Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Frank Angell © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Er disse fiskene ok
1  

Gunttre
Medlem male.gif
Fra: Oslo
hei skal kjøpe meg et 54 liters kar og har tenkt meg disse fiskene og lurer på om det er passe. fiskene er 5 kobbertetra, 2 kileflekksrasbora og 5 sebrafisk
dette er de som må dit men i tillegg har jeg tenkt ca 5 kuuhlii ål og en ancsistrus eller en l-malle tror du dette er fint .. karet er forresten 60+30+30

Fiskeekskern
 
Postet 26.12.2009 kl. 22:08
[Rapportér innlegg]
2  

Sanne
Medlem female.gif
Fra: Horten
alle de fiskene er stimfisk og burde være 10 eller flere sammen. flere typer stimfisk i samme kar har tendens til å se rotete ut, og karet er for lite til at du kan ha en skikkelig stim av hver. jeg ville bare hatt en av typene og heller gått for 10-15 stykker av den.

 
Postet 26.12.2009 kl. 22:15
[Rapportér innlegg]
3  

Lykke
Medlem female.gif
Fra: sør trøndelag
Man sier 1 liter vann per centimeter fisk, så har du noe å forholde deg til sånn plassmessig :-)
Stimfisk sånn som du ønsker deg, kan så klart stå i mindre grupper enn det som er anbefalt, men anbefalingene bygger på andres erfaringer om hva som gir best trivsel.
Ancistrus blir 15 cm når den er fullt utvokst, og krever da en tank på 100 liter. Du kan lese om alle fiskene du ønsker deg her inne, søk de opp i fiskebasen, der får du svar på tankstørrelse, anbefalt stimfisk, o.l.
Jeg anbefaler alle som er nybegynnere (kanskje du ikke er det) å ta seg en tur i butikken, skrive opp navnet på fisk de ønsker seg og søke de opp her før kjøp :-)
Slik ungikk jeg å kjøpe en søt, liten, lysegrønn dråpefisk, som viste seg å være en kulefisk, den har jeg ikke hadd noen forutsetninger for å få til å overleve stakkars. Heldigvis slapp den å dø hjemme hos meg :-)
Håper du får til ett oppsett som funker både for deg å for fiskene, lykke til :-)

 
Postet 26.12.2009 kl. 23:42
[Rapportér innlegg]
4  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
sitat av Lykke:
Man sier 1 liter vann per centimeter fisk, så har du noe å forholde deg til sånn plassmessig :-)
Ancistrus blir 15 cm når den er fullt utvokst, og krever da en tank på 100 liter. Jeg anbefaler alle som er nybegynnere (kanskje du ikke er det) å ta seg en tur i butikken, skrive opp navnet på fisk de ønsker seg og søke de opp her før kjøp :-)
Håper du får til ett oppsett som funker både for deg å for fiskene, lykke til :-)
SITATET ER NOE FORKORTET.

Først vil jeg si at det med en liter vann til en cm fisk er noe stort tull og må ikke brukes som noen form for mal. Dette er også nevnt i flere tråder her på AF. Dette hørte jeg også den gangen jeg startet opp, men skjønte fort at dette ikke stemte. Ta til eksempel dette.; en ciklide på 20 cm i et 20L akvarie!!!! Stakkars fisk. En må se ann type fisk og ikke nevnte mal. Når det gjelder Ancistrus har jeg selv hatt både leikspar og leikstrio i en 54L. Dette helt uten noen form for problemer. Har ikke veldig mye maller i dag, men har et mallekar. Der har jeg et leikspar med VF ancistrus (+ ca 10 yngler) samt 4 mellomstore L-144. Dette er et 106L kar.

Dette er ikke kritikk til deg Lykke, men en må nesten se ann type fisk en skal ha, og ikke ha som mal at 1 cm fisk til 1 Liter vann er en fasit.
Er også enig at stimfisk bør ha et antall på 10, for at de skal føle en trygghet, og da stopper det seg selv egentlig med en stim i et så lite kar. Gjør som Lykke skriver.... Ta med deg penn og papir til din zoo butikk og skriv opp navnene på de fiskene du kunne tenke deg, for så å sette deg ned i ro og mak hjemme å les litt om dem. Se hvor store fiskene blir, hva de spiser, hva de passer med av annen fisk og annen info du måtte trenge. Det begrenser seg litt med fisk i en 54L, men det finnes et godt utvalg av fisk som ikke blir så store og som kan passe deg ;- =)

Ønsker deg lykke til

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 27.12.2009 kl. 00:41
[Rapportér innlegg]
5  

Gunttre
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Tusen takk for lange og utfyllende svar.her er en idé kan jeg legge til 5kobbertetra og 5 sebrafisk. Jeg skal ikke legge til flere kileflekksrasbora fordi dette er en fisk jeg skal slutte med. Eller blir dette alt for mange på forhånd takk

Fiskeekskern
 
Postet 27.12.2009 kl. 10:16
[Rapportér innlegg]
6  

Gunttre
Medlem male.gif
Fra: Oslo
ikke mange svar på siste spørsmål her nei

Fiskeekskern
 
Postet 27.12.2009 kl. 22:07
[Rapportér innlegg]
7  

ElinH
Medlem female.gif
Fra: Hamar
20 stimfisk i en 54 liter er ikke noe jeg ville gjort. Og hvert fall ikke de typene du snakker om. Sebrafisken blir ganske stor, og er svært aktiv. Den krever god svømmeplass, ikke å måtte trekke kølapp for å ta en runde ;)

Flere forskjellige stimer i et kar ser også rotete ut. Jeg prøvde det i min tidlige akvariekarriere, men ble aldri fornøyd med akvariet. Jeg skjønte ikke hva det var, før jeg flyttet den ene stimen. Det var som natt og dag! Det som gjorde at jeg aldri ble fornøyd, var at karet så rotete ut, men forskjellig fisk som pilte hit og dit. Etter å ha opplevd kar med flere stimfisk, setter jeg nå utrolig stor pris på harmonien i et kar med bare en type :)

Inflation is when you pay fifteen dollars for the ten-dollar haircut you used to get for five dollars when you had hair...
(Sist endret 27.12.2009 kl. 22:11 av ElinH )
 
Postet 27.12.2009 kl. 22:11
[Rapportér innlegg]
8  

Gunttre
Medlem male.gif
Fra: Oslo
kan jeg ta 10 sebrafisk og bare 5 kobbertetra eller knsje fler sebrafisk

Fiskeekskern
 
Postet 27.12.2009 kl. 22:35
[Rapportér innlegg]
9  

Lene Jødahl
Medlem female.gif
Fra: Mogreina
Det beste hadde nok vært om du valgte en av stimfiskene, og kansje noen kuhlii-åler, ancistrus og andre L-maller, trenger større plass en 54l.

 
Postet 27.12.2009 kl. 22:48
[Rapportér innlegg]