Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bjarne Sætrang © Andreas Bjørvik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Mine fisker og akvarier
Sider: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 17
321  

GuMo
Medlem female.gif
Fra: Siggerud
Fine feska i godt hold og interessant tråd! Godt jobba.

 
Postet 21.11.2017 kl. 14:32
[Rapportér innlegg]
322  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
sitat av GuMo:
Fine feska i godt hold og interessant tråd! Godt jobba.


Takk for interessen! Discus er en gruppe arter som har satt seg som dyp interesse og lidenskap hos meg siden 1971. Holdet av Discus er for det meste erfarings bassert og det krever mye arbeid og lærdom av feil for å nå nye nivåer med VF av disse artene.
Den største hindring i dag for alle akvarister som ønsker å holde Discus er den nærmest globale utbredelse av gjellemarken som tilslutt tar livet av fisken om den ikke behandles. Jeg får nå rød og blå turkis unger som jeg skal fore opp, men først må de gjennom kaliumkuren som er tøff for fisken men dreper gjellemarken og dens egg.

Den naturlige Discus
 
Postet 21.11.2017 kl. 22:04
[Rapportér innlegg]
323  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
I dag skiftet jeg 200 liter i 549 karet til Discus paret for å se om det blir noe lek. Vannet ble tatt fra 325 karet som benyttes til vannberedning. Vann er svakt surt pH6,6 og ledningsevnen er 89 mikroSimens.
Ellers er 250 karantene karet gjort klart til mottak av 10 rød og blå turkis unger på tirsdag. Kaliumkuren på disse starter 1/12 og jeg har planlagt å kjøre alle 7 kurer.
De 9 grønne VF Discusene jeg kjøpte tidligere trives godt i 528 karet. De er nå tilvent JBL Discus Granulat som de spiser i store mengder. De maser om mat hver gang jeg kommer nær akvariet og det klarer ikke jeg å motstå så de får litt granulat som forsvinner fort. Jeg forer de også med BlackWorm to ganger om dagen og disse forsvinner raskt.
Drømmen om Heckel Discus lever i beste velgående, men jeg må nok vente til neste år. Har flere store som må settes opp før mer Discus kommer til mine akvarier.

Den naturlige Discus
 
Postet 25.11.2017 kl. 14:03
[Rapportér innlegg]
324  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
I morgen er det 14 dager siden de 9 VF grønne ung discusene kom til meg, De har vært gjennom 2 kaliumkurer som muligens var unødvendig, men for sikkerhets skyld.
De går nå i et 528 kar og det ser ut som de har funnet seg til rette. Bildene viser tre av dem i kveld og nå begynner farger og tegninger å komme frem. De har det grønnaktige sløret over hele kroppen. Spesielt sees dette på det første bilde og jeg tror jeg alt nå kan si at dette blir en Hann som også har lengere bukfinner enn de fleste andre. Det er 3- 4 som er svært lik den på første bilde. Om det er Tefe Discus er ennå fortidelig å si. De er alle friske og pigge å spiser meget godt. JBL Discus Granulatet er meget proteinrikt og er et skikkeleg kraftfor som de nå tigger etter når jeg kommer nær akvariet. Det ser meget bra ut med disse ung Discus.
I morgen kommer til sammen 10 blå og rød turkis 6-7 cm samt mye levendefor og en stor JBL Granulat boks til. Jeg skal ha 2,5 uker ferie i jula så Discusene skal få godt med julemat.

Den naturlige Discus
(Sist endret 27.11.2017 kl. 20:16 av bjornik )
 
Postet 27.11.2017 kl. 20:09
[Rapportér innlegg]
325  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Så kom det 10 stk 5 av hver blå og rød turkis. De har gått noen timer i behandlingskaret og har kommet meget raskt til hektene etter en lang transport. Nå spiser de Tetra Discus bits og enkelte av dem er i full krangel som små discus bedriver. Jeg ser at de er som noen blåsebelger i pustefrekvens. Noe skyldes nok ennå stresset etter transporten men jeg fikk nok med et lass med gjellemark på kjøp. På fredag starter jeg med første gjellemark kur og av slutter etter kur 7.
Jeg synes de varierer mye i farger og tegninger. Enkelte er mer lik skriblet varianter og jeg tror det er en del hummer og kanari i disse stammene. Første bilde viser en rød - turkis som har de typiske høy reiste rygg og gattfinner som var i den opprinnelige stammen til Schmidt Focke fra 60 og 70 årene. Den har tydelig anlegg for tegninger over hele kroppen mer som hos blå discus. Denne kan det bli spennende å se hvordan utvikler seg. De andre bildene viser blå - turkis som har en rød grunnfarge.

