Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Kjell Tellefsen © heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Dverggurami; sår på siden av brystet og ryggfinne
1  

Joakim
Medlem male.gif
Fra: Sofiemyr
Klikk på bilde for større versjon
Se vedlagte bilde.

Denne fisken har sår på venstre side av brystet, samt midt på ryggen ved ryggfinne-festet.

Den har hatt dette noen dager, først bare som en antydning av rødt på brystet, men dette gir seg ikke og såret blir derimot større. Når jeg ser fisken bakfra så ser jeg at det røde på brystet står litt ut, det er altså en slags hevelse.

Jeg har en dverg-gurami hann også, som har ikke ulikt sår som denne. Hannen fikk først et sår jeg syntes så ut som om den hadde skrapet seg borti noe. Så ut som om noe "hud" manglet. Dette var også på brystpartiet - samme side, men noe høyere opp. Denne har også hatt en hevelse der såret har vært og har nå fått en relativt kraftig soppinfeksjon i såret.

Fisken(e) går i et 240L, med ph 6.8 null nitritt. Gh på 2. Den går sammen med en hann-gurami som nevnt, i tillegg til 10-15 unge kakadueciklider og 15 kardinaltetra. Jeg bytter 30-40% vann i uka og har inntrykk av at vannet skal være i brukbar kvalitet. Dog har jeg en drøss eplesneglbabyer også, som ligger rundt om på bunnen, noe som gjør slamsuging vrient for øyeblikket. To ancistrus har jeg også - glemte nesten de, de gjør så lite ut av seg... :)

Matlysten er upåklagelig, spiser godt og jeg ser ingen unormaliteter i adferden dens. Jeg ser ikke noe annet galt med fisken enn det dere kan se på bildet. To sår; på brystet og ved basis av ryggfinnen. I tillegg er det "noe" på 3-4 av ryggfinnestrålene, dere ser kanskje at de er noe hvitere helt øverst enkelte steder. Vet ikke om dette har noen sammenheng?

Jeg trenger råd. Klarer ikke helt forstå hva dette kan være? Jeg har sett at de to guramiene har nappet litt i hverandre ved brystpartiet. Kan det rett og slett kun være resultat av det? Det forklarer uansett ikke såret ved ryggfinnen?

Fiskene gikk forøvrig i tre ukers karantene før de ble flyttet til 240-literen. Hannen fikk sitt sår under karanteneperioden, men jeg var helt sikker på at dette var en "ordinær" skade, så jeg flyttet de allikevel over da jeg regnet med det ville gå seg til når de kom i et større kar med bedre plass. Dengang ei.

Alle tips og råd mottas med takk.

(Sist endret 05.05.2008 kl. 15:38 av Joakim )
 
Postet 05.05.2008 kl. 15:36
[Rapportér innlegg]
2  

Tetra
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Da jeg så bildet ditt, trodde jeg det var min gurami. Den ene hunnen min har også et sår på siden. Hun har også et lite sår ved munnen. En annen hun har et stort stygt sår ved munnen. Min tredje store hun, har ingen sår, men jager de andre. Har sett at hun er fryktelig aggresiv mot de andre D.guramiene. Hun er rett og slett frekk mot hannene!
Jeg spurte også her inne om det var sykdom eller sår. Skal finne tråden så du får lese.
(Dette ble egentlig ikke noe svar på dine spørsmål da...)

HER er linken til mitt innlegg.

~Splæsj~
(Sist endret 05.05.2008 kl. 19:54 av Tetra
Årsak: La inn link. )
 
Postet 05.05.2008 kl. 19:52
[Rapportér innlegg]
3  

Joakim
Medlem male.gif
Fra: Sofiemyr
sitat av Tetra:

(Dette ble egentlig ikke noe svar på dine spørsmål da...)

HER er linken til mitt innlegg.


Hoi! Fisketuberkolose... Håper virkelig ikke det er det hos deg, eller meg for den saks skyld.
Fint at du postet linken, litt usikker på hvordan jeg overså den egentlig - pleier jo å lese de fleste postene... Uansett, det kan meget vel være at våre fisker har noe av det samme driten så fint om du oppdaterer den andre tråden med utviklingen på fiskene dine (post gjerne her også, om du finner ut noe interessant...)

Da må jeg lese meg litt opp på fisketuberkolose. Jeg har et karantenekar jeg kan flytte disse til, men der har jeg en 10-15 kakdueungdommer som jeg da evt. må flytte til 240-literen for at guramiene skal få karet for seg selv. Men om Tub. er veldig smittsomt, risikerer jeg jo også å smitte de som nå er separert i det andre karet. Hmmm...

 
Postet 05.05.2008 kl. 21:12
[Rapportér innlegg]
4  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
jeg hadde veldig lignende skader på to av mine, + store byller/sår ved munnen på den ene hoa mi.. begge døde før jeg fikk identifisert problemet og behandlet det, men ingen andre fisk er berørt, så om det siste er fisketuberkulose vet jeg ikke, med mindre det er lite smittsomt eller tar lang tid før det bryter ut, da dette var nærmere 2 måneder siden =/

 
Postet 05.05.2008 kl. 21:18
[Rapportér innlegg]
5  

Joakim
Medlem male.gif
Fra: Sofiemyr
Hannen min døde i går. Soppinfeksjonen ga seg, men den fikk flere soppliknende utslett, spesielt rundt munnen hadde det blusset opp noe hvite blemmeliknende greier så jeg når jeg fant den død. Hunnen min er i like god form, dvs. hun har de samme blemmene/sårene. Ingen bedring eller forverring og hun spiser godt. Har allikevel flyttet henne over i et karantenekar og der går hun nå i en kombokur med esha2000 og exit. Jeg håper det røde blemmesåret hennes gir seg, men skal innrømme at det er et skudd i mørke da jeg ikke vet hva det er. Ønsker allikevel ikke at det skal gå så galt med henne som med hannen og da vil jeg heller være føre var...

