Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Stefan Sjöberg © Andreas Bjørvik © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hvilke fisker passer sammen ?
1  

Linole
Medlem female.gif
Fra: Namsos
Jeg synes det er vanskelig å vite hvilke fisker jeg skal ha i mitt nye kar. Å spørre i forretningene er det i allefall ikke noe vits i, for jeg har fått alt for mange gale svar på alt mulig innen akvarium.
Finnes det noen oversikt her inne som viser en slik oversikt ? (Har ikke funnet det, men det hadde vært kjekt.....).
Jeg skjønner jo at det må finnes mange varianter, men om en hadde litt å gå ut fra ville det vært enklere for oss nybegynnere.

Linole

 
Postet 18.07.2007 kl. 17:05
[Rapportér innlegg]
2  

Judosola
Medlem female.gif
Fra: Tromsø
Jeg tror at å skulle lage en oversikt over absolutt alle fisk som passer sammen ikke er mulig, da det finnes så utrolig mange fisker og kombinasjoner som går og ikke går. Det beste du kan gjøre er å finne én type fisk du har lyst å ha og som passer til akvariestørrelsen og vannverdiene dine, og så tar du det derfra for eksempel med å spørre her hvilke andre fisk som passer med denne. Du kan også legge inn akvariestørrelse og vannverdier (og familier) og søke i fiskebasen, så får du opp alle de fiskene som passer til de verdiene du har oppgitt.

Hvis du tror du er ferdig utlært, er du ikke utlært, bare ferdig.
 
Postet 18.07.2007 kl. 17:35
[Rapportér innlegg]
3  

Lillian Ulriksen
Medlem female.gif
Fra: Sømna
Hei Linole.

Jeg kan kjenne igjen frustrasjonen din. :-) Da jeg startet opp for to år siden slet jeg med de samme problemene. Hva slags fisk kan jeg ha i karet, hvem kan gå ilag. :-) Og dessverre kunn jeg ikke spørre min lokale forretning da de ikke har kunnskap nok - noe jeg fant ut etter kort tid. :-)

Hva jeg gjorde - og gjør?
Tja. For det første bruker jeg forumet her flittig. Selv om det er nesten umulig som Judosola skriver, å lage slike oversikter, er det tips å plukke opp om man bare tar seg goooooooood tid tid til å lese her i forumet.
Bruk fiskebasen, du finner råd om anbefalt antall liter fisken din trives i og vannverdiene blant annet.
Bruk søkerfunksjonen og søk på fisk du har/ønsker. Du får masse treff, men tar du deg tid til å lese i forumet vil tips dukke opp. :-)
Så kjøpte jeg meg akvarie/fiske bøker. Her står litt.
Jeg opplever at der står ulike anbefalinger på ulike steder. Derfor forsøker jeg alltid få fakta fra flere kilder før jeg handler.
De fleste akvarieforretninger gir deg dog ikke gale fakta. :-) test dem ut litt, spør om ting du vet svaret på og se hva de svarer deg. :-)

mvh

Lillian Ta Ul
 
Postet 18.07.2007 kl. 19:01
[Rapportér innlegg]