Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Ariel Bornstein © Håvard Støre Andresen © Lene Jødahl
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Ikke akkurat akvarist....
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 20 »
61  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Klikk på bilde for større versjon
Selve reolen for 54 literne er ferdig, nå skal karene rengjøres og utstyres med hjørnefilter. De er alle boret for overrenning og så snart delene kommer fra Akvarieutstyr i Danmark, skal røropplegget ferdgistilles.

Har tatt noen bilder av Apistogrammaene i 530 literen og To-mannsboligen. Låner et Canon ixus 105 og er totalt amatør på både fotografering og bilderedigering, resultatene er deretter. I To-mannsboligen er glasset så ripete at det er like uklart som om det hadde vært sandblåst, derfor er bildene ekstra dårlige.

Med god vilje kan man se A. barlowi hunn med yngel(!!) og hannen.

De beste ting her i livet er ikke ting!
(Sist endret 08.02.2011 kl. 12:39 av Sigmund - ex 530 )
 
Postet 08.02.2011 kl. 11:49
[Rapportér innlegg]
62  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Klikk på bilde for større versjon
Meget bra 530. Alltid artig med yngel bilder, spesielt er det med Barlowi som er munnruger.

Til tider må jeg le av bilder med apisto hanner, spesielt. Som hannen her så er munnåpningen liksom vendt nedover og de ser såå sure ut. Bare se på bilde av min avdøde cacatuoides hanne. Han ser jo så sur ut, hehe

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 08.02.2011 kl. 12:01
[Rapportér innlegg]
63  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Enig, han ser virkelig gretten ut.

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 08.02.2011 kl. 12:40
[Rapportér innlegg]
64  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Klikk på bilde for større versjon
Legger inn noen bilder til, ett av en trio A. atahualpa, ett som viser et par A. sp. Pebas (blue) i lek og ett av A. Pebas og A. sp. Nadelstreifen.

Atahualpa går i del to av Tomannsboligen, ved siden av barlowiene, med like ripete glass som barlowidelen. Dessuten er det mye flyteplanter i begge delene av karet og dårlige lysforhold for fotorafering, men utmerket for fiskene.

A.sp. Pebas og A. sp. Nadelstreifen går sammen i 530 literen, tilsammen 27 stk. Det går utmerket, litt jaging når det fores, men artene jager like mye innbyrdes som hverandre. Ikke noe slåssing som jeg har kunnet observere.

Tom C. fortalte, og jeg opplevde det selv, at hans Apistogramma kjente ham igjen med en gang når han kom inn i akvarierommet og at de gjemte seg så snart det kom inn en ukjent. De kunne være to - tre meters avstand til den fremmede da de stakk av og gjemte seg. Nå er mine åpenbart fortrolige med meg og samles i enden av karet når jeg kommer, trolig i håp om at det kommer mat. De var også litt skvetne da jeg kom med kameraet, men etterhvert så det ut som de poserte foran det røde ledelyset!

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 08.02.2011 kl. 13:00
[Rapportér innlegg]
65  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Det skjer ting i vaskerommet hvor "Tomannsboligen" står. I den ene halvdelen har A. barlowihunnen jaget hannen vekk fra der hun og yngelen til enhver tid oppholder seg. Han har motvillig, og noen ganger under fysisk protest, fulgt ordre og flyttet seg. Han er minst tre ganger så stor som hun er og finner allikevel sin overmann, så mammaer med små skal man ikke erte opp.

Nå er imidlertid situasjonen en annen. Jeg så noen små som helt på egen hånd hadde søkt tilflukt i flyteplantene mens mamma var på vift! Hun forsøker tydelig å lokke med seg hannen til et sted under en rot, men han er til tider mer interessert i å lete etter mat i sanda. Blir spennende å se om han er furten etter å ha blitt jaget vekk så mye, eller om hun også i denne fasen tar innersvingen på ham. Tipper det siste!

I den andre halvdelen har det ikke sett ut som de to A. atahualpahunnene har hatt hellet med seg. Nå har imidlertid en av hunnene nærmest murt seg inne i en kokosnøtthule. Hun har fra innsiden lagt en så stor sandhaug foran inngangen at hun knapt kan se ut. Hannen opptrer tydelig som vakt foran inngangen. Noe er tydelig på gang og jeg gleder meg til hun kommer ut slik at jeg kan se om hun har noen med seg.

