Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© kjell begby © Geir Rolfsnes © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Sloppy sine liter med vann
Sider: 1 2 3 »
1  

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
9. januar 2009: Ny innkjøpt 450 liter, med innvendig bakgrunn ble fylt og plantet i dag. Dette er det største karet mitt til nå. Etter flere måneder med sparing kom omsider karet i hus. O store hvor svært det var, her det står i min lille stue.

Kjøpte masse planter av en her på forumet - bl.a. "cuba" som ikke har vært så lett å fortøye. Trodde den var trygg, inntil jeg skulle plante noe annet. Dermed fløt den fine matten med "cuba" rundt i toppen. Litt irriterende... Men vi prøver igjen :-)

Det glipper ut et lykkelig lite hvin hver gang jeg går forbi - dette var mat for Sloppy! Nå har jeg satt opp 4 lysrør. To på 6500 kelvin og to på 16.000 kelvin - uten at jeg helt har orden på dette med lystemeratur og farge og intensitet :-) I tillegg kommer det 2x54 watt t5.

Gjennom bekjente fikk jeg en 6-7 liters co2 flaske for latterlige 300,- Gleder meg stoooort til å få dette på plass. Mangler reaktor - og lommeboken er ikke enig i prisene på slike rundt omkring på nettet.

15.januar 2009: Utrolig hvor snille folk som finnes der ute - har fått den nydeligste planten i verden fra en her på forumet. En Lotus, en fantastisk rød-lilla lotus. Den har fått hedersplassen midt i karet. Håper den klarer seg. Har fått en tablett med næring ved røttene. Fikk også en lite avlegger i tillegg, den står litt lenger borte og er nok vanskelig å få øye på.

Det første bildet er av karet dag 1, det er bare noen timer gammelt. Det har ingen lys på dette tidspunkt, kun spottene fra taket.

Neste bildet er fra 15. januar 2009. 4 lysrør er montert. Det kommer seg, men jeg synes lyset er litt "kaldt" De to siste lysrørene som skal inn håper jeg at med riktig valg, kan kompensere for det kaldelyset.

(Sist endret 17.01.2009 kl. 02:32 av Sloppy )
 
Postet 17.01.2009 kl. 02:29
[Rapportér innlegg]
2  

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
20.januar 2009: Nå har karet stått med filter (med brukt filtermasse) i 10-12 dager og i dag flyttet de første innbyggerne inn. To nydelige sommerfugl ciklider, to SAE og to praktbotia. Hvis alt går bra skal resten av flokken snart flyttes over.

Har også fått en ny plante i dag, en Ludwigia repens. Tusen takk til "Turnips" for planten. Den er super flott. Den skal bli fin oppi med alt det grønne :-)

Planteutvalget begynner å bli ferdig etterhvert. Nå er det bare å få alle til å trives.

 
Postet 20.01.2009 kl. 23:23
[Rapportér innlegg]
3  

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
26.januar 09: Et sørgelig uhell... i løpet av natten hadde den ene innvendige pumpen sklidd ned. Det førte til at det ble en glipe mellom pumpehodet og et av filterkammerne, og begge botiane røk til. Veldig trist.... de var jo bare barn. Heldigvis var det ingen andre fisker som tok skade.

Pumpen er nå trygt fortøyd. Alle de nyinnflyttete ser ellers ut til å trives. Særlig sommerfugl ciklidene har blitt skikkelig flotte og fargerike. Neontetraene også.

Den nydelige røde Lotusen ser ut til å klare seg fint den også - til og med den bittelille avleggeren som jeg også fikk har klart seg.

(Sist endret 26.01.2009 kl. 01:52 av Sloppy )
 
Postet 26.01.2009 kl. 01:44
[Rapportér innlegg]
4  

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Status 26. januar 2009 (dessverre tatt med mobilkamera) :-)

"Cuba" planten har jeg hatt litt problemer med å få til å skjønne at røttene skal ned i sanden og bli der - men nå har den muligens tatt poenget og begynner å bli litt finere. Håper den klarer seg.

Skulle hatt en måte å fortøye den på...

(Sist endret 26.01.2009 kl. 01:56 av Sloppy )
 
Postet 26.01.2009 kl. 01:53
[Rapportér innlegg]
5  

Ewi
Medlem female.gif
Fra: Hareid
Heisann!Det blir jammen fint dette,og så fin den lotusen er!Du lyt fortsette og skrive og legge ut bilder av framgangen i akv.Synest det er kjekt og sjå og lese :)

Mvh

Medlem av FAMBAI:Forente akvaristermotbruk av innkjøringsfisk
 
Postet 29.01.2009 kl. 17:29
[Rapportér innlegg]
6  

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Tusen takk, veldig koselig å høre. Ja, Lotusen er kjempe flott. Fikk den av en kar her på forumet. Den er virkelig et blikkfang i seg selv. Har kommet frem til at jeg ikke skal ha mer planter oppi, heller se hvordan det blir når de jeg har har blitt større...

