Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Tom C © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Er vannlemping en hobby?
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
281  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
sitat av Grapejuice:
Er ikke "kaldvanns"perioder noe coryer anser som normalt? Har hørt om folk som pøser å med kaldvann en periode for å trigge lek, så det er vel for å simulere noe. Om de leker fordi "vi er på tur å daue" eller fordi de trives, er jo ikke godt å vite haha, men flott at dine lever ihvertfall!


Føler med deg og håper det går seg til. Satser på at ciklidene kommer seg! Når de har holdt seg såpass så er det vel et godt tegn.


Joda, cory'er trives maks de når temp'en senkes litt gradvis med en grad eller to. Simulerer regntid i Amazonas. Så det tåler de fint.
Men 20 grader under normalen i to døgn - not so much...
De var nok på god vei til de evige Cory-marker ja. Det kan ikke regnes som normal adferd å ligge skinndød på siden. ;)

Siden fisk er kaldblodige, så opplevdes det neppe som smertefullt. En relativt vanlig avlivingsmetode er jo å legge fisken i en liten pose vann og sette denne i fryseren.
Det som skjer er at fiskens indre prosesser sakte stopper opp. Siden de ikke genererer egen varme, kan de heller ikke fryse slik varmblodige dyr gjør.

Men jeg er jaggu ikke sikker når det kommer til ciklidene, Grapejuice. Her er det nok touch and go hvorvidt de kommer seg. Jeg føler at jeg burde sett bedring innen nå. Det blir nok litt mer stirring inn i karet når jeg kommer hjem, med fingre, tær og diverse andre utposinger på kroppen min krysset.

History will be kind to me, for I intend to write it.
(Sist endret 06.02.2018 kl. 14:16 av Viktor )
 
Postet 06.02.2018 kl. 14:15
[Rapportér innlegg]
282  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Hehe, janei skinndød er vel ikke akkurat noe de bedriver tiden med i naturlig tilstand.

Tror du det hjelper å booste med litt sånn vitamintilskudd til ciklidene?

 
Postet 06.02.2018 kl. 20:53
[Rapportér innlegg]
283  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Da, Grapejuice og eventuelle andre, kan jeg rapportere om at kryssing av korporale utposninger og ekstremiteter synes å funke. Når har jeg sett alle ciklidene og det minnet om normale tilstander i karet.
Varmekolbe-gate kostet meg en kampfisk, 7 moskitorasbora og to 10 ampere sikringer.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 07.02.2018 kl. 07:14
[Rapportér innlegg]
284 The big freeze - and its longterm effects

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Whazzaap, fish people!?

Det surkler på sedvanlig vis her i gården, og det håper jeg det gjør for mine medakvarister også.
Siden Water(heater)Gate har jeg ytterligere mistet en aeneus. Han virket å komme seg greit etter kuldeopplevelsen, men ble etter et par uker apatisk og døde. Rest in peace, my big headed friend.

Edit:
Arrrgh! Halve innlegget forsvant....

History will be kind to me, for I intend to write it.
(Sist endret 01.03.2018 kl. 10:51 av Viktor )
 
Postet 01.03.2018 kl. 10:50
[Rapportér innlegg]
285  

Liv Skamsar
Medlem female.gif
Fra: jostedal
No har eg lese til augo var våte og smilemusklane vonde! For ein herleg humor og god skribent du er!
Abonnerer gjerne om eg hadde skjønt korleis det vart gjort ;)

 
Postet 01.03.2018 kl. 19:41
[Rapportér innlegg]
286  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
sitat av Viktor:
Whazzaap, fish people!?

Det surkler på sedvanlig vis her i gården, og det håper jeg det gjør for mine medakvarister også.
Siden Water(heater)Gate har jeg ytterligere mistet en aeneus. Han virket å komme seg greit etter kuldeopplevelsen, men ble etter et par uker apatisk og døde. Rest in peace, my big headed friend.

Edit:
Arrrgh! Halve innlegget forsvant....


Skal gjøre et forsøk på å fullføre innlegget. Jeg har glemt hva jeg egentlig skulle skrive om, men det var sannsynligvis meget intelligent og vittig, som vanlig.