I kjellerstua er nå reolen klar, alle 6 karene er utstyrt med hjørnefilter, overrenningen er koblet til avløpssystemet og lysstoffarmaturene er hengt opp og tilkoblet. Gjenstår å skru opp lokkene over karene (er hengslet), fylle sand og vann og kickstarte karene.

Kjøpte (dessverre med et altfor lavt bud) en stoor klump Javamose av Linda på MAK auksjon i går. (Hadde egentlig "forhåndsbestilt" den og Linda var elskverdigheten selv.) Sammen med mye flyteplanter fra andre kar som nå er helt gjengrodd, skal disse 54 literne ikke bli øyenslyst, men gode kar å være Apistogrammaer i.

De beste ting her i livet er ikke ting!
(Sist endret 02.03.2011 kl. 22:01 av Sigmund - ex 530 )
 
Postet 01.03.2011 kl. 20:57
[Rapportér innlegg]
66  

Linda W
Medlem female.gif
Fra: Hobøl
Artig å lese om familieforøkelse, forstår hvorfor man blir hekta hvis Apistogramma først har kommet i hus. Mosen er jeg bare glad noen kunne få glede av, du fikk med ca en tredjedel av det jeg luket ut av ett kar, og det er for ille bare å kaste den. Det var værre med tilslaget jeg fikk på Limiaen, kastet bare ut et tall for å starte, og var helt uforbredt på at det skulle slutte der!

Du husker sikkert at mosen ikke er like ren for snegler som for alger, plukker fortsatt på det som er igjen :o)

 
Postet 01.03.2011 kl. 21:44
[Rapportér innlegg]
67  

ohr
Medlem male.gif
Fra: trondheim
Kar som det er umulig å få tatt bilder i kjenner jeg godt igjen.

Du har ikke fler bilder av reolen du har bygd? Tror jeg må kopiere endel når jeg skal til å bygge selv.

 
Postet 01.03.2011 kl. 23:42
[Rapportér innlegg]
68  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Jeg skal spørre datteren min om å få låne kameraet igjen. Jeg tok et par blider til, men jeg vet ikke om hun eller barnebarnet vårt har slettet dem.
Var ellers en grei måte å bygge på, med furu hobbyplater som sidevanger blir det lett å få til en rettvinklet og stabil konstruksjon. Mer enn solid nok med lim og skruer og 70x36mm "bjelker under hyllene. De er forøvrig også limt og skrudd fast til bjelkene, noe som øker stivheten. Har satt opp lokkene over karene i kveld, fylt vann og kokt kokosnøtthuler. I morgen når temperaturen er ok skal det plantes.

Gjenstår bare dekkglass som skal bestilles i morgen.

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 02.03.2011 kl. 22:08
[Rapportér innlegg]
69  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
VM tok mye tid! Men det var vel verdt det.

Karene i reolen har fått flyteplanter, javamosen fra Linda og Ove er på plass og pH er justert i alle karene. Gjenstår å kickstarte med grums fra de karene hvor pH er under 5,0 slik at jeg får riktig bakteriekultur, om det da er forskjeller, hvilket jeg tror.

A. barlowiparet i vaskerommet er produktive. Har i flere dager hatt en følelse av at noe er på gang og har innimellom "spionert" på dem med lommelykt. I dag så jeg frittsvømmende yngel under henne og hun har igjen begynt å jage vekk hannen. Heller ikke denne gangen klarte jeg å se om hun har ruget eggene i munnen, men jeg har heller ikke sett noe på bunnen av karet.
Skal flytte hannen til et av reolkarene i dag slik at det blir mer fred og ro for hunnen og yngelen. Får vel flere til å leve opp på den måten tenker jeg. Skal kjøpe artemiaegg for klekking i dag. I mellomtiden får de Liquifry som lager infusorier i karet.

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 07.03.2011 kl. 10:19
[Rapportér innlegg]
70  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
He 530
Meget hyggelig å høre om fritt svømmende yngel av Barlowi. Kjøpte selv to par med disse i går på auksjon i Larvik. Det ene gikk til Per Gunnar (Trym) som hentet det her i går kveld. Kan vel si det slik at jeg aldri har sett han så blid og stressa : -)

Det ble foruten litt annet også et par med Apistogramma sp "Oregon" og en trio med viltutgaven av cacatuoides.

