Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Andre fisker
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Jan Ove © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Goby
Søk
Siste innlegg
Arowana og alligatorgjedde?
Sider: 1 2 »
1  

Inaktiv
Inaktiv bruker
Hei, noen som har noen erfaringer om hvordan disse to fiskene går sammen?

begge er relativt småe enno på 7-9cm, dulter bort hverandre ofte og reagerer ikke på det ser det ut som.

Kjøpte disse da dem var sammen med andre småe ciklider de ikke rørte så virket som de var rimelie greie og ha med og gjøre. Og virker ikke særli agressiv til størrelsen.

Bare lurer på om atferden endres når lyset slåes av? :O
(at de er engler med skjit på vingene, hehe.)

mvh unn, håper på raske svar. :)

(Sist endret 09.12.2009 kl. 00:02 av )
 
Postet 08.12.2009 kl. 23:59
[Rapportér innlegg]
2  

Hakke
Medlem male.gif
Fra: Vatne

Viste du noe som helst om alligator gjedde og arowana når du kjøpte disse?


Kunnskap er som dop. Mye vil ha mer, og fanden vil ha fler!!!!!!!!!!
 
Postet 09.12.2009 kl. 00:19
[Rapportér innlegg]
3  

Inaktiv
Inaktiv bruker
leste alt om disse i fiskebasen og noe andre plasser på nett først, og er klar over at disse blir rimli store veldi fort og er agressive osv osv.

men lurer bare på om de blir sinte på hverandre når lyset slukker, hehe. :P

Å jah, rimeli nybegynner på akkurat disse fiskene, def jeg spørr etter svar. ;) :P

Vis du har annen info som du synes jeg trenger og vite så bare si ifra, alltid bra med ny kunnskap. :)

(Sist endret 09.12.2009 kl. 00:57 av )
 
Postet 09.12.2009 kl. 00:56
[Rapportér innlegg]
4  

Hakke
Medlem male.gif
Fra: Vatne

Har ikke erfaring med noen av dem, men jeg kan forestille meg at både det ene og andre problemet vil oppstå etter hvert som dem blir større..

Hva har du tenkt å gjøre når akvariet du har blir for lite. Er ikke helt enkelt å omplasere fisker som trenger så stor plass. Og når det står at aligator gjedden er ekstremt aggresiv, så er det nok en god grunn til det.

Kunnskap er som dop. Mye vil ha mer, og fanden vil ha fler!!!!!!!!!!
 
Postet 09.12.2009 kl. 01:29
[Rapportér innlegg]
5  

Inaktiv
Inaktiv bruker
Hehe jah, har nåkk lest at begge blir rimli agrassive med tiden, men er fortsatt villig til og prøve, bestemmt som jeg er. ;P

Har bestemt meg for og kjøpe et større etter nyttår uansett, noe i duren med 600-700L. så håper det vil holde en liten stunn. :)

Vet det ikke er mange som er interissert til og ha slike store fisker da de eter alt som er mindre, har ingen spesifikk plan for akkurat dette problemet da det kan gå månder/år før jeg vil kvitte meg med disse. (er da planen, hehe:P) så, det får bare tiden vise hva som skjer. :)

Og fiskebasen er da også blitt skrevet av andre sine erfaringer, noe som såklart varierer fra fisk til fisk, alt avhenger av miljøet den lever i, konkurenter etc. men har akseptert at den KAN være extremt agressiv, ifølge andres oppfattninger, kan omså henne at min ikke blir likedann, men ingen vet enno før den har bodd hos meg ei stunn og vokse litt. :)
så har det i bakhuet såklart ;) hehe.

(Sist endret 09.12.2009 kl. 01:42 av )
 
Postet 09.12.2009 kl. 01:38
[Rapportér innlegg]
6  

Yngve
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Jeg vil heller si at det er for mange som er interesert i å ha slike fisker. Og da er det desverre slik at mesteparten ikke har peiling på hvordan de skal holdes og det ender bare i problemer. Men uansett lykke til med disse 2 fiskene. Jeg så at de liker forskjellig temp og PH, var ikke mye så kan jo være det går fint.

