Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller © Bjarne Sætrang © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Otocinclus affinis min er død:s hva feilte den?
1  

Ann Helen Lindstrøm
Medlem female.gif
Fra: finnøy
hei min malle døde i dag og nå har jeg bare to igjen og en annen er veldig slapp. den som døde så helt fin ut bare at den hadde en hvit flekk oppå ryggen på mallen hva er det tegn på er dette smittsomt for andre fiska? kan jeg gjøre noe får og få dette vekk?

(Sist endret 28.11.2009 kl. 12:06 av Nils Vollstad )
 
Postet 27.11.2009 kl. 15:34
[Rapportér innlegg]
2 Hvit prikk ??

JorKa
Medlem female.gif
Fra: Jæren
Hvitprikk (Ichthyophthirius multifiliis), er den mest vanlige parasitten i akvarier. Denne gjenkjennes ved hvite, små (maks 1mm) prikker på fisken. Dette kommer gjerne først på finnene til fisken, for så å angripe mer kjøttfulle områder.
Hardt angrepne fisk puster betydelig fortere enn vanlig. De kan også klø seg voldsomt mot planter, røtter, steiner og grus. Parasitten sprer seg svært raskt, og kan i løpet av kort tid ha infisert alle fiskene i akvariet. Dette er en svekkelsesparasitt, som vil drepe fisken om den ikke drepes.

Parasitten lever i tre stadier, der det er det tredje stadiet vi ser på fisken. Første stadie er parasitten gjemt i grusen, og andre stadie er den frittsvømmende, på jakt etter en vert. Tredje stadie lever den på fisken, for etter ca 48 timer, sprekke og strø ut masse "babyparasitter". Skallet fra den døde parasitten kan bli hengende på fisken noen dager etter at den har sluppet avkommet. Det er kun i andre stadie at parasitten er mulig å drepe.

Behandlingsforslag: Parasitten kureres oftest meget lett med temperaturkuren. Dette er en behandling som er skånsom, og ikke koster masse penger. Les mer om gjennomføringen av denne nederst i artikkelen. Merk at enkelte arter ikke tåler den høye temperaturen, se på forhånd hvordan temperatur som er oppført som makstemperatur i fiskebasen. Fisk som maksimalt skal ha 26°r;C bør behandles med medisiner. Her anbefaler jeg eSHa Exit - denne har vist seg usedvanlig effektiv, og skånsom, så vel mot fisk, som planter og ikke minst filterbakteriene.

Det enkleste er å gå på butikken å få medisin mot hvitprikk.
Lykke til :-)

 
Postet 28.11.2009 kl. 01:51
[Rapportér innlegg]
3 Ancistrus oppdrettsvariant?

Black_Flys
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
er det ancistrus du har?
Så kan oppdrettsvarianten ha et lysere område oppe mellom hode og ryggfinnen. Kan være at de mistrives. Har du tre av noe slag til de? røtter mm? trenger tre i magen. Les artikkel om de. Har de som lever ryggfinnen spent opp?

Er ingen malle ekspert enda, men var en som nevnte dette for meg en gang. Eller leste jeg det. hehe. Rett meg hvis det jeg skriver er feil.

Lykke til.

Espen

Gøy med akvarium. Hekta. Starter i det små med 270*45
 
Postet 28.11.2009 kl. 02:49
[Rapportér innlegg]
4  

Ann Helen Lindstrøm
Medlem female.gif
Fra: finnøy
Klikk på bilde for større versjon
jeg har hatt hvitprikk og det er ikke det fordi det er små priker over hele kroppen men dette var en runing oppå ryggen mitt på ryggen . nei de heter Otocinclus affinis tror jeg. også mitt oppå finnen på ryggen
det er nilde av den med. det var ikke små priker på hele fisken abre oppå ryggen der finnen er.

 
Postet 28.11.2009 kl. 10:11
[Rapportér innlegg]
5  

Black_Flys
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
ottoer fungerer vel på samme måte som ancistrusene.
Vannverdier i orden?
Husk ottoer er det mange som har brent seg på og mistet uforklarlig.
Også utrolig flinke akvarister.
Mine har det stort sett gått bra med, men har også mistet et par uten noen grunn. Har nå 8 som er feite og runde. hehe.

Er det i selve huden eller er det oppå? Som spindelvev?
Lenge siden du fikk de?
Lenge siden butikken fikk de for salg?

Utrolig morsom og artig fisk. Minner meg om dovendyret sid i istid filmene. hehe

espen

Gøy med akvarium. Hekta. Starter i det små med 270*45
 
Postet 28.11.2009 kl. 12:16
[Rapportér innlegg]
6  

Ann Helen Lindstrøm
Medlem female.gif
Fra: finnøy
nei det er ikke lenge siden jeg fikk de kanskje en uke eller to det såg ut som det var i huden det var.
vannet er i orden det kjekker jeg når jeg renser dt og 4 dager etter på. for jeg har brent meg på at den ikke har vært bra vannet. jeg vet ikke hvor lenge butikken hadde fiska. men synes det er rart at alle skal dø. nå har jeg bare to igjen og jeg hadde 4- så synes det er veldig snodig.

 
Postet 28.11.2009 kl. 12:24
[Rapportér innlegg]
7  

Hakke
Medlem male.gif
Fra: Vatne

Hvis du bare hadde dem i kort tid, vil jeg satse på at dem døde av sult. Noe som er ganske vanlig. Når fisken kommer på butikken er det så lenge siden den har spist, at den må fores ekstremt. Grunnen til dette er at den ikke har enzymer som kan fordøye maten, derfor vil maten til å begynne med gå ufordøyd rett igjennom. Hvis den får mye grøntfor den første tiden, vil det danne seg enzymer som kan fordøye maten igjen.

Jeg kjøper normalt sett ikke ottoer fra butikken før dem har gått i to til tre uker, på den måten er fordøyelsen som regel kommet i gang igjen og butikken får ta tapet. Men det skjer uforklarlige dødsfall på ottoer like vel, men det er skjelden.


Kunnskap er som dop. Mye vil ha mer, og fanden vil ha fler!!!!!!!!!!
 
Postet 28.11.2009 kl. 13:13
[Rapportér innlegg]