Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Bjarne Sætrang © Arne Olsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Akvarium til jul=)
1  

Johan
Inaktiv bruker
Klikk på bilde for større versjon
Hei.
Jeg fikk meg akvarium på 72 liter til jul. Har stått nesten en uke nå og idag var jeg på dyrebutikk å hørte om fisk osv. Der sa de jeg trygt kunne putte i noen stimfisker nå, selv om det ikke hadde stått lenger enn det har gjort. Kjøpte 5 colombia tetra. De var veldig aktive første timen i karet, men nå gjemmer de seg over pumpa å gjør fint lite. Er det et tegn på at det kanskje var litt tidlig alikavel?

Også lurte jeg på litt om planter og planting. Har hatt et lite knøtteakvarium på 12 liter før, der hadde jeg en plante som jeg bare trykte ned i grusen og la noen småstein oppi plastikk"korga". Etter å ha kikka litt rundt her får jeg inntrykk av at det var veldig feil=p Noen som vil ta seg tid til å forklare hvordan jeg egentlig skal gjøre det?=) Har hatt i sand å et "fjell" med huler i allerede, så det var kanskje litt dumt å vente med plantene.. Tar gjerne i mot tips om hvilke planter jeg bør ha=)

Har heller ikke bestemt meg for hvilke fisker jeg skal kjøpe senere når alt er "klart". Noen som vet om noen fisker som går godt sammen med colombia tetra? Og noen algeetere og bunnfisker som spiser alt griseriet der nede?:p
Vurderer å gå til innkjøp av noen snegler, selv om jeg ikke er helt sikker på hva hensikten med de er. Er det bare pynt eller gjør de noe spesielt? Og hvor mange bør jeg ha og hvilke?

Skal kjøpe en rot eller hule av et slag å legge nedi der også, så får de litt flere gjemmeplasser;)
Legger ved noen bilder, så kan dere godt komme med innspill om ting jeg bør/kan forandre=)

På forhånd takk=)

 
Postet 30.12.2006 kl. 17:18
[Rapportér innlegg]
2  

Gry
Medlem female.gif
Fra: Risør
Vil bare kommentere det du skriver ang algespisere og bunnfisk. De spiser ikke "griseri" dersom du med det mener avføring etter de andre fiskene? Noen av dem spiser alger, og ellers må de ha mallefor. Ønsker deg lykke til med akvariet, og regner med at du vil få masse fine svar på spørsmålene dine ganske raskt. ;0)

(Sist endret 30.12.2006 kl. 17:28 av Gry )
 
Postet 30.12.2006 kl. 17:27
[Rapportér innlegg]
3 hehe

Johan
Inaktiv bruker
Nei jeg visst bare ikke hva de spiste, så siden de fyker rundt på bunnen og ser ut som de spiser fra bunnen, så antok jeg at det var enten avføring eller slam eller noe lignende de trykte i seg;)

Kom på en anne ting jeg lurte på også, nemlig hva jeg bør stille varmekolben på? Har ikke funnet noe om colombia tetra her inne, så derfor famler jeg litt i blinde og har stil den på 25 nå, sto på 26 fra før..

 
Postet 30.12.2006 kl. 17:37
[Rapportér innlegg]
4  

Helge H
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Du finner endel informasjon om både beplantning og andre fisk som passer samt anbefalt antall fisk om du ser i kunnskapsdatabasen på fiskene dine.

Planter tenker i alle fall jeg er det som kommer først, og at det så godt kan komme noe fån fisk før noen videre utvidelser. Bakteriefloraen i filteret trenger tid på å starte, og én uke er litt kort - selv om du kanskje bruker bakterier i pulverform i starten.

Gratulerer med større kar!

 
Postet 30.12.2006 kl. 17:39
[Rapportér innlegg]
5  

Frank Angell
Medlem male.gif
Fra: Hjemme
sitat av Johan Punsvik:
Har ikke funnet noe om colombia tetra her inne, så derfor famler jeg litt i blinde og har stil den på 25 nå, sto på 26 fra før..

