Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Vidar Alfei © Lro © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Er vannlemping en hobby?
Sider: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 17
321  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Det ble ikke så shortly som jeg først trodde, men nå har jeg en ledig stund.

Ref. "Livet" så tok det en ny, vel ikke vending, men i hver fall så dukka det opp en aldri så liten hump til. Ikke katastrofal eller skjellsettende på noe vis, men litt som et slags krydder med bismak.
Gidder ikke utbrodere det mer, for det er i det store og hele en fillesak og jeg tar den på arm type strak.
Men noe skjer faen meg hele tiden.

sitat av Liv Skamsar:


Håpar jo at du ikkje legg akvariedrifta heilt på hylla, for eg kjem nok til å sakne skribleria dine om du legg ned. Du skriv jo rasande artigt-sjølv om traurige saker som heatgate eller seperasjon.


Så da, Liv, da var det oss.
Nei, jeg skal overhode ikke parkere hobbyen, og jeg skal forsøke å poste her også med ujevne mellomrom.
Jeg digger akvarium og så lenge det er lovlig å bedrive vil jeg nok forsette å utsette diverse skapninger for mine hårete underarmer i tid og utid.

Jeg har jo gått med litt planer og drømmer i så måte, og selv om hobbyen må nedprioriteres litt for tiden, så skal det da gires opp igjen når tingenes tilstand tillater det.
Kanskje er det interessant med en skissering av planer?

Delmål 1:
Få tak i ny permanent bolig!
- dette fordrer selvsagt at man staker seg vei gjennom det norske byråkratiets endeløse septikktank og får kvittet seg med de gjeldsposter man innehar i dag. (for så å anskaffe en ny, stor gjeldspost).

Når så delmål 1 er i boks, DA kan man iverksette planer!

- Dedikert akvarierom.
Her vil det poppe opp reoler som hestehov på tidligvåren. Størrelse har jeg ikke tenkt så nøye igjennom ennå, men jeg må ha til yngel- og oppvekstkar, artskar og kanskje også rene plantekar. Tiden vil vise.

- Minst ett større akvarium.
Dette blir pynteakvariet, type de man har å stua e.l. Ser for meg minimum 450 liter, gjerne større om gulvbjelker og planløsning tillater det.
Her skal det scapes! (altså aquascaping, ikke manscaping). Jeg er ingen scaper (amatøridrett på meget lavt nivå), men jeg skal vel få til et oppsett som estetisk er relativt ok.
Personlig er jeg meget svak for akvarier med haugevis med planter, og det vil nok bugne etterhvert i dette, om jeg lykkes med planene.
Av fisk i dette så spørs det om det blir sør-am. ciklider. Jeg synes malawi er nydelig, men har aldri likt det nakne oppsette. Dessuten gidder jeg ikke fikle med kh+ og divs annet snacks, når vannet som leveres i de norske hjem stort sett er velegnet til sør-amerikanere.

- Selge kroppen min.
Om det blir til vitenskapen (selv om jeg sliter med å se hva vitenskapen skal med den) eller til hyggelige medmennesker som vil stappe ting ofte og fort i diverse hulrom, det er ikke så nøye.
Penger må jeg generere ett sted fra, og hva er da enklere enn verdens eldste yrke?
Kjøyra på, grabben!

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 08.05.2018 kl. 15:11
[Rapportér innlegg]
322 Slepphendt farskap og andre småfugler

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Jeg er mann, i hvert fall fungerer jeg såpass til det at jeg har ynglet med menneskekvinner.
I så måte har vi et par genetiske mangler (i hver fall i følge de samme menneskekvinnene) som gjør at vi glemmer merkedager og andre viktige datoer, sånn som bursdager, årsmøter i Masochistforeningen, begravelser, rettsaker og julaften.

Og det har jeg da altså gjort nå. Jeg har glemt årsdagen for kurvciklidenes ankomst.
Tenk, det har gått et helt år! (fy fa** så fort tiden går).

Uansett, gratulerer kjære fiskevenner! Deres eksistens beriker min egen!

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 09.05.2018 kl. 10:06
[Rapportér innlegg]
323 Utenomsportslig om sport med fokus på ordentlig sport, mer kjent som fotball!

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag

????? ?????????? ? ??????! (Dobro pozhalovat' v Rossiyu, Velkommen til Russland)

Fotball-VM er over oss og i år kommer det til oss fra landet som har gitt oss kommunisme i system, Tsjernobyl (selv om det er i Ukraina) og billig vodka. Av mer oppdatert moro den russiske bjørnen har å by på kan vi nevne militær okkupasjon og pillråtten behandling av utsatte minoriteter som homofile, barn og kvinner.