Den naturlige Discus
 
Postet 28.11.2017 kl. 21:08
[Rapportér innlegg]
326  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
De nye blå og rød turkis Discusene er flinke til å spise men den frossen kjøpte intensiv rekemiksblanding vil de ikke ha. Jeg ga en biten om morgenen. Da jeg kom hjem lå den å fløt i overflaten og vannet hadde fått et grå skjær av saften fra for biten. For biten ble tatt ut av karet og jeg måtte skifte 40% av vannet for å få det klarere. Jeg har kun luftestein i akvariet og ikke filter pga. at det kjøres kaliumkuren i karet. Dette viser meg igjen at slik for miksblandinger forurenser vann kraftig. Dette krever ofte og store vannskift. Bråket og stresset rundt slike ofte vannskift tåler VF Discus meget dårlig. Jeg har prøvd å fore med dette til VF Discus som heller ikke spiser det. De foretrekker JBL Discus granulat og selvfølgelig alt av levenderfor.

Den naturlige Discus
(Sist endret 30.11.2017 kl. 07:59 av bjornik )
 
Postet 30.11.2017 kl. 07:56
[Rapportér innlegg]
327  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
I går måtte jeg skifte 40% vann i 540 karet til de tre voksne VF discusene. Jeg slammet og skiftet også noe vann hos paret, Har lagt merke til at paret blir litt stresset av at akvariet står nære til døra inn til kjellerstua. Har derfor blendet av siderute mot døra og det fungerer bedre.
Oppstart av kalium kuren på de 10 turkis discusene ble utsatt til i dag. 1 kur er aktivert og alle 7 kurer vil bli kjørt, det tar ca 2,5 uker. I morgen er det 100% vannskifte og neste kur starter på tirsdag. Man må ha riktig vannverdier på store mengder vann under en slik kur. pH7 er et must på vannet under kuren og temp 29 grader Celsius. Det går med en del eikebark ekstrakt for å få de rette vannverdier
Alle discus ungene jeg har kjøpt den siste måned har en glupsk holdning å spiser meget godt Jeg har slammet og skiftet vann i karene til de grønne og turkis discusene i dag.

Den naturlige Discus
(Sist endret 02.12.2017 kl. 13:59 av bjornik )
 
Postet 02.12.2017 kl. 13:58
[Rapportér innlegg]
328  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Da er det gjord 100% vannskifte på turkis discusene i ettermiddag. Der gikk greit og tirsdag er det tid for 2 kur. 1 time etter vannskifte var de i gang med spising og krangling. Synes de puster roligere enn før kuren. Det er stor forskjell på rød-turkis i farger, tegninger og utseende. På bildene er det fisk med knekk i overgang panne mot munn. Dette er en fysiologisk skavank som det er utrolig at en oppdretter selger. Men det er jo mye rart som selges av discus akvarievarianter så jeg er ikke forbauset. De som jeg fikk som rød turkis ligger langt fra den Tyske rød-turkis kultur discus Schmidt - Focke utviklet fra VF discus varianter i 60/70 årene. Enkelte av dem er nærmare til blå discus resten er mix blanding slik det nå ser ut. De blå ser bra ut med unntak av en som (bilde2) har tegning som likner på skriblet variant og viser mest sannsynleg mix av akvarievarianter. I Asia driver de å kysser forskjellige VF varianter og arter å selger disse som blå eller rød turkis. Jeg tror de også blander inn akvarievarianter.

