Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Fisk > Ciklider >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Ciklider
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne © T.K. © Arne Olsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Sør-amerikanske ciklider
Søk
Siste innlegg
sitronciklide
1  

Teknikeren
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Hei jeg har akkurat opprettet et kar med {url} sitronciklide.
Jeg forsøkte å finne en hann og en hunn i butikken men det er jo ikke så lett. Nå jager den ene cikliden den andre opp i et hjørne og passer på at den holder seg der hele tiden. Har hatt de i over en uke nå. Tyder dette på at jeg har fått tak i to av samme kjønn? Hvordan bør jeg evt. da gå fram for å ordne meg et par, kjøpe en og en og til jeg får et par?

du bør fiske dypt i lommeboka for å få den største fisken!
 
Postet 12.03.2007 kl. 09:29
[Rapportér innlegg]
2  

biXen
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Oi, det var en sær fisk. Vet ikke noe om denne generelt, det kan være de skal ha harem og at du dermed vil få litt jaging uansett. Hvis de skal være par så ville jeg anbefalt kjøp av en ung gruppe og så la parene bli utskilt naturlig. Men jeg tror vel neppe dette er en parfisk?! Jeg vet ikke må jeg vel ærlig si. Men i og med at det står i profilen at de jager artsfrender så regner jeg også med det er utpreget jaging, og ikke slik kosejaging som mange andre gjør. Da er det nok naturlig å ha mer enn to. Foreslår du tar et nettsøk på fisken for mer info :)

Edit: Sjekka på en side og fant vel ut det jeg antok om det var parfisk som anbefaling: "Allow pairs to form from a group. Males can be aggressive when breeding". Sto på the tropical tank.

(Sist endret 12.03.2007 kl. 09:49 av biXen )
 
Postet 12.03.2007 kl. 09:47
[Rapportér innlegg]
3  

Merete Gramm
Medlem female.gif
Fra: Frogner, Sørum
Leleupien krever et kar på 150-160 liter, bra med gjemmesteder for hunnen. To stykk kan være litt lite, da hannen, eller den dominerende fisken, vil kunne jage den andre til døde hvis ikke kjemien stemmer. Jeg hadde og bare to av dem, men kjøpte to til så hannen får fordele aggressiviteten på flere. Har dem i 320 liter, men likevel er det mye jaging.
Hvis du har dem i et 80 liters kar tror jeg du kan få problemer etterhvert.
Men, det er en vakker ciklide, og jeg håper du får det til med dem!

 
Postet 12.03.2007 kl. 10:28
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)