Skjekk arten i kunnskapsbasen :) Har lagt til lenge dirkekte til denne (til venstre på skjermen)

Ex-akvarist
 
Postet 30.12.2006 kl. 17:41
[Rapportér innlegg]
6  

Gry
Medlem female.gif
Fra: Risør
25 pleier å være en grei temperatur for de fleste fisker. Har de fleste karene mine på 24,5, bortsett fra der vi har L333, de vil ha høyere temperatur
så der har jeg tempen på ca 26
er har du linken til tetraene dine, husk at navnet skrives i ett (colombiatetra) ;0)
{url}
Der ser du at de vil ha et tett beplantet kar, så det er ikke rart de står på den eneste plassen i karet de har litt skjul... Få oppi noen planter fort som fy! He. he.

(Sist endret 30.12.2006 kl. 17:45 av Gry )
 
Postet 30.12.2006 kl. 17:43
[Rapportér innlegg]
7 Planter før fisk

ottarev
Medlem male.gif
Fra: Eidsvoll
Ser at andre har reagert på det samme som jeg, nemlig at du burde nok ha kjøpt noen planter før du satte fisk i karet.

Les denne artikkelen og kjøp noen planter så snart butikkene åpner igjen. Eller du kan sikkert få lov til å knipe av noen avleggere hos noen du kjenner som har et akvarium med mye planter i.

Planter er viktig for å få i gang det biologiske kretsløpet i akvariet ;-)

Evig eies kun det tapte
(Sist endret 30.12.2006 kl. 18:08 av ottarev )
 
Postet 30.12.2006 kl. 17:56
[Rapportér innlegg]
8 Litt OT

Gry
Medlem female.gif
Fra: Risør
Tenker på dette med planter. I malawi-kar er det ikke vanlig med planter i det hele tatt, trenger ikke Malawiciklider samme biologiske bakteriefloraen?

 
Postet 30.12.2006 kl. 18:04
[Rapportér innlegg]
9 =)

Johan
Inaktiv bruker
Takktakk. Ja tenkte jeg skulle springe på butikken så fort som mulig. Hadde egentlig ikke tenkt å få fisk før om lenge, men det var tilbud å siden han på butikken sa det var greit så tenkte jeg ikke så mye over det;)

 
Postet 30.12.2006 kl. 18:05
[Rapportér innlegg]
10 planter og lys, og snegler

Johan
Inaktiv bruker
Så på siden om fisken at den ikke måtte ha for sterk belysning. Er det et poeng for meg da å kjøpe flyteplanter som sperrer litt for lyset? Har bare ett lysrør, men jeg syns i alle fall lyset er litt skarpt:p


Også har jeg litt lyst å kjøpe tigersnegler visst de går an å få tak i her i området. Virker greit med noen som tygger i vei på algeveksten;)
Er det noe spesielt jeg må passe på med disse?

 
Postet 30.12.2006 kl. 19:59
[Rapportér innlegg]
11  

ottarev
Medlem male.gif
Fra: Eidsvoll
sitat:
I malawi-kar er det ikke vanlig med planter i det hele tatt, trenger ikke Malawiciklider samme biologiske bakteriefloraen?


Jeg vet ikke nok om Malawibiotoper, men har hørt at disse ciklidene spiser alt som er grønt, så akvariene er avhengig av et godt innkjørt biologisk filter. Det fins sikkert egne tråder om dette emnet hvis du søker ;-)

Evig eies kun det tapte
(Sist endret 30.12.2006 kl. 22:06 av ottarev )
 
Postet 30.12.2006 kl. 21:52
[Rapportér innlegg]
12 Malawitråd

ottarev
Medlem male.gif
Fra: Eidsvoll
Jeg fant forresten en tråd om å starte Malawikar her...

Evig eies kun det tapte
 
Postet 30.12.2006 kl. 22:17
[Rapportér innlegg]
13  

Gry
Medlem female.gif
Fra: Risør
har hatt rent Malawi-kar før, så det går ikke på hva en malawi trenger, mer hvorfor den ikke trenger det (om du forstår) Men takk for tilbakemelding alikevel :0)

 
Postet 30.12.2006 kl. 22:21
[Rapportér innlegg]
14 Beklager Johan

ottarev
Medlem male.gif
Fra: Eidsvoll
- det var ikke meningen å lede tråden din helt over på et annet emne! Men jeg fant svar på Grys spørsmål i denne artikkelen....

Best å starte en ny tråd når emnet skifter.

Evig eies kun det tapte
(Sist endret 30.12.2006 kl. 23:09 av ottarev )
 
Postet 30.12.2006 kl. 22:53
[Rapportér innlegg]