Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bjarne Sætrang © -mette-
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Overforing, ved et uhell.
1  

RLD
Medlem female.gif
Fra: Høvåg
Hei, først av alt, for et flott forum. Har hentet masse nyttig info her.
Har hatt gullfisk inne om vinteren i akvarie, da dammene er for grunne. Ble så bitt av basillen og har skaffet meg et 230 liters akvarie og kjøpt en del fisk. Så langt alt bra, de klarte overgangen til sitt nye hjem bra. Har målt vannkvalitet og gjort alt etter oppskriften. På torsdag kjøpte jeg tre nye maller, fremdeles alt bra, men på lørdag skulle jeg bare gi litt for til de fiskene som går i midtskiktet. Hadde nettopp fått noen nye maller og ville av den grunn ikke mate mallene. Så skjer det som ikke skal skje, jeg skrur lokket slik at jeg kan drysse ut litt og så detter hele lokket av og nesten halvparten av foret ramler i vannet.
Da ble det hektisk aktivitet, jeg holdt på utrolig lenge og fikk opp det meste trodde jeg. Byttet ut en del av vannet.(50 liter)
Men det var ikke nok, batman mallen min og en flat, flyndre lignende malle, pluss en hai malle lå død i dag. Har nå skiftet en del vann igjen og fått støvsugd bunnen skikkelig. Håper det holder. Har selvfølgelig igjen sjekket vannkvaliteten og tilsatt det som skal til for at det er riktige verdier.
Er det noe annet jeg kan gjøre så jeg ikke mister flere???
Bør jeg skifte vann hver dag fremover? I så fall hvor lenge?
Har i alle fall lært leksen min, skal aldri, aldri holde boksen over akvariet, men ta foret i hånden.
De fiskene jeg har igjen er 6 gullbarbe, 6 tigerbarbe, 4 sølvhai, 2 pictus, 2 gule alge eter, 2 sjokolademaller, 1 greenmalle, 6 odessa barbe, 5 sebra ciclider, 2?? (regnbue et eller annet)
(og tre hai maller, hadde fire men den ene døde som sagt.) Har også funnet ut i ettertid at hai malle ikke er noe lurt å ha i akvariet, jeg bad bare dem på dyre butikken å sette sammen litt over 30 fisk som kunne gå sammen.

Vil gjerne også ha kommentarer på om de fiskene jeg har passer sammen og hva jeg eventuelt kan tilføye av fisk ved senere kjøp.


 
Postet 22.03.2009 kl. 16:35
[Rapportér innlegg]
2 Du bør sjita ven eg gon til dagen

CiklideSyka
Medlem male.gif
Fra: Sandnes
i minst en hale ukke er det flagkorn en hel uke for å være siker

Min store avhengihet må være fisk!
 
Postet 22.03.2009 kl. 21:32
[Rapportér innlegg]
3  

HellBoy
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Vel dette problemet har jeg også hatt. det jeg gjorde var at jeg sugde ut al maten og skiftet 50 % av vannet hver dag i 2 uker. Da ble vann kvaliteten bra igjen og alt vriket som det skulle. En annen ting. til et 230 liter akvarie synes jeg du har sinnsykt mange fisk...

Kristoffer Hell Vatnamo
 
Postet 22.03.2009 kl. 21:36
[Rapportér innlegg]
4  

RLD
Medlem female.gif
Fra: Høvåg
Takk for tips, det var ikke flak for, men slike små pellets eller hva det nå heter.

Jeg er klar over at det er litt mange fisk, de skal fordeles i to akvarier etter vært, det ene er ikke helt klart enda. Venter på våren :-)

Meningen er å flytte haimallen, sølvhaiene og pictusene i et 260 liters akvarie så fort jeg får ut gullfiskene i dammen. Skal lage "inne" dam til gullfiskene høsten og får da ledig akvarie med en gang jeg kan slippe ut gullfiskene i april/mai.(Sist endret 22.03.2009 kl. 22:19 av RLD )
 
Postet 22.03.2009 kl. 22:13
[Rapportér innlegg]
5  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
sitat av Christoffer Helland:
i minst en hale ukke er det flagkorn en hel uke for å være sikerChristoffer Helland:

Jeg ønsker ikke å være negativ, men av dine over 220 innlegg her på forumet på ca 1,5 mnd er ikke mange så enkle å lese eller forstå. Mulig du har lese- og skrivevansker, så kanskje det hadde vært greit å ha en voksen sammen med deg når du skriver dine innlegg. Som nevnt er det ikke for å være negativ, men ting kan kanskje til tider oppfattes galt og motsatt av hva du mener. Fint at du er aktiv og viser intresse. Ønsker deg lykke til videre i akva hobbyen

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
(Sist endret 22.03.2009 kl. 22:44 av LOFFA )
 
Postet 22.03.2009 kl. 22:36
[Rapportér innlegg]
6 Det skal jeg prøve på

CiklideSyka
Medlem male.gif
Fra: Sandnes
ok det er greit

Min store avhengihet må være fisk!
 
Postet 23.03.2009 kl. 07:27
[Rapportér innlegg]