Revestrekenes akvarieverden (side 63)

Takker sissimor og Espen, en slik tur er det vel verdt å unne seg.
Forhåpentligvis er det noen coryer også i discuskassen som kommer etterhvert

Men vi har fått andre arter i hus etter at vi kom hjem... også vi som liksom hadde inntaksstopp for en periode

[External Image]
Crenicichla regani'en som ble fanget i Brasil syntes jeg var så fin at Jan Konrad (som fanget den) sa at vi godt kunne få en gjeng ungfisk av dem hvis vi ville, og det ville vi jo så nå går de foreløpig i Atles 200l Co2-plantekar. Atle har alltid ønsket seg en Geophagusart så han slo til på en pose med G. brasiliensis på Oslo-auksjonen og de må også gå midlertidig i 200l. Dermed er det frodige plantekaret hans omgjort til jordfreserkar (de kalles vel egentlig jordspisere men den nye beskrivelsen syns jeg passer bedre), Co2'en står ubrukt og plantene er spredd for alle vinder )) Det er spennende å prøve andre arter enn bare maller og cory, og nå må vi nok realisere drømmen om et diiigert kar snart!

[External Image]
En pose med 5 unge Corydoras similis ble også med hjem+ 3 Mikrogeophagus altispinosus (Boliviansk sommerfuglciklide)...

[External Image]
og et par Hemiloricaria hasemani...

[External Image]

[External Image]

[External Image]
en snedig fisk som rett og slett grov seg ned i sanden når den var lei av fotografen

Etter endt auksjon kjørte vi for å hente en gruppe Hypancistrus sp. L260 og H. sp. L340, superflotte maller som skal avbildes etterhvert

Fotoreportasjer fra dag 4 og 5, og natt til dag 6 er også på plass i denne tråden, se innlegg 124, 127 og 133
Hei!

flotte fisker du skaffer deg!!!

Men du vet den reolen som du for noen innlegg siden postet et bilde av, der som du har et langt kar med equesene og mange andre kar?

Jeg har veldig lyst å bytte ut 240 literen min med en reol med et "corykar" altså langt og ikke så høyt pluss to kar på 52 liter over der igjen!
Hvordan har du gjort det? Er det porsareol?
Hva har du gjort med bredden på karene?
Det store karet er vel lengre ut fra veggen en de små karene, hva har du gjort med det?

Tusen takk for svar!!

Mvh Emil
Heisann Emil

Langt tilbake i tråden (innlegg 163) ser du reolen fra vi fikk den i hus. Selve reolen er porsa eller noe porsalignende, det lange karet er like dypt som karene i etasjene under og derfor må det stå på toppen av reolen. En slikt langt og lavt kar er absolutt å anbefale
Hemiloricaria hasemani har fått et fint hjem ser jeg
Et lite tips er å passe på at de får mat. Er ikke alltid første man eller sloss om maten når da var hos meg. Hannen tok over en hule som var okupert i mitt kar. Gjerne en litt tynn lang hule/pvc rør.

Glemte å nevne at Green laser har det helt topp her. De svømmer mer rundt en noen annen Cory jeg har hatt.
Gosseien storkoser seg. Vurderer sterkt å flytte dem over i et annen kar som gruppen min med Similis har lekt i. Trigge lek på Gossei.
Takk for tips Jarle, jeg har sett at de ikke kaster seg over maten slik Farlowella vittata'ene gjør så jeg fórer dem etter at lyset er slått av. Hannen har allerede funnet en smal keramikkhule men jeg må nok skaffe noe som er lengre til ham

Det er bare å flytte gossei'ene og trigge dem så du får en større gruppe
Kjekt å se Hasemanier hos andre også, har selv en 5-6 år gammel gruppe gående her. Her på AF er min gruppe ID'et som Hemiloricaria hasemani , mens på Planet Catfish er de ID'et som Hemiloricaria eigenmanni av Julian Dignall. Hvem vet… De du har avbildet i sanden ligner veldig på flere av mine…

Mitt superproduktive par liker best skiferhuler og skikkelig surt vann under ph6. Leksparet foretrekker de smaleste skiferhulene som er kjøpt på tals.no. Får de fred og ro så gir de seg gjerne ikke før etter 3 egglegginger, da er bunnen, ene sideveggen og taket dekket av irrgrønne egg… Bare synd at yngelet er relativ svake de første ukene, så det kan bli stort frafall hvis jeg ikke tar flere daglige og ekstremt små delvannsbytter. Klarte å fôre opp nærmere 100 stk tidligere i vår, dette var fra 5-6 forskjellige egglegginger over en 2-mnd periode.

