Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Fisk > Ciklider >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Ciklider
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bettina Fossen © Linda Widente © Mona Opland
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Sør-amerikanske ciklider
Søk
Siste innlegg
Sommerfuglciklider som flytter yngelen hele tiden..
1  

LeneA
Medlem female.gif
Fra: sør
Sommerfuglciklidene mine har nå en 60 liter sammen med 3 neontetra som er plassert der nå som hjelp i balanse med foreldrerollen.. uten noen andre fisk i karet blir de mer sure på hverandre og hunnen jager hannen en del.. men så lenge det er noen andre fisk og jage på har dem samarbeide godt.

Men nå har dem flyttet ungene så mye den siste tiden.. først la dem eggene på et sverdblad så flyttet dem når eggene klekktes bak en skifterstein.. opp igjen på et sverdblad, så flyttet dem de ned i en sandgrop.. og nå har dem jammen meg flyttet dem opp på sverdbladet på nytt! dem har et ganske godt beplantet akvarie.De er fine og fargerike og ellers vokter de små godt.. Men syntes de styrer veldig med dem. De har hatt egg med 2 uker mellomrom nå siden jeg kjøpte dem i desember.. De 2 første gangene med egg spist innen par dager, disse 2 andre gangene har dem klart og få frem smått, sist gang ble dem frittsvømmede før dem ble borte. Denne gang kansje kommer de enda lengre siden jeg har tatt ut stimen med tetra, unntatt 3 stk som nevnt ovenfor. Men lurer litt hvordan jeg skal tolke dette flytte de små rundt forbi hele tiden, dem gjorde dette sist også.. Trodde det var normalt og flytte dem en gang eller 2 etter eggene har klekket, men disse styrer noe voldsomt.. er det tegn på stress og mistrivsel ? Eller skal jeg tolke det som noe positivt at dem er så engasjerte i foreldrerollen..

Og hvis dem nå ikke får frem dette kullet heller, skal jeg la dem fortsette med og legge egg uten stans i fremover, det må da slite veldig på dem?

 
Postet 01.02.2010 kl. 13:24
[Rapportér innlegg]
2  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Jeg ser ikke helt problemet her? Syns du at de flytter dem for mye? Men det er vel bare etter din smak, ikke deres :-)

La dem ordne opp selv. De vet best :-)

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
 
Postet 01.02.2010 kl. 13:32
[Rapportér innlegg]
3  

LeneA
Medlem female.gif
Fra: sør
jeg bare vet ikke hva som en normalt jeg :) Er jo derfor jeg spør... Syntes ikke dette er et problem heller, bare vil fiskene mine det beste så derfor må jeg jo høre om andre sine erfaringer, beklager hvis jeg formulerte meg dårlig..

Syntes bare det er morro og studere adferden deres og blir jo da nyskjerrig om dette er "normal" adferd eller evt tegn på noe jeg kan forbedre.. er ganske fersk innen hobbyen så mye man lurer på da ;)

..de små er fortsatt wigglers altså, ikke frittsvømmende.

(Sist endret 01.02.2010 kl. 13:49 av LeneA )
 
Postet 01.02.2010 kl. 13:43
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)