Likevel så skal vi akte oss vel for å blande politikk og idrett for mye (selv om Russland har vært verdens kanskje fremste eksponent for å gjøre akkurat dette) og jeg vil heller konsentrere meg om all den moroa som skjer på gresset i disse dager.


Gruppe A: Russland, Saudi Arabia, Egypt, Uruguay.

Nå startet hele sulamitten med en smell der arrangøren var verdens dårligste vert og smadret et blekt og tafatt Saudi-Arabia hele 5-0 i åpningskampen.
Om man tar på seg spåmannhatten så borger det for at araberne nok får kjørt seg i de to resterende kampene i gruppespillet også.
De skal nemlig opp mot et meget sterkt uruguayansk lag (tidligere verdensmester) som tross sine 3,5 mill innbyggere produserer spillere av meget høy klasse like konsekvent som Siv Jensen lover avgiftslettelser og gjør det motsatte.
Egypt er heller ingen "push over" og har i kraft av Mohammed Salahs eventyrsesong smeltet sammen til et skikkelig lag. Anført av Liverpools lille magiker kan nok pyramidebyggerne bite godt fra seg i dette mesterskapet.
Egypt og Uruguay møtes senere i dag og det borger for en åpen affære mellom to ganske jevngode lag, men med en liten fordel sør-amerikanerne da de jevnt over har litt bedre spillermateriell.

Egypt og Uruguay videre fra denne.

Gruppe B: Spania, Portugal, Marokko, Iran.

Gruppa innledes av det for oss nordmenn kanskje ikke alt for spennende oppgjøret Marokko - Iran. Men for oss fotball-geeks så er all fotball god fotball, så denne skal også bivånes. På papiret er styrkeforholdet solid i fordel Marokko, og de har utenlandsproffer både i Juventus og Real Madrid, så ikke noe søppellag dette altså.

Dag 2 av VM og allerede her får vi servert en karamell som kan suges på i lang tid, litt som diverse mannedeler på en fredagskveld når mor har fått en flaske vin - nabooppgjøret Portugal - Spania!
Det er så stjernespekket dette oppgjøret at man nesten må se kampen gjennom Hubble-teleskopet.
Men storebror Spania skal på papiret være et bedre lag og portugiserne må ha en maksdag om de skal ta tre poeng i første kamp. Råtipset er spansk seier. Det må dog nevnes at Spania ga landslagstreneren to tette og en tupp i ræva to dager før VM startet - noe ukonvensjonelt kan man kanskje si. Og egentlig uvisst hvilke konsekvenser det har for spanjolene som lag.
Portugal og Spania videre til utslagsrundene.

Gruppe C: Frankrike, Danmark, Australia, Peru.

Den franske troppen i VM står ikke tilbake for noen og ser bunnsolid ut - på papiret. Sneglespisernes problem har stort sett vært at de ikke opererer som et LAG. Og det spørs om det er tilfellet i år også. Det har egentlig ikke vært ro i rekkene siden slutten av 90-tallet da det franske landslaget var verdens beste. De er likevel soleklare favoritter i denne gruppa. Danmark er egentlig det eneste laget som kan gi Frankrike særlig problemer i denne gruppa, men de danske bolddrenge er dønn avhengige av at ball-virtuosen Christian Eriksen har gode nok arbeidsvilkår.
De skal likevel være bedre enn både kenguruene og lamaene, så andreplass i gruppa bak franskmennene er sannsynlig.
Gutta Down Under er rett og slett ikke gode nok pr. dags dato til å gjøre stort. Det gror godt i australsk fotball og de har en rekke spennende talenter som de kan få stor glede av i fremtiden, men det er for tidlig til å ha noen effekt i dette VM.
Peruvianerne har det litt på samme måten. Hederlig innsats og mesterskapserfaring er de mest sannsynlige gevinstene av deltakelsen.
Frankrike og Danmark videre.

Gruppe D: Argentina, Island, Kroatia, Nigeria.