Når ryggen tilsier det skal jeg begynne å bære ned kar i reolen i kjellern. Må nok selge noe fisk her, da jeg vil ha samtlige apistoer i artskar. Blir nok salg av de ynglene jeg har av macmasteri og Pebas iallefall. Er vel tilsammen 10 stk. Disse går sammen med Barlowi paret nå i en 73L

Gleder meg til å følge ynglene dine, 530, og kom gjerne med mer bilder når det er mulig

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 07.03.2011 kl. 10:59
[Rapportér innlegg]
71  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Siden sist har A. barlowiparet ynglet igjen. Det er nå så tett med flyteplanter med så lange røtter at det er vanskelig å se det forrige kullet, men trolig har minst tre overlevd. De nye er antagelig en knapp uke gamle. Jeg har flyttet hannen til en 54 liter i reolen. Hun følger etter når hun har mistet interessen for yngelen. Ingen tegn til munnbruk denne gangen heller, men jeg vet ikke om hun har hatt eggene i munnen til de klekket. Har ikke kunnet se noen tegn til dette ved foring.

Det er også ørsmå yngel i 160 literen hvor A. sp. Nanay fra Rio Punchana går. Dette er avkom av yngel fra mai 2010, hvis foreldre jeg fikk av Tom C. Ryddet i plantene der i går, og da skjønte jeg hvorfor det nesten ikke var fisk framme ved foring. Den, i mine øyne, lille hunnen, kjeppjaget mye større fisk slik at de gjemte seg i plantene.

Må snart gjøre alvor av å flytte et par A. Pebas og et par A. sp. Nadelstreifen fra 530 literen til hvert sitt 54 liters kar. Med bare to hunner og mange hanner, lever både de og jeg littt for farlig. Det er så mange fisk at de ikke etablerer revir og derfor heller ikke jager hverandre voldsomt. Litt knuffing ved foring, ellers ikke.

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 28.03.2011 kl. 17:38
[Rapportér innlegg]
72  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Meeeget hyggelig å høre at du har yngel på Barlowiene igjen. Godt noen får det til. Hos meg er de satt i en 73L alene med røtter og planter. Stort sett ligger de bare å glaner hos meg. Sjeldent jeg ser de svømmer noe særlig og for meg er dette litt kjedelig.

Har derfor vurdert å selge dem videre og skaffe meg et annet par med apisto. Har du noen formening om hva disse selges for privat? Har selv aldri sett disse til salgs privat.

Ellers er det flere kull med div cacatuoides, cf commbrae, borelli og viltformen av cacatouides. Sistnevnte klekket i helgen.

Alle karene er nå kommet ned i kjeller reolen bortsett fra den ene 160L. Den er delt med borellii gruppa i venstre siden og cf commbrae hue med yngel i den andre enden.

Så det går seg til her som du ser. Antar du også til tider er innom tråden min....

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 28.03.2011 kl. 18:01
[Rapportér innlegg]
73  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Skulle gjerne hjulpet deg der, men alle mine apistoer er fra Tom C. og han er som kjent filantrop, så derfor har jeg ingen anelse om priser på disse.

Hva er pH i karet der du har Barlowiene? Mine går, etter Toms anbefaling, i pH 4,5, samme som A. Atahualpa i den andre delen av dette karet (glass skillevegg i en 150 liter). De skal også ha det temmelig surt. Der går det en hann med to hunner, men der skjer det ingenting. Begge delene er ordentlig fyllt med flyteplanter som opptar ca 2/3 av volumet i karet, i tillegg til noen cryptokoryner som åpenbart tåler så surt vann.

De øvrige apistoene går nå i pH 6,4, men jeg skal senke den ved hvert vannbytte til jeg er nede på 5 tallet.

Jeg er ofte innom tråden din, men er ikke spesielt flink til å legge igjen kommentarer, der er du vesentlig bedre! Jeg er ofte innlogget på AF, og kikker innom endel tråder jeg synes er interessante. De jeg oftest kommenterer, er nybegynnere som har problemer med oppstart, normalt fordi de ikke har hørt om innkjøring i butikken de kjøpte karet sitt.

