Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Identifikasjon av fisk
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Aram A. © Raymond Andre
Tilfeldig akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Ny med akvarium, trenger hjelp med identifisering.
1  

Geir Selfors
Inaktiv bruker
Klikk på bilde for større versjon
Hei, jeg har tatt interessen for akvarium et steg opp fra gullfiskbollen på 30 liter til et 160liters akvarium som jeg kjøpte komplett brukt like før jul.
Det fulgte med 8 fisker og jeg håper det er noen som kan hjelpe meg med å identifisere arten.
Det er 5 stk av bilde nr.1 og de er vel en 10-12cm
I tillegg er det 2.stk av bilde 2 og de er litt lengre. Det er også en "renholder" som suger seg fast på glasset og som er omtrent like lang, brun med lysebrune prikker på og med svær ryggfinne. Den har også 2 "horn" oppå hodet. Klarte ikke å få bilde av den foreløbig.
Jeg fylte akvariet og slapp ut fiskene og alt har fungert fint men for noen dager siden begynte den ene å grave en grop i sanden og den er blitt ganske stor nå (gropa altså. Fisken virker også "tykkere" enn de andre av samme art. Det jeg ser i gropen er en "klump" som er knall rosa og jeg begynte å lure på om det er småfisk på gang. Den svømmer over gropa hele tiden også. Hvis det skulle komme småfisk, vil de da bli spist opp, eller vil de overleve å vokse opp, eller bør man ta dem ut og i et eget akvarium?
Må bare spørre jeg, nybegynner som jeg er :-)

 
Postet 04.01.2010 kl. 18:02
[Rapportér innlegg]
2  

MarenB
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Kan se ut som Malawi for meg, men jeg er ikke så flink med slike fisker. Sikkert mange andre som kan svare, men gå inn og se litt på Malawi under "fisk" på forumet:)

 
Postet 04.01.2010 kl. 18:06
[Rapportér innlegg]
3  

Vidar-Alexander
Medlem male.gif
Fra: Sauda
Første bildet er en elfenben chiclide. Hvit fargevariant av sebrachiclide.
Nr to, er juwel chiclide. Antakelig H.Bimaculatus.

Disse passer ikke sammen i et så lite akvarie.

PS: Ingen av disse kommer fra Malawi. ;)

Ryfylke Koi & Akvarium. Leverer alt i glass til akvarium/dam 300 000 liter koidam. Norsk Hagedamforening. http://norskhagedamforening.no/
 
Postet 04.01.2010 kl. 19:06
[Rapportér innlegg]
4  

Toril Gulbrandsen
Medlem female.gif
Fra: Lier
Jeg har 2 elfenbens ciklider sammen med 6 juvelciklider og 3 pleco i et 190 liters, og det fungerer fint. Kanskje litt knapp plass, men som deg, så har jeg fått fisk med akvariet, og man får gjøre det beste med situasjonen. Kanskje finne nye hjem litt etter litt... ???

Mine elfenbensciklider har lekt 2 ggr, og da oppfører de seg akkurat som du har beskrevet. Juvelene har jeg ikke fått lek på enda (har bare hatt karet i 2-3 mnd), men jeg lurer på om det kun er hanner jeg har... Usikker.....

 
Postet 08.01.2010 kl. 00:00
[Rapportér innlegg]