Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Off topic - diverse
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Joachim Knaack © Bjarne Sætrang © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Temme undulat
1  

Anartica
Medlem female.gif
Fra: haugesund
eg har nå hatt undulatene mine i ca 4 månder, men eg har ikke fått de tamme ennå. er det noen som vett kossen eg kan tamme de lett. eg har ikke noe tolmodighet heller , det er en gutt og en jente, kan noen også hjelpe meg å finne fint navn til dem?eg lar de nå løs hele dagen, de flyr inn sjøl når de blir sultne og de sover i buret. tyrenger virkelig hjelp til å få de tamme, er de fælt å se de redde.
har sålyst å ha de tamme

red sea max 130 reef. 110l selskaps akvarium og 52l med bee reker.
(Sist endret 30.10.2009 kl. 23:26 av Anartica )
 
Postet 30.10.2009 kl. 23:18
[Rapportér innlegg]
2  

_reah_
Medlem female.gif
Fra: Hedmark
Kanskje du kan finne tips her

~ Stor fisk holder seg på dypet ~
 
Postet 30.10.2009 kl. 23:30
[Rapportér innlegg]
3  

E.B.
Medlem female.gif
Fra: Ørskog
Jeg hadde flere undulater da jeg var liten, artige fugler. Hmmm, den første jeg fikk var tam da jeg overtok den. Jeg kjøpte en kjæreste til henne som ikke var tam. Men jeg tror han lærte fort ved å se at hun ikke var redd.
Egentlig er det lettere å få en fugl som er alene tam enn to som er sammen.
Hvor gamle er de?
MAT er ihertfall et stikkord her. Og en tube med tolmodighet må du nok også ha å smøre deg med.. ;)
Finn noe mat som de liker godt og hold det inntil buret. Vent og vent og vent til de tør å komme og smake på det. Kan kanskje hjelpe at de vet at det er noe veeeeldig godt. (Hvis de ikke tør de første gangene kan du legge igjen godisen når du etter en stund går, slik at de får smaken på det. Men etter hvert får de kun sjansen når du holder den.) Ikke stirr på dem når de kommer for å sjekke ut maten/ evt deg. Snakk mye til dem med rolig stemme. (Trenger kanskje ikke snakke til de akkurat når du prøver å lokke dem til deg med mat, men ellers.) Jeg husker at om jeg godsnakket til dem, nesten hvisket, mens jeg blunket litt med øynene og lukket dem nesten helt igjen så ble fuglene rolige og begynte å duppe av. De blåste seg litt opp og laget kose-gnisselyder med nebbet. Du får prøve å få dem til å forbinde deg med noe positivt.
Etter hvert som de tør å komme bort til sprinklene og spise fra hånden din uten problemer kan du begynne å holde maten like innenfor døren. Det er viktig at du ikke pusher på dem slik at de blir stresset og vil vekk, evt prøver å bite deg, men at de blir nysgjerrige på deg og godbitene du kommer med. Når de tør å komme til hånden din inni buret, kan det hende at de etter noen ganger kanskje tør å sette en fot på fingeren din hvis du da holder maten litt slik at de må strekke seg for å nå tak i den. Ettersom de blir modigere kan det plutselig hende at de tør å sitte på fingeren din (la det skje så gradvis og forsiktig at de ikke tenkter så mye over det) Når du får komme litt innpå de slik så kan du "tilfeldigvis" forsiktig la fingeren/ hånden din være litt inntil fjærene slik at de blir vandt til litt kroppskontakt. Ikke stryk eller klapp, bare la den være inntil kroppen slik at de blir vandt med det mens de er opptatt av å spise.
Og du kan prøve å lokke de til deg når de er ute. Sitte på skulderen å få en godbit, evt til å begynne med: legg noe godt ved siden av deg (passe "trygg" avstand) og overse dem helt når de kommer for å sjekke ut godbiten. Så kan du rose de når de er ferdig. De vil følge nøye med på om du prøver å få tak i dem, men bli modigere etter hvert og til slutt skjønne at du ikke er farlig. Det er smarte og nysgjerrige fugler!

Hehe, ble langt det her. Er langt fra noen fugle-ekspert, men dette har funket for meg. Undulatene mine ble så "frekke" at det var omentrent umulig å ta med seg noe mat inn på rommet. En gang jeg hadde kjøpt softis åpnet jeg døren til rommet og tok ett steg inn og plutselig satt det to undulater som skled nedover iskremen. De så litt forbauset ut for dette hadde de ikke prøvd før, så bare at det "sikkert var noe godt"... Jeg ble jo ganske skuffa som måtte kaste isen min, men det var så komisk at de ble tilgitt med en gang. :D

Mine het Pia, Trille og Truls. Truls var første sønn av de to andre. Han var så spesiell at jeg beholdt han. Fikk flere unger som jeg solgte videre. En stund var det tolv stk inne på rommet mitt! Da ble det skikkelig storm når de fløy rundt om kring. (Og mye støv..)