Forøvrig yngles det jo som besatt hos deg, morsomt å lese om.
Hva forer du yngelen med? Jeg forsøkte meg med klekking av artemia, men det ble absolutt ikke vellykket. Må gjøre et nytt forsøk, denne gang med Mona O´s gamle metode med litermål i "vannbad" og luftestein.

Jeg synes bestemt du bør skrive en artikkel om byging av reol, for den akvarieveggen din ble skikkelig fin.

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 28.03.2011 kl. 22:44
[Rapportér innlegg]
74  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Klikk på bilde for større versjon
Er ikke helt sikker på hva du mente med det prismessige hos Tom C, for antar at du ikke har fått fiskene gratis? Jeg for min del har også fisk fra han, Barlowiene innkludert. Mine ble kjøpt på auksjon i Larvik. Jeg mener prisen jeg gav for dem lå langt under markedspris, om en kan si det finnes på akkurat denne. Er ikke akkurat en type en ser med jevne mellom rom akkurat. Men har du en antagelse for hva jeg evnt kunne ta for dem, om jeg skulle selge dem?

pH ligger noe under 5 tallet, så er vel nær det du har antar jeg. (fargen på 5 tallet skinner så vidt gjennom test glasset)

Dette gjelder generelt alle karene mine her, da dette er pH fra springen (brønnvann)

Jeg er vel egentlig ikke så flink jeg heller til å legge igjen spor i trådene jeg følger, men litt spesielt er det med folk som har samme intresse som meg, Apistogramma. En snapper stadig opp ting og lærer som tiden går.

Yngel får litt variert kost her hos meg, atremia er ikke innkludert. Lettløslige for tabletter, micromark, og micro for som sprøytes inn i hula med sprøyte. Er nok litt på lærestadiet der enda, selv om noe har vokst opp med kanskje det noen vil kalle flaks.

Det aller gledligste er at jeg får også til viltfanget Apisto. Hos Borellii hua er det desverre ikke mange ynglene igjen, men dette er første kullet hos dem. Cf Commbrae derimot fikk en hel bataljon med yngler og det er fortsatt veldig mange igjen. Den ene Cacatuoides hua fikk også klekket sine egg i helgen, og til tider synes jeg dem er minst like flotte som oppdrettsvarianten.

3 kar er det da med cacatuoides yngel, så det er som du sier greit med yngel for tiden.

Artig at du også kunne tenke deg en artikkel om reolveggen min. Tanken min er å ha en artikkel med "forord" om hvorfor denne reolen, en info side med matrerial dimmensjoner og hva som har gått med sånn ca til reolen ellers en artikkel fra begynnelse til slutt sammen med bilder som hører med i det som skrives der og da.

En endelig slutt er dog ennå ikke helt i land, da det ikke er på plass di rette karene, men noen midlertidige. Men muligheten til å starte på en artikkel.... ja den er til stede.

Forøvrig er det frem til dags dato satt ned 11 kar totalt. Dette ble et langt innlegg, men håper ikke det ble alt for kjedelig ;- =)

Bilde 1. A. cf Commbrae yngel
Bilde 2. Hu mor,,,,

Leif
Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 28.03.2011 kl. 23:48
[Rapportér innlegg]
75  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Hei Leif,
det jeg mente var at å hente fisk hos Tom C. ikke gir noen pekepinn på markedspris for Apistogrammaer.

Jeg tror kanskje at den prisen du ga på auksjonen er en bedre veiviser til markedspris, dvs. hva en eller annen kjøper er villig til å betale for et par.
Jeg ville nok ventet litt til for å se om de skulle finne på å leke. Dels fordi du da kanskje ikke ville selge dem allikevel ;) (er vel ikke så lenge siden du kjøpte dem?) og hvis du skulle selge, får du trolig en bedre pris om du kan fortelle at de har lekt, og derfor sannsynligvis vil komme til å gjøre det igjen.

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 29.03.2011 kl. 18:52
[Rapportér innlegg]
76  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Er veldig enig med deg, og skal nå se om jeg får lurt Mr og Ms Barlowi... hehe
Har lagt ut noen spørsmål i tråden min ang. disse og har i dag skaffet sorte mygglarver. Dette skal visst sammen med 30% vannbytte få susen over det hele.

Hvit sand ble det anbefalt på et nettsted jeg var innom samt en del åpen plass og noen skulesteder.

