få de til å overleve. De er fremdeles vanskelig å få tak på. Hehe

Vi var uheldig å mistet noen etter frakt.. leker gjevnt her men problemer med yngelen..:(

Idag har vi fått påfyll av en del spennende fisk og planter:-))

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 30.01.2020 kl. 19:55
[Rapportér innlegg]
30 Nytt i heimen :)

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Liten oppdatering er vell på sin plass, skjedd litt nå og noe nytt er kommet på plass :) Får ta det mest spennende først, igår under vannbytte fikk jeg se at vår L032 Ancistrus Aguaboensis lå på egg. Det var veldig uventet så fort etter ankomst, hatt de i en snau uke nå. Så krysser fingre for at disse klekker og overlever :)

Forleden dag fikk jeg se at Dahls Dyrerike hadde lagt ut ny liste over fisk som var kommet på lager. Vi hev oss i bilen i pysjen og duret innover, var da spesifikt C.Adolfoi hanner vi var på jakt etter. Etter ett overblikk over butikken fant vi disse og fikk plukke selv :) Fant 3 fine hanner og ei flott dame. Å mens jeg titter meg rundt i min egen fiskeverden så får jeg jaggu se noen fisker jeg har lett etter lenge. Nemlig Chalceus Macrolepidotus, forhørte meg om pris og klarte ikke dy meg så kjøpte alle 11 som gikk der. Disse fikk en fin plass i 720 literen :) Til min fortvilelse så var mine små søte oscarer litt sultne så de klarte å ta 4 stk før jeg rakk å fange de ut..Min vakre sa dette ville skje men jeg sa neida det går bra..Lesson learned :) Har nemlig sluppet oppi mye mindre fisk å det var ikke interresant. Oscarene var bare 11-12cm. Men de gjenverende 7 har det veldig fint.

Dagen etter ventet jeg spent for da var det dags for en liten levering ifra Imazo. Fikk levert 3 stk Parancistrus Aurantiacus på ca 7cm og det må være noen av de kuleste/tøffeste mallene værtfall jeg har hatt før. Små søte bulldozzere :D Fikk også en ny Black ghost til 720 literen samt 4 stk Rineloricaria L-010a, trengte litt påfyll av disse da vi har 5 hunner gående. Sist men ikke minst fikk vi en liten god bit, nemlig Acestridium Dichromum, også kalt Green Whiptail da disse blir helt grønne. Dette er en forholdvis sjelden Grenmalleart som ikke mange har hørt om. Bestilte 5 men fikk bare 2 dessverre. Utrolig tøffe fisk men som skal være litt vanskelig i hold, så det blir spennende å se hvordan de klarer seg.

Så på fredagen snakket jeg med Richard på Zoo-Hjørnet da hadde fisken vår kommet der så da duret vi ned dit når jeg kom hjem ifra jobb og jeg hadde hentet min kjære og datteren hennes på bruktbutikken :) Vi fikk kjørte dattera hjem og duret inn til Richard, han var ferdig på jobb så vi gikk å tittet litt først før han ringte meg og sa han kom ned snart. Creds til han for rå service som kommer ned for å hjelpe oss når han har fri ;) Da fikk vi med oss 10 stk C.Napoensis som jeg har lett etter en stund nå samt 5 stk C023 så vi har en flokk på 10 stk av denne nå. Ble selvfølgelig også med noen planter herifra Rød cabomba og Cryptocoryne Balansae :)

Igår ble det da utført gode kaldtvannsbytter på alle kar for å mulig trigge til litt lek samt at vi forer godt med levende rødmygg nå og litt levende blackworms:)

Ellers så har kull nr 2 av l-144 og super rot kommet ut av hulene sine og guppy'er kommer stadigvekk som guppy'er flest :P

Var i snakk med en svenske igår angående en art jeg bare har hørt min vakre snakke om Nemlig Aspidoras Raimundi Red, så krysser fingrene for at dette går i orden :)


Utover det så gleder vi oss til auksjon vår i Sarpsborg nå i Mars :D

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 03.02.2020 kl. 11:52
[Rapportér innlegg]
31  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Skjer masse hos deg tydeligvis og mange nye flotte fisker :) .