Tenker litt på å finne noen pene steiner å ha oppi, men veldig usikker. Ville egentlig ikke ha noe mer enn planter i dette karet. Synes lett det blir for mye "fyll".

Koselig med tilbakemelding Ewi :-)

 
Postet 29.01.2009 kl. 21:39
[Rapportér innlegg]
7  

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
30.januar 09: Da var FX5 en installert og i full gang. Med brukt filtermateriale så jeg har fjernet alle invendige pumper og håper den holder på de gode bakteriene jeg har spart opp :-)

FX'en er en imponerende oppfinnelse :-) Fiskene ser ut til å ha det bra, men den nye monsterpumpen laget en viss oppstandelse. Spesielt fordi eieren klønet seg litt med å få pumpen i gang :-) Synes de "over-kanten" festene ser litt skjøre ut, men regner med de holder.

Cubaen har tatt seg fint opp igjen, etter at Simen og co, som er siamerserne mine, fant ut at det var veldig morsomt å svømme under planten. Sånn som jeg hadde slitt for å fortøye dem... Nå var planen å bare la den vokse, og de om ikke den klarer å finne frem hvor den skal plassere røttene uten mer assistanse fra meg.

Lotusen, min øyensten, har også blitt fin og satt røtter. De røde plantene trenger nok litt mer lys - håper å få to ekstra lysrør inn i løpet at av noen uker.

 
Postet 31.01.2009 kl. 01:08
[Rapportér innlegg]
8  

Fubb
Medlem male.gif
Fra: Vestby
Så utrolig bedre det har blitt! Savner nesten Lotusen min, men ser at den har fått et bedre hjem :)

Bra du fikk fx5'en i hus! Kongepumpe :)

 
Postet 31.01.2009 kl. 01:37
[Rapportér innlegg]
9  

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Takk takk, kjekt å høre. Og Lotusen liker seg nok best her - så den vil ikke tilbake :-) Fine fine Lotusen min...

31.januar 09: Ser ut som vannet er litt for kaldt, må nok vurdere en varmekolbe til med tiden. Spesielt nå når den kalde vinteren ikke helt holder seg ute. Varmekolben var egentlig bak bakgrunnen - har flyttet den frem idag, står nå ved innsuget til pumpen. Kanksje varmen fordeles bedre nå..

Ellers er FX'en i full drift og virker helt supert. Den er nesten lydløs. 
Postet 01.02.2009 kl. 02:08
[Rapportér innlegg]
10 En lystopp blir født

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
6. februar 09: Lysamaturet blir til :-)

1. En gammel lystopp fra en 720 liter, med død innmat.
2. Vaske og pusse....
3. En blikksaks.....noen ukvemsord.
4. Ny innmat og lysrør.
5. Og så blir det lyyyyyys :-)

Resultatet er en topp på 150x50. Tar seg ganske bra ut også. Plastendene er silikonert på igjen så det er ikke så lett å se at amaturet har vært klippet i to.

 
Postet 06.02.2009 kl. 08:03
[Rapportér innlegg]
11  

Ewi
Medlem female.gif
Fra: Hareid
Hei igjen :)
Dette er spennende og lese og sjå,det er da så flott atte`!
Hvordan er det egentlig,har du skifta ut lystoppen din?
Har du 4 eller 6 lysrør?
Følger med dette og det er fint med bilder,du er flink :)

Mvh

Medlem av FAMBAI:Forente akvaristermotbruk av innkjøringsfisk
 
Postet 07.02.2009 kl. 11:17
[Rapportér innlegg]
12 Lystoppen blir til....

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Hei igien - kjekt at noen følger med :-)

Har vel egentlig ikke skiftet den ut - jeg hadde ikke råd til en ny topp. Så da lot jeg fantasien få fritt spillerom og laget den selv. Men var jo heldig da - min bror og de hadde forkastet en lystopp til en 720 liter for innmaten var død, og jeg tenkte at det måtte være mulig å få den til å passe på mitt kar.

Toppen ble ribbet for alt innhold og vasket, det var det som skulle til. (utenom en liten runde med blikk-saksen) Det er satt inn 4 lysrør på 36 watt, var planen å sette inn 2 t5 rør i tillegg, men jeg liker å ha lyset på i 12 timer, og da tror jeg t5 lyset blir for mye.

Så nå er planen å få på fire reflektorer og se om ikke det holder. Hvis ikke setter jeg inn to 36 watts lysrør til. Når jeg får anledning skal det også månelys i dette karet. Det ser jeg for meg kan bli fint, og da slipper de stakkars fiskene å få granatsjokk hver gang natten kommer :-)

Lotusen sine nye blader er dype røde, så den ser i allefall ut til å kunne leve med det beskjedne lyset :-) Men håper å få fatt i reflektorer snart.