Denne gruppa er mer spennende enn den først kan virke. De fleste holder nok Messis Argentina som favoritter til gruppeseier, med rette. Men de samme "fleste" er også enige om at noen soleklar favoritt til gull i VM, det er ikke Argentina. Noen med sans for nostalgi ynder å påpeke at laget var liknende situasjon da Maradona ledet laget til VM-gull i 1986, men selv er jeg tvilende til at de kvalitativt er sterke nok. Dog vet man aldri med et lag som har Lionel Messi i oppstillingen.
Kroatia har i en årrekke hatt en av de sterkeste midtbanene på planeten, men har sjelden fått de til å "klikke". Om Modric, Perisic og Rakitic finner godformen, kan kroatene få det moro.
Island er gruppas og kanskje VMs dark horse, med forrige EM friskt i minnet. Et kollektiv av de sjeldne ispedd en dose fotballklokskap viste at kirsebær kan spises av de små også. Også er det jo så kult når islenderne klapper! HOA!
Våre afrikanske venner fra Nigeria må nok finne seg i å være bunnlagstippet i denne omgang. Det skorter ikke på solide fotballspillere her, som det sjelden gjør hos nigerianerne, men denne gangen er totalen for svak til å hevde seg.

Gruppe E: Brasil, Sveits, Costa Rica, Serbia.

Brasiliansk plankekjøring i denne gruppa. Brasil stiller stort sett bestandig sterkt, og denne gangen ser de sterkere ut enn på lenge. VMs største favoritt, ved siden av Tyskland, ser bunnsolide ut. Det finnes i realiteten ikke en eneste svakhet i dette laget. Så hvis Brasil skal mislykkes i sin ferd mot ære og gull, må det skje gjennom manglende samhandling og feilaktige taktiske disposisjoner.
Bak disse fotballmonstrene er gruppa mer åpen, med tre lag som stiller ganske jevnt. Dugelig med talent og evner i alle leire, men med en liten knapp på serberne som gruppe-toer.

Gruppe F: Tyskland, Sverige, Mexico, Sør-Korea.

Gary Lineker skal ha uttalt en gang at: "Fotball er et enkelt spill. 22 mann jager en ball rundt i 90 minutter, og til slutt så vinner Tyskland."
Og det er mye sannhet i dette, da tyskerne har en helt sinnssyk tendens til å vende seirende hjem. Selv i mesterskap der de tilsynelatende er svekket, I likhet med VMs andre store favoritt, Brasil, er det ingen svakheter i dette laget. Og styrkene er så mange at det ville fått forumet til å knele om jeg skulle ramse alle.
Bak de suverene tyskerne er det litt mer åpent, selv om koreanerne må finne seg i å være bunntippet.
Sverige har et godt lag, kanskje lagmessig bedre enn på lenge og er kapable til å gå videre fra denne gruppa. Men prestasjonene avhenger av at Emil Forsberg har et godt mesterskap og at laget fungerer som en enhet. De vil primært kjempe mot Mexico om andreplassen bak Die Mannschaft. Sør-Korea levnes liten sjanse til annet enn deltakelse.

Gruppe G: Belgia, England, Panama, Tunisia.

Gruppeseier her vil stå mellom Belgia og England. Belgierne er sterkest, for det er vanvittig med fotballtalent i denne troppen. Og de tippes også som favoritt til å ta førsteplassen. Får de utnyttet alt balltalentet i troppen, er det her snakk om en outsider til gullet. Så gode er de.
Men - i motsetning til alle andre år etter Englands VM-gull i 1966 - så kommer det et engelsk lag UTEN det samme forventningspresset som tidligere. Ingen, hverken i folket eller i pressen snakker om England som gullfavoritt. Det forventes i det hele tatt ganske lite av laget i forkant av dette mesterskapet, og det fremstår for meg som en soleklar FORDEL. Fri for forventningspress kan Southgate slippe løs the Three Lions på en uforvarende Gruppe G, og det er nok talent i både leder og mannskap til at det lukter mer fugl enn på lenge.
Å vinne VM, det gjør de ikke, og om gruppene utspiller seg som jeg har tenkt, vil de møte Tyskland i kvartfinalen. Da blir det nok bråstopp, som det ofte gjør mot tyskerne.
Hold av 28.juni da gruppeseieren blir avgjort. England - Belgia blir en höjdare!

Gruppe H: Polen, Colombia, Senegal, Japan.

Ingen storkanoner i denne gruppa også er den kanskje den mest åpne også. Alle lagene, med mulig unntak av Japan, er kapable til å ta gruppeseieren. Men en liten knapp må vi holde på Polen, som ser ut som den sterkeste kandidaten til å ta seg videre.

Fortsettelse følger...

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 15.06.2018 kl. 13:57
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 17