Vil prøve meg å se om dette hjelper med disse mygglarvene og vannbyttene. Men skjønte ikke helt om det var vannbytter hver dag, eller i slutten av perioden med larver. Får vel prøve meg frem.

Kjøpte meg en trio med Agasizzi i dag også. Unge men flotte. De har fått 100L hvor også en større kolbe kom på plass i dag

Egg på den andre vf cacatuoides hua kom også i dag. Ja det gror fort med hjelp av viagra her i Hof, knegg knegg...

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 29.03.2011 kl. 19:19
[Rapportér innlegg]
77  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Klikk på bilde for større versjon
Barlowienes adferds endring di siste dagene er bare gøy. De svømmer mer rundt, er mer fremme og han har fått teften av damer... Nei, det blir ikke salg av disse.

Fikk i hus i dag et nytt par Sp. "Oregon" etter at jeg mistet hua mi for litt siden. Noe mindre dette paret, men kjønnsmodne. Vakre som solnedgang på den herligste strand i Rio..... Tom sa de hadde vist lekstendenser, så det er muligheter...

Ellers hatt vannbytter på de 11 karene i kjellern i dag, det siste 160L karet blir i morgen. Ellers er alt ved det vanlige her. Trives godt i kjelleren etter at jeg fikk inn et gammelt teppe, bord og en 2 seter. Blir som ei god gml kjellerstue, bare med akvarier....

Har ennå ikke fått tatt noen gode bilder av "Oregon", men det får bli når de har funnet seg til rette. Et dårlig fra i dag følger likevel med her

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 03.04.2011 kl. 23:24
[Rapportér innlegg]
78  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Morsomt med aktivitet hos Barlowiene Leif. Det er flott fisk. Ettersom karet de normalt går sammen i hos meg, er temmelig gjengrodd av flyteplanter slik de liker, lyser jeg av og til med lommelykt for å se fargene bede og de er virkelig fine.
Hannen går nå for seg selv i påvente av at siste kull skal bli store nok til at hunnen ikke lenger er interessert i dem. Da får han selskap igjen. Han står trofast ved foringshjørnet (der jeg har skåret av et hjørne i dekkglasset) når han ser meg komme inn. Spiler ut ryggfinnen og viser seg godt frem.

Var på storauksjonen i Moss Akvarieklubb hele søndagen. Registrerte selgere og bud, men fikk likevel tid til et par småkjøp, bl.a. en yngelboks som henges på utsiden av akvariet og som ved hjelp av luftpumpe får vannutveksling med karet den henger på. Da går yngelen alltid i samme vann som foreldrene går i og som de eventuelt skal tilbake til. Så en slik hos Tom. C i vinter, han hadde nettopp tatt den i bruk som et forsøk. Dessuten en kultur eddikål og mikromark. Blir spennende å se om jeg får det til.

Best av det hele, på slutten av auksjonen fikk jeg tilslag på et par Apistogramma sp. Babyface. Har såvidt hørt om disse, men vet foreløpig ikke noe. Blir søk på web i dag. Foreløpig går de i samme pH som vannet i posen hadee, 6,8, men antar at de kanskje vil ha lavere pH, i likhet med mange andre Apistogramma.

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 04.04.2011 kl. 10:43
[Rapportér innlegg]
79  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Du sier Barlowiene liker en del flyteplanter. Er dette for å dempe belysningen, eller har det andre grunner?

Kanskje jeg sklle lagt inn noen flyteplanter jeg også?

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 04.04.2011 kl. 14:08
[Rapportér innlegg]
80  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Tom C. har i all hovedsak flyteplanter. Årsaken skal være, hvis jeg har forstått det rett, at det er lite eller ingen vegetasjon i vannet der Apistogramma lever. Det er imidlertid svært mye vegetasjon over vannet, noe som skaper skygge og, ikke minst, mye løvnedfall etc. som skaper gode gjemmeplasser.

Det er vrient å gjenskape helt like forhold i akvariet, men med mye flyteplanter og en god neve eikeblad, vil Apistoene trives. De får mindre sterkt lys og gode gjemmesteder.
Jeg lar eikebladene ligge til de går i oppløsning. Vannet skal jo være surt, og å få det surt med humusstoffer er den beste metoden, selv om jeg også bruker eikeekstrakt i tillegg.

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 04.04.2011 kl. 21:31
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 20 »