Co2 anlegget er ikke på plass enda, har fått fatt på en 7 liters oksygenflaske fra en dykker, men mangler alt annet som skal til for å få den i bruk. Så det blir neste skritt :-)

(Sist endret 07.02.2009 kl. 15:57 av Sloppy )
 
Postet 07.02.2009 kl. 15:50
[Rapportér innlegg]
13 Cuba

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
8. februar 09: Cuba planten vil absolutt ikke holde seg på bunnen. Når den endelig hadde satt litt røtter kom SAEne å svømte under den... igjen og igjen og igjen... :-)

Så nå måtte det det litt kraftigere - og særdeles uestetiske tiltak til. Den er nå plugget ned i sanden :-D Håper den nå kan få fred til å slå seg ned og sette røtter.

Den gode nyheten er at alle plantene ser ut til å trives, selv uten co2. Da er det bare å håpe at de klarer seg noen uker til - så jeg får satt co2 anlegget i stand og få det på. Det gleder jeg meg veldig til - har bare hatt puslete co2 anlegg tidligere, ikke noe med flaske. Skal bli gøy.

 
Postet 08.02.2009 kl. 12:10
[Rapportér innlegg]
14 Den store cubakrisen...

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
16.feb 09: Nå går det ikke så lang tid før jeg kaster hele planten. Etter x antall mindre vellykkede forsøk på å få denne planten til å holde seg på bunnen, gir jeg snart opp forsøket. Kanskje en opp-nedd fødekasse oppå til de får røtter nok...?

Hver gang den begynner så smått å få røtter så kommer alle SAEne og SKAL svømme under den. Hver eneste gang... hva er det som er så facinerende under her da? I dag har jeg flyttet den lille tudden med cuba som var igjen og satt den et annet sted i karet (hvor den ikke ser like pen ut...)

Hverken plante eller lang-tynn-duste-fisk er i kritthuset i dag.... Har god lyst å gjøre noe upedagogisk med begge deler :-) Men men... på 'an igjen.

Den gode nyheten er at det har kommet til 5 kongotetra - fem nydelige damer. De var utsolgt for menn, så de kommer siden. Alle 5 var litt shabby og noen manglet litt finner, for de gikk i kar sammen med hundredevis av små tetra av annen type. Kunne jo ikke la dem være der... så kjøpte hele gjengen. Kjekt å se at de kommer seg, fått finere farger og spiser godt.

Lotusen vokser og ser ut til å stortrives. De nye bladene som kommer nede ved sanden er dyp rød-lilla. Praktfult syn. (begynner SAEne å rote her også stiller de særdeles svakt) :-) Har også klippet og ryddet litt i blyxa og resten av skogen. Den grønne avdelingen i hjørnet ser også ut til å trives veldig godt.

Sommerfugl ciklidene, både han og hunn har fått veldig kraftige farger, spesielt ytterst på finnene hvor de er rød orange...? Er det et godt tegn? De er også veldig opptatt av hverandre for tiden. Koselig å se - håper de har det bra...

(Sist endret 15.02.2009 kl. 23:16 av Sloppy )
 
Postet 15.02.2009 kl. 23:14
[Rapportér innlegg]
15 Nye bilder

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
April 09: Nå har jeg luket en god del opp her. Det har flyttet inn noen nye Kongo tetra, nå er de 7 stykker. Har også fått noen flotte Barbe fisker. Sommerfuglene har fått virkelig tydelige og flotte farger, noe som ikke kom frem på bildet ettersom de var lett stresset over mitt lukearbeid :-)

 
Postet 03.04.2009 kl. 02:00
[Rapportér innlegg]
16  

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Her er noen flere bilder. Plantene har blitt kuttet ganske kraftig. Blyxaen vokser så pass fort at jeg har måttet kvitte meg med mange av dem. Nå ligger det en ny haug i en kasse her :-) Lotusen og ludwigiaen har blitt super fin og ser ut til å holde seg godt.

 
Postet 03.04.2009 kl. 02:03
[Rapportér innlegg]
17  

Fubb
Medlem male.gif
Fra: Vestby
Dette blir jo bare bedre og bedre Camilla :) Henter gjerne blyxan du klipper bort :)

 
Postet 03.04.2009 kl. 13:12
[Rapportér innlegg]
18 Blyxa

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Blyxa er på vei i posten til deg Fubb :-) Hyggelige kommentarer belønnes visst i dag :-D

3.april 09: har byttet det ene lysrøret med et på 6500 kelvin. Spent på å se hvordan planter (og alger) liker det.

 
Postet 03.04.2009 kl. 13:30
[Rapportér innlegg]
19  

Fubb
Medlem male.gif
Fra: Vestby
Herligt! Hadde du hatt 30w amatur så sku du fått prøvd noen rør eg har liggende :)

 
Postet 03.04.2009 kl. 14:30
[Rapportér innlegg]
20 Flere bilder... :-)

Sloppy
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Her litt flere bilder fra i siste par dager :-)

 
Postet 03.04.2009 kl. 23:18
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 »