Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Vidar Alfei © Bjarne Sætrang © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Plassering av kampfisk
1  

Puscifer
Medlem female.gif
Fra: Oslo
jeg fikk en hannkampfisk i bursdagsgave av venninna mi i dag, og derfor lurer jeg på en ting...


i det 20 liters akvariet jeg har tenkt å ha den i går det allerede 4 glødebåndstetraer og kirsebærreker...

burde jeg flytte glødebåndstetraene over i det andre akvriet så det ikke blir overbefolket i karret? i det andre karret går det kardinaltetra, to sverdragere og indiske glassmaller.

hva er lurest å gjøre nå? jeg trenger noen tips, for fiskenes skyld :)

 
Postet 18.01.2010 kl. 17:46
[Rapportér innlegg]
2  

Stine Sofie
Medlem female.gif
Fra: Lillestrøm
Hvor stort er "det andre karet"? Kampfisk burde ikke settes i et 20L akvarie. Det er en aktiv fisk som liker å ha god plass å svømme på, gjerne minst 60L. Er også en sjanse for at kampfisken vil spise rekeyngel.

Har du noen gang tenkt over hvor gammelt vann er?
 
Postet 18.01.2010 kl. 18:15
[Rapportér innlegg]
3  

Puscifer
Medlem female.gif
Fra: Oslo
dette vet jeg meget godt selv, men var nå ikke jeg som kjøpte fisken, så da tenkte jeg det var bedre å få 20 liter alene, enn å dele 35 liter med aggressive kardinaltetra... har hatt kampfisk i det 20 liters karret før jeg, og alt ligger til rette for at den skal få det så bra som mulig, med flyteplanter, litt strøm, rolige plasser og dekkglass... det jeg lurte mest på var om det er smartest og flytte ut de andre fiskene pga. plassmangel... denne kamfisken har gått sammen med glødebåndstetra før den kom til meg, men dog ikke i et 20 liters karr...

 
Postet 18.01.2010 kl. 18:36
[Rapportér innlegg]
4  

Nils Vollstad
Medlem male.gif
Fra: Tromsø
sitat av Puscifer:
dette vet jeg meget godt selv, men var nå ikke jeg som kjøpte fisken,


Da var det jo veldig bra at venninnen din ikke så denne, og dermed hadde gitt deg en hest i bursdagsgave.

Fra spøk til alvor. Hvordan du har fått tak i fisken har vel veldig lite å gjøre med saken. Det er din plikt er å behandle dine dyr godt, og sørge for at du gir dyrene dine de de trenger.

Du stiller et spørsmål som er vanskelig å svare på. Du har to akvarier, begge to er veldig små, noe overbefolket og i begge to har du fisk som definitivt burde ha hatt mye større akvarier. Så hva skal andre medlemmer svare deg når du ber dem om å velge pest eller kolera for dine fisk?

 
Postet 18.01.2010 kl. 18:52
[Rapportér innlegg]
5  

Puscifer
Medlem female.gif
Fra: Oslo
da beklager jeg formuleringene mine. vet selvfølgelig at dette er mitt ansvar! ville bare sørge for at kampfisken min kunne få det så bra som mulig i sitt nye hjem, og ble veldig stressa da denne plutselig kom på døra! men jeg velger å flytte glødebåndene mine over til sylinderen min, med kardinalen, og jeg prøver å få gitt bort glassmallene mine( som desverre er for få og har for liten plass)

mente ikke rakke ned på noen, og jeg tar i mot alle råd jeg kan få!
men strengt bedre å spørre om pest og kolera enn å bare stappe fisken oppi og la alle lide. tips til meg selv nestegang: ikke still spørsmål når du er stressa.. ro deg ned litt først:P


hadde jeg hatt plass og penger hadde jeg kjøpt store akvarier med en gang, så alle kan være fornøyde! jeg elsker akvariehobbyen min, men har nok gått i vilhaaltpåengang fella... men har ihvertfall resten av rutinene inne da...

you live and you learn.

 
Postet 18.01.2010 kl. 19:04
[Rapportér innlegg]
6  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Tror ikke du bør sette kampfisken sammen med sverddragerne i hvert fall. Det kan godt hende at glødebåndstetraene lar kampfisken være i fred.

Og fortell gjerne venninna di at hun må slutte å gi bort dyr. Det er ansvarsløst og uomtenksomt, og skaper problemer for både dyr og folk.

 
Postet 19.01.2010 kl. 17:25
[Rapportér innlegg]
7  

Puscifer
Medlem female.gif
Fra: Oslo
jeg har sagt klart ifra ;)

så nå går kampfisken alene med rekene, flyttet over glødebånd til 35 liter'n, og jeg har gitt bort både sverddragerne og de indiske glassmallene så det ikke skulle bli overflylt :) så da håper jeg både fisker og folk får det bedre :)

 
Postet 22.01.2010 kl. 00:15
[Rapportér innlegg]