Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Andre fisker
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Tom Inge Foss © Geir Kristiansen © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Goby
Søk
Siste innlegg
Rognstinn kileflekksrasbora..
1  

Zulusilver
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Heisann..

Har en 110 liter som jeg har kileflekksrasbora gående sammen med prinsesser, platy og ancistruser. Disse har i lengre tid sett meget rognstinne ut. I kveld fant jeg plutselig den største av hunnene død blant noen planter. Når jeg tok den ut og klemte litt på magen hennes så røss det ut store mengder egg. Kan hunnen ha dødd fordi hun var så stinn av egg? Vi har observert lek på disse flere ganger men ikke sett de har lagt egg noen plass. Prinsessene pleier dessverre å blande seg inn i leken deres å forstyrre de. Jeg har også flere hunner som er ganske så stinne av egg. Bør jeg snarest få tak i ett oppdrettskar å se om jeg får hunnene i lek så de får "tømt" seg for egg? Hva er i så fall best egnet? Kan man bruke en balje eller noe så lenge mana putter i en luftestein?
Kan også forresten legge til at jeg nettopp har justert opp gh i karet. I følge akvaforum skal kileflekkene ha 6-10 i Gh. Karet mitt ligger vel nå på rundt 12. Dette kan vel ikke ha noe å si?

 
Postet 01.09.2008 kl. 16:04
[Rapportér innlegg]
2  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Det er nok ikke fordi den ikke får sluppet eggene at fisken har dødd. Det er ikke skadelig for de i det hele tatt. Raske endringer i vannverdiene kan føre til problemer for fiskene, men om det er gh-økningen som er skyld i akkurat dette dødsfallet er umulig å si.

Om du ikke har spesielt lyst til å drette fiskene kan du altså bare slappe av og la de svømme rognstinne rundt. Det er som sagt ikke skadelig.

Jeg lurer på om fisken som døde var veldig oppblåst? I så fall så kan det ha vært andre årsaker, som for eksempel bukvannsott. Du kan lese om de forskjellige sykdommene i denne artikkelen.

 
Postet 02.09.2008 kl. 20:33
[Rapportér innlegg]