Den naturlige Discus
(Sist endret 03.12.2017 kl. 17:49 av bjornik )
 
Postet 03.12.2017 kl. 17:46
[Rapportér innlegg]
329  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
De grønne Discusene trives godt og spiser også meget godt som vises på bilde 2. Dette må være en hann som alt nå begynner å vise anlegg for røde flekker på kroppen ned mot gattfinnen. Han har også det tydelige lyse grønn turkise sløret over hele kroppen. Nå ser jeg tydelig at dette kan være grønn Tefe discus. De har vokset godt på den måneden jeg har hatt den og er i ferd med fornrede oppsett av et habitat før Jul. Det må stå noen uker etter oppsettet for kjøre det inn med filterering og tilpassing av vannkvalitet.
Turkis discusene på bilde 3 er kur 2 avsluttet. Disse spiser også meget godt og takler kalium kurene så langt godt. Fredag starter 3 kur.

Den naturlige Discus
 
Postet 06.12.2017 kl. 20:00
[Rapportér innlegg]
330  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Kur 3 ble avsluttet lørdag med 100% vannskifte. Kur 4 starter i dag. Jeg ser at turkis discusene puster roligere så kaliumkuren fortsetter frem til 21/12 da 7 kur avsluttes med 100% vannskifte. Skal sette opp et 528 kar før Jul til de grønne, men det må stå noen uker i innkjøring. Først over nyttår flyttes de grønn og da flyttes turkis discusen til 528 karet på vaskerommet.

Den naturlige Discus
 
Postet 11.12.2017 kl. 08:35
[Rapportér innlegg]
331  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
I går behandlet jeg mitt store Discus par med Flagyl som en føre var situasjon. Jeg synes de har vært litt små spisende i de siste dagene. Flagyl er et mildt antibiotikum som brukes mye til behandling av husdyr som katter, hunder osv. mot innvollsorm. Flagyl er det samme som Metronidazole og er resept belagt. Kuren er 1 stk 500 mg tablett løst opp i vann pr. 100 liter akvarievann. Jeg trengte 5 tabletter på mitt 540 kar hvor vanninnholdet er under 500 liter pga. tykt sandlag. Jeg hadde tablettene i et glass fylt med litt vann og lot det stå til tablettene var oppløst og farget vannet hvit. Dette helte jeg i akvariet hvor et forsvinner etter 2 - 3 dager, men det er en fordel med et 20 - 40 % vannskifte etter 3 dager. Jeg skiftet også 20% vann før kuren.

På bildet nr. 2 vises mitt lille rom for dyrking av D. plux . Start kulturen til dette kjøpt jeg for snart 10 år siden hos Springhale i Danmark som nå er nedlagt. Dette er en spesiell variant som lar seg dyrke åre rundt i beholdere og akvarier hvor det eneste som trengs er tørrgjær og lys. Tørrgjæret drysses i akvariet og blandes i vanet ved å røre rundt. Kulturvannet skal være grått etter dette. Ikke ha i for mye da begynner det å stinke. Det som skjer nå ut over vinteren er at det blir kaldere i rommet og da blir daphninene mindre. Det er også en fordel å etterfylle vann i akvariene med jevne mellomrom. Jeg har noe tetra som setter meget stor pris på utforing med disse daphninene. Til Discusene er det for smått. D. magna som blir hele 7 med mer hadde vært topp å ha i kulturer. De jeg har er norske og forsvinner om vinteren.
I 10 literen som står øverst er det meksikanske tanglopper som begynner i formere seg, men ennå i forliten skala.

Den naturlige Discus
 
Postet 12.12.2017 kl. 10:22
[Rapportér innlegg]
332  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Jeg startet 5 kur på turkis discusene i går og i dag blir det 100% vannskifte.
Et 528 kar er satt opp i kjellerstua og er i innkjøringsfasen.
Eheim varmekolben i karet til det store Discus paret har klikket. Det er termostaten som ikke fungerer lengere og det var varmt i karet og så at paret mistrivest, Et 20% vannskifte og bytting av varmekolbe løste problemet. Jeg ser paret får ikke den fred å ro de trenger for en eventuell lek. Må se på hvordan jeg løser dette.
Turkis og de grønne ungene vokser godt. De grønne blir etter hvert flyttet til nyoppsatt 528 kar og turkisene blir flyttet til 528 karet i vaskerommet når det blir ledig etter endt kur.

Den naturlige Discus
 
Postet i dag kl. 08:53
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 17