Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Linda Widente © Bjarne Sætrang © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Sloppy sine liter med vann
Sider: 1 2 3
41  

SilverShaded
Moderator female.gif
Fra: Østfold
ok...at det "ikke lukter godt" er noe helt annet enn at det "lukter dårlig", sånn jeg tenker...."dårlig" lukt ser jeg på som et tegn på at noe er surt eller råttent.

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 19.06.2016 kl. 16:24
[Rapportér innlegg]
42 Alt er på plass

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Da var midlertidige t5 og t8 lys på plass. Pumpen går som en klokke, og etter innkjøp av et o-ring sett, så er koblingene tett. Dette var stas! Håper den roten snart har tenkt å synke... ??

 
Postet 25.06.2016 kl. 18:40
[Rapportér innlegg]
43 Roten som aldri vil synke

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Her er nesten hele karet - begynner å bli fint. Trenger fortsatt en del innredning, og litt mer sten og røtter. Men det kommer seg.

 
Postet 25.07.2016 kl. 23:35
[Rapportér innlegg]
44 Størrelsen teller?

Skjalg Bjørndal
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Spennende med nytt akvarium! 720 liter er jo litt å boltre seg på, men jeg stusset litt på artssammensetningen. Heckels ciklide Kan jo bli 25cm stor og er omnivore. Det lukter trøbbel på sikt. Både tetra og sommerfuglciklidene vil passe inn i munnen dens... Hva er planen når dette skjer?

 
Postet 26.07.2016 kl. 14:45
[Rapportér innlegg]
45 En ny start

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Den flotte, nye 720 literen fikk problemer helt fra starten. For en gang skyld gjorde jeg alt etter boken. Laaaang innkjøring uten fisk. Bunnsubstrat, vannverdier... alt var på plass. Kort tid etter kom akvariets forbannelse, blågrønne alger - cyanobakterier. Og det kom i rent, ny startet kar med svært god filtrering.

Disse sloss jeg med i nesten ett år og var på nippet til å ta ned karet og gjøre alt om igjen. En dag oppdaget jeg til min skrekk at temperaturen i karet var alt for lav.... Pinlig, men det var den ene tingen jeg aldri tenkte på. Temperaturen har aldri vært et problem. Men denne gang var det det.... Etter at dette ble rettet forsvant alt av blågrønn forbannelse og etter få dager var karet klart for å begynne å gjøre klart for ny start.

Lot akvariet gå i ca tre måneder med minimal belastning for å se om svineriet kom tilbake. Men etter tre måneder uten en eneste alge var jeg overbevist. Tid for å starte på nytt. Litt nye planter, noen røtter, litt dragonrock og noen nye fisk. Installert LED lys, på bildet er det 54 watt Solar Stinger. Utrolig lysutbytte på veldig lite strøm.

Det har flyttet inn noen flotte fisker og alle trives som plommen i det berømte og algefrie egget. En flokk Colombiatetra, Sebrafisk, Kongotetra, i tillegg til Cory Stebai, Anciatrus og Neontetra. Det bor også en gedigen malle oppi, den er etterhvert identifisert.

Veldig kjekt å se at karet nå begynner å se pent ut, fiskene trives og alt er såre vel. Håper idyllenn fortsetter.

 
Postet 02.07.2017 kl. 10:35
[Rapportér innlegg]
46  

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Blågrønnealger - akvariets forbannelse...

 
Postet 02.07.2017 kl. 10:38
[Rapportér innlegg]
47 Ting ordner seg

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Etter nesten et år ser ting omsider bra ut. Litt fisk har flyttet inn...

 
Postet 02.07.2017 kl. 10:44
[Rapportér innlegg]
48 Nytt led lys

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
I dag kom Helialuxen min, 120 cm og hele 6700 lumen. Fantastisk! Dayligt controller er på vei i posten, det ser ut som dette armaturet også har nattbelysning. Fra før har jeg en Solar Stinger på ca 54 watt. Det er utrolig flott og lyst i dette karet nå, jeg tror kanskje det til og med er nok lys. Vi får se hvordan plantene reagerer. Mulig det må en LED til på dette karet. Karet er 60 cm dypt, men det ser bra ut likevel.

LED anbefales på det varmeste! Har forsøkt det meste før, T8, T5 og metall halogen. Det kommer ikke i nærheten av disse :-) Super fornøyd!

 
Postet 04.07.2017 kl. 00:07
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3