Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Snegler/skalldyr
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © T.K. © Stig Rune Rostad
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Reker/Krabber, Snegler
Søk
Siste innlegg
Rød ferskvannskrabbe- hjelp!
1  

Piscis
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Hei fikk i gave en enslig liten ferskvannskrabbe til akvariet mitt, tror det er en rød ferskvannskrabbe, men har null peiling på slike, men vill jo at den skal ha dte så godt som mulig. Det er veldig lite informasjon om hold av slike, så lurer dermed på om det er noen der ute som kan hjelpe meg med litt generelt info som feks hvor store de blir, alder, hva som trengs, evt sykdomstegn eller tegn på misstrivse, hvem de kan bo sammen med hvordan eg bør inredde akvariet ( vet den må ha landområde så har fikset det), kjønnsforskjeller og alt annet som eg kan ha behov for å vite.

Den eg har nå er liten og rølig, spesielt på klørne, aner ikke hvor den kommer i fra ( som sakt var den en gave) va 2 cm, og hun eg fik den av sa den var blandt de største og ikke skulle bli så mye større. Han får dagli sånne mså tabelette eg fikk med, men vet ikke om det er nok ?


Blir kjele glad om noen hjelpe meg litt her :D !!

Blubb blubb
(Sist endret 28.10.2010 kl. 18:03 av Piscis )
 
Postet 28.10.2010 kl. 17:58
[Rapportér innlegg]
2  

Nils Vollstad
Medlem male.gif
Fra: Tromsø
Sitat fra skalldyrbase på AF.

Pseudosesarma er en genus som vanligvis kalles Mangrove Krabber. Genusen Pseudosesarma består omtrent av i alt 150 arter som er svært like.

Med veldig få unntak lever ikke Pseudosesarma artene i ferskvann, selv om de i naturen av og til vandrer fra brakk til ferskvann. Voksne krabber tar derfor generellt ikke skade av ferskvann. Skal du være sikker på at krabbene holder seg friske bør du tilsette endel salt i vannet. Skift en fonuftig del av vannet jevnlig og sørg for god gjennomlufting av vannet gjennom filtrering eller luftpumpe.

Siden de lever et amfibisk liv bør akvariet ha en betydelig landdel som krabbene kan krype opp på. Lufttemperaturen holdes normalt høyt nok av belysningen. 28-30 grader er ideellt. Luftfuktigheten bør være på 80% eller mer. Dette vil det naturlig bli hvis dekkglasset er på. Krabbene vil krype ut av akvariet hvis de får sjansen. Tildekkingen må derfor sikres på alle måter.

Pseudosesarma og alle andre krabber formerer seg etter den primitive modusen. Larvene blir skylt ut i havet hvor de lever et planktonisk liv. Oppdrett i akvarium er derfor umulig.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Ferskvannskrabbe som er svært territoriell mot sin egen art og kan raskt klippe av bein og klør til artsfrender. Kan lett kjennes igjen på hannens store, røde klør som har gitt den sitt engelske navn.

Må være i et akvarium med god filtrering og landområde den kan klatre opp på.
Den gjør gjerne sitt fornødne på land.

Spiser og terroriserer det meste av planter, men javabregne får som regel stå i fred.

Pseudosesarma moeshi blir som regel importert og solgt som Sesarma bidens, som er en helt annen krabbeart som ikke finnes på markedet. Denne feilen er derfor svært utbredt i artikler på nettet.

 
Postet 28.10.2010 kl. 21:04
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)