Famous last words. - Yngve du kan trygt klippe den 95 EX, det er ikke spenning på den.
 
Postet 09.12.2009 kl. 07:53
[Rapportér innlegg]
7  

Inaktiv
Inaktiv bruker
hehe ok, å takk for litt info. Ser ut som de ikke har rørt hverandre i løpet av natten så går vell bra. :)

"fikk svar på mitt eget spørsmål, jaja" ;P

mvh unn

 
Postet 09.12.2009 kl. 11:51
[Rapportér innlegg]
8  

Kaiamor
Medlem female.gif
Fra: Fredrikstad
nå vet ikke jeg hvor stort kar du har men leste på informasjonen om fiskene og ser på arowanaen:

Arowanaer er store glupske rovfisker som ikke egner seg i private akvarium dersom ikke akvariet ditt er ekstra stort
De første årene kan den ha et akvarium på 400 til 6-700 liter.

også blir jo alligator gjedda dobbelt så stor og der står det:
Ekstremt aggressiv fisk, som kun passer i enorme bassenger av noen akvarier, helst alene. Det står jo at den trenger 8000 liter akvarium. Så kan du jo begynne å regne ned, for det gjelder en fullvoksen på 132 cm. usikker på hvor stor den du har kjøpt er så vil den uansett fort trenge et veldig stort akvarium. Og jeg tror du vil få store problemer med å ha de to fiskene sammen.

hadde ikke vært en ide å prøvd å kvitte deg med dem ganske fort? Dette er fisk det sletts ikke er lett å blir kvitt. Tilogmed dyrebutikkene som har mange mennesker innom sliter med å få solgt disse når de begynner å bli store. Det er jo utrolig kjedelig å måtte avlive en fisk fordi man ikke har plass nok til dem. Har snakket med mennesker som har måtte avlive stor fisk de ikke kunne bli kvitt. Ikke engang akvariet i Bergen ville ha den.

Bare vær klar over risken og størrelsen på de fiskene du har kjøpt deg. De kan by på mere trøbbel enn morro. Men uansett lykke til :) det er fasinerende fisk!

 
Postet 09.12.2009 kl. 12:16
[Rapportér innlegg]
9  

Inaktiv
Inaktiv bruker
Hehe, jah de er det. :)

men takk for hintene og infoen Kaiamor. ;)

 
Postet 09.12.2009 kl. 12:48
[Rapportér innlegg]
10  

Liz H
Medlem female.gif
Fra: nær Molde
Når det blir litt større, kan det nok bære at den ene skader den andre. Det er jo rimelig glupske arter begge to. Det er nok om å gjøre å bli størst raskest for disse, for den som blir hengende etter i vekst er i skikkelig trøbbel.

250-literen du har nå holder en liten stund. 6-700 liter som du planlegger å kjøpe over nyttår holder en litt lengre stund. Husker ikke nøyaktig vekstraten på arrowanaen, men du må regne med at den trenger enda større plass etter ett-to år. Med to slike store fisk i akvariet, blir det jo enda tidligere behov for større plass også... Hvis du ikke kan gi dem større plass en 700 liter, må du belage deg på å avlive fiskene når de når en viss størrelse.

Jeg liker svært fårlig fiskehold som innebærer at man må regne med må avlive fisken(e) etterhvert fordi de egentlig ikke er egnet.

 
Postet 09.12.2009 kl. 13:05
[Rapportér innlegg]
11  

Inaktiv
Inaktiv bruker
jah er helt klar over at disse vil garrantert by på problemer framover i tiden da disse blir større og mere glupske.

Men større karr SKAL de få UANSETT etter nyttåret. :) jeg tenkte godt gjennom det hele til og begynne med før jeg hentet disse to, var også og så på et 900L der jeg hentet disse og planlegger og spare opp, og har ingen andre planer om og ha andre fisker sammen med de unntatt en pleco, ellers så blir det kunn disse sammen da jeg har lagt ned småciklide-interessen. Så får bare vente og se hvordan disse to fiskene tolker hverandre i senere tid.

