Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Tom Christoffersen © Tom Lund © RunarH
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hjelp til sammensetting av fisk i en 150 liter.
1  

Ida Marie Braathen
Medlem female.gif
Fra: Lier
Jeg har et 150 liters akvarium. oppi der har jeg platy,idianerplaty,kakadueciklider, to forskjellige slag stimfisk og tre algespisere. jeg synes at mine fisk blir så små i det akvariummet... Derfor har jeg vært på nettet og funnet noen fisk som jeg har lyst til å ha oppi der. for det meste ciklider. Jeg vet at noen av ciklidene trenger bittelitt høyere ph enn noen av mine (min ph ligger på 7, kanskje litt over, men ikke mye i såfall) er det farlig om fiskene går i litt lavere ph? Hadde vært fint om noen av dere kunne svart på om jeg kunne hatt noen av de fiskene sammen med mine. Kunne selvfølgelig ikke hatt alle slagene, for det hadde blitt for mange.

1)Regnbueciklide
2)Bolivansk sommerfulciklide
3)Melanochroms auratus (ciklide)
4)Corydoras adolfoi
5)Melanochroms cyameorhabdos (ciklide)

Takker alle sammen for svar. :)

(Sist endret 07.01.2010 kl. 20:43 av Nils Vollstad
Årsak: Bruk informative overskrift )
 
Postet 07.01.2010 kl. 19:57
[Rapportér innlegg]
2  

BIGBrother
Medlem male.gif
Fra: Spydeberg
Høyere ph? Alle fiskene du nevner (bortsett fra malawien) trenger lavere ph, ikke høyere. Regnbueciklide, Boliviansk sommerfuglciklide og C. adolfi vil helst ha lav ph. Så hvis du skal skaffe deg de, kan du heller tenke på å senke ph litt.
Men det kan også gå bra med ph på 7. De Bolivianske Sommerfulgciklidene er litt skjøre på vannverdiene, så du må tenke deg nøye om før du skaffer deg den.
Jeg regner med at stimfiskene dine er to typer tetra? Alle tetra liker lav ph, så det blir et pluss for dem om du senker ph litt.

Men.. Du sier du har indianerplaty, og de kommer fra et helt annet sted hvor det er litt høyere ph. Rundt 7 - 8. Så hvis du velger å skaffe deg noen av de på ønskelisten din, og senke ph, må du nok kanskje tenke på å selge eller gi bort indianerplatyene dine. Men å beholde platyene, og ikke senke ph, kan være en risiko, men som også kan gå bra.
Alt avhenger på dine beslutninger, så lykke til!

Why enjoy today, when you could be worrying about tomorrow...
(Sist endret 07.01.2010 kl. 20:44 av Nils Vollstad
Årsak: Fjernet sitat av overstående innlegg )
 
Postet 07.01.2010 kl. 20:39
[Rapportér innlegg]
3  

Nils Vollstad
Medlem male.gif
Fra: Tromsø
Jeg synes at du har allerede mange arter i et såpass lite akvarium. Platyene dine blir fort mange, og de tar mye plass.

Jeg ville heller ha fylt på med flere av det du kaller for stimfisk slik at du får større grupper. Dette selvfølgelig under forutsetning at de stimfisken er små nok til en 150 liter, da.

Hva som blir betegnet som algespiser er forskjellig. Noen hevder at pleco eller gibby er algespiser, men til ditt kar vil ancistruser være av en passelig størrelse.

Du kan eventuelt ha en gruppe med cory, men da begynner akvariet ditt å bli veldig fullt.

Jeg ville ikke ha satt inn flere ciklider da du allerede har Kakadueciklide i ditt kar.

Melanochromis artene er Malawi ciklider og disse passer ikke inn i ditt oppsett i det hele tatt pga vannverdier. Hvis du gjerne vil ha de to artene er det en mulighet å sette inn to trioer, under forutsetning at du fjerner alle de andre fiskene.

(Sist endret 07.01.2010 kl. 20:56 av Nils Vollstad )
 
Postet 07.01.2010 kl. 20:53
[Rapportér innlegg]
4  

Ida Marie Braathen
Medlem female.gif
Fra: Lier
Jeg har 3 vanlige platyer og 2 indianerplatyer i 150 lieteren. har også en 32 liter eller hva det er som det nå går 4 platyunger i.. kjæresten min har 110 liter og skal få ungene mine.. Jeg vet ikke hva stimfiskene heter.. men de er gjennomsiktige og rød foran i ansiktet og bak på halen. har også to andre som jeg TROR er stimfisk, men hun dama i butikken sa at det gikk fint med bare 2 stykker.. de er kanskje tre cm lange, helt røde og to svarte striper midt på kroppen som er svarte. Jegh vet rett og slett ikke om det er noe tetra.. dårlig av meg å ikke skrive ned navn.

De i dyrebutikken sa at jeg burde ha en ph på rundt 7, og det har jeg. Hvordan kan jeg i såfall få senket ph? Går det ikke an å ha flere ciklider sammen? Indianerplatyene kan gå i det lille akvariummet hvis det blir problem med for lav ph.

 
Postet 07.01.2010 kl. 21:07
[Rapportér innlegg]
5  

Ida Marie Braathen
Medlem female.gif
Fra: Lier
Glemte å nevne at også noe av grunnen til at jeg har sett meg ut disse fiskene er at de er det en del farge på.. mangler litt farge i karet, og stimfisken som er gjennsomsiktig angrer jeg meg litt på at jeg kjøpte.. de er veldig kule, men ikke noe farge på den

 
Postet 07.01.2010 kl. 21:10
[Rapportér innlegg]
6  

BIGBrother
Medlem male.gif
Fra: Spydeberg
sitat av Ida Marie Braathen:
Jeg har et 150 liters akvarium. oppi der har jeg platy,idianerplaty,kakadueciklider, to forskjellige slag stimfisk og tre algespisere.


Obs. Så ikke den kakaduecikliden. Akkuratt som Nils Vollstad sier. Jeg vil heller ikke anbefale å ha flere ciklider sammen i et så lite akvarium.

Why enjoy today, when you could be worrying about tomorrow...
 
Postet 07.01.2010 kl. 21:43
[Rapportér innlegg]
7  

Ida Marie Braathen
Medlem female.gif
Fra: Lier
Er de fæle til å sloss mot hverandre?

 
Postet 07.01.2010 kl. 21:45
[Rapportér innlegg]
8  

Ida Marie Braathen
Medlem female.gif
Fra: Lier
har forresten bare en hunn og en han.

 
Postet 07.01.2010 kl. 21:46
[Rapportér innlegg]