Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Maller - L-maller/sugemaller
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Tone Andreassen © Morten Kirkevåg © Yngve Ellingsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Maller
Søk
Siste innlegg
Kjønn på klovnepleco
1  

Torhild
Inaktiv bruker
Har tre klovnepleco i en 250 liter, og alle tre ligger nå å vifter i hver sin hule. Er dette et sikkert tegn på at alle er hanner? Synes det er vanskelig å skille kjønn på disse. Den ene pendler også bort til hula der L144 hannen ligger og vokter egg, og begynner å vifte med noe voldsomt med finnene. Skal liksom hjelpe til :)

 
Postet 02.07.2008 kl. 22:11
[Rapportér innlegg]
2  

Håvard Støre Andresen
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Kjønnsmodne fisk er rimelig lette å kjønne. Hannene får temmelig kraftig hårvekst på bakkroppen og utover halen.

Se på bildene av L-205. Det er en helt annen art, men hårveksten er noe lik på hannene.

 
Postet 02.07.2008 kl. 22:30
[Rapportér innlegg]
3  

Torhild
Inaktiv bruker
Ja, har prøvd å se etter denne "skjeggveksten", men klarer ikke se noe forskjell på dem. Den kommer vel kanskje bedre fram under lek?

 
Postet 02.07.2008 kl. 22:42
[Rapportér innlegg]
4  

Erlend D Bertelsen
Medlem male.gif
Fra: Fredrikstad
Det er i hvert fall to arter som selges under navnet klovnepleco. Panaqolus maccus og Peckoltia vitata. Jeg synes det er enklere å skille kjønn på Panaqolus fremfor Peckoltia, men begge kan som sagt skilles i voksen tilstand ved "hår" veksten.

E

 
Postet 02.07.2008 kl. 23:04
[Rapportér innlegg]
5  

Torhild
Inaktiv bruker
Joda, var framme med lommelykten og det er helt klart tre hanner. Var faktisk lettere å se nå enn mens akvarielyset sto på.

 
Postet 02.07.2008 kl. 23:38
[Rapportér innlegg]
6 Størrelse på hodet

Buskiz
Medlem male.gif
Fra: Oslo/Lindeberg
Hei Torhild er det noen forskjell på størrelsen på hode på noen av dem du har?
Jeg har kjøpt 4 stk maller hvor 2 skal være maccus og 2 skal være vitata!! etter selgers beskrivelse,men hos meg ser dem like ut bortset fra at 2 av dem har mye kraftigere hode form. Og Erlend vis man skjekker her på denne side så ser man tydelig forskjell på de typer: http://www.planetcatfish.com/catelog/numbers.php?mode=l&thumbs=16
Vitata har da mye bredere stiper på hodet!!! Ser du også har bilder der! stemmer ikke det med de brede stipene??
Jeg hadde vært mere fornøyd vis jeg hadde 4 av samme type!! Og dem ligner på bilde du har på profilen din Torhild.. "540 liter.. http://akvaforum.no/imagedisplay.cfm?item_id=4341&id=29620&type=aquarium "

 
Postet 02.07.2008 kl. 23:51
[Rapportér innlegg]
7  

Torhild
Inaktiv bruker
Hei Buskiz. Jeg tok fram lommelykta og tok en titt igjen :) Kan ikke se noen forskjell i hodeformen. De er helt like de to jeg har bilde av i 540 litern. Og jeg er enig med deg i at vittata har mye bredere striper. Ser iallefall slik ut på de bildene. Kan sikkert være variasjoner innen hver art også, men det kan sikkert Erlend mer om. Alle mine har korte og lange streker på hodet liksom (hehe dårlig forklart). Er sikker på at mine må være maccus.

 
Postet 03.07.2008 kl. 00:22
[Rapportér innlegg]
8  

Inger Anne
Moderator female.gif
Fra: Askim
Det Torhild har, er definitivt maccus. Men jeg har ofte sett maller i salg under navnet vittata, som i virkeligheten har vært maccus. Jeg har faktisk selv en gang kjøpt maccus og fått opplyst at det var vittata. Butikker som ikke er spesialister innen akvaristikk har dessverre ofte liten greie på maller (eller mye annen fisk ellers), og det er vanlig at man kommer hjem med noe helt annet enn det man fikk opplyst fra butikken. I en periode (før jeg selv begynte å få god nok kunnskap til å lete etter informasjon på "riktige" steder, som f.eks. AF), opplevde jeg at nesten halvparten av fiskene jeg kjøpte, ble solgt under feil navn!

Jeg ser forresten at det har kommet en rettelse i fiskebasen, både hos AF og Planet Catfish i forhold til vittataen. Jeg suste inn på L-nummer 103, som vittataen stod oppført med tidligere, og fant plutselig ikke det jeg lette etter. Nå er den oppført med L-nummer 15. Så lærte jeg noe nytt i dag, jeg også. ;-)

Mvh Inger Anne
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Inger Annes Lille Dyrehage
 
Postet 03.07.2008 kl. 01:13
[Rapportér innlegg]
9  

Torhild
Inaktiv bruker
Fortsetter på denne tråden jeg, siden det gjelder samme fiskene :)

Legger for tiden ned 540 litern, men klarer ikke helt å kvitte meg med klovneplecoene. Flyttet derfor paret over til de tre unge hannene i 250 litern i går kveld. I dag er det egg i hula :) :) :) Nå har jeg fått bevis på det jeg lurte på i første innlegg.

Ble overrasket over hvor store eggene var. Tror ikke det er så mange heller, men det gjør ingen ting. Ble bare så glad nå :)

 
Postet 12.06.2009 kl. 14:07
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)