Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Fisk > Ciklider >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Ciklider
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © Torjus Knutsen © Monica Løkkemo
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Sør-amerikanske ciklider
Søk
Siste innlegg
Kakadueciklide-egg! (Og flytting av hule)
1  

Allikin
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Jeg tenkte jeg skulle flytte den ene hula til kakaduene (en hann og to hunner) i dag, slik at de to hulene sto "samlet" på den ene siden av karet. Kakaduehannen var nemlig ganske hissig på de to guramiene jeg fikk i formiddag, og jeg tenkte at de i hvert fall kunne få den ene siden av karet.

Anyway - jeg løftet på kokosnøtta, og der lå den ene kakadue-hunnen. Jeg snudde på kokosnøtta, og jammen var det ikke egg der! Jeg ble litt perpleks og satte sporenstreks kokosnøtta tilbake på plass. Ikke rart at hannen var hissig.

Kan jeg flytte den allikevel? Sjekket den andre hula i stad, og den er tom, men jeg vil helst ha hulene på den siden den tomme står, siden flyteplantene samler seg i den andre enden, og guramiene fortjener noen flyteplanter å kose seg med.

Allikin
(Sist endret 31.03.2008 kl. 23:50 av Allikin )
 
Postet 31.03.2008 kl. 23:50
[Rapportér innlegg]
2  

Tom C
Medlem male.gif
Fra: Stavern
Tenk deg en sirkel med diameter 30 cm, og en hule i midten av sirkelen. Dette er vanligvis det desidert minste territorium en Apistogramma-hunn vil akseptere å ha for seg selv. Større er mye bedre, og ikke alle hunner aksepterer så små revirer.
Hvis du ønsker å redusere sannsynligheten for alvorlige, livstruende konflikter mellom de to hunnene, setter du derfor hulene minst 30 cm fra hverandre. Og skal de ha minst 15 cm revir i alle retninger rundt hula si, bør du da også ha en slik avstand til vegg og andre større, faste gjenstander som steiner eller røtter.

Setter du hulene så tett, bør du absolutt sette et tett plantebuskas eller en stor rot mellom dem, slik at ikke hunnene ser hverandre hele tiden. Dette vil kunne redusere potensiell aggresjon dem imellom.

Å flytte hula kan gå bra (hunnen kjenner antakelig igjen, og finner, eggene sine på lukta), men noen ganger blir hunnen så skremt at den i slike tilfeller velger å spise de verdifulle proteinene/eggene selv, i stedet for at en fysisk ovelegen fiende / monstermenneskehånd skal ta dem. Et annet mulig scenario er at den andre hunner tar over eggene, og da kan den opprinnelig moren bli ganske sint.
hula flyttes, ville jeg prøvd å gjøre det med hunnen inni.

Lykke til !

Natural species is a history of Nature, hybrids are just whims of Man. Don't mix locations.
(Sist endret 01.04.2008 kl. 01:01 av Tom C )
 
Postet 01.04.2008 kl. 00:59
[Rapportér innlegg]
3  

Allikin
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Tusen takk for svar!

Hula ikke flyttes, så da lar jeg den stå. Jeg har uansett planer om å tømme det lille karet for levendefødere og flytte ciklidene dit. På sikt... Eventuelt må jeg kjøpe et nytt kar... hum, hum. :-)

I dag måtte jeg forresten omplassere den gule eplesneglen til det lille karet, da jeg fant den inni kokosnøtten til de stolte foreldrene. Med det samme jeg plukket den ut, kikket jeg etter eggene, og det så ut som om det var 15-20 stykker. Vet jo ikke om snegla rakk å spise noen, men hvor mange egg er normalt? 15-20 stk forekommer meg å være litt lavt antall?

Allikin
 
Postet 01.04.2008 kl. 09:49
[Rapportér innlegg]
4  

Joakim
Medlem male.gif
Fra: Lillestrøm
Jeg har vært så heldig å få flere kull på cactuoides de siste to månedene, men har kun et par-tre måneders erfaring med disse fiskene totalt.

Jeg er ganske sikker på at antallet yngel kan variere en hel del fra fisk til fisk. Jeg har inntrykk at den ene hunnen min, som er litt større enn den andre, får flere yngel enn den andre. Allikevel syntes jeg nok at 15-20 hørtes noe lavt ut så at sneglen har vært bortpå er ikke usannsynlig.

Jeg har ett kull nå som er mellom 1,5 og 2 cm store og av de har jeg nok ca 40+. Jeg vil tippe at et sted mellom 30 og 50 er vanlig?

Mine fisker er veldig territorielle når de har yngel. Nå har det vært slik hos meg at begge damene får yngel samtidig. De har ynglet to-tre ganger hver og det skiller maks en uke mellom de to i forhold til når de får yngel. Det betyr jo også at stemningen er ganske amper i den perioden. Mine cacatuoides er veldig territorielle når de har yngel, så jeg minner om Tom C's anbefaling på minst 30 cm territorie. De to damene mine har tilholdssted i hver sin ende av et 120cm bredt akvarie, hulen ligger inntil hver sin kortvegg og de har dermed bare territorie innover i karet. Mine virker det som har et territorie på ca 40 cm innover. Jeg har også noen røtter og tett beplanting akkurat i denne avstanden fra hulen og det virker som om det avgrenser territoriet - om det hadde vært mer åpent ville det ikke forundre meg om de hadde krevd enda større plass.

Kampene er hissige til tider. Den ene dama mi tok med seg ynglene sine på sin første spasertur her om dagen og presterte og komme seg helt bort til den andres hule - da var det ganske heftige kamper en periode og jeg satt spent og fulgte med. Ble ynglene angrepet, eller var det kun mødrene som sloss? Heldigvis trakk inntrengeren seg bort med ynglene etterhvert og har siden holdt seg på sin side av karet.

Det jeg vel egentlig skal frem til er: sørg for at de har nok plass! :) Det blir bråk om de bor for nære, og spesielt når de får yngel, da blir de MYE mer aggressive enn tidligere.

(Sist endret 01.04.2008 kl. 22:02 av Joakim )
 
Postet 01.04.2008 kl. 22:00
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)