Har du forresten prøvd å ha sommerfuglciklider sammen med Corydoras ?

Har veldig lyst på sånne ,men er redd de vil skade coryene under yngelpass.

 
Postet 03.02.2020 kl. 12:28
[Rapportér innlegg]
32  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Hehe ja det skjer litt av hvert hos oss se :)

Har hatt dette mange ganger, avhenger litt av hvor stort akvarium du har de i :) Feks en 63 liter skulle gå helt fint. Sommerfuglene er stort sett bare territoriale rundt sitt område feks kokkosnøtten og dit de går med ungene sine.

Vi har ikke disse i sammen med noen nå da vi prøver å drette litt sommerfugler :) Har ett 50 tall med Electric blue unger gående nå som er 6 dager gamle om jeg ikke husker feil.

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 03.02.2020 kl. 12:34
[Rapportér innlegg]
33  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Spennende :)

Har ett 180 liters kar om jeg gjerne vil ha litt annet enn Corydoras og ildtetra i ,så frister med å prøve disse. Men må vel kjøpe flere av hvert kjønn for å e om de danner par eller hva tenker du om det ?

 
Postet 03.02.2020 kl. 13:10
[Rapportér innlegg]
34  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Fin størrelse det og det skal overhode ikke være noe problem her :) Nei det holder med at du kjøper 1 hann og 1 hunn så danner de som regel alltid par. Se gjerne på de i butikken om mulig for det er det nesten alltid noen som har paret seg ut :) Begge parene vi har hjemme har jeg bare plukket ut de fineste eksemplarene og begge har hatt kull flere ganger :)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 03.02.2020 kl. 13:36
[Rapportér innlegg]
35  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Det høres bra ut ,takk for gode svar :)

 
Postet 03.02.2020 kl. 13:45
[Rapportér innlegg]
36  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Bare hyggelig det :)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 03.02.2020 kl. 13:52
[Rapportér innlegg]
37  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Klikk på bilde for større versjon
På tide med litt bilder vell:)
Forøvrig så ble det plukking av egg på C.Panda super white igår. Riktig nok bare 6 egg men da er de endelig igang:) Lda016 har lagt enda en stor klase med egg og hannen er kanskje den meste ivrige vi har sett til å vifte. Lille søtingen vår på knappe 3.5cm.
C.Ambiacus viste lekstendenser igår med surfing og litt T’ing så krysser fingrene her samt at C.Knackii gjorde det samme:) Green lazerne er endelig på G igjen etter at vi flyttet ut Ancistrus sp Calico paret.

Bildet nr 1 er C.Melantoaenia VF:)
Bildet nr 2 er C.Knackii 3 av 6 stk som chillern litt.
Bildet nr 3 viser L032 hannen som ligger på egg:)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 04.02.2020 kl. 11:30
[Rapportér innlegg]
38  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Klikk på bilde for større versjon
Bildet nr 1 er en av våre nye C.Napoensis:)
Bildet nr 2 er Electric Blue sommerfugl hannen vår.
Bildet nr 3 er C.Ambiacus:)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 04.02.2020 kl. 11:34
[Rapportér innlegg]
39  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Om noen kan gi meg tips om hvorfor forumet roterer bildene mine mottas det med stor takk. De er nemlig korrekt vei på min telefon:)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 04.02.2020 kl. 11:36
[Rapportér innlegg]
40  

AlexanderK
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Klikk på bilde for større versjon
Bildet nr 1 er Blue/Gold Double sword endlers
Bildet nr 2 er L-397 hunn som ligger på utkikk
Bildet nr 3 er C.Panda Super white:) Små søtinger:-)

Igår hadde vi hyggelig besøk av en god felles kamerat og det ble fort 4 timer med titting og fiskeprat. Utrolig hyggelig. Han hadde også med litt godsaker til oss som han ville vi skulle prøve ut:) Han fikk selvfølgelig med seg litt planter i retur, levendefor og vår hjemmelagde rekemiks:)

Dont drink water, fish fuck in it.
 
Postet 04.02.2020 kl. 11:40
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 »