Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© OME © Bjarne Sætrang © Trond Gimre
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Mine fisker og akvarier
Sider: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 16
301  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
I går skiftet jeg 180 liter i Discus karet. Vannet var sterkt humus farget i karet og ble klarere da jeg skiftet med klart vann fra 325 vannberedningskaret hvor pH er 7 og ledningsevnen 80 mikroSimens og Redoxs tallet ca 200 mV. Jeg har ikke målt vannverdiene i karet i dag men det er tydelig ar fiskene likte vannskiftet. Jeg ser mer kontakt mellom sjefen og den aggressive hunnen som er blitt roligere. Det skjer en kommunikasjon mellom disse to fiskene i variering i intensitet. Spesielt er rygg, gatt og hale finner blitt mørkere når de kommer nær hverandre. Jeg ser sjefen søker mer mot hunnen så det ser for øyeblikket lovende ut.
540 karet filtreres over torv i utvendig filter og et innvendig filter som tar sveve partikler. Sand ser rødbrun ut men er kritthvit. Jeg brukte for mye av Fluvial pellets torv, men brunfargen har ingen innvirkning på fiskene. Skal snart sette opp en tilsvarende 540 kar ved siden av dette karet og fordele humusvannet mellom disse.
Karene står mot en mørk vegg med villmarks panel derfor har jeg valgt ikke noe bakgrunn fordi panelet gir en god illusjon av trevirke. Det er flere røtter og fiskene trives godt i dette karet. De er meget roløige og harmoniske når jeg kommer nær akvariet. Da kommer de for å få mat. I denne perioden har de fått levende fòr hver dag samt JBL Discus granulat. Den plastkonen som sees i midt i toppen av akvariet er for levende for som mark og mygglarver. Fiskene har lært seg teknikken med å dytte bort i konen så at foret ramler ut av hullene.

Den naturlige Discus
(Sist endret 19.09.2017 kl. 19:58 av bjornik )
 
Postet 19.09.2017 kl. 19:37
[Rapportér innlegg]
302  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
I dag var det mer turbulente forhold i discus karet. Den største hunnen 15 cm er blitt sjef på foringsplassen og jager alle utenom hannen 16 cm. Den mindre hunnen får nøytrale tegninger og blir lysere med mørke striper når den større hunnen sjefer. Hannen jager unnå den større hunnen og hun har enkelte ganger svart med å daske bakkroppen mot hannen. Ellers så får hun utløp for aggresjonen gjennom en jagerunde av de andre discusene med unntak av den store hannen. Det virker fremdeles som den mindre hunnen kommuniserer med hannen i dominante farger og tegninger når han kommer og dulter bort i henne. Hannen og den større hunnen er mer jevnbyrdig i størrelse og er mest sansynlig at de to danner par om det skulle skje. Jeg tror det er en hann til som er jevnbyrdig i størrelse mot den mindre hunnen. For øyeblikket jager de hverandre eller står å biter hverandre i munnen. Aggresjonen dem i mellom behøver ikke å bety noe som helst i et fremtidig senario hvor de eventuelt danner par. Slike situasjoner har jeg sett tidligere, men når de rette betingelser oppstår kan en pardanning skje. Er det for mye vold spesielt fram meget diminutive hanner så kan et par bli ustabile og spise egge eller unger samt bryte ut i slåsskamper uten mulighet til å rette opp parforholdet. Jeg har også sett par av akvarievarianter (Rødturkis) som hadde egglegginger hele tiden. Tilslutt var hunnen tom for egg og han begynnte å jage henne hardt og brutalt så hun må fjernes fra akvariet. Discus er en meget komplisert fisk i atferd, det har jeg opplevd siden 1971 da jeg kjøpte mine første Discus.

Den naturlige Discus
(Sist endret 21.09.2017 kl. 20:22 av bjornik )
 
Postet 21.09.2017 kl. 20:11
[Rapportér innlegg]
303  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
De Turbulente forholdene i karet fortsetter, men det er mer kontakt i mellom den mindre hunnen og hannen som vitner mer om flørting. De har funnet seg et sted under ei større rot hvor hannen står stort sett hele tiden. Når den store hunnen er i nærheten jages hun bort av hannen, mens den mindre ønskes velkommen. Det jeg så i dag er meget lovende, men de trenger fred og ro for å finne ut av dette selv.
I morgen kommer et 540 kar til som skal stå ved siden av discus karet og skal sette opp som et tilsvarende habitat discus kar. Håper det ikke forstyrrer fiskene for mye med oppsett av nytt kar.
Jeg har også satt opp karene i karantene rommet. Mangler bare oppsett av filter i 528 karet. De andre er klar. Jeg er egentlig rede til å ta i mot ny VF Discus. Vi får se hva som er mulig å skaffe eller om det blir mulig å få ta i VF Discus i vinter.
Jeg tar gjerne i mot Royal blue discus om jeg finner dem igjen

Den naturlige Discus
 
Postet 25.09.2017 kl. 21:36
[Rapportér innlegg]
304  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
I naturen er Amazonas området nå på vei mot tørketiden. Vannstanden synker å discusene samles i flokker. Jeg begynner å tro at den biologiske klokke tikker mot dette også hos min Discus. Det har likevel vært meget nyttige uker siden kalium kuren sluttet å studere forholdene fiskene i mellom. Det er tydelig en større og en litt mindre hun ut fra atferd jeg har sett. Sjefen som er en stor hann og det er også en mindre han. Jeg tror det er også en mindre hunn til men den siste er jeg usikker på kjønnet. Som i naturen liker de flest av mine Discus å stå under røtter i fred å ro, men disse to turbo hunnen skaper liv med å jage de andre. Det er mest for å vise sin posisjon i hierarkiet. Først mot våren og en ny regntid kan også den biologiske klokka tikke mot pardanning og mulig lek hos mine Discus. Flinke oppdrettere kan få til å lure den biologiske klokka hos VF fisk, men det vil ikke jeg legge så mye krefter i. Jeg er mer interessert i å studere de naturlig årstids endringer hos fiskene. I mars vil det naturlig skje endringer i fiskenes atferd, Nå virker enkelte daffe og mer interessert i å spise og hvile slik som i naturen.
Jeg ser fremdeles ingen indikasjon på at fiskene har noe gjellemark plager, så jeg begynner å tro at de er fri svineriet.
540 karet er kommet å nå begynner oppsett av et nytt Discus habitat akvarium.

Den naturlige Discus
(Sist endret 26.09.2017 kl. 20:44 av bjornik )
 
Postet 26.09.2017 kl. 20:42
[Rapportér innlegg]
305  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
På førstebilde står den hunnen som flørter med hannen å spiser Tubifex. Hun vokser godt og er nå mer likeverdig i størrelse med hannen. Det er bare hannen som får spise sammen med henne resten jager hun raskt bort. På det andre bilde er hannen på for jakt og har funnet noen røde mygglarver. På de siste bilde står de sammen på favoritt plassen under ei rot. Her har jeg sett at de hilser og nipper forsiktig i munnen på hverandre. Andre blir jaget bort fra plassen også den større hunnen som hannen ikke tåler. De tre - fire bakerste stripene er også mer mørke og markante samt at de blir mørkere i finnene når de er i nærheten av hverandre.

Den naturlige Discus
(Sist endret 01.10.2017 kl. 16:21 av bjornik )
 
Postet 01.10.2017 kl. 16:12
[Rapportér innlegg]
306  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Her er jeg i gang med å sette opp et nytt habitat 540 kar. I kjellerstua er det villmarks panel på veggene så jeg bruker det som bakgrunn i akvariet. Plasserer akvariet ca. 5 cm fra vegg. Jeg vatrer opp akvariet nøye, men vet av erfaring at man ikke alltid treffer. Dette fin justerer jeg nå det har kommet vekt akvariet ved sand og vann. Først plasserer røtter etter litt prøving frem og tilbake.
Når det er gjort fyller jeg på med 50 kg (2 sekker) Akvastabil hvit 0,2 -0.8 mm fin kornet elvesand. Dette er den riktige type sand for VP Discus. Jeg fordeler den utover og det blir litt ujevnheter av dette som er dekorativt når vannet er kommet i akvariet.
Så fyller jeg på ca 200 liter vann fra vannberedningstanken. Det er varmt og kondenseres på rutene. Så lar jeg akvariet stå noen dag slik at det setter seg med ca. 250 kg vekt. Neste trinn er da og gå over topp på akvariet og sjekke om det er i vater. Jeg så at det var litt ut av vater i lengderetning, men kortsidene og på midten var i vater. Da skrur jeg midt føttene opp så de ikke berører gulvet. Det var venstresiden som var litt høyere jeg justerte ned den slik at langsidene var i vater sjekket også venstre kortside at den var i vater. Skrudde ned midt føttene slik at de touchet gulvet.
Da gikk jeg på nytt over å sjekket at lang og kort sider var i vater. Jeg lar så akvariet få stå i ro noen dag. Da er det en ny runde med å sjekke at alle sider er i vater.

Den naturlige Discus
 
Postet 02.10.2017 kl. 19:04
[Rapportér innlegg]
307  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Skiftet 30% vann som var berede til riktige vannverdier og temp. Discusen så ut til å sette stor pris på dette. De har fått bedre farge, spiser meget godt. Reaksjonene etter opphold hos leverandør er i ferd med å slippe taket. De er gjellemarkfri og de bleke fargene er i ferd med å bli sterkere. Først etter et år vil de den naturlige sterke farge drakten. Jeg ser at mer at flammemønsteret over kroppen er blitt tydeligere om mer vil komme fram med tiden. Den røde grunnfargen er også blitt mer synlig, men noen av de er mer gul i grunnfargen. Det begynner å bli mer tydelig at dette er en Alenquer variant fra Curuai regionen som den ble kjøpt som. Jeg må også legge til at de minst har vokst mye og alle begynner å se jevn store ut.

Den naturlige Discus
(Sist endret 12.10.2017 kl. 08:08 av bjornik )
 
Postet 12.10.2017 kl. 08:03
[Rapportér innlegg]
308  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Har hatt influensa i det siste så det er stort sett mating av fiskene som har skjedd den siste tiden. Fikk et bedre nærbilde av en av de mindre discusene og ble meget glad da jeg så at den røde grunnfagene hos denne varianten er blitt mer synlig hos mine discus. Det er flere S. haraldi Alenquer varianter fra Amazonas som har mye rødfarge over kroppen. Det vist tyskeren Smith Fock som for snart 50 år siden krysset frem de første eksemplarene av Rød Turkis Discus v.hj. av sterkt rødfarget Alenquer og Royal Blue.
Det er også skjedd en positiv utvikling med en større hann som har hvert dominert og spist lite. Nå har han etablert et lite territorium rundt en av røttene som han forsvarer ivrig med stigende matlyst. Han har også fått bedre farger.

Den naturlige Discus
 
Postet i går kl. 08:23
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 16