Betta splendens + Betta imbellis = sant eller usant ?

Hei !!

Tror dere det går bra å ha Betta splendens og Betta imbellis i samme kar ? Karet det er snakk om er en 63 liter.

Er det noen som har erfaring med å ha disse 2 Betta-artene i samme kar ?

Jeg har 1 hann og 1 hunn av begge Betta-artene.

Maren =))
Jeg tror ikke det går bra. Jeg måtte iallfall skille mine, og sette dem i hver sine kar. Du bør iallfall ha et kar i beredskap om du prøver, og følge nøye med hva som skjer! Lykke til!
Takk, Munda :)
Heisann !!

Takk for kjemperaskt svar !

Betta imbellisene går for tiden i karantene i en 19 liter, men jeg har planer om å bruke karet deres til å huse Priapella intermedia-yngel.
Men imbellisene skal bo der i 2 uker til, da er karanteneperioden over.

Jeg får se hvordan det går når jeg introduserer imbellisene til splendensene. Hvis ikke det fungerer får jeg bare finne et annet kar til enten Priapellaene eller imbellisene

Maren =))
Svaret er litt mer nyansert: B. splendenshannen var problemet, men den kunne heller ikke gå sammen med B. splendenshunnene (i en 54 l), så den ble flytta for seg selv. B. imbellisene og B. splendenshunnene har gått sammen i en 96 l. Kan jo tenkes det går bra med dine!
Du hører sikkert fra meg i denne tråden hvordan det går med å introdusere imbellisene til splendensene, men det skjer ikke før om 2 uker.
Selvsagt kan det gå bedre hos meg, for det er ulike personligheter hos samme art vet du

Maren =))
Naturlig oppførsel, parene bor hver for seg
I naturen bor Betta splendens i områder med relativt uklart vann. Hannen bor alene og er bare interessert i hunner når den er i lehehumør. Da bygger han seg et skumrede og forsvarer det mot evt andre hanner ( dvs. et lite område/territorie ). Når redet er ferdig, prøver han å lokke en lekemoden, forbipasserende hunn til å legge egg i redet hans. Etter leken anser han hunnen for ferdig med sin jobb, og muligens også som en fare for egg og yngel og jager henne. I et lite akvarium vil dette bli umulig fordi hun ikke har mulighet til å følge sine instinkter og komme seg vekk. Dette resulterer i at både hunn og hann blir veldig stresset, og sannsynligvis har et dårligere/kortere liv og hunnene kan ofte bli stresset til døde av hannen. Det vil kreves et svært stort akvarium med svært tett plantevekst og mye gjemmesteder, og gjerne to-tre hunner for å motvirke dette. Da er det i grunnen mye bedre å dele akvariet i to med en pleksiglassplate, noe som vil trigge til lek, eller ha dem i hvert sitt akvarie utenom leken. På denne måten vil også hannen få fred til å gjøre jobben sin med hensyn på yngelpleie når det er aktuelt, og mor vil få tatt seg igjen og danne nye egg mellom hver egglegging. Og det viktigste, en vil da ta hensyn til det som er normalt levevis for arten, noe som jo ikke alltid er mulig for alle arter, det er jo i prinsippet ikke normalt for en fisk å være fanget i et begrenset område, men siden Kampfisken også i naturen holder seg til sitt lille område uten å flytte serlig på seg, blir det jo forholdsvis normalt likevel.
Lykke til! Håper dere får til oppdrett, om dere har lyst å prøve på det.

Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang
Reklame for plussmedlemskap