Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Andre fisker
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bengt Fossli © IMAZO/Zoo-1
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Goby
Søk
Siste innlegg
Oscar
1  

Heidi Flood
Medlem female.gif
Fra: Skien
Ble "lurt? " til å kjøpe 2 oscar"har siden hørt at disse går etter alle som er mndre, hvis ikke tar de en bit av de som er igjen. Er dette sant ?

 
Postet 28.11.2009 kl. 19:10
[Rapportér innlegg]
2  

Ulvster
Medlem male.gif
Fra: Ringsaker
Oscar er egentlig ikke spesielt agressiv, men det er en stor fisk med stor munn og glupsk apetitt - så ja, de har lett for å spise annen fisk som passer i munnen, men du kan jo ha flaks. Hvor store er Oscarene dine, hvor stort kar har du og hvilke andre fisker går de med?

 
Postet 28.11.2009 kl. 19:19
[Rapportér innlegg]
3 Oskar

Einar.k
Medlem male.gif
Fra: Fosnavåg
Hadde en flott Oskar som var nermere 800 gram og minst 35 cm.Gikk i eit 325 L i lag med for det meste malawi, og det gikk veldig greit.Han var så tam at han spiste fra hånda.

 
Postet 28.11.2009 kl. 20:05
[Rapportér innlegg]
4  

Ulvster
Medlem male.gif
Fra: Ringsaker
At den spiser fra hånda di betyr ikke at den ikke vil spise andre fisker ;-)

Og andre litt tøffe ciklider er som regel det som går best med Oscar - sånn sett kan det gå greit med Malawi - det som ikke er så greit er at de krever forskjellig vannverdier - Malawi liker høyere ph enn Oscar, det vil i beste fall ligge i grenseland for begge.

Oscar er ingen god nybegynnerfisk og krever egentlig en del research før man anskaffer seg den, anbefaler på det sterkeste å lese artiklene her:

http://www.oscarfishlover.com/the-oscar-fish

(Sist endret 28.11.2009 kl. 20:21 av Ulvster )
 
Postet 28.11.2009 kl. 20:17
[Rapportér innlegg]
5  

Geiren
Medlem male.gif
Fra: Vennesla
Min erfaring med oscar er at de er svært forskjellige fra fisk til fisk.
Hadde en fra den den var liten 6-8cm til den var litt over 30 cm. Denne var jo snill som et lam. Hadde den med en gruppe cory, noen små sugemaller, kulii åler, sommerfugl cikilder og noen andre små fisker. Det gikk kjempegreit. Tok mat fra handa stille og rolig. Men å slippe oppi ny fisk, små fisk gikk ikke greit. Da ble de mat. Så lenge det ikke var bunnfisk. Fikk omplassert denne pga plassmangel. Savnet oscar så at jeg kjøpte en ny en, i et større hjem jeg gikk til anskaffelse av. En alibino oscar. Denne var besatt av noe svært ond noe tror jeg. Kjøpte i samme size, 6-8 cm. Denne angrep alt og alle. Til og med ved vannbytte, gikk til angrep på både meg og bunnsugeren. Den var helt krapylsk. Tok jeg handa helt til bunns så kom den og nappet i handa mi (hele armen) helt til jeg fjernet den. Hadde den bare til den ble ca 10-12cm før jeg tok hevn og det fikk fatale konsekvenser for oscar ;) En kamerat har to store 25 cm +, de er rolige, litt hissige til tider vist de ikke har fått oksehjerte på en stund :P

Det er min erfaring med oscar:)

 
Postet 17.04.2010 kl. 02:17
[Rapportér innlegg]