Takk for all infoen Liz H! :)

Er ganske gla for at så mange kommer med info og egne erfaringer / hint om disse fiskene til tross for at jeg bare ville ha svar på et enkelt spørsmål, hehe. For trenger så mye info og hint som mulig. :)

Så vis det er noen som har mere og si om disse fiskene er det bare og fortelle! ;D

mvh unn.

(Sist endret 09.12.2009 kl. 13:24 av )
 
Postet 09.12.2009 kl. 13:22
[Rapportér innlegg]
12  

Liz H
Medlem female.gif
Fra: nær Molde
Nå skal det sies at jeg ikke har noen som helst erfaring med alligatorgjedde, men etter hva jeg har lest rundomkring på nettet, føler jeg ikke behov for det heller ;)

Arrowana har jeg heller ikke hatt selv, men fikk fulgt en på nært hold, fram til den ble for stor til å ha det optimalt i 700-literen den gikk i.

 
Postet 09.12.2009 kl. 13:31
[Rapportér innlegg]
13  

Nils Vollstad
Medlem male.gif
Fra: Tromsø
For mange er det å kjøpe slike fisk litt tøft, for andre er dette like tøft som å kjøpe en hest for å ha den i blokklelighet. For den siste gruppen reagerer de fleste med å tenke; har du lest noe som helst om det dyret du har skaffet deg og er dette gjennomtenkt? Du har anskaffet deg to "monsterfisker" som ikke er egnet til akvarium i det hele tatt, med unntak av fremvisning i meget store offentlige akvarier. Det finnes selvfølgelig noen store private akvarium også som kan være egnet, men de teller du på ei hand her i Norge.

Hvis du skulle ha hatt et egnet kar, har du vel egentlig valgt to fisker som ikke bør gå si samme kar både pga av forskjellige matvaner og ikke minst pga av ulike krav til vannkvalietet, og da spesilet vann tempratur.

Vidar- Alexander skriver her om Arowana bl. a. "Unngå annen agressiv fisk i karet som holder seg på bunn, som agressive chiclider o.l. unngå også mat som synker. At en arowana går å "stirrer" mot bunn hele tiden, kan føre til "drop eye". " og "De trenger et stort akvarie, helst over 1000 liter. Personlig syntes jeg det ble trangt i mitt 4000 liters kar."

Beklager UØK, men selv om du sier at du er klar over problemene hadde du nok vist bedre at du du hadde forstått hva dette handler om ved å la være å gå til anskaffelse av disse fiskene.

(Sist endret 09.12.2009 kl. 13:51 av Nils Vollstad )
 
Postet 09.12.2009 kl. 13:39
[Rapportér innlegg]
14  

Inaktiv
Inaktiv bruker
Tusen hjerteli for godt svar og info om disse fiskene Nils Vollstad.
Har nåkk gjort en STOR bommert med og plassere disse sammen jah, men har ingen mulihet til og spole tilbake i tid og gjøre om ting. Tenker meg om nu at dette var en veldig dålig ide. :/

Og jah, hehe, leste faktisk akkurat hele det forumet (diskusjonen) for noen minutt siden. :P

Men respekterer og setter stor pris på all deres råd og meninger om akkurat dette. :) Og kan si at, jeg virkelig har lært av mine feil og satt to forskjellige rovfisk sammen, som har to forskjellige behov. :/ Må vell være erlig med meg selv og si at jeg nåkk ikke hadde lest nåkk om disse to, og ikke tenkte nåkk gjennom avgjørelsen før handlingen ble gjort. ;S

*sjemmes virkelig* men det er fort gjort når man blir ivring og er uerfaren (værtfall for meg). :/

 
Postet 09.12.2009 kl. 14:11
[Rapportér innlegg]
15  

Inaktiv
Inaktiv bruker
Som det står på min profil er akvarie-interessen lagt ned da jeg ikke har råd og ha andre fisk mere, og blir nå og gjøre det jeg kan for og spare opp til to store karr til de forskjellige fiskene eller prøve og få gitt bort gjedden hvertfall. Aroen blir jeg garrantert og beholde da det har seg slik at jeg solgte bort alle de andre fiskene mine så jeg skulle få råd og plass i 200Litteren, for min mor har i lengre tider ønsket seg en arowana i huset, så ga henne det hun ønsket seg i går.

