Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Lene Jødahl © Bjarne Sætrang © Rita Aspevik
Tilfeldig akvarium
Akvaforum p� Facebook

Informasjon om Akvaforum og veien videre!

Ett nytt og oppdatert Akvaforum er under utvikling og vil bli lansert i løpet av en måned eller to. Vi jobber mot en foreløpig releasedate 1. mars 2022. Det vil bli mange nyheter og økt sikkerhet, og vi satser på at aktiviteten her vil ta seg opp når det blir enklere å bruke sidene på mobil!

Følg oss gjerne på Facebook for oppdatert informasjon, og les mer i forumet

Vi håper også dere vil støtte oss økonomisk i arbeidet, enten med plussmedlemskap eller direkte støtte via Vipps (Vipps nr 605339)

Håper også at zoobransjen vil stille opp og støtte oss mer på veien videre!

Lukk

Søk
Siste innlegg
To guppyer sloss
1  

Molly&Guppy
Medlem female.gif
Fra: n
Jeg merket det ikke før i dag. Den ene er hunne og den andre vet jeg ikke, men den er bare rød på halefinnen og ryggfinnen. Den er ikke så fargerik og har ikke så stor halefinne. Det jeg lurer på er hvorfor den ikke har en hel finne ved rumpen der. Ligner på en sånn gonopodium hannene har. Og de to finnene ved den gonopodium har sånn spiss ned på tuppen. Det har andre hannene mine også. Så jeg vet ikke kjønnet på den.
Hvilket kjønn er den?

Men så til saken:
Hunn guppyen har fått en litt henghale av den andre. Hun ble så sint at hun begynte å nappe hele tiden på den andre guppyen. De gjør sånn hele tiden. Hvis den andre kommer i nærheten av hun så jager hun den vekk. Hun ser ganske sliten ut nå. Jeg har et akvarium til, men der er det små yngel. Så har ikke mulighet for å flytte en av de til et akvarium for seg selv (hvis jeg må det) Hva må jeg gjøre? hjeg vet jeg vet

Takker for svar :)

 
Postet 24.06.2009 kl. 10:33
[Rapportér innlegg]
2  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
De fleste fisk krangler seg i mellom i blant. Det må både vi og de leve med.
Det du kan gjøre for å gjøre livet lettere for dem er:

Sett inn MYE planter, lag en skikkelig jungel av hele akvariet. Da vil fiskene unngå å gå i trynet på hverandre hele dagen, og de kan stikke seg lett vekk og få litt ro og unngå å bli jaget.
Du får kjøpt planter rimelig via annonseforumet (rubrikk) her på Akvaforum. Stilkplanter som er hurtigvoksende er det beste, da blir det fort mye planter for pengene.

Den guppyen du lurer på kjønn på, må du nesten prestere et bilde av for å kunne gi svar. Det nytter ikke ellers. Og bildet må være klart og tydelig, med fisken på ganske nært hold.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 24.06.2009 kl. 17:25
[Rapportér innlegg]
3  

Molly&Guppy
Medlem female.gif
Fra: n
Det er umulig å ta bilde av den fordi den svømmer hele tiden

 
Postet 24.06.2009 kl. 18:05
[Rapportér innlegg]
4  

Emre Bugge
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Keg har også en guppy som keg tror har sloss en annen og som keg tror er blitt skadet han ligger på bunnen men noen ganger så er han kjempe aktiv

(Sist endret 22.10.2021 kl. 15:14 av Emre Bugge )
 
Postet 22.10.2021 kl. 15:12
[Rapportér innlegg]
5 Hva er det?

Emre Bugge
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Jeg har en guppy som har hvite prikker på bakparten og jeg lurer på hva det er. Vær så snill å svar

 
Postet 23.10.2021 kl. 12:32
[Rapportér innlegg]
6  

Viktor
Plussmedlem male.gif
Plussmedlem
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
sitat av Emre Bugge:
Jeg har en guppy som har hvite prikker på bakparten og jeg lurer på hva det er. Vær så snill å svar


Hei.
Det er nok hvitprikk.

Hvitprikk:
Hvitprikk (Ichthyophthirius multifiliis), er den mest vanlige parasitten i akvarier. Denne gjenkjennes ved hvite, små (maks 1mm) prikker på fisken. Dette kommer gjerne først på finnene til fisken, for så å angripe mer kjøttfulle områder.
Hardt angrepne fisk puster betydelig fortere enn vanlig. De kan også klø seg voldsomt mot planter, røtter, steiner og grus. Parasitten sprer seg svært raskt, og kan i løpet av kort tid ha infisert alle fiskene i akvariet. Dette er en svekkelsesparasitt, som vil drepe fisken om den ikke drepes.

Parasitten lever i tre stadier, der det er det tredje stadiet vi ser på fisken. Første stadie er parasitten gjemt i grusen, og andre stadie er den frittsvømmende, på jakt etter en vert. Tredje stadie lever den på fisken, for etter ca 48 timer, sprekke og strø ut masse "babyparasitter". Skallet fra den døde parasitten kan bli hengende på fisken noen dager etter at den har sluppet avkommet. Det er kun i andre stadie at parasitten er mulig å drepe.

Behandlingsforslag: Parasitten kureres oftest meget lett med temperaturkuren. Dette er en behandling som er skånsom, og ikke koster masse penger. Les mer om gjennomføringen av denne nederst i artikkelen. Merk at enkelte arter ikke tåler den høye temperaturen, se på forhånd hvordan temperatur som er oppført som makstemperatur i fiskebasen. Fisk som maksimalt skal ha 26°r;C bør behandles med medisiner. Her anbefaler jeg eSHa Exit - denne har vist seg usedvanlig effektiv, og skånsom, så vel mot fisk, som planter og ikke minst filterbakteriene.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 26.10.2021 kl. 12:49
[Rapportér innlegg]