Så, here goes....
Egg. Har fått på både ciklider og cory'er, så ideen var å lage en gjør-det-selv hang-on fødekasse.
Så jeg fant en sånn meeeget praktisk plastkasse fra type Eurorpis/Biltema/Ikea og så smalt jeg noe skarpt og hardt inn i den for å lage to høl.
Dernest lemlesta jeg en flexislange jeg hadde liggende, delte denne opp i to dugelige lengder og dundra dette inn i de to høla. Så, etter en velfortjent kaffepause uten kaffe, var det på tide å forsegle herligheten med silicon á l'aquarium. (Det er da finsk og betyr jokkapekkaahakkapliita).

Til opplysning er denne oppskriften tilgjengelig for salg.
Kan kjøpes til statlig overpris og kjøpere bes henvende seg til:
Olemic Thommesen
Stortinget
0026 OSLO


Dette kunstverket av en egenproduksjon bragte stor glede og oppstandelse hos meg selv, helt til jeg fant ut at jeg har jo pinadø ikke luftpumper som er dimensjonerte for å løfte vannet høyt nok. De greier ikke presse nok luft gjennom tilbakeslagsventilen og samtidig presse vannet opp i røret, og med Water(heater)gate friskt i minne, tar jeg ikke sjansen på at mer elektrisk utstyr skal få el-anlegget til å knele.

Løsningen ble da å samle cory-eggene og legge dem over i rekekaret.
Veldig usikker på om jeg får til å holde liv i dem der, men vi får nå se. Vannet er tilnærmet likt det de kom fra og rekene er ikke rare konkurransen sånn matmessig.
Ciklideyngelen, som nå er frittsvømmende, får bare henge sammen med mor og far. Er heller ikke denne gangen forberedt nok til å holde liv i større kvanta av dem, så vi får se hvordan det går.History will be kind to me, for I intend to write it.
(Sist endret 02.03.2018 kl. 13:38 av Viktor )
 
Postet 02.03.2018 kl. 13:37
[Rapportér innlegg]
287 Oppdatering cory-yngel

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Tenkte det var på sin plass med en liten oppdatering, og selv om det muligens ikke interesserer dere, så driter jeg i det siden det er min tråd og jeg bestemmer. Sådetså!

Eggene klekte 1-2 dager etter ankomst ShrimpTown.
Pr. nå har jeg ikke lyktes i å bivåne mer enn tre yngel samtidig, men så er det heller ikke rare skapningene man forsøker å se.
Jeg har dugelig godt syn (á la majestetiske rovfugler), men selv jeg synes det er dritt å skulle få øye på noe som er en halv millimeter langt og ligger stille mellom substrat og planter.

De jeg har sett, vokser derimot tilsynelatende greit.
Jeg har en kultur mikromark stående, men denne er restartet nå nylig og er ikke høsteklar ennå. (den gamle lukta soppinfisert gammelmannspung med skru!)
De fores derfor med finmalt pellets av ymse sort. Primært littJBL shrimp-greier, ett par sticks med Novorift og noe proteinrikt granulatfór jeg ikke husker navnet på.

Ikke noe sikkert at det faktisk er dette yngelen eter. Rekekaret har vært gjenstand for en del ymse beboere de siste månedene, så her er det et yrende mikrobiologisk mangfold. Karet fungerte som støtlager for en dafniekultur jeg hadde, og det var ikke bare dafnier i denne, for å si det sånn.

Problemet jeg får senere er jo da at hvor i alle innfule helveter skal jeg gjøre av yngelen når den er utvokst??

The Aquarists Eternal Dilemma...

History will be kind to me, for I intend to write it.
(Sist endret 07.03.2018 kl. 11:28 av Viktor )
 
Postet 07.03.2018 kl. 11:26
[Rapportér innlegg]
288 I dag minnes vi stephen hawking

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Jeg skal ikke begi meg ut på den helt store nekrologen, men at verden har mistet et unikt menneske er det liten tvil om.
Her gikk genialitet og humor hånd i hånd.
Du vil bli savnet, mr. Hawking. Sorte hull blir ikke det samme uten.