Jeg poster om det skulle skje noe interessant, men foreløpig er jeg litt i villrede. Liker ikke at fiskene mine er syke uten at jeg vet hva og hvorfor...

 
Postet 09.05.2008 kl. 21:02
[Rapportér innlegg]
6  

Joakim
Medlem male.gif
Fra: Sofiemyr
Klikk på bilde for større versjon
Tilbake til hunnen, den jeg egentlig spurte om. Har hatt henne i karantene i fire dager nå, hvor hun har gått i en cocktail av esha2000 og esha exit. Jeg ser ingen bedring, men kan heller ikke se noen nevneverdig forverring.

Dog er hennes sår annerledes enn hannen, så jeg vil ikke si for sikkert at disse har det samme. Likheten er hvor på kroppen sårene oppsto.

Har lagt ved noen flere bilder. Hovedsåret er på venstre side av kroppen, med også et lite sår øverst ved ryggfinnen. På høyre side har det kommet en ørliten antydning til antakelig det samme?

edit: på bilde to er det to flekker på akvarieglasset, det ene rett over såret (selvsagt)...

(Sist endret 12.05.2008 kl. 13:38 av Joakim )
 
Postet 12.05.2008 kl. 13:36
[Rapportér innlegg]
7  

Joakim
Medlem male.gif
Fra: Sofiemyr
Klikk på bilde for større versjon
Et bilde forfra som viser hvor mye såret stikker ut fra huden.

 
Postet 12.05.2008 kl. 13:37
[Rapportér innlegg]
8  

ElinH
Medlem female.gif
Fra: Hamar
Hei!

Joakim.. bare et forslag... men når jeg så på bilde nummer to, der man ser det hvite så slår det meg at det ligner veldig på npe jeg har sett før.

Se på disse bildene av Mona O (post nummer 36 og 37). Der ser man en parasitt inni, som en hvit, bøyd tråd.

Du er vel den beste til å si om det din gurami har likner på dette. Men den tråden jeg ser på ditt bilde to minner mye om dette.

Inflation is when you pay fifteen dollars for the ten-dollar haircut you used to get for five dollars when you had hair...
(Sist endret 12.05.2008 kl. 14:05 av ElinH
Årsak: Fordel å legge til linken... )
 
Postet 12.05.2008 kl. 14:05
[Rapportér innlegg]
9  

Joakim
Medlem male.gif
Fra: Sofiemyr
sitat av Nille:

Du er vel den beste til å si om det din gurami har likner på dette. Men den tråden jeg ser på ditt bilde to minner mye om dette.


Jeg ser hva du mener, men disse hvite flekken er "heldigvis" bare flekker på glasset, ikke på selve fisken. :)

 
Postet 12.05.2008 kl. 14:21
[Rapportér innlegg]
10  

ElinH
Medlem female.gif
Fra: Hamar
Hahaha! Må bare le, jeg. Nå når du sa det, så så jeg jo det med en gang. Men det liknet faktisk på en mark (før jeg hadde fått med meg dette om flekkene :p).

Nei da har jeg ikke så mye å bidra med :(

Inflation is when you pay fifteen dollars for the ten-dollar haircut you used to get for five dollars when you had hair...
 
Postet 12.05.2008 kl. 14:28
[Rapportér innlegg]
11  

Joakim
Medlem male.gif
Fra: Sofiemyr
Jeg tillater meg en liten "bump" av denne; er fremdeles på jakt etter forslag til hva det kan være, og da evt. hva som kan gjøres. Har ikke så mye mer og melde, egentlig. Såret er blitt litt styggere, står tydeligere mer ut og såret øverst ved ryggfinnen er noe større - dog ingen dramatisk forverring. Men såret ser allikevel langt unna bra ut. Antydningen på høyre side av kroppen er lik, ikke skjedd noe der. Fisken spiser fremdeles bra, men de siste tre-fire dagene syntes jeg fisken virker mer nervøs enn tidligere. Dverg-guramier er jo skvetne av seg, men jeg syntes den er litt mer rykkete og stresset enn den har vært.

Håper noen har noen idéer om hva det kan være?
Fisken går forøvrig i et karantenekar på 28-liter og har gått der en drøy uke nå. Ingen bedring, svak forverring hittil.

 
Postet 18.05.2008 kl. 18:45
[Rapportér innlegg]
12  

Joakim
Medlem male.gif
Fra: Sofiemyr
Fisken døde i natt, uten at jeg klarte å finne ut hva problemet var.

 
Postet 24.05.2008 kl. 13:34
[Rapportér innlegg]
13  

Janne78
Medlem female.gif
Fra: Nesodden
Bump...Fant du ut av hva det var Joakim?
Jeg har fire dverg guramier hvorav tre har sår på munn og gjeller, samt et hovent øye.
Såvidt jeg har kunne lese meg frem til på engelske sider kan det være et virus. Noe som er uhelbredelig :(
Jeg vurderer nå å avlive alle fire.
Anyway...hadde vært greit å vite om noen andre har noen erfaringer.

 
Postet 19.12.2017 kl. 09:18
[Rapportér innlegg]