Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Karpelaks (Tetra m.fl)
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Inge Frøyen © Bjarne Sætrang © RunarH
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Karpelaks (Tetra)
Søk
Siste innlegg
Sebrafisk skaper forvirrelse
1  

Idhen
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Hei. For en stund siden lagde jeg denne brukeren for å spørre om det var noe vi kunne gjøre med en -det vi antatte- døende sebrafisk. Men mens jeg skrev, så jeg over i akvariet, og da svømte han stort sett opp-ned og lå mye på bunnen, så vi gikk ut ifra at det ikke var så mye vi kunne gjøre, så vi skrudde av lyset og ga den litt tid. Men til våres overraskelse, svømte den ganske vanlig sammen med de to vennene hans når vi skrudde på igjen lyset.

Vi ser at fisken har blitt blekere enn de andre fiskene, og er ikke så veldig interessert i å komme opp fra bunnen og spise, selv om den fikk tak i noen små flak som dalte mot bunnen. Derfor lurer vi på om noen kanskje hadde noen tips for hva vi kan nå gjøre siden vi helst ikke vil ha den episoden igjen.

Vannverdiene ser greie ut, men vi sliter litt med PH. De andre fiskene oppfører seg ganske normalt, så vi gikk ut ifra at det bare var alder som var problemet. Takk for svar, og beklager om dette er feil forum.

 
Postet 05.11.2017 kl. 21:42
[Rapportér innlegg]
2  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Hei! Synd det tok så lang tid før du fikk svar :( Hvordan går det?

Spesifikke artsnavn i trådtittelen gjør gjerne at de som ikke har peiling på typen hopper over, gjør ihvertfall jeg da jeg har litt begrenset tid.

Men dette virker som et problem som angår mange arter. Dog et som kan komme av en hel rekke ting, så jeg klarer bare svare veldig generelt (men da kan jeg ihvertfall svare :)

Knappen jeg holder på er at akkurat denne fisken er litt svakere enn de andre av en eller annen grunn, og dermed tåler litt mindre. Det kan være bakterier, feilærnering eller det at dere ikke har stabil pH (noe som kan bli ganske alvorlig, avhengig av hvor mye og hvor raskt den varierer). Eller noe annet.

Generelt vil hyppigere vannbytter til den kommer seg kunne hjelpe, også variert kost og stabile vannverdier inkl. lavt nitrat. Stort mer har jeg dessverre ikke å bidra med :/

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 08.11.2017 kl. 23:40
[Rapportér innlegg]
3  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Beskrivelsen av situasjonen gjør meg usikker på om det faktisk er en Danio rerio dette handler om. Så bare for å få det bekreftet, det er denne arten det dreier seg om, ja?

 
Postet 09.11.2017 kl. 10:31
[Rapportér innlegg]
4  

Idhen
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Hei! Takk for svar, dette er min første tråd så beklager om jeg gjorde noen feil. Akkurat nå svømmer han relativt vanlig med litt bøying til sidene og liker seg mest på bunnen, eller inne i hulen sin. Han svømmer ofte veldig fort helt plutselig og han vil ikke spise. Jeg er ganske sikker på at det er en Danio rerio slik som vist på bildet.

Vi får bare begynne å rense oftere, så skal jeg sjekke om det kan være noe med vannverdiene. Fikk også et tips om å gi den litt agurk :P

 
Postet 09.11.2017 kl. 16:36
[Rapportér innlegg]
5  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Danio rerio er en stimfisk. Den holder ikke til i huler, og eter ikke agurk.

Her er et til bilde av Danio rerio (relativt unge fisk på dette bildet). Igjen, er du helt sikker på at det er denne arten du har?


(Sist endret 09.11.2017 kl. 23:53 av Kampfisk )
 
Postet 09.11.2017 kl. 23:49
[Rapportér innlegg]
6  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Er ikke en sånn sebra da?

{url}

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 10.11.2017 kl. 00:07
[Rapportér innlegg]
7  

Idhen
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Dette er de beste bildene jeg fikk tatt av han, siden han hele tiden spurtet fra den ene siden av akvariet til den andre. Han svømte vanlig før når vi først fikk den, og vi har ikke merket denne oppførselen før nå. Butikken sa at 3 stykker var nok, men her står det at det burde være minst 5-10 :/

Vi drar vekk i helgen så jeg tar en rens nå snart, ellers så er det ikke så mye vi kan gjøre før vi kommer tilbake på søndag.

(Sist endret 10.11.2017 kl. 11:23 av Idhen )
 
Postet 10.11.2017 kl. 11:22
[Rapportér innlegg]
8  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Ok, da er det en Danio rerio ja.

Som avveksling fra tørrfôr kan du gi den frosne artemia og/eller mygglarver. Det er kjekt å alltid ha noe frossenfôr i fryseren, så fiskene kan få litt variasjon. Sunt for fiskene er det også. Agurk derimot gir ingen mening for en fisk som dette.

Sebrafisk bør helst være minst 10-20 stykker, hvis akvariet er stort nok da. Men 5-10 er uansett bedre enn 3. Stimfisk generelt blir stresset av å være få. Det kan være en medvirkende årsak til den underlige adferden.

 
Postet 10.11.2017 kl. 13:35
[Rapportér innlegg]
9  

Idhen
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Har dessverre litt dårlige nyheter å dele idag. Fisken er dessverre død nå, den har vært syk en stund selv om den kviknet litt opp de siste dagene. Egentlig greit å bli ferdig med det, får håpe han døde raskt og smerteløst, det skjedde nok i løpet av natten. En ting jeg merket var at han hadde noe som så ut som et slags kutt på undersiden der han var helt rød, er dette vanlig

Takk for svar og hjelp alle sammen!

 
Postet 15.11.2017 kl. 19:49
[Rapportér innlegg]
10  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Trist, men slikt som skjer :/ Håper du har lært en del av undersøkelsene dine ihvertfall :)

Når det gjelder kuttet er det første jeg tenker er at du kanskje har sett der de andre i tanken har gravd seg inn og spist innvollene. Evt. kan jo fisken ha fått en skade/rift av ett eller annet skarpt i tanken. Jeg har ancistrus og har også sett at noen fisk oppigjennom har fått en skrape om de har kommet i veien for et raseriutbrudd, så har du dem kan det være en forklaring.

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 15.11.2017 kl. 22:40
[Rapportér innlegg]