Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Mona Opland © Morten Kirkevåg
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Mine akvarium
Sider: 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 ... 32
621  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Igår merket jeg noe pussig i planteviven. Snegler! Mistenker at de kom med den mosen som jeg tok inn fra en juledekorasjon på jobb. (Eggene ihvertfall, for mosen sjekket jeg godt). Små søte snegler, eller dvs det ligner litt på åkersnegl, og de er jo ikke akkurat....søte, haha. Men jeg er usikker på om det er den typen. De er ganske små og har ikke samme tekstur som åkersneglen, og heller ikke helt samme farge. Mine er litt mer grå og veldig glatt på kroppen.

Jeg har ihvertfall plukket ut de jeg har sett, og satt de i den gamle Resun akvariet mitt, hvor jeg fylte litt sand og jord og satte inn noen planter jeg ikke gadd ha i stua fordi de er så små. Jeg hadde ikke hjerte til å bare drepe sneglene uten å vite noe om de først haha. Ser noen mener de spiser bare dødt materiale, og det er jo supert - mens andre mente de spiser orkideer også og de får de IKKE lov til. Så jeg har nå satt ned en bolle med sukker og gjør-vann, men skal sette ned litt øl istedet og se om det frister å drikke seg ihjel. Hvis ikke kjøper jeg noe mildt sneglegift kanskje. Hmm. Ikke sikker. Usikker på hva jeg skal gjøre med de jeg har fanget. Haha, jeg ville ikke slippe de ut i den kalde vinteren heller. Vanskelig med skadedyr når man er så bløthjertet!

 
Postet 28.01.2017 kl. 16:35
[Rapportér innlegg]
622  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Har ikke oppdatert på...omtrent et år?! Det skurer og går ihvertfall.

160literen plages fortsatt med at hurtigvoksende planter ikke vokser lengre. Cryptocorynene, javabregnene og mosen gror høvelig og ser friske ut -men flyteplanter osv... det plent nekter. Hjelper ikke å gjødsle heller, da blir det bare hinne på vannet.

Skal kjøpe nytt lysrør og se om det er det som er for gammelt. Husker ikke når jeg kjøpte nytt, så..det er jo et red flag, haha. Men fant ikke de på 30w på Biltema lengre? Hmm. Tror de har på Jula da, så skal se på mandag.

Bilde kommer etterhvert.


Den vinkeltetraen i 15liters karet lever ennå.. jeg blir helt målløs. Han må få lov å leve altså, men... dette begynner å dra ut.

 
Postet 04.02.2018 kl. 00:08
[Rapportér innlegg]
623  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Klikk på bilde for større versjon
Kan vel legge ved noen bilder. Photobucket har jo blitt helt iddiot så jeg får legge de ved her, selv om de blir bittesmå og knøvlete bilder, men jaja.

Tok et heftig vannbytte på 160literen forrige uke, tipper nærmere 60 eller 70 prosent. Imorgen blir det et litt mindre, bytter kanskje bare 40 eller 50 liter. Så skal jeg se om jeg får tid/ork (hehh) å bytte om lag 20 % hver dag i litt over en uke fremover.

Håper også dyrebutikken tar inn dronningrasbora igjen snart. Selv når jeg spør så bare...skjer det ingenting. Det er så irriterende! De tar ofte inn kileflekker, men de ser så testo ut, det er ikke noe fint. De er klumpete og buler i alle retninger føler jeg???

Uansett så vil jeg jo ha dronningrasbora.

Ignorer brunalegene nederst på glasset. Jeg tror de kommer av et lys jeg har som treffer litt av karet (ei typ 6000k lampe jeg bruker slik at jeg ser noe i denne hersens mørketiden når jeg skal male, haha!)

Ellers så har jeg gjort meg ferdig med ny-oppsettet i terrariet. Håper det gror seg til nå. Litt isopor som er synlig her og der, men har malt over med akryl og håper resten bare forsvinner i plantelivet, haha. Har lyst på noe slags pletter i luften elr også på et tidspunkt, men jeg har aldri fått de til å trives. Skal prøve en gang til om jeg finner de billig et sted.

Oppi her er en slags klump fra en orkide jeg trodde hadde dødd, en bromeliade, en svær gullranke, en slags mini gummiplante som bestemte seg å vokse sidelengs i potte og dermed får utfolde seg her istedet. Det er også litt mose her og der, og husvandrer. Samt en stusslig fikus av noe slags tror jeg, som har stått og sutret i månedsvis nå. Tror den har sturet siden jeg kjøpte den, rett atmed en annen fikus som holder seg fint.

Så vi får se om den trives bedre inni her da. Den er stappet litt bak korkbarken så den skulle kunne rette seg litt og få gro litt beskytet fra lys osv.

 
Postet 04.02.2018 kl. 19:35
[Rapportér innlegg]
624  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Gnisser tenner til det bare er stubber over at flyteplantene fortsatt ikke vil ta tak! Skal sies at det er bare Cardamine lyrata jeg har nå, da den hydrocotylen smeltet helt vekk for lenge siden - troooor jeg i alle fall. Så det kan jo være at cardaminen ikke helt fungerer som flyteplante. Jeg skal se om jeg får kjøp for eks pistia igjen og bare se om jeg trenger å komme "ovenpå" med flyteplanter. Hmm.

 
Postet 04.03.2018 kl. 12:24
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 ... 32