Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Maller - L-maller/sugemaller
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Bjarne Sætrang © Ragnar Torgersen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Maller
Søk
Siste innlegg
Trenger litt hjelp med l002
1  

Bjørn M. Heim
Medlem male.gif
Fra: Kvaløysletta
Klikk på bilde for større versjon
Kom over 4voksne L002 som var levert til den lokale dyrebutikken, og klarte selvfølgelig ikke dra derfra uten å kjøpe allesammen..

Har lest endel på forskjellige forum men tar gjerne mot flere tips fra noen som har eller har hatt disse før.

Som feks. hvilket bunnsubtrat foretrekker de, planter, mat, vanngjennomstrømming osv..

De har hatt egg/yngel før så jeg håper på å gjenntagelse i de nye omgivelsene:)

 
Postet 08.04.2008 kl. 02:00
[Rapportér innlegg]
2  

Nils Vollstad
Medlem male.gif
Fra: Tromsø
Disse kommer nok fra meg. :-))
Det du har kjøpt er 1 han og 3 hunner. De har gått hos meg i noe over to år, og de var nesten fullvoksne når jeg fikk tak i dem. Det gikk noe over et år før de startet å leke. De trenger ikke planter i akvariet, vil du gjerne ha dette går det greit. , men masse trerøtter da de spiser disse. Hannen ligger gjerne i hule mens hunnene fortrekker å skule seg blant røttene. Jeg hadde de i en 160 med 2 stk fluval 4 og ei utvendig eheim 2028. Hula som han brukte var 6x3x12 cm innvendige mål. Jeg hadde både større og mindre huler, dette var den størrelsen han fortrakk. Nå er nok det også mulig at det var den plasseringen på hulen han fortrakk pga vannsirkulasjon i akvariet.

Hos meg gikk de i et BB kar, en fordel da de har mye avføring pga alt tre de spiser. Men det går også greit med grus eller sand. Dempet belysning er også en fordel.

Hos meg gikk de i vann rett fra springen. Behandlet ikke vannet noe, men Ph sank nok noe mellom vann byttene pga røtter som var i akvariet. Skiftet 30 % vann annenhver dag. Yngelen virket som var meget følsom for dårlig vannkvalitet, men som oftest overlevde det 4-10 yngel fra hvert kull. Hannen kunne også kaste ut eggsekken hvis vannkvaliteten ble dårlig. Lek ble ofte trigget av et kraftig vannbytte på 6-70 %, ba sank også tempraturen fra 28 til 23 grader.

Jeg fôret dem med rekepellets, tabimin og algevafels. I tillegg som sagt trerøtter og noe grønnsaker.

 
Postet 08.04.2008 kl. 12:31
[Rapportér innlegg]
3  

Bjørn M. Heim
Medlem male.gif
Fra: Kvaløysletta
Tusen takk for mye nyttig info, skal hive meg i hulebygging med engang og prøve dine mål.. Matet du på dagtid eller på natta? Virker veldig sky så jeg tenker på å mate etter lyset er gått av..? Eller kanskje de bare trenger litt tid å tilvennes de nye omgivelsene.

 
Postet 08.04.2008 kl. 15:31
[Rapportér innlegg]
4  

Mats Henrik O. Hansen
Medlem male.gif
Fra: Tyristrand
de trenger nok bare litt tid til å vende seg til omgivelsene. fatterns panaqolus maccus(som ble drept av annen fisk og ikke lever den dag i dag) brukte 2 uker på å venne seg til karet, så begynte den å farte rundt.

Sjekk ut min personlige akvarietråd!
 
Postet 10.04.2008 kl. 18:56
[Rapportér innlegg]
5  

Nils Vollstad
Medlem male.gif
Fra: Tromsø
sitat av Bjørn M. Heim:
Matet du på dagtid eller på natta? Virker veldig sky så jeg tenker på å mate etter lyset er gått av..? Eller kanskje de bare trenger litt tid å tilvennes de nye omgivelsene.


L0002 er ikke spesiet dagaktive for å si det pent. Har nok matet også om dagen noe, men da mest når jeg hadde ungfisk i karret. I starten fikk de mat også på dagen, men da hadde de store røtter som jeg la maten under. Så lenge det var skygge der mate lå kom de frem. De siste to årene har de stort sett fått mat like etter at jeg har slått av lyset.

 
Postet 10.04.2008 kl. 21:49
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)