Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Stell og krav til planter
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Trond Runar Karlsvik © Arne Olsen
Tilfeldig akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Planteakvarium
Søk
Siste innlegg
Får ikke mose og"cuba" til å feste seg!
1  

Sharky
Medlem female.gif
Fra: Sarpsborg
Jeg har flere ganger prøvd Javamose Vesicularia og Hemianthus callitrichoides "cuba", men klarer aldri å få dem til å feste seg.. Har prøvd å feste begge til røtter med fiskesene, men det nytter ikke. Noen tips? Gjerne på hvordan jeg skal få dem til å sitte på bunnen også!

One should not vow to walk in the dark, who has not seen the nightfall....
(Sist endret 19.02.2009 kl. 19:40 av Nils Vollstad )
 
Postet 19.02.2009 kl. 19:05
[Rapportér innlegg]
2  

Trygve Lillefosse
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Jeg har cuba på bunnen. tok små dotter og dyttet dem nedi sanden med en pinsett. Bevegde pinsetten litt og slapp den rolig ut, slik at sanden fikk rent tilbake og ligge seg rundt roten.

Dersom du ikke får det til på røtter, er det kanskje fordi du strammer for mye eller for lite. Men det skal i utgangspunktet være en gasnek grei operasjon med javamose ihvertfall.

Prøvekanin www.kiva.org - Lån til noen som trenger det.
 
Postet 20.02.2009 kl. 10:55
[Rapportér innlegg]
3  

vidar1980
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Hei,
jeg har selv cuba, og slet litt i starten med å få plantet den.. mitt tips er å plante den litt dypt i sanden, slik at et par blader kommer under og holder den nede. Tålmodighet er viktig, pass på å ikke plant for store stykker, man kan også strø litt sand over dottene man planter for bedre å holde dem nede. Hvis du har sand eller finkornet grus som bunnsubstrat gjør dette det letter, + man klarer med en pinsett å plante enkeltplanter, slik at man kan spre den bedre, og fortere få et dekkende teppe..

Jeg bruker brun sytråd til å feste javamose til røtter, legger javamosen over rota der jeg vil ha den, og så surrer jeg bare sytråd rundt 5-6 ganger og knytter igjen. For meg har det ikke vært noe problem, verken om jeg knytter litt stramt eller slakt..

 
Postet 23.02.2009 kl. 17:04
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)