Tips til fôr, frossen rosenkål/spinat og lettkokt salatblad… Det går ned på høykant her…
Mange takk for detaljert info Lars. Jeg syns det er artig med litt ulike arter i hus og denne typen maller er jo skikkelig stilige

Jeg søkte litt rundt på nett etter hasemani og eigenmanni, sistnevntes beskrivelse på PlanetCathfish passer jo egentlig veldig bra på de to vi har her også: "Easily identified by the combination of barred fins and the dark lines on the ventral sides of the tail. Males grow short spines in the top of their heads and pectoral fins." Vår hann (regner med det er en hann) har ihvertfall både kinnskjegg og antydning til "hår" på hodet, striper i halefinnen har de også Jeg prøvde å søke den opp i Fishbase men fikk bare treff på Rineloricaria eigenmanni, er ikke Hemiloricaria et offisielt navn på arten? Jeg får forresten bare to treff i Fishbase på det navnet, H. aurata og H. caracasensis som igjen omtales som synonymer til R. aurata og R. caracasensis.
[External Image]
I går byttet jeg vann i karet med Hypancistrus sp. L340, i dag har den ene hannen stengt en hunn inne i hulen... det syns jeg er kjapt levert, de har jo bare bodd hos oss i en uke Nå krysser jeg fingrene for at det resulterer i egg og yngel
Både Akvaforum og andre forum har feil navn på en del av disse grenmallene, tidligere gikk de under Rineloricaria mens nå er det Hemiloricaria som er det korrekte familienavnet. 

Er nok mest sannsynlig Eigenmanni dere har også, Hasemaniene skal jo nært sagt være umulig å oppdrive i handelen slik jeg har forstått det. 

Om du får lek på paret ditt og ikke har dem i eget artskar så kan det være lurt å ta ut hule med hann og egg i eget kar, fordel om det er skikkelig algegrodd. Uten hannen klekkes ikke eggene. Forer mine små med spirulinapulver de første ukene og deretter kokte salatblader. Tenkte jeg skulle prøve å få opp noen kull nå i løpet av kommemde vinteren slik at de kan selges og sendes til våren/sommeren neste år.
Det er ikke helt enkelt å holde styr på navneendringer i fiskeverdenen Jeg kan sende en melding til fiskemoderatorene og be dem endre navn på R. eigenmanni og så flytte bildene dine over til den arten.

Jeg tok en grundig kikk på paret vårt i går og hunnen har antydning til kulemage så det blir spennende å se om vi får dem i lek etterhvert. Da blir oppdrettstipsene dine gode å ha så mange takk for dem
Sed gjerne beskjed til fiskemoderator om flytting sv bildene, har tidligere sendt til moderator og webmaster men det har ikke skjedd noe enda....

Får håpe det blir lek hos dere, artig å se frontglasset første døgnene etter klekking. Da kan du plutselig ha nærmere 100 små "streke" rundt om.
I fiskebasen på Pseudoloricaria laeviuscula er det en flyndre med på et av bildene:
[External Image]

Vet du hva slags flyndre det er? Er vel en ekte ferskvannsflyndre siden den er funnet sammen med disse mallene?
[External Image]
Ja dette er ferskvannsflyndrer, det nærmeste vi har kommet en artsbestemmelse er Achiridae sp.

[External Image]

[External Image]
Skikkelig snedig skapning
Ååå så fin flyndre

Har du beholdt noen selv? hadde vært interresant å hørt hvordan de fungerer i fangenskap. Jeg hadde en stund to Brachirus harmandi. Fasinerende fisk, men utrolig vanskelig å få til å spise (video viser når den ene endelig begynte å spise, etter at den andre hadde dødd av sult..)

<embed src="http://www.youtube.com/v/STBcu2y2Jfw?version=3&;hl=nb_NO" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed>
Jeg kan godt tenke meg at de kan være vriene å holde i akvarium. De vi fant ble sluppet fri etter fotografering, jeg tror ingen ombord hadde den helt store flyndreinteressen
Plussmedlem
Kjempebra bilder! Syntes den flyndra var kul jeg
Rita Revestrek
De vi fant ble sluppet fri etter fotografering, jeg tror ingen ombord hadde den helt store flyndreinteressen :)


Så synd, kanskje nettopp disse ville vise seg å få til i fangenskap
De flyndrene var jo kjempeskjönne, iallefal hvis de ikke blir noe större. ;D
Den største flyndren (den på nærbildene av hodet) var nok mye større enn den bittelille i hånden, ca 15 cm lang.
Lek på c. gossei og c. adolfoi
[External Image]
I går var det full rulle i to av cory-karene, adolfoi'ene leker jo stadig vekk men det var første gang for gossei etter at vi fikk dem i hus. Eggene var overraskende små og samtlige ble plassert ett og ett i og rundt en gammel mosedott, ingen egg ble klistret rett på glasset. Det er alltid ekstra artig med arter vi ikke har hatt lek på før så jeg plukket de gossei-eggene jeg fant, og håper de klekker.

[External Image]

[External Image]

[External Image]

[External Image]
Jeg fikk ingen bilder av gossei i T-posisjon eller med egg, adolfoiene er ikke så nøye på det så her er det T-posisjon i "lufta" rett foran kameraet

[External Image]
Den stakkars hunnen har litt av en jobb når hun skal finne egnet sted til eggene med en gjeng ivrige hanner på slep

[External Image]
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap