Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© -mette- © Lene H © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Mine fisker og akvarier
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
281  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Her er karantene rommet hvor discusene går i 528 liter. Det er også en 325 liter som benyttes til vannberedning og 250 literen som jeg snart skal bruke for kaliunkur behandling av fiskene. Har bestilt en 540 liter som kommer på mandag med røde, hvite mygglarer, white Worms og tubifeks. Jeg må få alle discusene i form for kaliumkuren med en del levendefor.
På andre bilde vises sjefen som alt er i form ved å spise reke mix blanding, De andre er mer tufset og plaget av gjellemark. Det er 4 år siden jeg sist hadde discus sist og jeg er forundret over at gjellemark problemet herjer hos forhandlere.

Den naturlige Discus
(Sist endret 15.07.2017 kl. 19:37 av bjornik )
 
Postet 15.07.2017 kl. 19:28
[Rapportér innlegg]
282  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
I går fikk jeg akvarium og levende for. Det kom på brett med 25 poser med 90ml innhold i hver pose. Jeg kjøpte hvite, røde, White Worm og tubifex. Brette med hvite mygglarver hadde jeg i en ikke full 120 liter. Første bilde viser et utsnitt av karet med en enorm tetthet av hvite mygglaver jeg aldri har klart å fange i naturen, Vannet i akvariet er ca. 7-8 grader. Akvariet står i et uisolert kjellerrom med jevn kald temperatur. Dette er mitt forsøk på å se hvor lenge jeg kan oppbevare larvene, men også for fra akvariet. På bilde 2 vises et brett med slike små poser. Dette er tubifex som Discusene likte godt. De tok også de rødemygglarvene. White Worm (enkytree mark) og hvite mygglarver var ikke så interessant. Alle spiser fra lite til mye. De må vennes til å spise igjen. Det er ikke noe problem for discusen på bilde 3, han har spist mye rekemiks og levende for. Det er Imazo som leverer dette levendeforet til forretninger og dette er et meget bra tilbud til akvarister. En pose er en rikelig mengde med for til fiskene. Om man ikke forer hverdag med dette foret er dette et godt tilbud for våre akvariefiskers helse. Jeg anbefaler alle akvarister å spørre etter dette levede foret i sine akvarieforretninger. Posene som ikke er benyttet skal oppbevares i kjøleskap. Det er store mengder av for dyr i hver enkelt pose så dette er virkelig et stort fremskritt innen akvariehobbyen, Jeg kommer til å fore ganske hardt med levendefor en tid for å få fiskene i god form. Det er også viktig å huske tørrfor eller frossen for at fiskene ikke blir for kresnes og vil bare spise levendefor. Det er også viktig å fjerne fordyr som ikke spise. Disse dør som oftes i det varme akvarievannet etter en tid og forurenser vannet om de blir liggende.

Jeg gjør også forsøk med kultivering av White Worm (enkytree mark) med deler av marken jeg kjøpte på den tradisjonelle måten med markkultur i bokser med fuktig blomsterjord. Jeg bruker knust hundepelets som for ligger under glass skive som marken samles på. Husk at joden skal være godt fuktig men det må ikke stå vann i bunnen av kulturen.

Den naturlige Discus
(Sist endret 18.07.2017 kl. 22:27 av bjornik )
 
Postet 18.07.2017 kl. 22:17
[Rapportér innlegg]
283  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
I dag ga jeg om morgenen en 90 ml pose med tubifex og en med røde mugglarver samt en god klype JBL Discus granulat alt var nesten spist opp da jeg kom hjem etter arbeid. De fikk da en pose med White Worm og Discus granulat. 1 time senere er også dette spist og de fikk nettopp mer Discus granulat. Jeg ser nå at all har spist og de har alle blitt lysere og ser piggere ut. Siden mandag har de nærmest vasset i levendefor og etter hvert gradvis økning i mengde med granulat. Jeg har benyttet meg av begrepet å la Discusene svømme i for. I dag ser det ut til å bli lite å slamme bort før lyset slukkes. Taktikken ser ut til å fungere, men dette må gjenta seg en del dager fremover for å få fiskene til å fungere bedre selv om de er plaget av gjellemark. Dette er en vilt variant av S. haraldi som er en klar vanns discus som lever i svakt surt vann og fra naturen side mer robust mot parasitter. Jeg har kraftig luftig ved luftestein i akvariet og når de begynner å spise regelmessig over tid blir plagene av gjellemarken mindre. Når den svekker fisken kommer angrepene av flagellater og discusen blir mørk og slutter å spise , Etter en tid er de så ødelagt av flagellater og avkreftet av mangel på næring fra mat fisken spiser. Det er denne prosessen jeg kjemper mot, men løsningen på djevelskapet ligger i en kalium kur. Nå må fiskene feites opp en del før kuren utføres. Det ser lysere ut. Dette skal fiskene og jeg klare. Jeg ser det er fisker av begge kjønn blant de 6 som er igjen, så potensialet for leker i framtiden er tilstede.

Jeg vil igjen frem heve det levende foret som Imazo selger, for en gave til fiskene og akvaristen. Løp å kjøp dette er knall mat til fiskene dine.

Den naturlige Discus
 
Postet 20.07.2017 kl. 16:57
[Rapportér innlegg]
284  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Alle diskusene virker nå å ha kommet i form, de spiser stort sett levende tubifex, røde mygg larver, White Worm, men mindre grad hvite mygglarver. Jeg strør også JBL Diskus granulat rund levendeforet, Jeg forer kraftig om morgenen og ut over dag er alt borte. Jeg etterfyller med en 90 ml levdefor om etter middagen samt JBL granulat. Som sist nevnt de vasser i for og alle har blitt lyse og mye raskere. En del knuffing fra de fleste mot de andre. Jeg slammer opp mat rester og avføring hver kveld som nevnt tidligere og tilsetter ca. 20 liter vann rett fra kranen hver kveld. Jeg skal fortsette 2-3 uker til med denne prosedyre. Da blir det tid for kalium kuren.
Har i dag fått satt på plass en 540 liter som de skal flyttes til ved avsluttet kur. Jeg har kjøpt Akvastabil hvit ciklidesand 0.2 - 0.8 mm kornstørrelse. Denne sanda har jeg ingen erfaring med så det skal bli spennende å se hvordan diskusene reagerer i det nye akvariet med så finkornet sand.
Mitt forsøk på å oppbevare hvite mygglarver i akvarium på ca 8 grader i vannet ser ikke ut til å fungere. De som oppbevares i de små 90 ml plastposen i kjøleskap er det lite dødsfall å spore. White Worm kulturen ser ut til å gå godt. Hunde pelletsen forsvinner etter noen dager.

Den naturlige Discus
 
Postet 23.07.2017 kl. 22:13
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15