Har tatt til meg all info og hint/erfaringer dere har sagt og fortalt til meg, takk alle sammen, sannheten er tung og høre, men sånn er det bare. man må bare respektere ting som det er.

Go jul og godt nyttår til alle her inne på AF!

~unn~

(Sist endret 09.12.2009 kl. 15:13 av )
 
Postet 09.12.2009 kl. 15:08
[Rapportér innlegg]
16  

Nils Vollstad
Medlem male.gif
Fra: Tromsø
Den danske psykologen Jesper Juul beskrev en gang forskjellen på gode og dårlige forelder, og jeg synes det er bra sagt. "Både gode og dårlige foreldre gjør feil. Gode foreldre gjør feil, innrømmer sine feil for å slippe å gjøre de samme feilene en gang til."

Synes ikke at du skal legg akvariehobbyen på hylla, men viktighet av å lære av sine feil kan aldri overvurderes.

 
Postet 09.12.2009 kl. 15:58
[Rapportér innlegg]
17  

Vidar-Alexander
Medlem male.gif
Fra: Sauda
Er du 110% sikker på at det er "alligator gar" du har? Og at det ikke er en annen type Gar?

Arowanaen vokser sansynligvis raskere, men Garen blir større. Dette vil ende i drap av den svakeste innen kort tid.

Hvor i verden bor du?
Jeg er spesiellt interressert i rovfisk o.l. og er aktiv på Monsterfish keepers.com Om det viser seg at det faktisk er en Alligator gar, du har, så er jeg interessert i den, om du skal kvitte deg med den.
Har nå plass til denne i 4000 literen min, og nytt 10 000 liters kar er under planlegging.

PS: Alligator Gar blir dessuten større enn det står i fiskebasen her..LENKE

Men det finnes mange typer gar, og de selges ofte under feil navn. De fleste er ganske like som små.

Ryfylke Koi & Akvarium. Leverer alt i glass til akvarium/dam 300 000 liter koidam. Norsk Hagedamforening. http://norskhagedamforening.no/
(Sist endret 26.01.2010 kl. 14:47 av Holger Lockertsen )
 
Postet 09.12.2009 kl. 16:40
[Rapportér innlegg]
18  

Espen P
Medlem male.gif
Fra: Setermoen
UØK, du bør passe fingrene dine :0)

Syk video, syk fisk... Tror du skal slite med å få plass til denne i en 900 liter ;0)

Assumptions is the mother of all fuck ups!
 
Postet 09.12.2009 kl. 17:44
[Rapportér innlegg]
19  

Hakke
Medlem male.gif
Fra: Vatne
Hvis jeg ikke tar mye feil er det Lepisosteus platyrhincus (norsk salgsnavn, alligator gjedde), og er vel det samme som Florida gar. Vi får virkelig håpe det ikke er aligator gar det er snakk om..

Kunnskap er som dop. Mye vil ha mer, og fanden vil ha fler!!!!!!!!!!
(Sist endret 26.01.2010 kl. 14:47 av Holger Lockertsen )
 
Postet 09.12.2009 kl. 18:59
[Rapportér innlegg]
20  

Vidar-Alexander
Medlem male.gif
Fra: Sauda
Ja, det er som sagt flere typer, og en del navneforvirringer ute å går. Har selv vært på jakt etter ekte alligator gar, men har hver gang endt opp med en annen art.

Ryfylke Koi & Akvarium. Leverer alt i glass til akvarium/dam 300 000 liter koidam. Norsk Hagedamforening. http://norskhagedamforening.no/
 
Postet 09.12.2009 kl. 19:21
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 »