Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Maller - Corydoras
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Håvard Støre Andresen © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Maller
Søk
Siste innlegg
Pansermaller med oppspiste finner!!!
1  

Lisenos76
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Kjøpte for to uker siden fem nye pandapansermaller. Har allerede mistet to av dem!! Det var de minste. Oppdaget at ryggfinnene deres så litt slitt ut. Halefinnen var veldig taggete. Mistenkte den sure kampfisken og isolerte ham. Samtidig som han «satt inne», døde nr to. Fant dem begge på morgenkvisten med bare dager i mellom. Da var alle finnene spist helt av! Spiser platyer pansermaller????
Karet er 54liter.
Beboere: 2 Batman-snegler
3 leopard pansermaller
4 pandapansermaller
1 kampfisk-hann
1 platyhann
3 platydamer
Ukjent antall Platy-yngel.
Endel planter og steiner.

 
Postet 22.05.2018 kl. 23:37
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei! :)

Nei, jeg tror ikke det er kampfisken, så du kan nok trygt ta han ut av isolat. Erfaringsmessig så bryr ikke kampfisk seg om annen fisk så lenge det ikke ses på som en konkurrent.

Mest sannsynlig er det snakk om finneråte.
Finneråte har flere årsaker, blant annet feilernæring og mangelsykdommer som følge av ensidig kosthold, bakterieinfeksjoner, skader på grunn av for stor fisketetthet og territoriell aggresjon. Det kan ofte gå sopp i de infiserte områdene.
Hos deg mistenker jeg det er enten feilernæring, eller mest sannsynlig en bakterieinfeksjon.

Det er ganske vanlig at de minste i flokken faller fra under sykdom, for de yngste er svakere enn voksne individer. Og det er også meget unge pansermaller mange butikker selger. Dette gjør dem også mindre motstandsdyktig mot infeksjoner.

Finneråte av bakteriell årsak må behandles med medisiner. Esha 2000 sies å være et bra produkt mot finneråte. Disse får du stort sett kjøpt i dyrebutikken eller på nett.
Ved lette angrep kan man bruke salt som medisin, men hos deg der fiskene allerede har begynt å dø, må du nok medisinere.

I mellomtiden er det viktig at du bytter vann ofte (20-25% hver dag hos deg som har et lite akvarium), da dårlig vannkvalitet fremskynder sykdommen, og at du gir god og variert kost. Flakfor er ikke god nok kost hverken for kampfisk, platy eller pansermaller.
Alle fiskene må behandles, også platy og kampfisk.

Platyer spiser ikke pansermaller. Det kan hende de spiser på en død fisk eller et yngel, men de vil aldri spise en levende pansermalle med litt størrelse på.

Håper dette var til litt hjelp, selv om det er litt lenge siden du postet innlegget.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 29.05.2018 kl. 08:55
[Rapportér innlegg]
3  

Lisenos76
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Tusen takk for svar! Jeg har skiftet endel vann og akkurat nå begynt behandling med esha 2000. Krysser fingrene for at det går bra med resten av gjengen!

 
Postet 29.05.2018 kl. 11:43
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)