Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Andre fisker
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Gard Erik © Simon Sjursen © Arne Olsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Goby
Søk
Siste innlegg
Puntius denisonii
1  

pinto
Inaktiv bruker
Heisann.Poster under "andre" jeg for jeg vet faktisk ikke hvordan barber får sine barn...
Kan det være et tegn på kjønnsmodenhet at 2 av mine utvokste barber driver på og lukter den tredje utvokste i rompa?? Altså at den tredje er blitt kjønnsmoden. Hatt sykdom i akvariet for ikke så lenge siden så all forandring i adferd føles så skummelt. Derfor spør jeg mest egentlig. En lite barbebaby måtte avlives og hadde antaklig Bukvannssot. De 2 altså veldig på den tredje. Følger etter, svømmer rundt den, gnir seg mot ,nærmest plager den(?)Og de er alle tre mer stressa enn vanlig... Blir nervøs av sånt jeg. Begynte i dag...rett etter et vannskifte, tror jeg... Men altså: De lukter den faktisk i baken,ser det ut som. Er nok relevant å nevne: at 1+2 er hann og hunn, og den såkaldte tredje er hunn.

(Sist endret 23.03.2008 kl. 19:24 av )
 
Postet 23.03.2008 kl. 19:22
[Rapportér innlegg]
2  

Josti
Medlem male.gif
Fra: Søgne
Så vidt jeg vet er det ingen hittil som har drettet Puntius denisonii i vanelig akvarium.
Det er heller etter sigende praktisk talt umulig å se forskjell på hanner og hunner.
Jeg holder disse selv i en 350, og det hadde vært artig å høre hva slags vannforhold du har, hvor store er de, hvilke andre fisk de går sammen med osv. Mest mulig info.

Stuegulv uten sluk??????
 
Postet 23.03.2008 kl. 20:01
[Rapportér innlegg]
3  

pinto
Inaktiv bruker
Nå håper jeg ikke du trodde at jeg har fått avkom på dem.. Barna jeg snakket om er kjøpt. Jeg har et 110l akvarium (jo jeg vet det er lite for barbene men da hadde jeg dem alt da jeg fikk vite det) Ellers kan jeg si at jeg tror ser en klar forskjell på det jeg mener er hunn og hann. De er like gamle de tre. Den ene som jeg mener må være hann er slankere enn de to andre. Den mangler en halv cm, noe drøyt beregnet, under den sorte streken, altså buken, fra de to andre. Ph er 7, gh 4 De går sammen 10 nesten utvokste Dronning rasbora og en liten ig en stor Antrucis (stave problemer) maller. Barebene er fra nese til og med hale finner ca 15 cm.

(Sist endret 23.03.2008 kl. 20:35 av )
 
Postet 23.03.2008 kl. 20:27
[Rapportér innlegg]
4  

Josti
Medlem male.gif
Fra: Søgne
OK, det høres jo greit ut med vann og omgangsvenner. Men jeg er ganske sikker på at de ønsker seg mye større plass og flerre venner av samme type. De er utpreget stimfisk og bør være en del sammen. De kan bli veldig stressa og masete hvis de går for trangt.
Nei, jeg regnet ikke med at den som døde var avkom.
Men uansett, veldig fin fisk. Håper du klarer å holde dem greit og lenge.

Stuegulv uten sluk??????
 
Postet 23.03.2008 kl. 23:10
[Rapportér innlegg]
5  

pinto
Inaktiv bruker
takk for det. Prøver å få til en stim på 5. Et barn igjen og ett døde, som sagt. Har få fisk i akvariet så de iallefall får den plassen de har relativt alene.. de pleier å være ganske rolige. Hatt dem over ett år så jeg kjenner dem godt. Det var derfor jeg lurte hva dette skifte i oppførsel kunne bety. Om noen kjente igjen adferden som kjønnsmodenhet. Kanskje og fra annen type fisk?

 
Postet 24.03.2008 kl. 09:59
[Rapportér innlegg]