I think anyone who has an opinion, and voices it, will offend someone. - R.I.P. Peter Steele 04.01.1964 - 14.04.2010 -
 
Postet 31.10.2009 kl. 00:00
[Rapportér innlegg]
4  

Anartica
Medlem female.gif
Fra: haugesund
tror de er 8-9 månder

red sea max 130 reef. 110l selskaps akvarium og 52l med bee reker.
 
Postet 31.10.2009 kl. 00:08
[Rapportér innlegg]
5  

E.B.
Medlem female.gif
Fra: Ørskog
Da er de ihvertfall ikke så gamle enda. Det er bra. Vanskeligere jo eldre de er. Lykke til med dem! Håper du får like mye glede av dine som jeg hadde av mine.

I think anyone who has an opinion, and voices it, will offend someone. - R.I.P. Peter Steele 04.01.1964 - 14.04.2010 -
 
Postet 31.10.2009 kl. 00:16
[Rapportér innlegg]
6  

Kaiser83
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Jeg hadde selv en tam undulat da jeg var liten. Masse tolmodighet må til, og så er det nok best med 1 undulat alene.
Jeg begynte å holde hånden inntil buret i mange dager. Etter at den begynte å slappe av tok jeg hånden i døråpningen og ventet igjen til den ble litt trygg, slik holdt jeg på helt til jeg kunne holde hånda rett foran den. Da den ble trygg nok på hånda dyttet jeg hånden under føttene dens, og den gikk oppå. Deretter satt jeg mange timer igjen - dager... men etter noen uker arbeid var den tam nok til å sitte på fingeren. Så var det å bevege hånda sakte mot døråpningen og bare la den sitte der. tilslutt helt ut. Men alt tok veldig lang tid! Og min het noe så originalt som Polly :P

Looks good, you go first...
 
Postet 05.11.2009 kl. 19:38
[Rapportér innlegg]
7  

tomandre
Medlem male.gif
Fra: oslo
hei.
jeg hadde også undulat da jeg var yngere, helt klart enklere når de er alene og som sakt før stooor porsjon tålmodighet. min ble faktisk 16 år og het pelle he he he, :)

 
Postet 12.11.2009 kl. 20:40
[Rapportér innlegg]
8  

Martina
Medlem female.gif
Fra: Bærums Verk
Tålmodighet og tid skal til . Jeg kjøpte en veldig ung fugl for mange år siden og da jeg var syk noen dager senere ble jeg sittende med fugleburet forann meg på bordet og snakket og snakket til fuglen.Etter hvert nærmet jeg meg mer og mer med hånden for til slutt å sitte med hånden i buret. Det hele endte med at etter 3 dager hvor jeg gjorde dette i noen timer hver dag satt fuglen på fingeren min og der ble det. Den fulgte meg overalt og pleide å sove på stortåa min om kvelden da jeg så på tv. Herlig fugl :-)

ps: den het forøvrig Preben "don't fuck with me" Ørn :-)

Min smak er såre enkel: jeg er alltid tilfreds med det beste. Oscar Wilde
 
Postet 12.11.2009 kl. 20:47
[Rapportér innlegg]
9  

Hakasu
Medlem male.gif
Fra: Bø i Telemark
Som andre sier er det tålmodighet som skal til ja. Jeg tror nok at jeg ville prøvd å temme dem inne i buret istedenfor å prøve å temme dem når de allerede er ute og flyr. En klassisker er jo å ta mat eller godbiter i hånden og ha den inne i buret helt til de føler seg trygge nok til å spise av den. Noen ganger går det fort, mens andre ganger må du stå med hånden inn i buret i noen timer om dagen før de temmes.

Undulater er flokkdyr, og de vil absolutt se på mennesker de bor med som en del av flokken. Det er vel verdt å temme dem, for da får du gode følgesvenner i mange, mange år.

Jeg vil bare også nevne at undulater krever litt mer enn det mange tror. Det er dessverre mange som gir dem feil type mat, noe som fører til sykdom over tid. Akkurat som med akvarier og fisk er det viktig å lese seg godt opp på arten slik at man kan dekke behovene deres. Her er en fin artikkel om godt undulathold. Det står litt mer om temming av undulat der også, men det går mye i det samme som det som står her fra før av.

Edit: Ooops, så nå at dette var en supergammel tråd! Jeg håper for din del at undulatene for lengst er tamme nå ;)

(Sist endret 02.06.2021 kl. 09:24 av Hakasu )
 
Postet 02.06.2021 kl. 09:23
[Rapportér innlegg]