And now for something completely different:

Cory-yngel dag 9-10 eller 11 og deromkring:
Jeg tror ikke det er flere enn 3 yngel. I hvert fall har jeg aldri sett flere.
Men "The Three Amigos" vokser fint. Må huske å dra med meg telefonen ned i kjelleren for å knipse litt bilder. Forbasket søte skapninger.
Nå får de også litt mikromark. Aner ikke om de faktisk eter dem eller om marken har blitt for liten, men det får så være. Umulig å se siden de ikke går i en BB-tank. Vokser gjør de i hvert fall. Om ikke annet så tar rekene seg av dem.

Nye ciklider:
Jeg har unnlatt å nevne dette tidligere, men har nå tre sommerfugler i 110 literen. Stas og lykke!
Har hatt slike for mange år siden, men da var jeg for en novise å regne i dette faget og det gikk som det bruker å gå.
Kjerringa som kjøpte de på Evidensia på Orkanger. De bruker å ha en del ciklider, og fisken har pleid å være i god kondisjon og ikke purunge heller.
Men disse var litt under pari ifht tidligere forsendelser. Jeg anslår de er et sted mellom 1,5 og 2 måneder. Ikke var de i den beste kondisjonen heller. Men det har vi fiksa. Etter 14 dager med Fete-Tysdag (også kalt hvitmark og tubifex), så er det tre fargesprakende sjeler i bøtta. Jeg trooor jeg har fått to hanner og en hunn. Men juryen har ikke levert kjennelsen ennå.

Ideelt sett burde man vel hatt VF'er, siden avlen på disse etter hvert begynner å bli ekstensiv. Det er også med en viss undring at man ser så i utgangspunktet vakre skapninger bli utsatt for det. Hvorfor skulle noen ville ha en "ballong-ciklide"??

Som en konsekvens av yngel og nye beboere så har det blitt mye vannbæring i det siste. Skifter nesten daglig, i hvert fall 5 dager i uka for å holde vannet så rent som mulig. Utover de åpenbare effektene av vannskiftene så har jo regimet den hyggelige konsekvensen at akvariene i seg selv ser bedre ut enn på lenge.
Ikke det at vi holder på med en akvarievariant av Kristoffer Schaus "Forfall" ellers da ...

Så, ikke spesielt morsomt denne gangen. Men det får dere pinadø tåle.

History will be kind to me, for I intend to write it.
(Sist endret 14.03.2018 kl. 12:33 av Viktor )
 
Postet 14.03.2018 kl. 12:28
[Rapportér innlegg]
289  

mrs fishy
Medlem female.gif
Fra: Stavanger
sitat av Viktor:
sitat av Viktor:
Whazzaap, fish people!?


Så, here goes....
Egg. Har fått på både ciklider og cory'er, så ideen var å lage en gjør-det-selv hang-on fødekasse.
Så jeg fant en sånn meeeget praktisk plastkasse fra type Eurorpis/Biltema/Ikea og så smalt jeg noe skarpt og hardt inn i den for å lage to høl.
Dernest lemlesta jeg en flexislange jeg hadde liggende, delte denne opp i to dugelige lengder og dundra dette inn i de to høla. Så, etter en velfortjent kaffepause uten kaffe, var det på tide å forsegle herligheten med silicon á l'aquarium. (Det er da finsk og betyr jokkapekkaahakkapliita).

Til opplysning er denne oppskriften tilgjengelig for salg.
Kan kjøpes til statlig overpris og kjøpere bes henvende seg til:
Olemic Thommesen
Stortinget
0026 OSLO
du kan ikke legge ut et bilde av din fantastiske oppfinnelse, eller skal jeg vippse penger først :-)

 
Postet 20.03.2018 kl. 11:06
[Rapportér innlegg]
290  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
sitat av mrs fishy:


du kan ikke legge ut et bilde av din fantastiske oppfinnelse, eller skal jeg vippse penger først :-)

Min anbefaling er helt klart å Vippse først. Vipps, Vipps! ;)

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 20.03.2018 kl. 11:53
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15